Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

"Je suis Charlie", η αλήθεια με τα πόδια επάνω...



«Αυθόρμητες» συγκεντρώσεις «αλληλεγγύης» σε σειρά πόλεων ιμπεριαλιστικών χωρών υπέρ των θυμάτων της επίθεσης στην γαλλική σατυρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Από κοντά και οι κολαούζοι της ψωροκώσταινας.

Στην ανακοίνωση τους, την οποία προμοτάρει και η «κυβερνώσα αριστερά»,  διαβάζουμε μεταξύ άλλων:

«...Κανένας αυταρχισμός, καμία ιδεολογία, καμία επίκληση σε θρησκείες, καμία βία δεν θα μας φοβίσει να λέμε, να γράφουμε και να ζωγραφίσουμε αυτά που θέλουμε. Κανένας δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα να συνυπάρχουμε ειρηνικά με τους μετανάστες, κανείς δεν θα χωρίσει τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν σε κοινωνίες αμοιβαιότητας και κοινών κανόνων. Δεν φοβόμαστε!...»

Η αλήθεια με τα πόδια επάνω και το κεφάλι κάτω. Είναι λοιπόν οι μουσουλμάνοι, οι άραβες, γενικά οι «άλλοι» αυτοί που «φοβίζουν» και «στερούν δικαιώματα» από τους «πολιτισμένους» και «ανοιχτόμυαλους» ευρωπαίους.


Δεξιά: Γάλλος πολίτης που μαθαίνει τους "κοινούς κανόνες
συνύπαρξης", σε αστοιχείωτο αφρικάνο


Λες και δεν είναι οι δυτικοί ιμπεριαλιστές που εδώ και διακόσια-τριακόσια χρόνια έχουν στραγγίξει τις χώρες τους, δεν είναι αυτοί που τους έχουν καταδικάσει στην πολιτιστική υπανάπτυξη, δεν είναι αυτοί που πήγαν εκεί απρόσκλητοι και τους ξερίζωσαν από την γη τους, δεν είναι αυτοί που χλεύασαν τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους, δεν είναι αυτοί που εφάρμοσαν επάνω τους την μεγαλύτερη δυνατή κτηνωδία όταν εκείνοι οι λαοί διεκδίκησαν το δικαίωμα να έχουν λόγο στην μοίρα τους.
Ο δυτικός θύτης μετατρέπεται από τις αντίστροφες αυτές Κίρκεις της «αριστεράς» από γουρούνι σε άνθρωπο. Από θύτη, σε θύμα του «φανατισμού».

Και το αποκορύφωμα της δυτικής αλαζονείας στο τελευταίο μέρος:

Κανένας δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα να συνυπάρχουμε ειρηνικά με τους μετανάστες, κανείς δεν θα χωρίσει τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν σε κοινωνίες αμοιβαιότητας και κοινών κανόνων.

Λες και το θέμα είναι το «δικαίωμα» του χορτάτου «ευαισθητούλη» δυτικοευρωπαίου να «συνυπάρχει ειρηνικά με τους μετανάστες» και όχι το δικαίωμα αυτών των ανθρώπων να έχουν μια ανθρώπινη ζωή στις χώρες τους που θα τους επιτρέπει να ζουν σαν άνθρωποι εκεί, χωρίς τις επεμβάσεις της Δύσης, που τις καταστρέφει για τους δικούς της λόγους, κάθε τρεις και μία.


Στρατηγός Γκιαπ: Ένας ακόμη "ανατολίτης
βάρβαρος" που ήταν κατά της «ειρηνικής
συνύπαρξης» με τους Γάλλους...

Λες και το θέμα για τους Σύριους, του Λίβυους, τους Βιετναμέζους, τους Κογκολέζους, κλπ είναι το εάν θέλουν να ζήσουν «με κοινούς κανόνες» (που θα τους επιβάλει -ποιός ακριβώς;- "ξεχνάνε" να μας πουν...)  μαζί τους οι δυτικοί και όχι το δικαίωμα αυτών των λαών να ζήσουν με τους δικούς τους κανόνες στην χώρα τους χωρίς να μπορεί κανείς να τους ενοχλήσει...

Προφανώς αυτά τα δικαιώματα είναι έξω από το οπτικό πεδίο καν, των «ευαίσθητων ψυχών» της δύσης.

«Ευαισθησία» στα στενά όρια του ιμπεριαλισμού...

33 σχόλια:

  1. Γι' αυτά που γράφεις θα έπρεπε να ντρέπεσαι για έναν κυρίως λόγο: όχι τόσο για τη θέση σου, που είναι θέση έμμεσης δικαιολόγησης του μακελειού και του άναντρου φόνου αριστερών και αντιφασιστών σκιτσογράφων...

    ...αλλά κυρίως γιατί φορτώνεις την επίθεση στους καταπιεσμένους λαούς του τρίτου κόσμου. Σαν δηλαδή οι ναζήδες φονιάδες νά τανε κατά κάποιο τρόπο εκπρόσωποι των καταπιεσμένων, που εκδικήθηκαν (δίκαια μάλλον κατ΄εσένα) τους "είρωνες αστοφιλελεύθερους διαφωτιστές", έστω κι αν αυτοί είναι αριστεροί φιλελεύθεροι (ή και αριστεροί σκέτο), όπως οι σκιτσογράφοι του Charlie Hebdo.

    Οι συγκεντρώσεις αλληλεγγύης είναι κυρίως από κόσμο της Αριστεράς κι όχι από αντιμουσουλμάνους ρατσιστές, οι οποίοι μάλιστα ακόμη δεν έχουν τολμήσει να πατήσουν σε τέτοιες εκδηλώσεις κι ελπίζω να μην αφεθούν να το κάνουν.

    Έξω απ' αυτό το δημοκρατικό οργασμό που γέννησε η βαρβαρότητα των φονιάδων μένουν μόνο δύο χώροι: οι ναζήδες κι οι τροτσκοφασίστες ψευτοκομμουνιστές, οι δήθεν "εργατιστές ταξικιστές", στην ουσία σύμμαχοι του ισλαμοφασισμού ως τάχα "αντιιμπεριαλισμού".

    Μέχρι και τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του βιετναμέζικού λαού τόλμησες να εξισώσεις με τους ναζήδες αλκάιντες... Μόνο ντροπή!

