Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

Φόρος τιμής

...στον μεγάλο Wolinski

Αφίσσα για το φεστιβάλ της εφημερίδας του ΚΚΓ "Ουμανιτέ"

Πρωτοσέλοδο αφιέρωμα στο έργο του μεγάλου καλιτέχνη από το όργανο του ΚΚΓ
Εξώφυλλο συλλογής έργων από την δουλειά του στην "Ουμανιτέ"
Σκίτσο αλληγγύης στην Κούβα

Σκίτσο του Milo Manara για τον Wolinski
Φτωχότερη είναι από σήμερα (07/01) η Ένατη Τέχνη καθώς ένα από τα θύματα του «μακελειού» στα γραφεία του περιοδικού στη Βαστίλη είναι ο σπουδαίος κομίστας Ζόρζ Βολίνσκι του οποίου η επίθεση έκοψε το νήμα της ζωής του στα 71 του χρόνια.
Ο Βολίνσκι έγραψε ιστορία στα ευρωπαϊκά κόμικ και στα 13 του μόλις χρόνια άρχισε να σκιτσάρει για το εβδομαδιαίο πολιτικό περιοδικό Χάρα Κίρι. Οκτώ χρόνια αργότερα έγινε ένας από τους βασικούς συντελεστές του εβδομαδιαίου σατιρικού περιοδικού Χάρα Κίρι και στη συνέχεια του Charlie Hebdo. Από το 1980 και μετέπειτα ο Βολίνσκι εργάστηκε σε διάφορες μεγάλες γαλλικές εφημερίδες και περιοδικά όπως την Liberation, την L'Humanité", τον "Le Nouvel Observateur" ή την "L'Echo des savanes".
Μέχρι να χάσει τη ζωή τους σχεδίαζε και έγραφε στην "Journal du Dimanche", το "Paris Match" και το "Charlie Hebdo", ενώ το 2005 είχε αποσπάσει το Μεγάλο Βραβείο κόμικς στο διεθνές Φεστιβάλ της Ανγκουλέμ.
O Zωρζ Βολίνσκι ήταν ενεργό μέλος του Γαλλοκουβανικού συνδέσμου και είχε ταξιδέψει αρκετές φορές στην Αβάνα. Όποιος ξέρει καλύτερα γαλλικά από εμένα μπορεί να κάνει μια μετάφραση από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.