Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

-Θα πέσουν και τα τσιμέντα της Κουμουνδούρου με Κοψίδη!

Ο Μάκης Κοψίδης απο το Δίκτυο Ριζοσπαστικής Οικολογίας μιλά στο Κόκκινο για την απόφαση των Οικολόγων Πράσινων να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αποφασίσαμε να πάμε με τους "κακούς"» δήλωσε στο Κόκκινο ο Μάκης Κοψίδης απο το Δίκτυο Ριζοσπαστικής Οικολογίας για την απόφαση του συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων να συμπαραταχθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

«Οι σύνεδροι κατάλαβαν πως είναι ιστορικής σημασίας αυτές οι εκλογές και αποφασίσαμε να δώσουμε ώθηση στη δυναμική που ήδη έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση αυτή μπορεί να ανοίξει το δρόμο σε μια συνεργασία της Ευρωπαικής Αριστεράς με την ευρωομάδα των Πρασίνων στην Ευρώπη» τόνισε.

«Πρόκειται για μια ριζοσπαστική τάση της οικολογίας με ανατρεπτικό στόχο. Ήταν μοιραίο να συναντηθούμε με την ριζοσπαστική αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Μ. Κοψίδης.
Πηγή: Στο Κόκκινο
Ας θυμηθούμε λοιπόν τον Μάκη Κοψίδη (μη ρωτάτε ποιος είναι αυτός, διαβάστε παρακάτω…)

Ο Μάκης Κοψίδης ήταν μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που αποχώρησε το 2002 απ’ το Κόμμα.
Γιατί διαφώνησε τότε ο Κοψίδης;; Για να δούμε μερικά αποσπάσματα απ’ την επιστολή που δημοσιοποίησε τότε.

Προειδοποιώ: Οποιαδήποτε ομοιότητα βρείτε με κείμενα του «Εργατικού» Αγώνα, του «νευροσπάστη, της «Νέας Σποράς» και του Αλέκου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ.

«Ενώ οι κοινωνικές αντιθέσεις οξύνονται και οι επιπτώσεις στην πλειοψηφία του λαού πολλαπλασιάζονται λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής και της επιθετικότητας της "νέα τάξης" η ηγετική ομάδα του Κόμματος αντί να προχωρήσει σε ένα πλατύ, ενωτικό άνοιγμα για να συσπειρώσει ευρύτερα λαϊκά στρώματα, ενισχύει τη γραμμή ομφαλοσκόπησης και περιχαράκωσης.»
Σας θυμίζει κάτι;; Πάμε παρακάτω:
«Πέρα και έξω από τις αποφάσεις Συνεδρίων για τις προϋποθέσεις οικοδόμησης του Μετώπου και τη γραμμή συσπείρωσης, στην πράξη υιοθετείται αυθαίρετα μια άλλη γραμμή συσπείρωσης που αποτελείται από στόχους σοσιαλιστικής επανάστασης.»
Το λέω ξανά. Αυτά τα γράφει ο Κοψίδης το 2002!!! Όχι ο «Εργατικός Αγώνας» σήμερα…
«προωθούνται απόψεις που παραπέμπουν τα πάντα στο σοσιαλισμό και ακυρώνουν κάθε δυνατότητα αγώνα για υπεράσπιση κατακτήσεων σήμερα.»
Ξανά Κοψίδης… δεν κοροϊδεύω!!
«Αυτή η πολιτική γραμμή δε συσπειρώνει, αλλά απωθεί, αφού δεν παίρνει υπόψη της τις προϋποθέσεις και τους όρους ριζοσπαστικοποίησης των συνειδήσεων. Μια γραμμή που ξεκόβει το Κόμμα από τις λαϊκές δυνάμεις.»