    Αυτός που έχει το Κόκκινο Μετερίζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Μετεριζιώτης:
      Προφανώς και δεν δίαβασες τίποτε από ότι έγραψα.
      Σου εύχομαι καλή σταδιοδρομία στην λεγεώνα των ξένων που κατά δήλωση της "υπερασπίζει τα συμφέροντα της 3ης (και προφανώς φιλελεύθερης) Γαλλικής δημοκρατίας.
      Να μην μένουμε μόνο στα λόγια, να ξεκάνουμε και κανέναν τριτοκοσμικό...

      Διαγραφή
  2. Μιάς και ανάφερες τον στρατηγό Γκιαπ να προσθέσω σαν αναφορά και το βιβλίο του Γκ.Γκρην The Quiet American και την εξαιρετική ομώνυμη ταινία.

    ΑΧΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάνεις λάθος. Όλο το διάβασα, ακριβώς για να μη σε αδικήσω. Και τώρα, άλλη μια φορά μετά το σχόλιό σου. Οι συγκεντρώσεις Je Suis Charlie κατ΄εσένα είναι αποικιοκρατικές κατά των "τριτοκοσμικών" που "χαλάνε τη σούπα γλυκερής ελευθερίας του δυτικού υποκριτή μέσου ανθρωπάκου".

    Εγώ λέω ότι αυτή σου η θέση είναι φασιστική, διαστρεβλωτική, απίστευτα προσβλητική για τους πραγματικούς αγώνες των λαών του Τρίτου Κόσμου.

    Κι επειδή σα μαοϊστής θεωρώ τους λαούς του Τρίτου Κόσμου και τα κινήματά τους πρωτοπορία στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να ξεχωρίσω στο μυαλό των μαζών τους δίκαιους αγώνες των τριτοκοσμικών μαζών από τους ναζήδες - φονιάδες που προβοκάρουν για να φέρουν στην εξουσία τη Λεπέν στη Γαλλία και τον Πούτιν στον πλανήτη.

    Λεπέν και Πούτιν θα πει ο απόλυτος αντι-τριτοκοσμισμός, η απόλυτη κυριαρχία του λευκού φασίστα - "άριου" αποικιοκράτη πάνω στους λαούς του Τρίτου Κόσμου. Θα πει παλιά γαλλική αποικιοκρατία + σοσιαλιμπεριαλισμός με πυρηνικά.

    Αν δε θες λοιπόν την παραπάνω εφιαλτική λευκή - αποικιοκρατική κυριαρχία, τότε tu es charlie.

    Υποστήριξη των ισλαμοναζήδων ως "δίκαια διαμαρτυρόμενων για το αστοφιλελεύθερο χιούμορ κατά του Μωάμεθ" είναι στρώσιμο του δρόμου στο λευκό - αποικιοκρατικό φασισμό.

    Στην ουσία λες το ίδιο με την Λεπέν και με τον Άδωνη - Σαμαρά: παιδιά, δε φταίνε οι ισλαμοφασίστες με το καλάζνικοφ, αυτοί εκφράζουν όλους τους μουσουλμάνους μετανάστες (απλώς το λες από την ανάποδη, ως τάχα καλό, ενώ οι Σαμαράδες το λένε ως κακό).

    Βεβαίως έχεις δικαίωμα να λες ό,τι θες και θα πέθαινα για να το διατηρήσεις (σε αντίθεση με τους φίλους σου ισλαμοναζί που θα μας αποκεφαλίζανε και τους δυο χωρίς συζήτηση και σε αντίθεση με το φίλο σου τον Πούτιν που θα μας επιφύλασσε στρατόπεδο εργασίας). Όχι όμως στο όνομα της Αριστεράς και του Κομμουνισμού.

    Αυτός που έχει το ΚΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Αυτός που έχει το ΚΜ:
      Επαναλαμβάνω για δεύτερη φορά πως προφανώς δεν διάβασες ότι σχολιάζεις, ή διάβασες αυτά που θέλεις εσύ.
      Το ποστ κάνει συγκεκριμένη κριτική σε συγκεκριμένα αποσπάσματα της ανακοίνωσης των "Je suis Charlie" που βαρλανε το σαμάρι (εδώ τους ισλαμιστές) για να αφήσουν στην υσηχία του τον ίδιο τον γάιδαρο (ιμπεριαλισμός).

      Φυσικά δεν είμαι υπέρ των ισλαμιστών, και πολύ περισσότερο που οι συγκεκριμένοι προερχόμενοι από την Συρία είχαν εξοπλιστεί και χρηματοδωτηθεί ανοιχτά ΚΑΙ από τους Γάλλους ιμπεριαλιστές ενάντια στην κυβέρνηση Άσσαντ. Για μια ακόμη φορά δηλαδή, οι ευθήνες ανήκουν καθαρά στον λευκό δυτικό αποικιοκράτη. Αυτό λέω.
      Αλλά και έτσι να μην ήταν, η δράση προκαλεί αντίδραση, και είναι η δύση που εισέβαλε στον αραβικό κόσμο και όχι το αντίστροφο. Δεν είναι και "θύματα" δα, οι αποικιοκράτες.

      Είναι τουλάχιστον υποκρισία λοιπόν να τα βάζεις με τους «ισλαμιστές» και να αφήνεις τον Γαλλικό ιμπεριαλισμό στο απυρόβλητο.
      Βεβαίως εσύ είσαι ΟΑΚΚΕ και δεν γνωρίζεις τίποτε περί Γαλλικού ή Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού καθώς θεωρείς τους παραπάνω χασάπηδες "προοδευτικούς σύμμαχους" -στον υπέρ πάντων- αντιρωσικό σου αγώνα, που αυτή την στιγμή διεξάγεται με "επαναστατική πρωτοπορεία" τις ναζιστικές πολιτοφυλακές του πράβι σέκτορ, πράγμα που καθιστά αδύνατη κάθε απόπειρα μεταξύ μας συνεννοήσης.

      Ευχαριστώ πάντως για τα σχόλια, και σου εύχομαι (χωρίς καμμία δόση ειρωνείας) καλή χρονιά, μια και θα είναι δύσκολη για όλους μας.

