Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Μικρά-μικρά από την χθεσινή ημέρα


Δεν θα ασχοληθούμε εδώ με πολιτική ανάλυση,  (μια πρώτη έγινε ήδη στο Redfly) αλλά περισσότερο με την σημειολογία της χθεσινής ημέρας όπως κύλησε από το πρωί στο εκλογικό κέντρο που βρίσκονταν ο γράφοντας, ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
Καμμιά φορά άλλωστε είναι από μόνη της υπερβολικά εύγλωττη.

Αρχικά λοιπόν, ήταν εντυπωσιακή αν και αναμενόμενη η εμφάνιση γνωστών ΠΑΣόκων της περιοχής με τα αυτοκόλλητα του ΣΥΡΙΖΑ. Το αποκορύφωμα ήταν η πολύωρη παρουσία στο εκλογικό τραπεζάκι του ΣΥΡΙΖΑ της ΠΑΣΟΚας δημάρχου της περιοχής, μέσα σε ένα κλίμα «ούνα φάτσα-ούνα ράτσα», όλο γέλια και χαρές. Την ΠΑΣΟΚοποίηση τους οι ΣΥΡΙΖΑίοι την επιδεικνύουν πλέον, προφανώς μέσω γραμμής. Αυτό επιβεβαίωσε και το κλείσιμο της χθεσινής ομιλίας του Τσίπρα με την τριπλή του αναφορά στον «ήλιο», που μας έκανε να σκάσουμε στα γέλια παρακολουθώντας την από το εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ.

Στον αντίποδα τώρα, οι αγκαλιές και τα φιλιά ανάμεσα στους νεοδημοκράτες εκλογικούς αντιπροσώπους και τους (λίγους) της ΧΑ που πέρασαν από το εκλογικό κέντρο. Ο ορισμός της «δεξιάς πολυκατοικίας», και το «αίμα νερό δεν γίνεται» παρά τις εκατέρωθεν κορώνες. Στην μικροκλίμακα της συνοικίας εξάλλου, αυτά ξεπερνιούνται, αφού υπάρχουν (εκτός από τις πολιτικές) μέχρι και εξ’αίματος συγγένειες και οικογενειακές σχέσεις.

Άξια καταγραφής είναι και η για πρώτη φορά πλήρης απουσία εκλογικών αντιπροσώπων του ΠΑΣΟΚ από την διαδικασία. Η παρουσία ενός-δύο τέτοιων του ΓΑΠ, επιβεβαίωσε την υποψία μας πως όποιο κομμάτι του μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ δεν είχε ήδη μετακομίσει κατά ΣΥΡΙΖΑ μεριά, το πήρε ο Γιωργάκης και έφυγε.

Άσχημα (περιέργως) τα πράγματα οργανωτικά, και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ ολιμερίς υπήρχε στα τραπεζάκια του μεγάλη (και αναμενόμενη) περατζάδα, το βράδυ στην καταμέτρηση δεν είχε μείνει ψυχή. Επιβεβαιώνονται και εδώ δύο πράγματα.
Πρώτο: Για χαρές και πανιγύρια πρώτοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι. Άμα είναι είναι για δουλειά τους ψάχνεις με το τουφέκι.
Δεύτερο: Παρά τα τεράστια εκλογικά ποσοστά που πήραν χθες, παραμένουν κόμμα-φούσκα. Εξακολουθούν να είναι συνδικαλιστικά και οργανωτικά ένα μικρό κόμμα.
Αυτή την παρατήρηση ας την κρατήσουμε. Θα είναι χρήσιμη σε βάθος χρόνου όταν αρχίσει και η κυβερνητική φθορά.

Τα ίδια περίπου ισχύουν και για την ΧΑ που δεν δείχνει να μπορεί να χτίσει έναν σοβαρό κομματικό μηχανισμό, παρά τα πράγματι εντυπωσιακά βάση των συνθηκών, εκλογικά της αποτελέσματα.
Μεγάλη πλάκα είχε επίσης η κατήφεια στα πρόσωπα των όσων χρυσαυγιτών υπήρχαν στο εκλογικό τμήμα (μεγαλύτερη από των νεοδημοκρατών), καθώς παρά τα δικά τους καλά αποτελέσματα, αγωνιούσαν για το αύριο, αφού στο σάπιο κεφάλι τους η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει πως θα έπαιρναν την εξουσία οι ...κομμουνιστές!
Εξού και η φανερή αγωνία τους για το άμεσο μέλλον. Μέχρι και γκουλάγκ μπορεί να φαντασιώνονται...

Αλγινή εντύπωση μας προκάλεσε τέλος, η αντιμετώπιση της μεγάλης νίκης του ΣΥΡΙΖΑ από τους ίδιους τους ΣΥΡΙΖαίους, που έχουν μεν κληρονομήσει ότι πιο ελεϊνό υπήρχε στο παλιό λαϊκίστικο ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι και την αρχοντοβλαχιά του τελευταίου.
Οι παλιοί ΠΑΣΟΚοι, αν και χορτασμένοι από εξουσία, όποτε ήταν σαφές πως θα πάρουν κυβέρνηση, έψηναν αρνιά από το μεσημέρι, κέρναγαν τον κόσμο, βάζανε μουσικές, γίνονταν πανιγύρι.
Ετούτοι εδώ οι τουρκόγυφτοι έγιναν σε τρία χρόνια κυβέρνηση από κομματίδιο του 4%, και στο εκλογικό τους κέντρο (ήταν λίγο παρακάτω από το δικό μας και τους βλέπαμε) την έβγαλαν με δύο ...σπράιτ και τρεις πίτσες!
Τσίπιδες παιδάκι μου....

* Η φωτογραφία της ανάρτησης και το τραγουδάκι που ακολουθεί αφιερώνονται στον θριαμβευτή των χθεσινών εκλογών Αλέξη Τσίπρα. 

3 σχόλια:

  1. Έχω την εντύπωση ότι περάσαμε την ίδια μέρα χθες.
    Ο.Χ.Ε.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ο.Χ.Ε.Π.:
      Οπότε μάλλον η εικόνα αυτή ήταν γενικότερη.
      Αρκετά ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
  2. Ακριβως ιδια μερα συντροφοι. Με το αποτελεσμα για το ΚΚΕ πολυ θετικο με 61000 καινουργιους ανθρωπους διπλα μας παρα τα παραμυθια ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.