Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πυρά κατά αμάχων από τον ουκρανικό στρατό στο Τσερνούχινο

Πυρά κατά ρώσων δημοσιογράφων και αμάχων άνοιξε σήμερα ο ουκρανικός στρατός στη διάρκεια της εκκένωσης του χωριού Τσερνούχινο της ανατολικής Ουκρανίας, παραβιάζοντας τη συμφωνημένη εκεχειρία.

Όπως μετέδωσαν οι ανταποκριτές του πρακτορείου ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ «Τσετσένοι-μισθοφόροι του Κιέβου, παραβιάζοντας την συμφωνημένη ανακωχή άνοιξαν πυρ κατά άμαχων κατοίκων, τραυματίζοντας έναν από αυτούς την ώρα που πραγματοποιούνταν η εκκένωση του χωριού».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «και οι ρώσοι δημοσιογράφοι Ντμίτρι Μάλισεφ και Αρτιόμ Κολ δέχθηκαν πυρά, χωρίς ευτυχώς να τραυματισθούν».

Ο ρώσος δημοσιογράφος Αρτιόμ Κολ δήλωσε: «Είμαστε μάρτυρες της μάχης που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της εκκένωσης των κατοίκων του χωριού Τσερνούχινο, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας της Ουκρανίας άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων».

Οι πολιτοφύλακες της Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ ανταπέδωσαν τα πυρά, προκειμένου να καλύψουν την έξοδο των πολιτών, ανέφεραν οι ρώσοι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τα γεγονότα από την πρώτη γραμμή των συγκρούσεων.

Νωρίτερα, ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ Ιγκορ Πλοτνίτσκι, είχε ανακοινώσει την επίτευξη συμφωνίας με τις στρατιωτικές δυνάμεις του Κιέβου, για να ανοίξει ένας ανθρωπιστικός διάδρομος για την εκκένωση των κατοίκων από το χωριό Τσερνούχινο, που βρίσκεται στην περιοχή των μαχών.

Μέχρι το μεσημέρι, τουλάχιστον 50 άνθρωποι κατάφεραν να φύγουν με δικά τους ΙΧ από το χωριό.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία
Bλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.