      Υ.Γ.
      Ε μην τρελλαθούμε κιόλας που είσαι και υπέρ των αντιαποικιοκρατικών κινημάτων, όταν έχετε υποστηρίξει ΟΛΕΣ τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των τελευταίων δεκαετιών.
      Αλλά εδώ πρέπει να σου ζητήσω συγνώμη, καθώς είναι προφανές πως δεν θεωρείς το ΝΑΤΟ ιμπεριαλιστικό και πως στην δεύτερη φωτογραφία του ποστ "βλέπεις" όντως αυτό που λέει η λεζάντα της.
      Δεν θα σε κουράσω περισσότερο, καλή χρονιά και πάλι...

      Διαγραφή
  4. Αφήνω για αρχειακούς λόγους, και αυτό εδώ:
    leninreloaded.blogspot.com/2015/01/blog-post_9.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτείνω κι αυτό:
      http://leninreloaded.blogspot.gr/2015/01/blog-post_20.html

      graf

      Διαγραφή
  5. Μια χαρά για το δια ταύτα: ούτε Τσάρλι είμαστε, με το χαβαλέ δηλαδή που ποτέ δεν είχε ιερό και όσιο εκτός από τον ευρωατλαντισμό, τον δυτικό ιμπεριαλισμό και τα εγκλήματά του δηλαδή, ούτε στις αυθόρμητες πορείες θα πάμε, παρέα με τον Ολάντ, τη Μέρκελ, τον Κάμερον, το Ρέντσι και το Ραχόι!!
    Όμως αδελφέ ο δυτικοευρωπαίος χορτάτος ευαισθητούλης είναι φιγούρα με την οποία δεν μπορείς να εικονογραφήσεις ούτε το γαλλικό, ούτε το γερμανικό, ούτε τον αμερικανικό, ούτε κανέναν άλλο λαό στα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Μια τέτοια υποκατάσταση θα πρόδιδε βαθύτατη άγνοια για την ταξική συγκρότηση των κοινωνιών αυτών, την εθνοτική πολυμορφία της εργατικής τάξης σε αυτές, και μοιραία θα κινδύνευε να ωθήσει σε ένα από τα ζητούμενα της άρχουσας τάξης εδώ: τη βαθύτατη διαίρεση του λαού με βάση χρώματα, θρησκευτικές παραδόσεις και καταγωγές. Ο,τι δηλαδή έχει σαρωθεί στο κοινωνικό είναι από την καλπάζουσα εξαθλίωση ΟΛΟΥ του λαού, ενώ καλλιεργείται από τα πιο δυναμικά εργαλεία της άρχουσας τάξης, με πρώτο απ'όλα στη Γαλλία τους (δήθεν) ξεπλυμένους φασίστες των Λεπέν.
    Πιστεύω οτι μόνο σε μια στἀση μπορούμε να σταθούμε, μόνο μια αξίζει να παλέψουμε μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στο Παρίσι: αυτή που αναδεικνύει οτι οι τζιχάντηδες και τα ισλαμιστικά αποβράσματα είναι σκυλιά που συντηρεί το κράτος τους, το ίδιο που συντηρεί την άλλη πλευρά του μπερντέ, τον κονΜπεντίτ και τις πλερέζες της «ελευθερίας της έκφρασης» (πάντα με ιερά και όσια)...
    Αυτά εκφράζονται καλά στη σχετική ανακοίνωση της ΠΣΟ,
    ΥΓ Δε χαραμίζω κινήσεις των δακτύλων μου για να χαρακτηρίσω τις αστειότητες του Μετερίζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Όμως αδελφέ ο δυτικοευρωπαίος χορτάτος ευαισθητούλης είναι φιγούρα με την οποία δεν μπορείς να εικονογραφήσεις ούτε το γαλλικό, ούτε το γερμανικό, ούτε τον αμερικανικό, ούτε κανέναν άλλο λαό στα ιμπεριαλιστικά κέντρα."
      Ορθό.
      Μπορείς να εικονογραφήσεις με αρκετή ακρίβεια όμως αυτούς που συμμετέχουν στα κάθε λογιών "Je suis Charlie"

      Διαγραφή
  6. Για τα σχόλια αυτού που υπογράφει ως "κόκκινο μετερίζι", απλώς να αναφέρω ότι οι όροι "ισλαμοφασισμός" και "ισλαμοναζισμός" είναι δημιουργήματα της αμερικάνικης ακροδεξιάς (γκλεν μπεκ και παρακάτω). Από τις εγχώριες οργανώσεις τις χρησιμοποιούν τα τρελοκομεία της οακκε (μάλλον με τέτοιον έχουμε να κάνουμε εδώ μιας και δηλώνει μαοϊκός) και οι δεξιοί. Οι "αριστεροί" είναι γενικώς πιο προσεκτικοί, αν και δίνουν βήμα σε διάφορους θεωρητικούς του "ισλαμοφασισμού" (πχ η "Αυγή" έχει δημοσιεύσει άρθρο της Φουρέστ).

    Κι άντε μετά να μιλήσεις για τα βιογραφικά των εκτελεστών...

    Ijon Tichy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ijon Tichy:
      Το "μετερίζι" είναι γνωστός οπαδός της ΟΑΚΚΕ, και δεν το κρύβει εξάλλου.

      Διαγραφή
  7. «Σήμερα, λένε: "Όλοι μας είμαστε Σαρλί, εγώ είμαι Σαρλί". Σε ό,τι αφορά εμένα, λυπάμαι, δεν είμαι Σαρλί», είπε ο Λεπέν.

    Ο ίδιος καταδίκασε επιπλέον την πορεία προς τιμή των θυμάτων που έχει προγραμματιστεί την Κυριακή στο Παρίσι, την οποία έχουν «ενορχηστρώσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

    Κόσμος
    10|01|2015 14:10
    -A+A
    «Λυπάμαι, εγώ δεν είμαι Charlie» δήλωσε σήμερα ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου (FN) Ζαν- Μαρί Λεπέν, απορρίπτοντας το σύνθημα που έχει ευρέως διαδοθεί από την Τετάρτη μετά την επίθεση εναντίον των γραφείων της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό με αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ανθρώπων.

    «Σήμερα, λένε: "Όλοι μας είμαστε Σαρλί, εγώ είμαι Σαρλί". Σε ό,τι αφορά εμένα, λυπάμαι, δεν είμαι Σαρλί», είπε ο Λεπέν.

