Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

(π)Ω(ρ)ΔΗ στον Τζίμη Πανούση και τον Γιάννη Αγγελάκα



Στίχοι:

Κουραμπιέδες ψευτοκαλλιτέχνες, και των μίντια οι κολλητοί
των αφεντικών είσαστε γλείφτες, να πουλήσετε κανά CD

Σκύβετε για να 'χετε παράδες, με λαμόγια είστε αγκαλιά
να γεμιζετε τους κουμπαράδες, με της εξουσίας τα λεφτά

Απ' τον καναπέ και τα σαλόνια, απ' το Ψυχικό και τη χλιδή
γεροτσάτσοι και αρχιρουφιάνοι, της κονόμας οι αναρχικοί

Το '40 θα σουν καταδότης, γελωτοποιός των Γερμανών
Γκεσταπίτης και μαυραγορίτης, αρχηγός όλων των αρπαχτών

Κι οι ναζήδες σ' έχουν αγαπήσει, κασιδιάρα έγινες ψυχή
κι από δράκουλας των Εξαρχείων, στου Μιχαλολιάκου την αυλή


Βλέπε ακόμη:

10 σχόλια:

  1. Α ρε Στάλιν που τους χρειάζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεωρώ το παραπάνω τραγούδι την καλύτερη και πιο έξυπνη απάντηση που μπορούσε να δωθεί. Σχόλια του τύπου " Στάλιν που τους χρειάζεται" και δημοσιεύματα όπως "http://gekoudi.blogspot.gr/2015/02/blog-post_20.html" δεν ταιριάζουν σε προοδευτικούς ανθρώπους.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Βασίλης:
      Δεν ξέρω γιατί ένας προοδευτικός άνθρωπος δεν οφείλει να εξοργιστεί από "χιουμοράκια" του στυλ "Κασιδιάρης: Αν ήξερα πόσο κότες είναι οι ΚΚΕδες θα κλώτσαγα την Κανέλη στα μούτρα" ή "είναι αυθαίρετο το σπίτι του λαού στο μπαζωμένο ρέμα του ποδονίφτη", που φιλοξενούνται στο "made by Jimmakos" εξώφυλλο του περιοδικού που μοίραζε δωρεάν την χυδαιότητα που έγραψε παρέα με τον Αγγελάκα.

      Αντίθετα νομίζω πως κάθε "προοδευτικός άνθρωπος" οφείλει στην συνείδηση του να εξοργίζεται κάθε φορά που έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο, τόσο με τον φασισμό όσο και με την χυδαιότητα.

      Ειδικά όταν έχεις να κάνεις με υπάνθρωπους, που εάν κάνεις το λάθος να τους αντιμετωπίσεις πολιτισμένα, θα σε θεωρήσουν "κότα που θέλει κλωτσιές στα μούτρα"...

      Βλέπε και εδώ:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/02/blog-post_85.html

      Διαγραφή
    2. @Βασίλης:
      Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα σου με το δημοσίευμα του Γιώργου.
      Απάντησε πολιτικά και πολιτισμένα απέναντι σε έναν οχετό.
      -Τι έπρεπε να κάνει δηλαδή;
      Για τα υπόλοιπα απευθήνσου στον ίδιο. Δεν θέλω να γίνεται κουβέντα από εδώ για άλλα φιλικά μπλογκ.
      Θέμα δεοντολογίας.

      Διαγραφή
  3. Όσον αφορά το δημοσιεύμα του Γιώργου θεωρώ τρομερά οπισθοδρομικό το σχόλιο:"Με το κοινό ποινικό δίκαιο αυτό είναι προσβολή νεκρών Άρθρο 365. Προσβολή της μνήμης νεκρού. Όποιος προσβάλλει τη μνήμη νεκρού με βάναυση ή κακόβουλη εξύβριση ή με συκοφαντική δυσφήμηση (άρθρ. 363) τιμωρείται με φυλάκιση, φυσικά εδώ η εισαγγελία δεν ασχολείται δεν είναι ο Βελουχιώτης Παΐσιος για να επέμβει." και το σταματάω εδώ. Νομίζω ότι όλο το θέμα έχει να κάνει με τα όρια της σάτυρας και αυτό πρέπει να συζητήσουμε. Στη βία θα απαντήσεις με βία και στην τέχνη με τέχνη όπως πολύ έξυπνα έγινε με το παραπάνω τραγουδάκι. Όταν όμως οι παραπάνω καλλιτέχνες σε φέρνουν στο σημείο να απάντησεις στην τέχνη με βία, τότε νομίζω ότι τους έχεις επιτρέψει να πετύχουν το σκοπό τους.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Βασίλης:
      Σου έδειξα το εξώφυλλο του περιοδικού και έκανες πως δεν το πρόσεξες..
      Η προτροπή στο "να φάνε κλωτσιές οι ΚΚΕδες στα μούτρα, επειδή είναι κότες" και να γκρεμιστούν ως "αυθαίρετα" τα γραφεία του ΚΚΕ, νομίζω πως δεν έχει καμμία σχέση με κάποιου είδους χιούμορ ή σάτυρα.
      Είναι πεντακάθαρος φασισμός.
      Την "τέχνη" δεν ξέρω εσύ που ακριβώς την είδες, αλλά ούτε και την βία, από μεριάς μας τουλάχιστον.
      Σε αντίθεση με τα φασιστόμουτρα αυτά, δεν κάναμε καμμία έκκληση να "φάνε κλωτσιές στα μούτρα", ούτε να γκρεμίσουν οι μπουλντόζες τα σπίτια τους.
      Η πρόκληση σε βιαιοπρογία είναι όλη δική τους, και βάση αυτού έχουμε υπάρξει αυτοσυγκρατημένοι υπέρ του δέοντος.

