Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Αλέξη ξεκόλλα, δώσε τη μπάλα στον Νικόλα

Της Έλενας Ακρίτα

Αλέξη, ξεκόλλα. Πόσες φορές σου έχω πει να μην παίζεις τρενάκι με αγνώστους; Τόσα και τόσα γίνονται, μάλλιασε η γλώσσα μου πια, τι δεν καταλαβαίνεις; Μιλάει δεν μιλάει η μανούλα, στου κουφού την πόρτα, γραμμένη μ' έχετε. Κι εσύ κι ο αδελφός σου ο Νικόλας, μπαινάκης βγαινάκης τα ζανάξ μου μέσα. Του πήραμε δώρο τη μπάλα, γυρίζει μετά σπίτι χωρίς τη μπάλα:
- Που είναι η μπάλα, Νικόλα;
- Μου την πήρε ένας κύριος.
- Τι σόι κύριος, Νικόλα;
- Ψηλός.
- Και πως τον λέγανε τον ψηλό, Νικόλα;
- Δεν ξέρω αλλά εγώ αυτόν κάπου τον έχω ξαναδεί.
- Που, Νικόλα το λεξοτανίλ μου μέσα;
- Στο Κάτω Παρτάλι;
Μάλιστα. Στο Κάτω Παρτάλι. Είδε ο γιος μου τον πρωθυπουργό της χώρας να αρμέγει γελάδια στο Κάτω Παρτάλι.

Τι να πω, τι να πω, ΤΙ ΝΑ ΠΩ δυο παιδιά έκανα, στόκοι κι οι δυο. Ο ένας χαρίζει μπάλες δεξιά κι αριστερά, ούτε ο Μαρινάκης τέτοιες χουβαρντοσύνες. Ο άλλος κάθεται αγκαλιά με αγνώστους και παίζει τρενάκι.

Από που κληρονομήσατε το IQ σας, τι να πω, τι να πω, ΤΙ ΝΑ ΠΩ, ίδιοι ο πατέρας σας! Γιατί εμείς το σόι μας, άλλο επίπεδο, άλλος αέρας, άλλη allure, μη βλέπεις που στραβώθηκα και τον πήρα τα ζολόφτ μου μέσα.
Αλέξη ξεκόλλα, πρέπει να γυρίσουμε σπίτι. Περιμένουμε τον κύριο Αντώνη να έρθει επίσκεψη. Είδα στο σποτ ότι πήγε στου διπλανού το τριάρι ακάλεστος κι ένα άγχος το έχω πάθει. Αν παίρνει τις θυροτηλεοράσεις παραμάσχαλα και βαράει κουδούνια θα με πιάσει με το πασούμι, το κλάμερ και τη ρόμπα τη φλοράλ.

Ξεκόλλα, λέμε, έχουμε και δουλειές. Να πάρουμε καμιά τζοκόντα σοκολατάκι, να πάρουμε κάνα αναψυκτικό, να πάρουμε καμιά γωνία σκονισμένη, να πάρουμε κάνα βουνό.

Κι όταν, εμ το καλό, έρθει ο κυρ Αντώνης ο βαρκάρης ο σερέτης, να είσαι ευγενικός. Μην αρχίσεις τις αηδίες, σαν της κυρίας Σούλας τον Βασιλάκη: Που του λέει κατάμουτρα «και που ξέρουμε εμείς αν λέτε αλήθεια;». Ρεζίλι την έκανε τη δόλια μάνα, μούτρα δεν έχει να βγει στη γειτονιά. Κάνε κει χάμω ότι τον πιστεύεις, να πει τα δικά του, να σαβουρώσει και τη τζοκόντα κι όξω απ' την πόρτα.

Τι να πω, τι να πω, ΤΙ ΝΑ ΠΩ. Δυο παιδιά έκανα ο ένας με τη μπάλα ο άλλος με το τρενάκι - κουδούνια θα μας κρεμάσουνε στη γειτονιά. Με ρωτούσε η άλλη προχτές:
- Τι θέλουν να γίνουν τα παιδιά σου όταν μεγαλώσουν;
- Προεκλογικά σποτ!
Αλέξη, Νικόλα, άντε τελειώνετε! Ξημερωθήκαμε και θα 'χει γυρίσει κι ο μπαμπάς απ' τη δουλειά. Σήμερα είναι μεγάλη μέρα γι' αυτόν, πρώτη φορά πιλοτάρει και θ' ανέβει στα 3.000 πόδια.
Ή μήπως χέρια;

___

Το έξυπνο Κόμμα


Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία!

Επιτέλους το Έξυπνο Κόμμα είναι γεγονός. Μπορείτε να το παραλάβετε στο σπίτι σας με ένα μόνο τηλεφώνημα στο 2106666666.
Προσοχή, κυρίες και κύριοι: ΜΟΝΟ για τα επόμενα 10 λεπτά, το Έξυπνο Κόμμα προσφέρεται στην φανταστική τιμή των 19,99. Μαζί με το υπέροχο σετ δυο βουλευτών - δώρο ένας αρχηγός μικρού κόμματος απ' αυτούς που θα μας περισσέψουν σε στοκ στην αποθήκη.

Μιλάνε όσοι φίλοι μας δοκίμασαν:

- Παλιά, δεν ήξερα ποιο κόμμα να διαλέξω. Ό,τι ψήφιζα χάλαγε αμέσως κι έκλαιγα τα λεφτά μου. Το Έξυπνο Κόμμα μου έδωσε την μια και μοναδική λύση!
- Με το Έξυπνο Κόμμα σώθηκα. Όσο κι αν το κόμμα με τραβάει απ' το μανίκι δεν σκίζεται με τίποτα.
- Οργανώνω wedding events. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ντροπιαστικό απ' όλη τη Βουλή να σου φωνάζει "σιγά μη σκίσεις κάνα καλτσόν!" Τώρα συμβουλεύω τις πελάτισσες μου να επιλέγουν μόνο το Έξυπνο Κόμμα.
- Πήρα ένα κόμμα απ' τη λαϊκή. Ε, την τρίτη μέρα, μου ανεξαρτητοποιήθηκαν όλοι οι υποψήφιοι και το κόμμα ήταν για πέταμα.
- Με το Έξυπνο Κόμμα έχασα 30 κιλά μέσα σε μισή ωρίτσα!
- Προσοχή στις απομιμήσεις! Ένα είναι το (Έξυπνο) Κόμμα!
(Και ΦΥΣΙΚΑ δεν εννοούμε το ΚΚΕ.)
Μην χάσετε την μοναδική ευκαιρία! Το Έξυπνο Κόμμα τώρα και στον ιδιωτικό σας χώρο. Εχεμύθεια εξασφαλισμένη.
Προσοχή, η σούπερ-προσφορά μας λήγει στις 25 Ιανουαρίου!
Άντε βρε και σε καλή μεριά!
Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.