    «Με έχει συγκινήσει ο θάνατος 12 Γάλλων συμπατριωτών μας (…) όμως «εγώ δεν πρόκειται να αγωνιστώ προκειμένου να υπερασπιστώ το πνεύμα της Σαρλί Εμπντό που είναι ένα αναρχο-τροτσκιστικό πνεύμα που είναι απόλυτα ανατρεπτικό με την πολιτική ηθική» επισήμανε ο Λεπέν

    ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΟΝ ΛΕΠΕΝ...ΚΑΙ ΤΟ "Κ"ΚΕ?



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @cumulonimbus παντοu:
      Η Charlie Hebdo έχει ιδιοκτήτη έναν από τους ανθρώπους του περιβάλλοντος Σαρκοζί και φιλοξενεί τα άρθρα μιας απ' τις πιο διαβόητες αντι-μουσουλμάνες νεοσυντηρητικές της Γαλλίας, της Caroline Fourest (μιας Παριζιάνας Σώτης, εν ολίγοις). Είναι τόσο "αριστερό" έντυπο όσο η "Athens Voice".

      Και καλό θα είναι να γνωρίζουμε γιατί μιλάμε. Το Charlie Hebdo "ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ"....

      Ποινή στην Caroline Fourest (αρθρογράφο Charlie Hebdo) για ρατσιστικά δημοσιεύματα: http://www.loonwatch.com/2014/11/caroline-fourest-fined-e6000-for-defaming-young-muslim-victim-of-racist-attack/

      Να και ο ελευθεριακός-ριζοσπαστικός-αντιεξουσιαστής Σαρκοζύ σε σχέση με την ιδιοκτησία του σαρλάι:
      Philippe Val, de Charlie Hebdo à Sarkozy http://www.amazon.fr/drôle-Philippe-Charlie-Hebdo-Sarkozy/dp/2918059137

      Και για την Γαλλική ακροδεξιά έχουμε πράγμα:
      Charlie Hebdo: Ο 17χρονος γιος του Σαρκοζί καλεί τους Γάλλους να πάρουν τα όπλα!
      http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113427550

      Εντάξει τώρα εξυπνάκια που μπήκες να σχολιάσεις ένα άρθρο που εμφανώς δεν διάβασες (δεν έχεις ούτε ένα αντεπειχήρημα στα λεγόμενα του) και που αναφέρεται σε καταστάσεις που εμφανέστατα δεν γνωρίζεις;
      Υ.Γ.
      Προφανώς η τελευταία ελευθεριακή-ριζοσπαστική-αντιεξουσιαστική μόδα είναι ο χλευασμός των μειονοτήτων και η υποστήριξη του ιμπεριαλισμού.
      Διοργανωτής του Ζε σουί σαρλάι στην Ελλάδα:
      ΕΛΛΑΣ-ΓΑΛΛΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με την υπογραφή του Βενιζέλου και την στήριξη του ιδρύματος Νιάρχου.
      http://www.ifa.gr/index.php/el/gfa-2014

      http://www.snf.org/el/grafeio-typou/lista-neon/2014/01/ellas-gallia-symmahia-2014/

      -Εντάξει τώρα τζουτζέ των ιμπεριαλιστών που θα μου γράψεις και "Κ"¨ΚΕ;

      Διαγραφή
  8. Καθόλου τυχαίο. Φασίστες και σοσιαλφασίστες δουλεύουνε μαζί, ο ένας για τον άλλονε κι όλοι αντάμα για τον αρχηγέτη τους, Βλ. Πούτιν, που όχι τυχαία είναι και φασίστας - τσάρος και "κομμουνιστής" - σοσιαλφασίστας τύπου Μπρέζνιεφ.

    Υ.Γ. Το ψευτοΚΚΕ έχει δυό γραμμές. Μια τούτη δω για τους "ψαγμένους" - σκληρούς τάχα μου "ταξικιστές" και μια πιο φιλοCharlie, του Μπογιόπουλου, που κρατάει τα προσχήματα, ρίχνοντας πάλι ωστόσο την κύρια ευθύνη στους Αμερικάνους και στη Δύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Μετεριζιώτης:
      Την μαγκιά του να γράφεις με δύο διαφορετικά ψευδώνυμα και να απαντάς στον εαυτό σου μετά, είναι η τελευταία φορά που την κάνεις εδώ.
      Μιλημένα-ξηγημένα, δεν πρόκειται να ξαναδημοσιεύσω τέτοια καραγκιοζιλίκια.
      Αν δεν με σέβεσαι εσύ, δεν έχω κανέναν λόγο να το κάνω εγώ...

      Διαγραφή
  9. Υπό την προστασία της Γαλλικής κυβέρνησης οι εκτελεστές του σαρλάι:
    http://www.koutipandoras.gr/article/130966/ektheti-i-galliki-astynomia-pliroforiodotis-tis-o-enas-apo-toys-makelarides-toy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι "δημοκράτες" δεν καταλαβαίνουν Χριστό! Αλεξίσφαιροι στην ιμπεριαλιστική πραγματικότητα:
    http://www.avgi.gr/article/5202936/ekdilosi-suriza-charlie-iebdo-uperaspizomaste-tin-dimokratia-apenanti-sto-thriskeutiko-fanatismo-tin-islamofobia-kai-ton-ratsismo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χωρίς να μου είναι απαραίτητο να με πιστέψεις, το σχόλιο στο οποίο απάντησα δεν ανήκει σε μένα, κι αυτό μπορείς να το καταλάβεις από τα κεφαλαία στο τέλος ή από το γεγονός ότι λέει το ψευτοΚΚΕ "Κ"ΚΕ. Δεν θα έκανα ποτέ τέτοιες φτήνιες, ειδικά σε ένα ιστολόγιο που ξέρω ότι το αναγνωστικό του κοινό δεν είναι φιλικό προς την άποψή μου.

    Ασφαλώς και σε σέβομαι, κι ας μ' έχει τρομάξει η κυνικότητα της πολιτικής σου θέσης στο ζήτημα που συζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υ.Γ. Φαντάζομαι ότι διαφωνείς με τη θέση του συντρόφου σου, Μπογιόπουλου, ότι οι σκιτσογράφοι που δολοφονήθηκαν είναι αντιφασίστες που έχασαν τη ζωή τους από τα χέρια φασιστών - ισλαμοφασιστών (τον άκουσα στο Real FM με τα ίδια μου τ αυτιά και νομίζω το γραψε και στον eniko, βάζοντας και το Je Suis Charlie σαν φωτό).

