Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Χάγη: Καμμία εθνοκάθαρση στην Γιουγκοσλαβία...

Ούτε η Σερβία ούτε η Κροατία διέπραξαν γενοκτονία


Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έκρινε πως ούτε η Σερβία και ούτε και η Κροατία δεν διέπραξαν γενοκτονία σε βάρος της άλλης στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Οι δύο χώρες είχαν καταθέσει ξεχωριστούς φακέλους στο Δικαστήριο, κατηγορώντας η μία την άλλη για γενοκτονία και ζητώντας αποζημιώσεις.

Το δικαστήριο έκρινε πως διαπράχθηκαν εγκλήματα, αλλά δεν μπόρεσε να στοιχειοθετηθεί απόπειρα «εξολόθρευσης εν μέρει ή εξ ολοκλήρου» εθνοτικών κοινοτήτων.

O πρόεδρος του Δικαστηρίου, Πέτερ Τόμκα, ανακοίνωσε την Τρίτη πρώτα την ετυμηγορία στην υπόθεση κατά της Σερβίας.

Οι σερβικές δυνάμεις, ανέφερε, όντως διέπραξαν εγκλήματα στην Κροατία την περίοδο 1991 με 1995, αλλά δεν αποδείχθηκε ότι η Σερβία είχε πρόθεση να «εξολοθρεύσει εν μέρει ή εξ ολοκλήρου» τις κροατικές κοινότητες.

Στη συνέχεια, το Δικαστήριο ανακοίνωσε την ετυμηγορία του για την ανάλογη υπόθεση σε βάρος της Κροατίας, την οποία η Σερβία κατηγορεί επίσης για γενοκτονία σε βάρος των σερβικών πληθυσμών.

Το σκεπτικό της ετυμηγορίας ήταν το ίδιο.
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.