Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Τέσσερεις δημοσκοπήσεις

Τις βρήκαμε στο μπλογκ του Γιώργου Σαρρή.
Και πάλι είναι μεγάλες οι μεταξύ τους διαφορές, ενώ για κάποιον λόγο οι εταιρείες δίνουν ποσοστό γιαν τον ΛΆΟΣ αλλά όχι και για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που πλέον δεν καταγράφεται καν πουθενά.

Επίσης οι δημοσκοπήσεις της Palmos για το σάιτ του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κούλογλου, εξακολουθούν να δίνουν με διαφορά τα μεγαλύτερα ποσοστά για την ΧΑ (6,8% με μέγιστο στις άλλες το 5,4%) και τα μικρότερα για το ΚΚΕ (4,3% με ελάχιστο στις υπόλοιπες το 4,9%) 


GPO
RASS
Metron analysis
Palmos
ΝΔ
26,5%
27%
30,7%
20,3%
ΣΥΡΙΖΑ
32,5%
31,2%
36%
30,2%
ΧΑ
5%
4,5%
5,4%
6,8%
ΑΝΕΛ
3,4%
3,1%
4,2%
2,2%
ΔΗΜΑΡ
1%
-
-
-
ΠΑΣΟΚ
4,4%
4%
4%
3,4%
ΚΚΕ
5%
5,5%
4,9%
4,3%
ΚΙΔΗΣΟ
3%
2,2%
1,6%
1,7%
Ποτάμι
5,8%
6,3%
7,2%
5,1%
ΛΆΟΣ
1,4%
-
1,2%
1,3%
Άλλο
1,6%
5,2%
4,8%
4,5%
Λευκό/άκυρο
0,4%
1,5%
-
4,5%
ΔΞ/ΔΑ
10%
9,5%
-
15,8%


13 σχόλια:

  1. Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι λίγο παράξενο το πράγμα. Το σίγουρο είναι πως τη προορίζουν για μαντρί δυσαρεστημένων του ΣΥΡΙΖΑ πέρα από το γνωστό της ρόλο. Ίσως επίσης να τη προορίζουν για την "έκπληξη" των εκλογών που θα έρθει από το πουθενά. Δε ξέρω, είμαι ο μόνος που βλέπω να έχει σπρώξιμο απλά στο πιο υπόγειο;
    Ας είμαστε προσεχτικοί, μόνο και μόνο από τη "παρέα" που είναι εκεί μαζεμένη. Καμία υποτίμηση. Έχω την αίσθηση ότι θα μας απασχολήσουν αρκετά. Οι τοποθετήσεις και οι επιθέσεις τους (ιντερνετικές και μη) αυτή τη προεκλογική περίοδο δείχνουν πολλά. Μη ξεχνάμε το 2012 και τις διάφορες "εκπλήξεις" του. Επίσης το ότι κατέληξαν τότε κάτω από το 0,5 τον Ιούνιο,πάλι δε λέει τίποτα. Δε ξέρουμε τι γραμμές μπορεί να "κατεβαίνουν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @zoot horn rollo:
      Οι πληροφορίες που έχω είναι πως υπάρχει περίπτωση να διασπαστούν ακόμη και ΠΡΙΝ από τις εκλογές.
      Αν αποχωρήσει και επίσημα το ΣΕΚ όπως συζητιέται, και με τους ΝΑΡίτες να ρίχνουν Τσίπρα δαγκωτό, μάλλον βαράνε διάλυση.

      Διαγραφή
    2. Δε ξέρω TRASH. Δε το βλέπω, αν θες την άποψή μου.
      Πολλές φορές ακούγονται αυτά, και φαίνονται λογικό με τα διάφορα "τσιφλίκια" εκεί. Εύκολα θα μπορούσαν να το διαλύσουν μετά το καλοκαίρι του '12, δε το έκαναν. Κάτι λέει αυτό. Αν γίνει κάποια διάσπαση πιστεύω ότι θα είναι αρκετά ελεγχόμενη-περισσότερο αναδιάταξη δηλαδή.

      Διαγραφή
    3. @zoot horn rollo:
      Τι να σου πω, μπορεί και να έχεις και δίκιο.
      Από την άλλη, το "σχέδιο" τους μετά το '12 ήταν να καλύψουν σε βάθος χρόνο το πολιτικό κενό στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και τα δεξιά του ΚΚΕ που κάποτε κάλυπτε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ πριν αυτός μεταλλαχτεί σε ΠΑΣΟΚ.

      Έλα όμως που τέτοιο κενό στα αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας και στα δεξιά του ΚΚΕ δεν υφίσταται, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ καλυπτει και όλο αυτό τον χώρο στα αριστερά του, έως και το ΚΚΕ.

      Το τραγελαφικό αυτής της ιστορίας είναι δε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε αυτόν τον χώρο με την αμέριστη αβάντα και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οπότε η όποια πολιτική στρατηγική της τελευταίας δίχνει να κινείται στα όρια του παραλόγου.

