Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν σχέδια για να εξοντώσουν τη Ρωσία σε δύο λεπτά

Με τίτλο «Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν σχέδια για να εξοντώσουν τη Ρωσία σε δύο λεπτά» η εφημερίδα «Πράβδα» δημοσίευσε την ημέρα των Χριστουγέννων συνέντευξη με τον πρόεδρο της Ακαδημίας Γεωπολιτικών Προβλημάτων Κονσταντίν Σίβκοβ, ο οποίος εστίασε τις απαντήσεις του σε πρόσφατη ομιλία του αρχηγού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ρωσία είναι εύκολος στόχος για την Αμερική ο καθηγητής Σίβκοβ δήλωσε:
«Σήμερα η Ρωσία βρίσκεται σε κατάσταση πολύ διαφορετική από εκείνη που ήταν η Σοβιετική Ενωση στις αρχές και στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Η Σοβιετική Ενωση είχε μια σαφή, συγκεκριμένη ιδεολογία που αναγνωριζόταν διεθνώς, είχε αφομοιώσει την αταξική κοινωνία των πατριωτών που είχαν κερδίσει έναν πόλεμο. Είχε μια οικονομία που αντιστοιχούσε στο 30%-50% της αμερικανικής. Η ΕΣΣΔ είχε μια αναπτυγμένη βιομηχανία η οποία δεν εξαρτιόταν από τη Δύση και μπορούσε να αναπτυχθεί ανεξάρτητα. Είχε επιστημονικές σχολές το ίδιο αναπτυγμένες όσο οι αντίστοιχες αμερικανικές. Και κάτι ακόμη πιο σημαντικό: είχε μια μεγάλης στρατηγικής σημασίας ζώνη μετόπισθεν, τις σοσιαλιστικές χώρες, όπου στάθμευαν σοβιετικές δυνάμεις. Με αυτή τη δυναμική η Σοβιετική Ενωση μπήκε στον Ψυχρό Πόλεμο.

Σήμερα τα πράγματα διαφέρουν όσο ο ουρανός απέχει από τη γη. Σήμερα βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου δυστυχώς η θεωρία γίνεται πράξη. Σήμερα η Ρωσία δεν έχει τίποτε από τα παραπάνω. Το σημερινό οικονομικό δυναμικό της μόλις φθάνει το 10% του αμερικανικού. Και ως επιστέγασμα όλων αυτών είμαστε δεμένοι με τη Δύση λόγω της καταστροφής των βασικών και εφαρμοσμένων επιστημών μας.

Μπαίνουμε σε έναν πόλεμο όντας σε καταστροφική κατάσταση. Γι' αυτό χρειάζονται έκτακτα μέτρα. Αν δεν ληφθούν, η χώρα μας θα ηττηθεί πολύ γρήγορα. Το μόνο πράγμα που σήμερα συγκρατεί τη Δύση είναι οι πυρηνικές δυνατότητές μας. Αλλά και αυτή η πυρηνική δυνατότητά μας μπορεί να εξουδετερωθεί. Ενας σύγχρονος πόλεμος εναντίον της Ρωσίας θα μπορεί να γίνει στο πρότυπο του πολέμου στην Ουκρανία, στη Συρία, στην Αίγυπτο, στη Λιβύη, στο Ιράκ.

Στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου για να προστατεύσουμε τη χώρα από εξοντωτικό πλήγμα υπογράψαμε τη συνθήκη για τους μεσαίου βεληνεκούς πυραύλους. Σήμερα οι Αμερικανοί φωνάζουν και τσιρίζουν ότι εμείς δήθεν παραβιάσαμε αυτή τη συνθήκη. Φυσικά όλα αυτά είναι για να βρουν πάτημα να αποσυρθούν από τη συνθήκη και να αρχίσουν την εγκατάσταση τέτοιων πυραύλων.

Οι Αμερικανοί έχουν και μία ακόμη δυνατότητα: μετά τη συνθήκη START-1 την οποία συνήψε ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ μειώθηκαν τα πυρηνικά όπλα από 10.000 σε σχεδόν 4.000 πυρηνικές κεφαλές για κάθε μία χώρα. Η Ρωσία κατέστρεψε 6.000 κεφαλές - μάλιστα σε μια συμβολική χειρονομία προσφέραμε στις ΗΠΑ το ουράνιο και το πλουτώνιο που βγάλαμε με τη διάλυση αυτών των πυρηνικών κεφαλών.

