Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Αριστεροδέξιο επιμύθιο...

1989 Ο Νίκος Κοτζιάς δίνοντας στη δημοσιότητα ένα, ως συνήθως, βαρυσήμαντο θεωρητικό ντοκουμέντο φεύγει από το ΚΚΕ καταγγέλοντάς το ως δεξιό, ανάμεσα στα άλλα για τη συμμετοχή του στην ειδικού σκοπού κυβέρνηση Τζανετάκη. Το ίδιο αλλά με λιγότερο δραματικό τόνο κάνει και η Νάντια Βαλαβάνη. (Μερικοί από αυτούς που κατάγγελναν αναφέρονται παρακάτω)

1991 Οι Γιάννης Δραγασάκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νίκος Χουντής αφού δεν κατάφεραν να το αλώσουν και να το ρίξουν στα βράχια, φεύγουν από το ΚΚΕ καταγγέλοντάς το, ανάμεσα στα άλλα, ως σταλινικό απολίθωμα. (Αυτοί δεν κατάγγελναν τους παραπάνω απλά γιατί οι αποπάνω πρόλαβαν και έφυγαν πιο γρήγορα)

2,5 δεκαετίες αργότερα και αφού πλέον καταλάγιασαν οι "ιδεολογικές" τους διαφωνίες σχετικά με το αν το ΚΚΕ είναι "δεξιό" ή "αριστερό" βρήκαν θέσεις οι αθεόφοβοι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους σούπερ αριστερούς Καμμένο και Κουίκ πετώντας για πάντα σαν σκυλί το παρελθόν τους (καιρός ήταν)

Επιμύθιο προς παληούς ή και νέους επίδοξους "πειρατές"
Ούτε δεξιό ήταν το 89 ούτε σταλινικό το 91 απλά τον ήλιο έδειχνε και δείχνει 96 χρόνια τώρα...
Πηγή: Δεν δίνω λέξεις παρηγοριά

3 σχόλια:

  1. Ο Αλέξης δίνει στον Κοτζιά το υπουργείο που του αρνήθηκε ο Γιώργος

    http://www.tribune.gr/politics/news/article/33616/o-alexis-dini-ston-kotzia-ipourgio-pou-tou-arnithike-o-giorgos.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι ένα τραγουδάκι του '81... να το πούμε διαχρονικό;
    https://www.youtube.com/watch?v=L_MwK7Xh5u4

    gdmn1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης σύμβουλος του Γ.Παπανδρέου έως το 2006, Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Π.Κουρουμπλής Το 2010 ως μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς: Μέχρι τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009, ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου, πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ και ιδεολογικός καθοδηγητής του ΠΑΣΟΚ. Υπουργός Δικαιούνης, Ν. Παρασκευόπουλος: Την περίοδο 1993-1995 υπήρξε σύμβουλος επί κυβερνήσεως Ανδρ. Παπανδρέου. Αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Γιώργος Κατρούγκαλος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και την φιλοπαπανδρεική μερίδα. Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Γιάννης Πανούσης Η οριστική απομάκρυνση από το χώρο του ΠΑΣΟΚ έγινε το 2001-2002, πρώην στέλεχος της ΔΗΜΑΡ. Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης: Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά Το 2000, 2004, 2007 και το 2009 Εξελέγη με τη Νέα Δημοκρατία και το 2012 μετά τη καταψήφιση του δεύτερου Μνημονίου και της αντίστοιχης δανειακής σύμβασης, διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και προχώρησε στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων: Χρήστος Σπίρτζης Πρόκειται για επί σειρά ετών μέλος του ΠΑΣΟΚ-στέλεχος του κομματικού μηχανισμού που, μόλις τελευταία, φαινόταν να διαχωρίζει τη θέση του από τη Χαριλάου Τρικούπη, έχει διατελέσει μέλος του Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, με την υποστήριξη του οποίου τον Ιούλιο του 2010 εξελέγη σε ηλικία 41 ετών πρόεδρος του ΤΕΕ, την περίοδο, δηλαδή, που ξεκίνησε η εφαρμογή του πρώτου μνημονίου. Αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού: Ελενα Κουντουρά Κατέβηκε στις εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία το 2004 και εκλέχτηκε βουλευτής στην Α' Αθηνών. Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Παναγιώτης Σγουρίδης πρώην αντιπρόεδρο της....... Βουλής και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στους ΑΝΕΛ. υπηρέτησε στο Y­πουργείο Ανάπτυξης, αρχικά ως Γε­νικός Γραμματέας Εμπορίου (Απρίλιος 2000 – Φεβρουάριος 2002) και ακολούθως ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (Οκτώβριος 2002 – Απρίλιος 2004). Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών: Δημήτρης Μάρδας Στο Yπουργείο Ανάπτυξης άρχισε να εργάζεται επί υπουργίας Νίκου Χριστοδουλάκη με υφυπουργό τη Μιλένα Αποστολά­κη, συνεχίζοντας με υπουργό τον Άκη Τσοχατζόπουλο και υφυπουργό τον Χρήστο Θεοδώρου. Υφυπουργός: Τέρενς Κουίκ Στις δημοτικές εκλογές του 1986 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή» του Μιλτιάδη Έβερτ.
    gkoufi

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.