      Εάν αυτές οι χυδαιότητες απευθήνονταν σε οποιονδήποτε άλλον εκτός από το ΚΚΕ, οι αντιδράσεις θα άρχιζαν από τις μυνήσεις (το δημοσίευμα σηκώνει τον μισό ποινικό κώδικα) και θα κατέληγαν στην αυτοδικία.

      Εμείς μια και ούτε με την αστική δικαιωσύνη έχουμε καλές παρτίδες, ούτε στην αυτοδικία πιστεύουμε, αντιδράσαμε μόνο με λέξεις. Λέξεις που καμμία σχέση με την χυδαιότητα και την βία, αυτών στους οποίους αντιπαρατέθηκαν, δεν είχαν.

      Δεν καταλαβαίνω γιατί θα χρεωθούμε κιόλας από επάνω...

      Διαγραφή
  4. Trash έχω καταλάβει πολύ καλά το νόημα του εξωφύλλου και όσων έγραψαν αυτοί. Η διαφορά όμως της φράσης "να φάνε κλωτσιές οι ΚΚΕδες στα μούτρα, επειδή είναι κότες" και της φράσης "Α ρε Στάλιν που τους χρειάζεται" είναι ότι η πρώτη είναι κακόγουστο χιούμορ και η δεύτερη είναι λογοκρισία. Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να τους χτυπήσεις εκεί που πονάνε και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το παραπάνω τραγούδι.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Βασίλης:
      Εάν το "να φάνε κλωτσιές οι ΚΚΕδες στα μούτρα, επειδή είναι κότες" εσύ το εκτιμάς ως χιούμορ, έστω και κακόγουστο, δεν ξέρω τι να πω.
      Εγώ πάντως δεν βλέπω κάποιο χιούμορ πουθενά.
      Η μόνη μου παρατήρηση είναι πως το χιούμορ σου το χάνεις για κάποιο λόγο όταν αναφέρεται ο Στάλιν (εδώ είναι "λογοκρισία" μας λες).

      Αλλά στην πρώτη περίπτωση, η προτροπή σε αντικομμοπυνιστικό πογκρόμ περιλαμβάνει υπαρκτούς ανθρώπους και καταστάσεις.
      Όσο για την δεύτερη, εγώ θα συμφωνήσω πως στους φασίστες χρειάζεται Στάλιν. Αυτός ήταν ο ηγέτης της αντιφασιστικής νίκης στην τελική. Υπάρχει σε αυτό κάποια ανακρίβεια;

      Τέλος πάντων και για να κλείσω, κατά την δική μου άποψη σε αυτά που λες ταιριάζει η παροιμία "ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι".
      Δεν ξέρω πόσο πιο καλά να το αποδώσω...
      Υ.Γ.
      Σάτυρα είναι ο χλευασμός του αδύνατου απέντι στον ισχυρό.
      Ο χλευασμός από τον ισχυρό (και πόσο μάλλον η προτροπή σε πογκρόμ) ενάντια στον αδύνατο, δεν είναι τίποτε άλλο παρά φασισμός.

      Διαγραφή
  5. Στο τελος θα μας τρελανουνε καθελουνε σοβαρη συζητηση. Στην Αντικομμουνιστικη λυσσα πολυ ηρεμα εχουμε απαντηση μεχρι τωρα. Αρε Μουστακιας που σας χρειαζεται ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Σιγά μην ασχολιώταν ο Σήφης μαζί τους.
      Μαλάμης, και πολύς τους πέφτει....

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.