Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Η ναυαρχίδα άστραψε και βρόντηξε!


Τα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα "Η ιστορική ευκαιρία της Αριστεράς /Από το Σύμφωνο Σοφούλη - Σκλάβαινα στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Αλέξη Τσίπρα" και "ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΚΑΒΟΥΡΑ!", είναι επί του παρόντος κλειδωμένα στην ηλεκτρονική έκδοση της ναυαρχίδας της αστικής προπαγάνδας, όπως και το δημοσκοπικό άρθρο με τίτλο "Δημοσκόπηση της Κάπα Research: Σταθερό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλα ανοιχτά". Πιθανόν να χρειαστεί να επανέλθουμε.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω έχουμε και μια είδηση για μια ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ-ΒΟΜΒΑ, εάν τελικά επαληθευτεί, καθώς θέση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του mega φαίνεται να εξασφάλισε ο γνωστός αντικομμουνιστής αρθρογράφος της Αυγής Θ.Καρτερός.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τις λεπτομέριες της μεταγραφής, μαζί και με το άρθρο του Βήματος "η ιστορική ευκαιρία της αριστεράς" δημοσιεύεται στο iefimerida, σε άρθρο με τίτλο "Η μεγάλη στροφή του ΔΟΛ και του Mega προς τον ΣΥΡΙΖΑ".


3 σχόλια:

  1. ΔΕΝ είναι επί του παρόντος κλειδωμένα, είναι η πολιτική δημοσίευσης που έχουν. Η οποία σαφώς δεν αφορά μόνο τα συγκεκριμένα.

    Σε ό,τι μας αφορά, εξάγονται συμπεράσματα ακόμη και από το υπάρχον υλικό. Μερικά:

    Από "Από το Σύμφωνο Σοφούλη - Σκλάβαινα στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Αλέξη Τσίπρα" ( http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/unnamed_44.jpg ) αναδείχνεται αποδοχή της προσαρμοσμένης κατά ΣΥΡΙΖΑ ιστορικής συνέχειας. Κι έχει μοχθήσει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το παρελθόν του, να το δημιουργεί.
    Η αποδοχή και ανάδειξη εκ μέρους του Ελευθέρου Βήματος, φέρνει στο νου την ομιλία της σ.Παπαρήγα στη Βουλή ( https://www.youtube.com/watch?v=i9f19DIIpik ) Φαίνεται πια πως, ξεπέρασαν την αχαριστία τους με την επίκληση του κομμουνιστικού κινδύνου και αποδίδουν εύσημα στην πολιτική που άλλαξε μυαλά και εκσυγχρονίστηκε (ενώ άλλοι έχουν μείνει εκεί στα παλιά τα σταλινικά).

    Σημειώνεται στην ΥΠΕΡΒΑΣΗ: "Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, θα πρόκειται για αλλαγή ιστορικών διαστάσεων, η οποία θα έχει συντελεστεί ΠΑΡΟΤΙ οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ για τις πιθανές συνέπειες, τις αντιξοότητες και τις μεγάλες δυσκολίες με τους εταίρους και τους δανειστές."
    Γι’ αυτό καταλαβαίνω πως θα απαιτηθεί να βάλει πλάτη ο λαός, με υπευθυνότητα, after. Με περισσή υπευθυνότητα μάλιστα, αποτελεσματικότερη του παρόντος και του χτες. Δικαίως παίρνει τη σκυτάλη το Left ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2015/01/blog-post_11.html ) να συμμετάσχει στον προβληματισμό.

    Από το "Η μεγάλη στροφή του ΔΟΛ και του Mega προς τον ΣΥΡΙΖΑ" αν επιβεβαιωθεί, με τι τσίπα να συζητά κάποιος μ’ αυτούς που έφτυνε; Μα, με τον αέρα ηθικής υπεροχής πως τους έπεισε, γι’ αυτό που γνωρίζουν καλύτερα από τον ίδιο. Δηλαδή, πως "Δραπετεύεις από το Mega και πέφτεις στην ενέδρα του Σκάι, του Star ή του ΑΝΤ1. Το βάζεις στα πόδια από τον Βαρδινογιάννη και πέφτεις στον λάκκο του Ρέτση. Και πάει λέγοντας."
    Μωρέ, ο σκοπός της ανατροπής της κυβέρνησης να επιτευχθεί και στο μέλλον θα τα θυμόμαστε αυτά και θα γελάμε!

    graf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Βήμα δεν κρατιέται πάντως και αναφέρει ως ηγέτη του ΚΚΕ κατά το σύμφωνο "Σοφούλη-Σκλάβαινα" τον ...Πλουμπίδη(!!!) που δεν εκτέλεσε ποτέ ούτε καν χρέη αναπληρωτη ΓΓ, και ενώ είναι γνωστό πως πρώτος Γραματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ήταν σε όλη την περίοδο από το '31 μέχρι το '56 ο Ν.Ζαχαριάδης....

      Διαγραφή
    2. Η ιστορική παράθεση απηχεί την αγαπημένη, επιλεγμένη, κατάλληλα τροποποιημένη ιστορική θεματολογία του ΣΥΡΙΖΑ ( http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7378490 ). Έπιασε άραγε τόπο, μέχρι το ΔΟΛ;

      Μιλάμε για την ανάγκη ή για την ανάδυση πια, Νέας Ιστοριογραφίας; Εδώ έγινε λόγος, από μαριονέτα της Δύσης, για εισβολή της ΕΣΣΔ στην Γερμανία κατά τον Β’ ΠΠ, στην τοπική ιστορία θα πτοηθούν ορισμένοι; Καβάλα στον καιρό, οι καβαλαραίοι.

      graf

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.