    Ρε συ, πες στα ίσια: καλά τους κάνανε; Ήταν χειρότεροι από τους φονιάδες τους οι σκιτσογράφοι; Ήταν ιμπεριαλιστές κοιλαράδες είρωνες φτωχών και οι φονιάδες ήταν εκδικητές;

    Γιατί από τα λόγια σου αυτό βγαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Μετεριζιώτης:
      Το τι διάολο "αντιφασιστικό" μπορεί να είναι ένα περιοδικό που συντάκτες του έχουν καταδικαστεί για ρατσισμό (βλέπε λινκ επάνω για Φουρέστ) και που χλευάζει τον πολιτισμό των φτωχών και καταπιεσμένων από τον Γαλλικό ιμπεριαλισμό, με τα εγκλήματα του οποίου (τρεις επεμβάσεις μόνο πέρσι) δεν έχει κάνει τον κόπο να ασχοληθεί ποτέ. Ενα περιοδικό που διατηρεί στενότατες σχέσεις με τον Σαρκοζί, ένα περιοδικό που ποτέ δεν ασχολήθηκε με την λεηλασία της Γαλλικής εργατικής, το αφήνω στην κρίση του κάθε εχέφρωνα ανθρώπου.

      -Ο "REAL" δεν επίσημο όργανο του ΚΚΕ, και κατά συνέπεια το τι λέγεται ή όχι εκεί, μου είναι παγερά αδιάφορο.
      Επίσης από ότι γνωρίζω η επίσημη θέση του ΚΚΕ βρίσκεται εδώ: http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=8270325&publDate=11/1/2015

      -Εκείνο που λέω είναι φανερό εξ'αρχής. Το είπα εξάλλου ήδη μια φορά και καμμία παρεμηνεία δεν έχει.
      " η δράση προκαλεί αντίδραση, και είναι η δύση που εισέβαλε στον αραβικό κόσμο και όχι το αντίστροφο. Δεν είναι και "θύματα" δα, οι αποικιοκράτες.

      Είναι τουλάχιστον υποκρισία λοιπόν να τα βάζεις με τους «ισλαμιστές» και να αφήνεις τον Γαλλικό ιμπεριαλισμό στο απυρόβλητο. "

      -Ο όρος "ισλαμοφασίστες" που με τόση ευκολία υιοθετείς προέρχεται από την αμέρικάνικη άκρα δεξιά, άμα θες μπορώ να ψάξω και να σου λινκάρω και το πότε ακριβώς λανσαρίστηκε, και αφορά ανθρώπους που είχαν εξοπλιστεί και εκπαιδευτεί από τις δυτικές δυνάμεις για να χτυπήσουν την Συριακή κυβέρνηση. Δρούσαν δε, υπό την απόλυτη κάλυψη της Γαλλικής αστυνομίας.
      Όλα τα παραπάνω είναι λινκαρισμένα στα σχόλια των δύο ποστ που έχουν ανέβει για αυτή την υπόθεση. Όλα από επίσημες Γαλλικές πηγές.
      -Πως στα κομμάτια λοιπόν μας προκύπτουν και "θύματα" της υπόθεσης οι Γάλλοι ιμπεριαλιστές;
      Υ.Γ.
      Η σάτυρα είναι το όπλο του αδύνατου ενάντια στον ισχυρό.
      Όταν χρησιμοποιείται αντίστροφα είναι απλά "ύβρις", με την αρχαιοελληνική έννοια.
      Υ.Γ.2
      Τελικά ταυτίζεσαι με τον ΣΥΡΙΖΑ;
      "Στη διαδήλωση βρέθηκαν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Νίκος Χρυσόγελος, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Ευα Καϊλή, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, η Μαρία Ρεπούση και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου."
      http://news247.gr/eidiseis/reportaz/h-athhna-fwnakse-je-suis-charlie.3236224.html
      Υ.Γ.3
      Το ότι και τα δύο σχόλια είναι δικά σου είναι τεσταρισμένο κατά 95%. Αφήνω το ελάχιστο περιθώριο "τεχνικού" λάθους.

      Διαγραφή
  13. Βρε αμάν βρε ζαμάν να τα βγάλεις δικά μου. Έχουμε μιλήσει και στο μετερίζι, νόμιζα θα καταλάβαινες ότι δεν προχωρώ σε τέτοιες γελοιότητες του τύπου να μιλάω με την πάρτη μου σαν τάχα "διάλογο". Δεν επανέρχομαι σε αυτό.

    Δεν μιλάω για τους Γάλλους ιμπεριαλιστές. Μιλώ για τους σκιτσογράφους. Καλά τους κάνανε; Αυτό ρωτώ και μονίμως υπεκφεύγεις. Στο συγκεκριμένο θέμα βγαίνεις δεξιότερα και από το κόμμα σου, δε το βλέπεις;

    Τα του Μπογιόπουλου λέγονται ενυπόγραφα - προσωπικά, όχι ως θέσεις του Real, by the way.

    Όσο για τον όρο ισλαμοφασισμός, εγώ τον έμαθα από την ΟΑΚΚΕ και με καλύπτει, μιας και είναι περιγραφικός μιας πραγματικότητας ιδιαίτερα απτής. Απόδειξη ότι κι εσύ δε λες ότι δεν είναι φασίστες, λες απλώς ότι τους έφτιαξε η Δύση.

    Άρα, προς τι η μη χρήση του όρου; Η ΟΑΚΚΕ και εγώ μιλούμε επίσης και για ορθοδοξοφασισμό στη Ρωσία και στην Ελλάδα (Pussy Riot, Παστίτσιος κλπ.). Κι αυτό η αμερικανική ακροδεξιά το έχει εφεύρει ως όρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Μετεριζιώτης:
      Το τι λέω είναι ολοφάνερο. Ο υπεύθηνος για ότι έγινε είναι ο Γαλλικός ιμπεριαλισμός και κανένας άλλος. Και είναι εξόχως υποκριτικό να θρηνούμε για τους νεκρούς του Σαρλάι ενώ δεν έχουμε καταμετρήσει καν τα χιλιάδες θύματα του Γαλλικού ιμπεριαλισμού από τις επεμβάσεις που έχει κάνει μόλις την τελευταία τριετία.
      Το συγκεκριμένο έντυπο ήταν από τους κολαούζους του Γαλλικού ιμπεριαλισμού, και μάλιστα χυδαία ρατσιστικό.
      Λυπήθηκα για τον Wolinski σε προσωπικό επίπεδο, αλλά ως εκεί.
      Ξαναλέω λοιπόν προς εμπέδωση:
      " η δράση προκαλεί αντίδραση, και είναι η δύση που εισέβαλε στον αραβικό κόσμο και όχι το αντίστροφο. Δεν είναι και "θύματα" δα, οι αποικιοκράτες.