Ουσιαστικά τις πουλήσαμε για μια πεντάρα. Σήμερα οι Αμερικανοί τις χρησιμοποιούν στα δικά τους πυρηνικά εργοστάσια και εφοδιάζουν και την Ουκρανία. Οι Αμερικανοί δεν διέλυσαν τις δικές τους 6.000 πυρηνοκεφαλές, τις έχουν ακόμη στην Αμερική και μπορούν ανά πάσα στιγμή να τις τοποθετήσουν στο δεύτερο τμήμα των πυραύλων Minutemen, τους οποίους επίσης δεν διέλυσαν.

Διέλυσαν μόνο το τρίτο τμήμα τους. Με το δεύτερο τμήμα ένας πύραυλος Minuteman μπορεί να φθάσει ως 5.000 χιλιόμετρα. Μπορούν να αναπτύξουν τέτοιους πυραύλους στην Ευρώπη. Ετσι σήμερα η Ρωσία βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση».
Πηγή: Το βήμα
Βλέπε ακόμη:

5 σχόλια:

  1. Το μόνο "έκτακτο μέτρο" που θα σώσει τη Ρωσία είναι η σοσιαλιστική επανάσταση.
    Απερίγραπτου μεγέθους καταστροφή για τον πλανήτη η διάλυση της ΕΣΣΔ και η ήττα του σοσιαλισμού.
    cheap(r)ass

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @cheap(r)ass:
    Το εάν μπορεί να επιβιώσει (σαν κράτος καν) ως καπιταλιστική η Ρωσία είναι ένα ζήτημα που με προβληματίζει τον τελευταίο καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας προσεχανε. Και δεν μιλαω για τον λαο το λεω για την αστικη ταξη της Ρωσιας που εχοντας διεισδυσει μεσα στο ΚΚΣΕ το μετερεψαν σε οχημα ανατροπης και διαλυσανε την ΕΣΣΔ. Το μονο δυστηχημα ειναι οτι οι λαοι θα πληρωσουνε το τιμημα. Για αυτους που κλαινε σαν τον Πουτιν ασφαλως ουτε με νοιαζει ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Δεν είναι οι Ρώσοι αστοί το ζήτημα μας.
      Είναι το καινοφανές να τίθεται το ζήτημα του αν μια τόσο μεγάλη και ισχυρή χώρα είναι δυνατόν να υπάρξει καν χωρίς σοσιαλισμό.
      Ένα ζήτημα που τίθεται με πολύ πιο δραματικό τρόπο για δεύτερη φορά μετά την Γιουγκοσλαβία, και που δεν θεωρώ πως έχουμε μπει στον κόπο να αναλύσουμε σε βάθος.

      Διαγραφή
  4. TRASH.Να σου πω την γνωμη μου. ΟΙ ΗΠΑ σιγουρα εχουνε αποκτησει πλεονεκτημα απο την εποχη του Αντικομμουνιστικου αγωνα οχι μονο απεναντι στην Ρωσια αλλα και σε αλλες μεγαλες Καπιταλιστικες χωρες και το εκμεταλευονται σημερα.Η Ρωσια αν ειχανε φτασει στο σημερα χωρις την επανασταση του 1917 σιγουρα θα ητανε παρα πολυ πισω σε τεχνολογια μιλαω και εξελιξη. ΟΙ ρωσοι καπιταλιστες εχοντας μετατρεψει το ΚΚΣΕ απο το 1956 σε αντεπαναστατικο οχημα ΣΤΑΔΙΑΚΑ μιλαω ειχανε μαζι τους και τις αλλες χωρες και το διεθνες ΚΚ σε συγχηση οποτε αποτελουσανε ποιο μεγαλη δυναμη ασφαλως απο οτι σημερα. Στην πραγματικοτη τα δηλαδη θα θελανε να εχουνε καπιταλισμο κατω απο την κοκκινη σημαια.Πραγμα ομως που δεν μπορουσε να γινει γιατι και η αστικες ταξεις των αλλων δημοκρατιων θελανε το δικο τους αυτονομο ρολο στην ιμπεριαλιστικη πυραμιδα. αυτη ειναι η γνωμη μου συντροφε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.