Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Για την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εκλογές



Την ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα αποτελέσματα των προχθεσινών βουλευτικών εκλογών θα την έχετε ήδη προφανώς διαβάσει από το 902 ή τα φιλικά στο κόμμα μπλογκ, οπότε δεν θα μπω στην διαδικασία να την αναδημοσιεύσω ολόκληρη και εδώ, πέρα απο το λινκ που δίνω παραπάνω.

Εκείνη η ανακοίνωση που πραγματικά με εντυπωσίασε ήταν αυτή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που επιβεβαιώνει τις τάσεις πολιτικού ιανισμού που είχε δείξει σε όλη την προηγούμενη περίοδο.

Την παραθέτω ολόκληρη και από δική τους πηγή, πριν την σχολιάσω (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

Ο λαός καταδίκασε αποφασιστικά και γκρέμισε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση της χώρας. Καταδίκασε ταυτόχρονα όλα τα κόμματα που οργάνωσαν και διαχειρίστηκαν την αντιλαϊκή  μνημονιακή πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, με την καταβύθιση της ΔΗΜΑΡ και του ΛΑΟΣ και την τοποθέτηση του κόμματος Γ. Παπανδρέου εκτός Bουλής.Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε καθαρή εκλογική νίκη, εκφράζοντας το αίτημα του λαού «να φύγουν» αυτοί που κατέστρεψαν τη ζωή του και να έρθουν φιλολαϊκές αλλαγές. Αυτή η ελπίδα, ωστόσο, δεν  μπορεί να δικαιωθεί με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που έχει δώσει διαπιστευτήρια ότι δεν πρόκειται να συγκρουστεί, αντίθετα θα κινηθεί μεσα στο πλαίσιο Ευρωζώνης - ΕΕ και ΝΑΤΟ.  Αρνητικό και ανησυχητικό στοιχείο η κατάκτηση, παρά την κάμψη της, της τρίτης θέσης από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της ΧΑ. Ο αγώνας, ιδεολογικός, πολιτικός και κινηματικός, για το τσάκισμα των φασιστών είναι ανάγκη να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί ιδιαίτερα μέσα στη νεολαία και στις γειτονιές.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αυτή τη φορά η μεγάλη  εκλογική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνοδεύτηκε με απορρόφηση δυνάμεων από τα αριστερά του,  γεγονός που αποτυπώνει μια ευρύτερη τάση αναζήτησης  ανατρεπτικής πολιτικής.  Το εκλογικό αποτέλεσμα της Πολιτικής Συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ, με την ενίσχυσή της σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου 2012, μέσα σε συνθήκες πόλωσης και εκλογικών διλημμάτων, αποτελεί ένα μικρό θετικό βήμα. Αποτελεί κυρίως έκφραση της πολύ ευρύτερης δυνατότητας της αντισυστημικής, σε μετωπική κατεύθυνση Αριστεράς,  να συμβάλει στην αντεπίθεση του μαζικού λαϊκού κινήματος. Και σε αυτό το καθήκον θα ανταποκριθεί την επόμενη μέρα. Με στόχο να καταδικαστεί και να αλλάξει η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόστηκε και όχι μόνο ο διαχειριστής.  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για την προσδοκία του κόσμου για αλλαγή σελίδας και ανατροπή της βαρβαρότητας. Η συμβολή των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς στην ενίσχυση της κοινωνικής απαιτητικότητας, για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν, για να κατακτήσουμε όσα μας ανήκουν,  θα δώσει ώθηση στην αναγκαία εργατική λαϊκή αντεπίθεση.  Χωρίς «ανοχή» στην αντιλαϊκή πολιτική και στο κοινωνικό σφαγείο που έχει επιβληθεί, χωρίς «περίοδο χάριτος» σε νέα διαχείριση.
Σάματι να μας τα λένε κάπως περίεργα οι συναγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Τι θέλω να πώ;
Μας λένε για τον ΣΥΡΙΖΑ:
Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε καθαρή εκλογική νίκη, εκφράζοντας το αίτημα του λαού «να φύγουν» αυτοί που κατέστρεψαν τη ζωή του και να έρθουν φιλολαϊκές αλλαγές. Αυτή η ελπίδα, ωστόσο, δεν  μπορεί να δικαιωθεί με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που έχει δώσει διαπιστευτήρια ότι δεν πρόκειται να συγκρουστεί, αντίθετα θα κινηθεί μεσα στο πλαίσιο Ευρωζώνης - ΕΕ και ΝΑΤΟ. 
-Τώρα το καταλάβατε αυτό συναγωνιστές;
-Εσείς δεν μιλάγατε στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές για «μαζική στροφή προς τα αριστερά», όχι αόριστα, αλλά της συγκεκριμένης «αριστεράς» της ΕΕ και του ΝΑΤΟ (και του ΔΝΤ) η οποία μάλιστα εξέφραζε κατ’εσάς και «ελπιδοφόρες δυνατότητες»;
«...5. Σε όλη αυτή την περίοδο των δύο εκλογικών αναμετρήσεων καταγράφηκε μια μαζική στροφή προς τα αριστερά, την οποία καρπώθηκε κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας στην Αριστερά τα μεγαλύτερα ποσοστά της από το 1958! Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη στο «μαύρο μέτωπο του Μνημονίου», στα διλήμματα και τους εκβιασμούς της κυρίαρχης τάξης και διάλεξαν να ψηφίσουν Αριστερά, διαμορφώνοντας τα υψηλότερα ποσοστά της στη μετεμφυλιακή ιστορία, εκφράζει ελπιδοφόρες δυνατότητες. Δείχνει έστω και με αντιφάσεις, την διάθεση μεγάλων κομματιών της κοινωνίας για απαλλαγή από τη λιτότητα και συνολικά την μνημονιακή λαίλαπα, ιδίως εάν αναλογιστούμε ότι οι δυνάμεις της Αριστεράς είναι πρώτη δύναμη στα εργατικά και λαϊκά στρώματα, στις παραγωγικές ηλικίες, στα αστικά κέντρα....»
Και μιλάμε για ανακοίνωση για αποτελέσματα εκλογών στις οποίες καταγράφηκε μείωση κατά 45%  περίπου των ποσοστών του ΚΚΕ και κατά 70%!!! χοντρικά, της ίδιας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