      Είναι τουλάχιστον υποκρισία λοιπόν να τα βάζεις με τους «ισλαμιστές» και να αφήνεις τον Γαλλικό ιμπεριαλισμό στο απυρόβλητο. "
      -Που είναι η ευθήνη του Γαλλικού ιμπεριαλισμού στο "ζε σουί σαρλάι";
      -Για το γεγονός πως οι εκτελεστές ήταν χειραγωγούμενοι από τους ίδιους τους Γάλλους ιμπεριαλιστές ούτε λόγος.
      Εγώ όμως το πάω και ένα βήμα παραπέρα. Ποιός εξαθλίωσε τόσο πολυ αυτούς τους ανθρώπους, ώστε να μην δίνουν αξία στην ίδια την ζωή τους, και να μπορούν να άγονται και να φέρονται τόσο εύκολα από τους ίδιους τους δυνάστες τους;
      -Το ισλάμ ή ο ιμπεριαλισμός;

      -Μίλησα για τον όρο ισλαμοφασισμός που είναι πανταταρισμένα όρος της αμερικάνικης άκρας δεξιάς. Το ότι την χρησιμοποιεί η ΟΑΚΕΕ δεν μου προξενεί καμμία έκπληξη. Εδώ χρησιμοποιούσε τον ελληνικό ακροδεξιό όρο "ΚΚΕ εξωτερικού" (της χούντας είναι ο όρος) που δικαιολογούσε τις διώξεις των κομμουνιστών ως πρακτόρων...

      -Το τι εκφράζει προσωπικά ο Μπογιόπουλος ή ο όποιος άλλος μου είναι παγερά αδιάφορο. Τουλάχιστον όσο αδιάφορο του είναι και αυτού το τι μπορεί να εκφράζω εγώ.
      Το τι εκφράζεται από τα όργανα του κόμματος με ενδιαφέρει.

      -Τον όρο "φασίστες" τον κρατάω για τους φασίστες, δεν τον κολλάω όπου νά'ναι. Ειδικά όταν υπάρχουν πλέον επίσημα φασιστικά κράτη εντός της Ευρώπης, και οι ναζί είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας.

      -Ξαναρωτάω λοιπόν. Τι κοινό έχεις εσύ με όλο τον συφερτό από την Κωσταντοπούλου μέχρι τον Θεοδωράκη, την Ντόρα την Ρεπούση, τον Βενιζέλο και το ίδρυμα Νιάρχου, που "είναι σαρλάι";
      Εγώ κανένα.

      Άμα οι Γάλλοι δεν θέλουν να κυνδινεύουν στην ίδια τους την χώρα, το πιο αποτελεσματικό θα ήταν να ξεκουμπιστούν οι στρατιώτες τους από τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό λέω και είμαι κατηγορηματικός.
      -Και σε αυτό διαφωνείς;

      Διαγραφή
  14. Φασιστικό κράτος στην Ευρώπη, με την κλασσική έννοια του όρου, είναι μόνον η Ρωσία. Επειδή εσύ πονηρούλικα εννοείς την Ουκρανία για να δικαιώσεις τους εισβολείς - διαμελιστές Ρώσους, θα σου πω ότι η Ουκρανία είναι ένας κράτος που αυτή τη στιγμή έχει ΦΙΛΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ - αντικομμουνιστική πολιτική ηγεσία, αλλά σε επίπεδο βίας στις μάζες και φασιστικού κρατικού μηχανισμού δεν φτάνει τη Ρωσία σου ούτε στο 5%.

    Και μολονότι οι Σβόμποντα - Δεξιός Τομέας είναι ναζήδες του κερατά και θέλουν αναμφισβήτητα το βίαιο τσάκισμα που τους αξίζει, θα έλεγα ότι μάλλον υπολείπονται ακόμη (σε πράξη, όχι σε θεωρία) από τους ρωσόφιλους ταγματασφαλίτες του Ντονμπάς που βασανίζουν, κλέβουν και ταπεινώνουν τον πληθυσμό της ανατολικής Ουκρανίας, αλλά και από τους ισλαμοναζήδες αποκεφαλιστές, που επίσης συμπαθείς ως τάχα "λίγο ακραίους αλλά κατά βάση δίκαιους τιμωρούς του δυτικού ιμπεριαλισμού".

    Για το ζήτημα του κατά πόσο εγώ ή η ΟΑΚΚΕ είμαστε υπέρ οποιασδήποτε ιμπεριαλιστικής επέμβασης, δυτικής ή ανατολικής, αν μου επιτρέπεις, αναδημοσιεύω την ανακοίνωση της οργάνωσης για το ισλαμοναζιστικό μακελειό των ηρωικών Γάλλων δημοκρατών σκιτσογράφων κι ας κρίνουν οι αναγνώστες μας.

    «ΚΑΤΩ Ο ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΚΑΤΩ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ

    H κτηνωδία του ισλαμοφασισμού και γενικότερα του ανατολικού νεοχιτλερικού αντιδιαφωτισμού βρίσκεται στην ιδεολογική βάση της σφαγής των ηρωικών γάλλων δημοκρατών σκιτσογράφων και κάθε δημοκρατικός άνθρωπος στον πλανήτη πρέπει να αντισταθεί σε αυτήν την ιδεολογία και να μην της επιτρέψει να τρομοκρατήσει ξανά μια ήπειρο που έχυσε τόσο αίμα μέσα σε αιώνες δημοκρατικών, αντιφασιστικών και προλεταριακών επαναστάσεων και εξεγέρσεων για να την συντρίψει.