      Εκτός εάν η πολιτική της στρατηγική είναι "να κάνουμε όση ζημιά μπορούμε στο ΚΚΕ και γαία-πυρί μειχθείτω", οπότε έχει πράγματι μια λογική συνέπεια και συνέχεια, η οποία όμως δεν εξασφαλίζει κανένα πολιτικό μέλλον για την ίδια την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

      Διαγραφή
    4. Αυτη ειναι η στρατηγικη τους και απο την επιτυχια της ή οχι θα παρουν αναβαθμιση οπως ο ΣΥΡΙΖΑ.
      Ο Ρουσης το γραψε καθαρα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ αν δεν υπηρχε ο κοσμος της θα πηγαινε μαλλον προς το ΚΚΕ οχι στο ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν πολυ ξεκαθαρος.
      Υπαρχουνε και φτιαχνουνε μετωπα εκλογικης επιβιωσης για να κοβουμε απο το ΚΚΕ. Αυτη την προσφορα εχουν περα απο τη βασικη που ειναι να δρουν τυχοδιωκτικα και να υπονομευουν το κινημα.

      ratm

      Διαγραφή
    5. @ratm:
      Το πρόβλημα τους είναι πως απευθήνονται -και μάλιστα σε βάθος χρόνου- στα μπάζα (με την έννοια των γκρεμισμάτων) ενός πολιτικού χώρου (του οπορτουνιστικού) ο οποίος έτσι και αλλιώς δεν ήταν ποτέ ιδιέταιρα μαζικός. Ο ίδιος ο ΣΥΝασπισμός έγινε ΣΥΡΙΖΑ γιατί βρίσκονταν στο όριο της εκλογικής επιβίωσης, και ακόμη και ως ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπιζε και πάλι πρόβήμα εκλογικής επιβίωσης μετά την διπλή διάσπαση Αλαβάνου-Κουβέλη το '10.
      Ακόμη δηλαδή και αν προσχωρούσε κάποια στιγμή και σύσωμος (μέλη-στελέχη και ψηφοφόροι!) ο παλιός οπορτουνιστικός χώρος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και παλι θα είχαν πρόβλημα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Πολύ δε περισσότερο που αυτό είναι αφενός σενάριο επιστημονικής φαντασίας, και αφεταίρου υπάρχει η σημαντικότατη αντίφαση να θες καλύψεις από εξωκοινοβουλευτική αφετηρία έναν πολιτικό χώρο με τις μέγιστες κοινοβουλευτικές αυταπάτες και απολύτως ευάλωτο στην λογική της "χαμένης ψήφου", όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ακόμη και από το ΚΚΕ όσο αυτό διατηρεί μια σταθερή κοινοβουλευτική παρουσία.

      Η μόνη τους χρησιμότητα έγγειται στην με κάθε τρόπο παρενόχληση του ΚΚΕ, αλλά και αυτή είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

      Διαγραφή
  2. Και εμενα η γνωμη μου ειναι οτι θα αποτελεσει το νεο αναχωμα μαζι με τον Αλαβανο και μια ελεγχομενη διασπαση θα αποτελεσει το νεο εξωκοινοβουλιο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Θα συμφωνήσω μαζί σου πως πράγματι, αυτό επιδιώκουν.
      Οι δικές μου αμφιβολίες αφορούν το κατά πόσο μπορούν.

      Διαγραφή
  3. Το χαφιεδότσουρμο του εξωκοινοβουλίου που τώρα κάνει αντικομμουνισμό μέσω διαδικτύου, με την κυβέρνηση της "αριστεράς" το βλέπω να γίνεται "mainstream" και να κάνει αντικομμουνισμό από τις τηλεοράσεις.
    ozu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ozu:
      Δεν νομίζω. Το "αντισυστημικό προφίλ" είναι απαραίτητο για να μπορούν να κάνουν την δουλειά τους. Τον από τηλεοράσεως αντικομμουνισμό το έχουν ήδη καπαρωμένο άλλοι, εξάλλου.

      Διαγραφή
  4. Trash, το λέω επειδή αύριο το ΚΚΕ θα είναι η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση και κάποιος θα πρέπει να κάνει "αριστερό αντικομμουνισμό" για να μη στήνει αυτί ο νέος κόσμος προς ΚΚΕ μεριά. Η μούργα των "ακροαριστερών" θα κάνει "κριτική" στην κυβερνώσα αριστερά σε ρόλο στεγανού. Η ψευδοαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ θα δέχεται κριτική από όλα τα δεξιά κόμματα αλλά ταυτόχρονα δεν θα είναι αρκετά αριστερή για να μην υπάρχει χώρος και για κριτική από τα αριστερά. Τέτοια κριτική από τα αριστερά, που να μην είναι επικίνδυνη δεν μπορεί να κάνει το ΚΚΕ (φυσικά) αλλά το αντικομμουνιστικό χαφιεδότσουρμο διαφόρων "υπερεπαναστατών", "πρώην ΚΚΕ", "αναρχικών". Η σημερινή σάρα και μάρα του ιντερνετ δλδ θα είναι απαραίτητη για το σύστημα ως μέινστριμ αύριο.
    ozu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ozu:
      Είναι σεβαστή η εκτίμηση σου.
      Η δική μου πάλι λέει πως χωρίς "εναλλακτικό" προφίλ όλοι αυτοί θα αδυνατούν να καταγγέλουν το ΚΚΕ ως "συστημικό" με λάχιστη έστω πιθανότητα να τους πάρει κάποιος στα σοβαρά.
      Την απο τηλεοράσεως "αριστερή κριτική" στον Τσίπρα, λογικά θα την αναλάβει ο Λαφαζάνης, όπως είχε αναλάβει κάποτε ο Τσοχατζόπουλος την "αριστερή κριτική" στον Σημίτη.
      Και αυτό βέβαια, υπόθεση δική μου είναι.
      Κυριακή κοντή γιορτή...

      Διαγραφή
  5. Αισιοδοξια και δυναμη συντροφοι. Προχωραμε αταλαντευτα μπροστα με την Στρατηγικη μας. Εχουνε λυσσαξει γιατι η προβοκατσια του 2012 απετυχε αφηστε τους να Σκουζουνε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.