«Στο επίπεδο της εσωκομματικής δημοκρατίας, ένα ζήτημα κρίσιμης σημασίας, η ηγετική ομάδα προσπαθεί να θωρακίσει την πολιτική της πρακτική και να εξουδετερώσει τις αντιδράσεις που προκαλούνται, καταστρατηγώντας θεμελιακές αρχές λειτουργίας και καταστατικές διατάξεις.»
Από εδώ τα πήρε ο Ζηλάκος…

Αυτά, νομίζω φτάνει ως εδώ. Με 10 μόνο γραμμές αποδεικνύεται ότι όσα λένε σήμερα οι διάφορες χαφιέδικες ιστοσελίδες και ορισμένα πρώην του ΚΚΕ, εχουν ειπωθεί ήδη από τον Κοψίδη πάνω από 10 χρόνια!! Μιλάμε πραγματικά για "ΚΑΡΜΠΟΝ".
Εννοείται ότι όλες αυτές οι «καταγγελίες» έγιναν αμέσως ρεπορτάζ στο Βήμα, την Ελευθεροτυπία και πάει λέγοντας και δώστου αναλύσεις για το ΚΚΕ που είναι σε κρίση, αποκαλύψεις του πρώην «σημαντικού» στελέχους του ΚΚΕ κτλ κτλ.

Αυτά έλεγε λοιπόν ο Κοψίδης το 2002, ενάντια στην «ηγετική ομάδα» γιατί νοιάζονταν για το καλό του ΚΚΕ που, όπως έλεγε, ο «ρόλος του είναι αναντικατάστατος». Τα ίδια λένε σήμερα, όπως είπα, οι διάφοροι ανώνυμοι του διαδικτύου και άλλοι που επίσης «νοιάζονται για το ΚΚΕ».

Το πρώτο δίδαγμα της ιστορίας προέρχεται από την παλαιότητα και την σκουριά αυτών των απόψεων.

Το δεύτερο δίδαγμα προέρχεται απ’ την πορεία του κ. Κοψίδη.

Το 2002 ήταν κάποιος που αγωνιούσε για την πορεία του Κόμματος στα χέρια της «ηγετικής ομάδας». Σε λίγα χρόνια, όμως οι μάσκες έπεσαν. Η πορεία του Κοψίδη συναρπαστική: Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ μέχρι το 2008, στο «ρεύμα Βενιζέλο» στη συνέχεια, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το ΠΑΣΟΚ στη Γλυφάδα. Τελευταία φορά εθεάθη να φραξιονίζει στους Οικολόγους Πράσινους!!! Με «καταγγελίες» που δημοσιεύτηκαν (που άλλου;) στην «Αυγή». Κάπου ανάμεσα δήλωνε «ανένταχτος της αριστεράς» ενώ το 2011, όταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα χτυπήθηκε από παρακρατικούς κουκουλοφόρους μιλούσε για τα «ΚΝΑΤ».

Τέτοια κατάντια…

Αυτό το δρόμο ακολουθούν και όσοι σήμερα λένε και πράττουν όπως ο Κοψίδης. Όταν περάσεις απέναντι, ο πάτος είναι στον… απόπατο, είναι στην υπηρεσία της πλουτοκρατίας, γίνεσαι συνειδητός χαφιές.
Πηγή: red attack

8 σχόλια:

  1. Αυτη ειναι η μοιρα του καθε τυχοδιωκτη που προσπαθησε να μην αλλαξει τιποτα στο ΚΚΕ ωστε να επαναληφθουνε τα λαθη της προ του 1991 εποχης Κωστοπουλοι Θεωναδες Κοψιδηδες Πετροπουλοι και ολο το κακο συναπαντημα των Μανιαδακηδων προβοκατορων. Αυτη ειναι η μοιρα του καθε τυχοδιωκτη. Επαγρυπνηση Επαγρυπνηση και τσακισμα καθε ιδεολογικης παρρεκλισεις στην γεννηση της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Συγνώμη αλλά τον Κωστόπουλο δεν μπορώ να τον βάλω στην ίδια μοίρα με τους υπόλοιπους.
      Και γιατί δεν έκανε ποτέ πόλεμο στο ΚΚΕ, και γιατί εξακολουθεί (από όσο ξέρω) να δίνει την βουλευτική του σύνταξη στο Κόμμα.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ και προσυπογράφω. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Ούτε μισή αντι-ΚΚΕ δήλωση δεν έκανε ποτέ ο Μήτσος Κωστόπουλος. Ηθικά απέχει παρασάγγας από τα υπόλοιπα τσιράκια (όπως αποδείχθηκαν) της αστικής τάξης. Έπαιξε. Έχασε. Αλλά δεν έγινε γεννίτσαρος ποτέ.