    Παράλληλα όμως οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να προσέξουν πώς θα δώσουν αυτήν την πάλη, καθώς από διεθνή πολιτική άποψη και αντικειμενικά αυτή η σφαγή αποτελεί μια πελώρια προβοκάτσια, αντίστοιχη εκείνης των Δίδυμων Πύργων, η οποία εξυπηρετεί σήμερα συγκεκριμένα τον πουτινικό στρατηγικό αντιπερισπασμό που ξεκίνησε στα μέσα του 2014 με εργαλείο τον ISIS. Πρόκειται για την προσπάθεια της νεοχιτλερικής Ρωσίας να αποστρέψει την Ευρώπη από το να αντιμετωπίσει ενωμένη τη μέγιστη απειλή στην ύπαρξή της, που είναι η ρώσικη εισβολή και ο διαμελισμός της Ουκρανίας, και να την βάλει να επέμβει για μια ακόμα φορά ιμπεριαλιστικά στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο και να συγκρουστεί βαθύτερα μαζί του, βυθιζόμενη σε ένα απέραντο τέλμα σε συνεργασία με την ίδια (τη Ρωσία), που όμως ξέρει επιδέξια να μένει στο περιθώριο και να επωφελείται απόλυτα από τέτοιες επεμβάσεις, όπως αποδείχτηκε στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

    Ταυτόχρονα η σφαγή των σκιτσογράφων κινδυνεύει να οξύνει τις αντιθέσεις ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς λαούς και τους ευρωπαίους μουσουλμάνους μετανάστες, δυναμώνοντας παραπέρα τα ακροδεξιά και φασιστικά κόμματα που ποντάρουν στην όξυνση αυτής της αντίθεσης και τα οποία όχι τυχαία είναι όλα ρωσόφιλα.

    Οι ευρωπαϊκοί λαοί πρέπει να ενωθούν και να απομονώσουν και να συντρίψουν μέσα τους τους φασίστες κάθε είδους, ενώ εξωτερικά πρέπει να αντισταθούν αποφασιστικά σε κάθε στρατιωτική επέμβαση στις εσωτερικές κρατικές συγκρούσεις στον μουσουλμανικό κόσμο. Τα κράτη και οι λαοί εκεί μπορούν να ενωθούν και να συντρίψουν τους κτηνώδεις ισλαμοφασίστες τύπου ISIS και Αλ Κάιντα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ρώσικη ομοσπονδία είναι το μοναδικό κράτος που έφερε στον ΟΗΕ ψήφισμα για την καταδίκη του ναζισμού (και όχι των "ολοκληρωτισμών" και άλλες τέτοιες κουτοπονηριές), που καταψηφίστηκε από το σύνολο των δυτικών χωρών, της Ελλάδας περιλαμβανόμενης.
      Η Ουκρανία και οι Βαλτικές χώρες έχουν μνημεία που τιμάνε τα SS και τους συνεργάτες τους.
      Και φυσικά οι κάτοικοι της πρώην ανατολικής Ουκρανίας δεν εισέβαλαν στην ...χώρα τους. Αμύνθηκαν στην προαναγγελθείσα εθμοκάθαρση (του 40% του πλυθησμού!!!) από τους αμερικανοτσολιάδες ναζί.
      Και εντελώς συμπτωματικά οι "ισλαμοφασίστες" εκπαιδεύτηκαν, εξοπλίστηκαν και οργανώθηκαν από την δύση ενάντια στην σύμμαχο της Ρώσικης Ομοσπονδίας, Συρία.
      Η Ρώσικη Ομοσπονδία τέλος είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης στην οποία η ταύτιση φασισμού-κομμουνισμού δεν αποτελεί επίσημη κρατική ιδεολογία.

      Η ανακοίνωση που προβάλεις πουθενά δεν αναφέρει καμμία επέμβαση των δυτικών πουθενά, ούτε το ναζιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία, ούτε καμμία αναφορά στο τι έκαναν στην Συρία, το Μαλί, την Λιβύη, την κεντροαφρικανική δημοκρατία, κλπ κλπ
      Ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός στο απυρόβλητο και με τα πτώματα του ζεστά-ζεστά.
      Και φυσικά είναι υποστήριξη να υιοθετείς ολόκληρη την πολιτική αντζέντα των ιμπεριαλιστών, που τάχα υπερασπίζονται την "δημοκρατία".
      Τέλος παρένθεσης και τέλος ψυχοπαθολογίας.

      Περιμένω ακόμη να μου πεις σε τι από αυτά που έγραψα για το "Je suis Charlie" διαφωνείς, και δεν μου έχεις πει τίποτε.
      Αν έχεις κάτι για αυτό, θα το ακούσω ευχαρίστως.
      Την πολιτική αντζέντα της ΟΑΚΚΕ μπορεί όποιος θέλει να την βρει στα μέσα της, δεν χρειάζεται να μπει στα εδώ σχόλια.

      Διαγραφή
    2. Ξανά προς εμπέδωση:
      Άμα οι Γάλλοι δεν θέλουν να κυνδινεύουν στην ίδια τους την χώρα, το πιο αποτελεσματικό θα ήταν να ξεκουμπιστούν οι στρατιώτες τους από τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό λέω και είμαι κατηγορηματικός.
      -Και σε αυτό διαφωνείς;

      Περιμένω απάντηση...

      Διαγραφή
  15. Kαι ο αρχιναζί Ποροσένκο "Je suis Charlie":
    http://www.enallaktikos.gr/ar11177el_fwto-vinteo-je-suis-donbass-o-oykranos-xasapis-diadilwnei-gia-tin-eleytheria-toy-typoy-sti-gallia.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευτυχώς δεν πήγε ο αντιφασίστας Πούτιν και άφησε να διαδηλώσουν μόνο οι "ναζί" ευρωπαίοι...

