Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση του Εκπαιδευτικού Όμιλου Ημαθίας

  • Ο αγώνας συνεχίζεται και στις νέες συνθήκες.

  • Δεν αναθέτουμε σε σωτήρες την τύχη μας.

Ζήσαμε τα τελευταία χρόνια πραγματικό πολιτικό σεισμό που επηρέασε τις ζωές όλων μας , σε πάρα πολλές περιπτώσεις κατά τρόπο δραματικό.
Είδαμε τους βασικούς πυλώνες της αστικής πολιτικής σκηνής που γνωρίσαμε μεταπολιτευτικά,ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κλυδωνίζονται, να αποδυναμώνονται κάτω από το βάρος της μεγάλης λαϊκής αγανάκτησης και οργής που προξένησε η αντιλαϊκή πολιτική , αρχικά του ΠΑΣΟΚ και έπειτα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ως ένα χρονικό σημείο.
Η λαϊκή αγανάκτηση και οργή εκφράστηκε στις εκλογές της 25ης Γενάρη ,στέλνοντας ΝΔ στην αξιωματική αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ μεταξύ ζωής και θανάτου ,τη ΔΗΜΑΡ στη γωνία και φέρνοντας το ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της κυβέρνησης, αλλά ανεπαρκώς(με ευθύνη κυρίως των ηγεσιών που αναφέρονται στην Αριστερά), χωρίς ουσιαστικά να προκαλεί βαθιές αλλαγές και ανατροπές προς όφελος των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων.

Το σκληρό δεξιό μπλοκ της ΝΔ βρέθηκε στην αντιπολίτευση, με περιορισμένες απώλειες, και διακηρύττει κιόλας πως θα συνεχίσει την πίεση για αντιδραστικές, αντιλαϊκές πολιτικές, για τήρηση των δεσμεύσεων στους ιμπεριαλιστές.
Τους ξέρουμε, γνωρίσαμε στο πετσί μας το περιεχόμενο της πολιτικής τους.
Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει ήδη εξετάσεις. Τόσο στην πορεία του προς την κυβέρνηση αλλά και με τα πρώτα δείγματα γραφής ως κυβέρνηση-συγκυβέρνηση με ΑΝΕΛ , δηλώσεις υπουργών, προγραμματικές δηλώσεις αλλά και οι διεθνείς εξελίξεις-όλα δείχνουν πως δεν υπάρχουν περιθώρια να συνεχιστούν οι αυταπάτες και οι ψεύτικες ελπίδες.

Όλα προϊδεάζουν για την πολιτική που πρόκειται να εφαρμοστεί. Πολιτική σταθεροποίησης του συστήματος, νέων ισορροπιών με το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Πολιτική εκτόνωσης της λαϊκής οργής , ανάχωμα στις διαθέσεις μας με αντάλλαγμα κάποιες μικροπαραχωρήσεις, μικρό παυσίπονο σε βαριά ασθενή.
Πολιτική αποδοχής της εξάρτησης της χώρας από Ευρωπαίους και νατοϊκούς ιμπεριαλιστές στους οποίους έχουν δηλώσει ήδη υποταγή, σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι μαζί με τη ντόπια πολιτική τους υπηρεσία για τα δεινά του λαού μας.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας καλεί όλους τους συναδέλφους παρά το κατανοητό αίσθημα ανακούφισης που μπορεί να νιώθουν έπειτα από χρόνια αντιλαϊκής πολιτικής των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ , να μη δώσουν γη και ύδωρ, να μην αρκεστούν στα όποια ψίχουλα δοθούν από τη νέα κυβέρνηση, να μην αφοπλιστούν , να μην αποπροσανατολιστούν.

Το εκπαιδευτικό κίνημα έχει στόχους. Ο αγώνας δεν τελείωσε. Συνεχίζεται και στις νέες συνθήκες. Δεν αναθέτουμε σε σωτήρες τη ζωή μας.
Πηγή: Ε.ΔΡΑ.*
*Πρόκειται, εάν θυμάμαι σωστά, για εκπαιδευτικούς που πρόσκεινται στο Μ-Λ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.