      Διαγραφή
  2. Διάβασε το εξής.
    Εκείνη την περίοδο (που έφυγε ο Κοψίδης) - λίγο πριν - που οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, δίναν μάχη (στην κυριολεξία) να κρατηθεί ο Οργανισμός στο Δημόσιο και να φτιαχτεί η Cosmote (δεν έχει σημασία ποιο δημόσιο), ο Κοψίδης, κυκλοφορούσε με κινητό ... ξένης πολυεθνικής εταιρίας !!!

    Σε ερώτηση συντρόφου, γιατί το κάνει αυτό, εκτός από το αφ΄υψηλού ύφος του, εκτός από το ότι απαξίωσε να απαντήσει επί της ουσίας, σχεδόν τον έβρισε τον σύντροφο !
    (μάλιστα το περιστατικό αυτό, έγινε κατά την περιοδεία της Αλέκας, την οποία συνόδευε) !

    Πως λοιπόν να μην ... δει το φως το αληθινό !!!
    (στον ... σύριζα ντε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TRASH. Και ο Κωστοπουλος οπως και οι υπολοιποι δεν θελανε να αλλαξει τιποτα στο ΚΚΕ ωστε να επαναληφθουνε τα ιδια πραγματα που μας καταστρεψανε. Τωρα αν ητανε η δυναμη της συνηθειας που τον εκανε να εχει αυτες τις αποψεις για μενα δεν συγχωρειτε. Ητανε τετοιες η εξελιξης το 1991 που δεν τον δικαιολογουνε. Ειχε αντιδρασει και στην δημιουργια του ΠΑΜΕ και στην πρωτη συζητηση το καλοκαιρι του 1995 για τον σοσιαλισμο. Το οτι δεν εχει παει πουθενα αλλου και για την συνταξη που λες ειναι θετικο. Εγω κρινω οτι αν ειχανε επικρατησει εκεινες οι αποψεις θα ειχαμε καταστραφει το καλοκαιρι του 2012 συντροφε Για τους υπολοιπους ας μην πω τιποτα με το δικιο σου θα με κοψεις ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Το θέμα δεν είναι το εάν διαφωνούμε με τις απόψεις του Κωστόπουλου. Αυτό είναι αυτονόητο.
      Το θέμα που έβαλα εγώ είναι πως δεν μπορεί να τσουβαλιάζεται ηθικά-πολιτικά με τους υπόλοιπους προδότες της εργατικής τάξης, καθώς κράτησε -παρά τις διαφωνίες του- μια έντιμη στάση απέναντι στο Κόμμα. Και όταν δεν του βγήκαν και πέντε πράγματα, πήγε σπίτι του αντί να περάσει στην απέναντι όχθη και να πετροβολάει ή να πουληθεί, όπως έκαναν οι υπόλοιποι που ανάφερες.
      Για αυτό και δεν τον βάζω στο ίδιο κάδρο με δαύτους.
      Λόγω διαφοράς ήθους.

      Διαγραφή
  4. TRASH. σε αυτο εχεις δικιο καμμια διαφωνια ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως είχα γράψει κι αλλού οι "true" μας σερβίρουν ΚΟΨΙΔΗ και μάλιστα μπαγιάτικο τυλιγμένο σε "σεντόνι". Για να μην αρχίζουμε για άλλους κι άλλους...

    Το ξαναλέω:δε θα πάρουμε.

    Ας σκεφτεί ο καθένας για τη "προσφορά" όλων αυτών των φωστήρων κι ας κρίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.