    Υ.Γ. Εσείς οι "αντιφασίστες" ρίχνετε και βόμβες φωσφόρου στο Ντονέτσκ;
    https://www.facebook.com/539889666136800/photos/a.539907032801730.1073741828.539889666136800/634890759970023/?type=1&theater

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Μετεριζιώτης:
      Δεν απάντησες σε τίποτε από εύλογα ερωτήματα που σου τέθηκαν, και τρολάρεις αναπαράγωντας ιμπεριαλιστική-φασιστική (κανονικά φασιστική εδώ) προπαγάνδα, όταν είναι γνωστό το ποιοί βομβαρδίζουν με πυροβολικό άμαχους στο Ντόνεσκ. Και ευνόητο κιόλας αφού το Ντόνεσκ αποτελεί ένα από τα προπύργια των αντιφασιστικών πολιτοφυλακών που μόνο σχιζοφρενής (ή πληρωμένος χαφιές της αμερικάνικης πρεσβείας) θα θεωρούσε πως βομβαρδίζουν τις ...θέσεις τους.
      Τον Πούτιν δεν τον είδα κάπου στο βίντεο, αλλά εσύ εδώ μας αφήνεις μέχρι να απαντήσεις επί του θέματος στα ερωτήματα που σου τέθηκαν για το "Je suis Charlie" το μπήκες υποτίθεται να σχολιάσεις.
      Υ.Γ.
      Δεν σε θεωρώ πράκτορα (αλλιώς δεν θα μίλαγα μαζί σου).
      Αν είσαι όντως κομμουνιστής όπως λες, -σύνελθε!
      Η πραγματικότητα βοά και είναι θανατηφόρα!
      Υ.Γ.2
      Μην μου απαντήσεις σε αυτό. Κουράστηκα και δεν πληρώνομαι κιόλας για την ψυχοθεραπεία...

      Διαγραφή
    2. Ξανά και μέχρι να απαντήσεις εδώ δεν θα δεχτώ άλλο σου σχόλιο:
      Άμα οι Γάλλοι δεν θέλουν να κυνδινεύουν στην ίδια τους την χώρα, το πιο αποτελεσματικό θα ήταν να ξεκουμπιστούν οι στρατιώτες τους από τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό λέω και είμαι κατηγορηματικός.
      -Και σε αυτό διαφωνείς;

      Περιμένω απάντηση...

      Διαγραφή
  17. @Μετεριζιώτης:
    Όταν επιμένεις να χαρακτηρίζεις "αριστερούς, και πρροδευτικούς στα όρια του αναρχισμού" τους συντάκτες ενός περιοδικού που έχουν καταδίκες από το ίδιο το Γαλλικό κράτος για ρατσισμό και που η ιδιοκτησία του είναι κώλος και βρακί με τον Σαρκοζί, και όταν αυτά σου τα έχω λινκάρει ήδη, χωρίς να τα αμφισβητήσεις(!!), σημαίνει πως καμμία κουβέντα σε ώτα μη ακουόντων δεν μπορεί να γίνει.
    Με κούρασες και σε χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν είναι δείγμα, πάντως, καλής πίστης το να μην δημοσιεύσεις το σχόλιό μου, κουράστηκες δεν κουράστηκες. Θα έδειχνε ότι μάλλον σε έφερε σε δύσκολη θέση, όπως και το περίμενα, γιατί αναδεικνύει το λάθος που κάνεις στο συγκεκριμένο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Μετεριζιώτης:
      Η θέση μου είναι πραγματικά δύσκολη.
      Εάν στο πρώτο σου σχόλιο δεν ήξερες για το τι είδους περιοδικό μιλάμε ή για το ποιοί είναι πίσω από το "Je suis Charlie", υπήρχε ένα νόημα στην κουβέντα.
      Όταν εικοσικάτι σχόλια μετά και αφού έχεις ενημερωθεί και με παραπομπές για να μπορείς να το τσεκάρεις, πως πρόκειται για ένα αντιδραστικό-ρατσιστικό (με δικαστική καταδίκη!) έντυπο του οποίου η ιδιοκτησία διατηρεί τις καλύτερες των σχέσεων με τον κ.Σαρκοζί και που η "σάτυρα" του περιορίζονταν στον χλευασμό του πολιτισμού των καταπιεσμένων, επανέρχεσαι ως όλα αυτά να μην ειπώθηκαν και τεκμηριώθηκαν ποτέ και παρότι σε κανένα σου σχόλιο δεν δοκίμασες καν να τα αντικρούσεις (και πως άλωστε όταν είναι τεκμηριωμένα;) μου μιλάς για "αντιφασιστικό (κιόλας!!!!) προοδευτικό έντυπο" και πας να χτίσεις σκεπτικό επάνω σε αυτό που έχει ανατραπεί από την πρώτη στιγμή.
      Αυτό δεν είναι κουβέντα, είναι πουλάμε τρέλλα και έχω πιο σοβαρά πράγματα να κάνω.
      Όσο για το ποιος ήρθε σε δύσκολη θέση και ποιός όχι, ή το ποιος τεκμηρίωσε ή όχι τα λεγόμενα του, είναι γραπτά και είναι εδώ.
      Το γεγονός πως συζήτησα μέχρι εδώ με κάποιον που δεν μιλάει καν επάνω σε ότι έγραψα, αλλά προσπερνάει και τις απαντήσεις μου ως μη γενόμενες για να πει τα δικά του, δεν δείχνει απλά καλή πίστη, αλλά είναι και απόδειξη της προσωπικής συμπάθειας που για κάποιον περίεργο λόγο μου έχεις εμπνεύσει στο παρελθόν.

      Οποιοσδήποτε άλλος με τέτοια τακτική τρόλινγκ θα είχε κοπεί από το δεύτερο-τρίτο του σχόλιο.

      Διαγραφή
  19. Είναι αυτονόητα ρατσιστικό και αντιδραστικό ένα περιοδικό του οποίου οι συντάκτες έχουν καταδικαστεί για ρατσισμό με δικαστικές αποφάσεις και του οποίου η ιδιοκτησία είναι στο άμεσο περιβάλον Σαρκοζί:

    Ποινή στην Caroline Fourest (αρθρογράφο Charlie Hebdo) για ρατσιστικά δημοσιεύματα: http://www.loonwatch.com/2014/11/caroline-fourest-fined-e6000-for-defaming-young-muslim-victim-of-racist-attack/

    Να και ο ελευθεριακός-ριζοσπαστικός-αντιεξουσιαστής Σαρκοζύ σε σχέση με την ιδιοκτησία του σαρλάι:
    Philippe Val, de Charlie Hebdo à Sarkozy http://www.amazon.fr/drôle-Philippe-Charlie-Hebdo-Sarkozy/dp/2918059137

    Και για την Γαλλική ακροδεξιά έχουμε πράγμα:
    Charlie Hebdo: Ο 17χρονος γιος του Σαρκοζί καλεί τους Γάλλους να πάρουν τα όπλα!
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113427550

    Οι παραπομπές υπάρχουν από την αρχή του διαλόγου, δεν τις αμφισβήτησες ως ψευδείς και κάνεις και την τρελλή.
    Από εδώ κόπηκες, η αντοχή μου έχει τα όρια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.