Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ο παράδεισος των ανοήτων*

[...]
Δεν χρειάζεται βέβαια κανένας να σπαταλήσει πολύ χώρο και χρόνο για να δείξει άτι η κυβέρνηση ανέτρεψε ουσιαστικά μια-μια τις προεκλογικές δεσμεύσεις της. Ενδεικτικά:

–Όχι μόνο δεν καταργήθηκαν τα μνημόνια και οι μνημονιακοί νόμοι (ο Σύριζα υποσχόταν θα τα έσκιζε όλα αυτά μόλις έβγαινε), αλλά, όπως αναφέρει ρητά η χθεσινή συμφωνία, απαγορεύεται οποιαδήποτε παρόμοια «μονομερής ενέργεια» (και φυσικά οι δανειστές δεν θα συμφωνούσαν ποτέ στην κατάργηση των μέτρων που οι ίδιοι επέβαλλαν!). Όμως, η ύφεση δεν προκαλείται βέβαια μόνο από τυχόν νέα υφεσιακά μέτρα που υποτίθεται «κατόρθωσε», χάρη στην έξυπνη διαπραγματευτική στρατηγική του, να αποφύγει ο Βαρουφάκης. Τόσο καιρό είχαμε βέβαια ύφεση από τα παλιά μέτρα. Και αυτά φυσικά θα εξακολουθούν να ζουν και να βασιλεύουν! Και δεν πρόκειται να αναιρεθούν ποτέ γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος μια χώρα σαν τη Ελλάδα να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της, όταν ούτε νόμισμα έχει για να το υποτιμήσει, ούτε ανεξάρτητη δημοσιονομική πολιτική. Επομένως τα πετσοκόμματα μισθών και συντάξεων παραμένουν, οι εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων που εξαναγκάστηκαν να συνταξιοδοτηθούν θα συνεχίσουν να είναι οικονομικά ανενεργοί, όπως και οι περισσότεροι από όσους απολύθηκαν. Εκτός βέβαια αν οι πολυεθνικές αποφασίσουν να μετακομίσουν μαζικά από εργασιακούς παραδείσους όπως η Κίνα, η Ινδία και η Βουλγαρία στην Ελλάδα—και μετά ξυπνήσαμε!

-οι ιδιωτικοποιήσεις, δηλαδή το ξεπούλημα κοινωνικού πλούτου που ήδη έγινε, καλώς έγινε, ενώ θα γίνουν και άλλες όπως προανήγγειλε ο «ελευθεριακός Μαρξιστής» Υπουργός, που μας είπε δεν έχει καμιά σχετική ιδεοληψία (και εμείς νομίζαμε ότι σαν αριστερή κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να έχει δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες για την κάλυψη βασικών αναγκών όπως το νερό, το ηλεκτρικό, τα τηλέφωνα κ.λπ.). Ήδη ξέρουμε ότι «ΔΝΤ και ΕΕ αξιώνουν να μην ακυρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια». Χωρίς ιδεοληψίες λοιπόν, δεν θα έχουν αντίρρηση οι «μαρξιστές» που μας κυβερνούν να αρχίσουν αύριο να πουλάνε και νοσοκομεία και Πανεπιστήμια, αν έτσι αποδειχθεί ότι θα είναι πιο ανταγωνιστικά…

–Όσον αφορά το άλλο μεγάλο επίτευγμα στη μάχη που κερδίσαμε, ότι τώρα δεν θα μας επιβάλλουν ελλειμματικούς Προϋπολογισμούς, αυτό είναι βέβαια άλλη μια Συριζέικη απάτη, αφού οι προϋπολογισμοί όχι μόνο δεν θα μπορούν να έχουν ελλείμματα (έστω αντι-κυκλικά, όπως υποστήριζε ο Κέϋνς) αλλά θα πρέπει να έχουν και πλεονάσματα! Και το αν το πλεόνασμα θα είναι 2 η 3% δεν είναι το κύριο θέμα για την ύφεση, όπως πάλι απατηλά πανηγύριζε ο Βαρουφάκης για το «κατόρθωμα» του. Ως γνωστόν, τα πλεονάσματα αυτά είναι πρωτογενή, δηλαδή δεν παίρνουν υπόψη τους τόκους που πρέπει να πληρώνονται στους δανειστές. Όμως, όσο μικρότερο είναι το πλεόνασμα τόσο λιγότερα θα είναι τα διαθέσιμα ποσά για την πληρωμή των τόκων. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν επιτύχουν οι φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ τέτοια καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που δεν έχει επιτύχει η Ελλάδα στα 200 σχεδόν χρόνια της ανεξαρτησίας της, αυτό θα είναι άλλο ένα κακόγουστο ανέκδοτο, ιδιαίτερα όταν έχει ακουστεί ότι αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επίσης τρέφονται μέσα από τη φοροδιαφυγή. Όταν όμως θα είναι μικρά τα πλεονάσματα θα πρέπει να μειώνονται αναγκαστικά οι δημόσιες δαπάνες για να πληρωθούν οι τόκοι, αλλά στη μαγική εικόνα καραγκιόζη του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν θα είναι υφεσιακό!

-Τέλος, όσον αφορά τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που είναι βασικό θεμέλιο της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, δεν άκουσε κανένας πώς ακριβώς και εάν θα καταργηθούν—ιδιαίτερα όταν οι σχέσεις αυτές είναι θεμέλιο της ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

–Και φυσικά ξεχάστηκε κάθε κουβέντα διαγραφής του Χρέους, ακόμη και οι «μεγαλοφυείς» αρλούμπες της ανταλλαγής ομολόγων κ.λπ., που κανένας δεν τις πήρε στα σοβαρά.

Έχει άδικο λοιπόν ο Robert Peston, ο κυριότερος οικονομικός αναλυτής του BBC, να σαρκάζει τον «παράδεισο των ανοήτων» που πανηγυρίζει μαζί με τους απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ τη μεγάλη νίκη, γράφοντας ειρωνικά ότι «μπορεί να έχει νόημα να πανηγυρίζουν απόψε οι Αθηναίοι, μόνο που οι Γερμανοί μπορούν ακόμη να σβήσουν τα φώτα»;
[...]
Απόσπασμα από άρθρο του Τάκη Φωτόπουλου στην Ηλεκτρονική Έκδοση Εργαζομένων Ελευθεροτυπίας 
__________
*Ο τίτλος και οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας προσθήκες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.