-Εσείς δεν είσαστε λοιπόν που παραμυθιάζατε τον κοσμάκη για τις «ελπιδοφόρες δυνατότητες» της στροφής στην «αριστερά» της ΕΕ και του ΝΑΤΟ αντί να προειδοποιείτε τον λαό πως «δεν  μπορεί να δικαιωθεί με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που έχει δώσει διαπιστευτήρια ότι δεν πρόκειται να συγκρουστεί, αντίθετα θα κινηθεί μεσα στο πλαίσιο Ευρωζώνης - ΕΕ και ΝΑΤΟ» όπως σωστά επισημαίνετε σήμερα;
-Πότε ακριβώς ανακαλύψατε αυτή την αυτονόητη αλήθεια;
Γιατί από τον Μάη του ’12 μέχρι πριν λίγες μέρες, αυτά τα έλεγαν μόνο οι «μικρόψυχοι ΚΚΕδες» που «έχασαν την ηγεμονία» μιας κάποιας δήθεν «αριστεράς».

Ή μήπως αυτά τα διαπιστευτήρια τα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, και όχι από τότε που υπερψήφιζε την είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ σαν «ΚΚΕ» εσωτερικού, ή αργότερα σαν ΣΥΝ την συνθήκη του Μάαστριχτ, δηλαδή εδώ και δεκαετίες;

-Πως συμβιβάζεται η άποψη πως πως «δεν  μπορεί να δικαιωθεί με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που έχει δώσει διαπιστευτήρια ότι δεν πρόκειται να συγκρουστεί, αντίθετα θα κινηθεί μεσα στο πλαίσιο Ευρωζώνης - ΕΕ και ΝΑΤΟ» με αυτά που έλεγε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ο Μπιτσάκης και αμέσως μετά από αυτές ο Δελαστίκ, εξέχοντα δηλαδή μέλη σας;
Ή πως συμβιβάζεται με την διαβεβαίωση του Ρούσση πως «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα κόψει ψήφους από το ΚΚΕ και όχι από τον (φιλό ΕΕ-ΝΑΤΟ κατά την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ΣΥΡΙΖΑ»;
Πολύ περισσότερο όταν δεν έχουμε υπόψιν μας να έχει αρχίσει κάποια διαδικασία για την διαγραφή τους.
Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάνει λόγο για «μαύρο μέτωπο κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ».
Μας προξενεί εντύπωση, πως προφανώς πρέπει να υπάρχει και κάποιο άλλο άσπρο, ή γκρι, ή μπήπως πολύχρωμο «μέτωπο κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ», μια και ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται σαφώς έξω από αυτό που χαρακτηρίζεται ως «μαύρο», και ενώ έχει πάρει σαφείς θέσεις υπέρ και του κεφαλαίου και της ΕΕ και του ΔΝΤ!

Για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η διαφορά του «μαύρου μετώπου κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ» από το (προφανώς άλλου χρώματος) «μέτωπο κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ» στο οποίο ανήκει σαφέστατα και η σημερινή κυβέρνηση, η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μας αφήνει στο σκοτάδι. Πολύ περισσότερο που σίγουρα χρωστάει μια καθαρή εξήγηση για αυτό, καθώς στελέχη της έχουν φορτώσει στον ΣΥΡΙΖΑ αντι-ΕΕ, ΝΑΤΟ θέσεις που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ποτέ, προκειμένου να του φιλοτεχνήσουν ένα ριζοσπαστικό προφίλ...

Σαν κατακλείδα να πούμε πως η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα είναι από τις πιο αξιοπρεπείς ανακοινώσεις της οργάνωσης εδώ και χρόνια, παρά τις επιτιδευμένες ασάφειες που εξακολουθεί να περιέχει.
Θα την καλοσορίζαμε ακόμη και ως κωλοτούμπα (μια και δεν έχει προηγηθεί κάποια ανάλυση που να εξηγεί την αλλαγή γραμμής που προηγήθηκε) προς την σωστή κατεύθηνση, αλλά δυστυχώς δεν μας πείθει ούτε καν για αυτό.
Και δεν μας πείθει γιατί όταν συστηματικά τα πιο προβεβλημένα στελέχη της εν λόγω οργάνωσης δημοσιοποιούν αναλύσεις ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθηνση από τις επίσημες ανακοινώσεις της, χωρίς καμμία επίπτωση στην κομματική τους ιδιότητα και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται στην πράξη ως ο προνομιακός χώρος συμμαχιών στο συνδικαλιστικό κίνημα, στην τοπική διοίκηση, κλπ, από την οργάνωση αυτή, το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγει είναι αυτό της συνειδητής διγλωσσίας. Του πολιτικού «ιανισμού» για τον οποίο μιλήσαμε στην εισαγωγή του κειμένου.

Ελπίζουμε να μας αναγκάσουν να τους πάρουμε στα σοβαρά, υλοποιόντας και στην πράξη τα συμπεράσματα που απορρέουν από την τελευταία τους ανακοίνωση.
Αρχής γενομένης από το συνδικαλιστικό κίνημα, που ελπίζουμε να μην σιγοντάρουν και πάλι, τις κυβερνητικές πλέον, δυνάμεις...
Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.