Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2015

Μυστικές συζητήσεις Άσμουσεν - ΣΥΡΙΖΑ

"Μαραθώνιες", μυστικές συζητήσεις του υφυπουργού Εργασίας και πρώην στελέχους της ΕΚΤ, Γεργκ Άσμουσεν με ανώτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τι αναφέρει σχετικό δημοσίευμα

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προετοιμαζόταν εδώ και εβδομάδες για μια νέα ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση στην Αθήνα, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Όπως σημειώνει, ο υφυπουργός Εργασίας και πρώην στέλεχος της ΕΚΤ, Γεργκ Άσμουσεν είχε για αρκετό καιρό μυστικές συζητήσεις με ανώτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Άσμουσεν περιγράφεται ως ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα τόσο του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι όσο και του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Είναι εκείνος που έχει επιλέγει από τη Φρακφούρτη και το Βερολίνο για να ασχοληθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, δήλωσε ότι το κόμμα δε θα βγάλει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης και δεν λάβει "μονομερείς αποφάσεις" αν πάρει την εξουσία, στις προγραμματισμένες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.


Νωρίτερα τον Δεκέμβριο, ο Σόιμπλε είχε δηλώσει ότι οι εκλογές δεν αλλάζουν τις συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας πως η οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση δεσμεύεται από τις συμφωνίες που έχει συνάψει η παρούσα.
πηγή: Business Insider  via news247
Ακόμη, πολλοί επενδυτές θεωρούν τις ελληνικές εκλογές ως πιθανή αγοραστική ευκαιρία, υποστηρίζοντας ότι πιθανότατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι λιγότερο προβληματική από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί και μπορεί μάλιστα να αποδειχθεί θετική συνολικά για την ευρωζώνη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.