Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Δραγασάκης: «Διάλογος και όχι τσαμπουκάδες με την Ευρώπη»

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και η επίσκεψη του Γ. Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα.

«Η ελληνική κυβέρνηση εγγυάται την εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών» διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μετά την σύσκεψη, ενώ απέδωσε τις αναταράξεις στο ελληνικό χρηματιστήριο στην πολιτική μεταβολή που επήλθε στην χώρα αφήνοντας να εννοηθεί ό,τι κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο. Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση σκοπεύει να οδηγηθεί σε ρήξη με τους δανειστές, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ό,τι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει ένας διάλογος χωρίς τσαμπουκάδες με τα κοινοβούλια των υπολοίπων χωρών», παρουσιάζοντας ένα νέο πρόγραμμα.

«Είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε ιδέες και προτάσεις και των ιδιωτών μετόχων», πρόσθεσε ο κ. Δραγασάκης ενώ ερωτηθείς για ενδεχόμενες αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών, απάντησε ότι «εφόσον γίνουν οι αλλαγές θα γίνουν με δημόσια διαβούλευση». Τόνισε ότι δεν θα υπάρξει ρήξη με τους εταίρους, αλλά δεν θα συνεχιστεί και η καταστροφική πολιτική.
 
«Το μνημόνιο έχει λήξει, εμείς θα υποβάλλουμε ένα νέο πρόγραμμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης. Υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα αυτό θα εξηγεί πως η Ελλάδα θα βγει από το αδιέξοδο και πως οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πάψουν να μας προσφέρουν νέα δάνεια συντηρώντας ένα φαύλο κύκλο που δεν οδηγεί πουθενά.

Τέλος, σχετικά με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ο κ. Δραγασάκης προανήγγειλε ένα μακρύ κατάλογο έργων που θα προσφέρουν τεράστιες επενδυτικές δυνατότητες και δεν θα ενισχύουν τα καρτέλ.
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.