Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Λόγια μεγάλων ανδρών: "...νέο μνημόνιο, που θα «βαφτιστεί» αλλιώς..."

[...]
Οι εκπρόσωποι των δανειστών καρφώνουν την κυβέρνηση και διαψεύδουν την κυβερνητική προπαγάνδα για το δήθεν τέλος του μνημονίου, που είναι ένα ψεύτικο και πλαστό προεκλογικό επιχείρημα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Αυτό που ισχύει και καλλιεργείται με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης στο παρασκήνιο είναι ότι ετοιμάζεται νέο δάνειο για να καλύψει και το χρηματοδοτικό κενό μέχρι το 2016 και φυσικά νέο μνημόνιο, που θα «βαφτιστεί» αλλιώς. Το μόνο που ενδιαφέρει κυβέρνηση και δανειστές είναι η αλλαγή της συσκευασίας και να αλλάξει και το σχήμα της τρόικας παραμένοντας όμως η αυστηρή επιτήρηση, ενδεχομένως και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.
[...]
- Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται να αρχίσουν συζητήσεις σε πολιτικό επίπεδο για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους. Πότε βλέπετε να πραγματοποιούνται;

Αυτό που μπορώ να πω είναι τι μου απάντησε ο αρμόδιος επίτροπος, ο κ. Κατάινεν σε σχετική ερώτησή μου. Μου είπε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να αρχίσει η συζήτηση προκειμένου να εξεταστούν ενδεχόμενα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι η πλήρης συμμόρφωση με τους όρους του μνημονίου από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι μία ακόμη παταγώδης διάψευση των κυβερνητικών ισχυρισμών περί του δήθεν τέλους του μνημονίου και είναι άλλη μία απόδειξη ότι η Κομισιόν εμμένει στη γραμμή των «νεοφιλελεύθερων Ταλιμπάν».

[...]
___________
Δεν υπάρχει κανένα τυπογραφικό λάθος, εάν μπερδευτήκατε με το "κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου". Όλα αυτά που συνέβησαν την περασμένη μόλις εβδομάδα, τα έχει προβλέψει με εκπληκτική ομολογουμένως ακρίβεια, πέντε ολόκληρους μήνες πριν, ο ...Δημήτρης Παπαδημούλης(!!) σε συνέντευξη του που δώθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και η οποία αναδημοσιεύθηκε και από το επίσημο σάιτ της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μια χαρά ήξεραν δηλαδή το τι ακριβώς θα συμβεί οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, όταν τάιζαν κουτόχορτο το πόπολο...
Υ.Γ.
Η ονομασία της Τρόικας άλλαξε, αλλά τελικά η σύνθεση της παρέμεινε η ίδια. Πιο πίσω και από την ΝΔ η "αριστερά"...

4 σχόλια:

  1. Αυτό μπορώ να πω ήταν σεναριακή ανατροπή, αφού στην πρώτη ανάγνωση δεν πρόσεξα ότι έλεγε κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πλήξεις ποτέ...

      Διαγραφή
    2. Και πως ήταν δυνατόν να μη γνωρίζει το σενάριο των "Θεσμών", δηλαδή Τρόϊκα + ΟΟΣΑ (σ.σ. + ΝΑΤΟ);
      Μα στο όνομα αυτού του σεναρίου δεν είναι το "Εντός Πλαισίου" στο οποίο διαβεβαιώνει;

      graf

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.