Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Μπαρουφάκης: Κανένα πρόβλημα με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, απλά να μας ρώταγαν...

Αυτός είναι ο υπουργός Οικονομίας
Τη γνώμη του για την κόντρα της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφορικά με την κοινή δήλωση των Ευρωπαίων ηγετών για τη Ρωσία (για την οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ποτέ δε συναίνεσε) καταθέτει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στο blog του, κανοντας λόγο για διαστρέβλωση από τα ΜΜΕ.

Διαβάστε το άρθρο του Γιάνη Βαρουφάκη:

"Την πρώτη μέρα που αναλάβαμε υπουργεία, η δύναμη των ΜΜΕ να διαστρεβλώνουν με χτύπησε πάλι. Ο διεθνής Τύπος ήταν γεμάτος με αναφορές πάνω στο πώς η πρώτη ‘κίνηση’ του ΣΥΡΙΖΑ στην εξωτερική πολιτική ήταν να ασκήσει βέτο στις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Βέβαια, δεν είμαι ο αρμόδιος να μιλήσω για θέματα εξωτερικής πολιτικής, ωστόσο πρέπει να μοιραστώ μαζί σας αυτό σε προσωπικό επίπεδο. 

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μας ενημέρωσε ότι την πρώτη του μέρα στο πόστο του έμαθε από τις ειδήσεις πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε εγκρίνει ομόφωνα νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Το πρόβλημα ήταν ότι εκείνος και η νέα κυβέρνηση δεν είχαν ποτέ ερωτηθεί! Επομένως, ξεκάθαρα, το θέμα δεν είναι αν η νέα κυβέρνηση συμφωνεί ή όχι με τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Το θέμα είναι το αν η άποψή μας μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη, χωρίς να έχουμε ερωτηθεί! Από τη δική μου οπτική γωνία,  αν και (το δηλώνω ξανά) δεν είμαι ο ειδικός για να μιλήσω για διεθνείς σχέσεις, όλο αυτό είναι ένα ζήτημα σεβασμού προς την εθνική μας κυριαρχία. Μπορούν οι δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο να προσπαθήσουν να κάνουν αυτόν τον σημαντικό διαχωρισμό μεταξύ της διαμαρτυρίας για το ότι παραγκωνιστήκαμε από τη διαμαρτυρία για τις ίδιες τις κυρώσεις; ‘Η είναι πολύ περίπλοκο κι αυτό;"
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας

3 σχόλια:

  1. Ωραία. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται γιατί δεν ρωτήθηκε για το θέμα. Τον ρωτάμε εμείς. Ποια είναι τελικά η άποψη του? Ψάχνω και δεν βρίσκω ένα κείμενο με την ουσιαστική διαφωνία της Κυβέρνησης στις κυρώσεις και βρίσκω μόνο άρθρα για την διαδικασία. Για την ουσία τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Rocean:
      Εδώ είναι που αρχίζει η ακόμη μεγαλύτερη πλάκα:

      Το γραφείο του κ. Τουσκ δίνει πάντως διαφορετική εκδοχή. Με γραπτή δήλωσή του στην «Κ» ο εκπρόσωπος του κ. Τουσκ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν προέβαλε αντίδραση στο σχέδιο της δήλωσης ούτε κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος μεταξύ Τουσκ και Τσίπρα ούτε στην επικοινωνία με τον συνεργάτη του τη Δευτέρα. Λέει επίσης ότι πρότειναν την Τρίτη το πρωί, να μπει υποσημείωση που θα έλεγε ότι η Ελλάδα δεν καλύπτεται. «Καθώς η Ελλάδα δεν ήθελε την υποσημείωση, ήταν ξεκάθαρο σ’ εμάς ότι θα μπορούσαμε να τη δημοσιεύσουμε όπως είχε συμφωνηθεί το προηγούμενο απόγευμα».

      Επί της ουσίας του κειμένου, πάντως, κυβερνητικές πηγές δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι η Ελλάδα προσανατολίζεται σε βέτο.
      http://www.kathimerini.gr/801181/article/epikairothta/politikh/diaforetikh-ekdoxh-apo-ee-gia-kyrwseis

      Διαγραφή
  2. Τελικά, τι όμορφα που την υπέγραψαν, την παράταση των κυρώσεων κατά της Ρώσικης Ομοσπονδίας:
    http://leninreloaded.blogspot.gr/2015/01/blog-post_872.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.