Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ερωτήματα

Δίπλα στον Τσίπρα ο Χάγιος που "αρνείται κατηγορηματικά..."
Την ανάγκη να υπάρξει μία Αριστερά με τη λογική κινήματος, υπογράμμισε ο Άγγελος Χάγιος, υποψήφιος βουλευτής του συνδυασμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στην Α΄Αθήνας, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Το επιχείρημα και το στοιχείο που εμείς προβάλλουμε είναι ότι χρειάζεται την επ’ αύριο, δηλαδή τη Δευτέρα, να υπάρχει μια Αριστερά, η οποία θα είναι εκτός του πλαισίου ευρώ – ευρωζώνη – ΝΑΤΟ, να είναι εκτός του πλαισίου των θεσμικών ρυθμίσεων, να είναι με τη λογική κινήματος, για αυτό μιλάμε για μια Αριστερά της ελπίδας», ανέφερε.

Στο ερώτημα αν απορρίπτει το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ μπει στη Βουλή, ο κ. Χάγιος απάντησε:

«Είναι σαφές αυτό, κατηγορηματικά, όχι μόνο δεν θα συνεργαστούμε, αλλά δεν θα δείξουμε ανοχή σε αυτήν την πολιτική, θα είμαστε αριστερή αντιπολίτευση σε συνδυασμό με μία κοινωνική αντιπολίτευση».
Πηγή: Real
Την ίδια ώρα, άλλο στέλεχος του ΝΑΡ, ο καθηγητής Ευτύχης Μπιτσάκης, δήλωνε στο περιοδικό του ΣΥΡΙΖΑ "δρόμοι της αριστεράς" τα παρακάτω μεταξύ άλλων:

[...]
Η γενική πρόβλεψη είναι ότι θα υπάρξει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ή με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πιθανή τέτοια κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει τον πόλεμο του ελληνικού κεφαλαίου, ειδικά των Τραπεζών, των κρατικών ιδεολογικών και κατασταλτικών μηχανισμών, τον πόλεμο των δουλικών ΜΜΕ και, φυσικά, τον πόλεμο της Ε.Ε. και των τραπεζών της. Υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να αντέξει αυτόν τον πόλεμο η κυβέρνηση – πρώτη μορφή και δύναμη διεξόδου; Πρώτον, με την κριτική στήριξη των άλλων δυνάμεων της Αριστεράς. Που σημαίνει στήριξη πολιτική, και με το αριστερό λαϊκό κίνημα,
[...]
ο νέος πόλεμος θα κριθεί προπαντός από την ύπαρξη και τη μαζική συμμετοχή ενός ενωτικού -λαϊκού κινήματος. Η κοινή δράση και η στοιχειακή έστω ενότητα της Αριστεράς, θα είναι καταλύτης για την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος. 
[...]
Συνεπώς: Αυτή τη στιγμή ψήφο στην Αριστερά. Ούτε αποχή, ούτε άκυρο. Και στη συνέχεια, διαλεκτική ενότητα που θα συνυπάρχει με τη διαφορά, θεωρητική επεξεργασία του δρόμου προς το σοσιαλισμό, μέσα από τους δύσκολους δρόμους μιας ενιαίας επαναστατικής διαδικασίας.
[...]
Πηγή: MAO.gr
-Ποιός από τους δύο μας δουλεύει ψιλό γαζί;
-Είναι η φωτογραφία χρήσιμη στο να καταλάβουμε το ποιός από τους δύο λέει την αλήθεια;
-Πως εξηγείται μέλος του ΝΑΡ  (Μπιτσάκης) να μην καλεί σε ψήφο στο ...κόμμα του(!!!!!), και παρόλα αυτά να μην διαγράφεται;
-Εάν "την επ’ αύριο, δηλαδή τη Δευτέρα, (σ.σ. χρειάζεται) να υπάρχει μια Αριστερά, η οποία θα είναι εκτός του πλαισίου ευρώ – ευρωζώνης – ΝΑΤΟ, να είναι εκτός του πλαισίου των θεσμικών ρυθμίσεων, να είναι με τη λογική κινήματος", γιατί δεν καλεί σε ψήφο στο ΚΚΕ, αλλά διασπά τις -έτσι και αλλιώς μικρές- δυνάμεις της "εκτός του πλαισίου ευρώ – ευρωζώνης – ΝΑΤΟ" αριστεράς, αυτός ο τόσο ενωτικός κατά τα λοιπά άνθρωπος (Χάγιος);
-Πόση σχέση έχουν αυτά που έλεγε προ ημερών ο Ρούσσης με την εξήγηση των παραπάνω, εκ πρώτης όψης αντιφατικών;

3 σχόλια:

  1. Πρόκειται για φαιδρές καταστάσεις από ανθρώπους όχι ιδιαίτερα συγκροτημένους. Σπάνια τους διαβάζω αλλά τα κείμενα τους πάντα απαιτούν τουλάχιστον δύο αναγνώσεις για να σιγουρευτώ πως δεν κοροϊδεύουν, πως δεν έχουν κάποιο πολύ ιδιαίτερο χιούμορ, πως δεν τρολάρουν. Αυτούς βλέπω και νιώθω υπερηφάνια επειδή είμαι ένας απλός ψηφοφόρος του ΚΚΕ.
    ozu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπαρχει καμμια αντιφαση. Το 1989 Γραψας Χαγιος Βαλαβανη Κοτζιας Μπιτσακης Δελαστικ κανανε την πρωτη διασπαση. το 1991 Φαρακος Δραγασακης Αλαβανος καρτερος λαφαζανης επιχειρησανε να παρουνε το ΚΚΕ και να το κανουνε οπορτουνιστικο Χασανε και ζουμε σημερα αυτο που ετοιμαζανε πριν 25 χρονια. Φτασανε στην βρυση εχοντας χασει το Κομμα Και αυτο ειναι που τους τσουζει ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. " -Σ/φε καλό το κείμενο, αλλά κάτι του λείπει... Νομίζω υστερεί λίγο σε εύρος απεύθυνσης...
    -Μα τι λες, εδώ δεν μπορεί να καταλάβει ο αναγνώστης τι θα ψηφίσω παρόλο που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει 0,5%
    -Ναι αλλά νομίζω τους κουκουέδες δεν τους πιάνουμε...
    -Ε βάλε κανένα "διαλεκτική" κάπου, όλα εγώ θα τα κάνω?!
    -GENIUS!, έφυγε για δημοσίευση!"

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.