Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Παρατηρητήριο αριστερού προεκλογικού οχετού #3

«Δεν λέει όχι σε έναν μεγάλο συνασπισμό το ΚΚΕ». Αυτός είναι ο τίτλος σε ρεπορτάζ του TVXS.gr του Στ. Κούλογλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσιάζει συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στην εφημερίδα «Real News». Και με αυτό τον τίτλο, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα επιχειρεί να δημιουργήσει συνειρμούς στους αναγνώστες ότι πιθανόν το ΚΚΕ θα μπορούσε να συμμετάσχει σε έναν τέτοιο συνασπισμό. Παραθέτουμε ολοκληρωμένη την ερώτηση και την απάντηση για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
«-- Μετά τις εκλογές εκτιμάτε ότι οδηγούμαστε σε σταθερές κυβερνήσεις; Και το ΚΚΕ αποκλείει να οδηγηθούμε και σε ένα "μεγάλο συνασπισμό";
Δημήτρης Κουτσούμπας: Κατά τη γνώμη μας, μέχρι σήμερα "σταθερές" ήταν όλες οι κυβερνήσεις. "Σταθερές" στο να περνάνε "σταθερά" και τα μέτρα που ευνοούν την κερδοφορία των μονοπωλίων και το ξεζούμισμα του λαού. Τέτοιες κυβερνήσεις θα υπάρξουν και μετά τις εκλογές αυτές. Στην πολιτική τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Άρα και το σενάριο ενός "μεγάλου συνασπισμού" είναι υπαρκτό και πιθανό. Ίσως όχι άμεσα, όμως σε μια πορεία ναι, εάν δεν υπάρξουν άλλες συνολικές ανατροπές και εξελίξεις».
Τώρα, τι ορέγονται ο ΣΥΡΙΖΑ και τα διαδικτυακά μέσα του είναι μια άλλη ιστορία...
Πηγή: Ριζοσπάστης
Η μεγάλη πλάκα είναι πως, ούτε από αυτά τα δια της κοπτοραπτικής αποσπάσματα της συνέντευξης του ΓΓ του ΚΚΕ που παραθέτει το TVXS, προκύπτει πουθενά ο τίτλος του άρθρου, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε με ένα κλικ στην πρώτη ηλεκτρονική παραπομπή του παρόντος.

Μια τεράστια "σύμπτωση" ακόμη είναι πως πρόκειται για την δεύτερη κατάφωρη διαστρέβλωση της ίδιας συνέντευξης από διαφορετικά μέσα (το πρώτο κρούσμα εδώ), όπου και πάλι εντλώς "συμπτωματικά" σε κανένα από τα δύο δεν υπήρχε κάποια ηλεκτρονική παραπομπή ώστε ο αναγνώστης να έχει πρόσβαση στο πρωτότυπο ολοκληρωμένο κείμενο της.

Τέλος να υπενθυμίσουμε πως μιλάμε για μια συνέντευξη, της οποίας το πλήρες κείμενο ήταν τόσο "δύσκολο" να βρεθεί, που ανέβηκε σχεδόν από την πρώτη στιγμή (και πριν γραφτούν τα δύο εμέσματα των MAO-TVXS) στο Redfly planet (δεύτερο λινκ του παρόντος).

Το γεγονός πως δύο διαφορετικά (και φιλικά πολιτικά) μέσα, λένε δύο διαφορετικά ξεδιάντροπα ψέμματα για την ίδια συνέντευξη, ανάλογα με το κοινό που απευθύνονται, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.
Δείχνει την κατανομή του αντικομμουνιστικού οχετού κατά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο.
Το original συριζαίικο TVXS χρησιμοποιεί την λαθροχειρία της δήθεν συνεργασίας του ΚΚΕ με τους πρώην οπορτουνιστές και νυν σφουγκοκωλάριους της αστικής τάξης ώστε να προκαλέσει την συναίνεση (αφού τελικά θα "συνεργαστούν στο τέλος", ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ να μην χάσει και την πρωτιά, το ίδιο είναι..).
Ενώ το SYRIZA cheerleader MAO.gr του ΝΑΡ, προσπαθεί να προκαλέσει την απέχθεια σε ένα πιο αριστερό κοινό ανοίγοντας τον βόθρο της τάχα συνεργασίας με την ΝΔ, και προσπαθώντας να προκαλέσει αντιπερισπασμό για τον χαμό που έγινε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας του ΠΑΣΟΚικού εσμού που πλαισιώνει αφειδώς τις τάξεις του...

5 σχόλια:

  1. Ολα αυτα δειχνουνε οτι ειμαστε σε καλο δρομο. Αυτοι την δουλεια τους και εμεις την δικια μας. Και μονο που δεν μας κανανε σαν τα μουτρα τους εχουνε λυσαξει. Θα βγουνε αστικη κυβερνηση και θα υπαρχει ΚΚΕ απεναντι. Ειναι ο χειροτερος εφιαλτης τους. Ματια και αυτια ανοιχτα Συνεχιζουμε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείτε κι εδώ http://mao.gr/ndvsantarsya/

    "Ας ξεκινήσουμε με τα αυτονόητα. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έδειξε προτίμηση στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα μπορούσες να πεις. Αλλά ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαρακτηρίζεται από τη ΝΔ «το κόμμα που λυσσαλέα ζητάει να βγούμε από το Ευρώ και την Ευρώπη» το κάλεσμα στο ΚΚΕ αποσιωπείται. Γιατί άραγε;"

    Και αυτό http://mao.gr/antiperispasmos/
    Εδώ πρόκειται για ψυχοπαθή αριστερισμό με διπολική διαταραχή! Τίτλος είναι "Αντιπερισπασμός η "επίθεση φιλίας από Τσίπρα σε ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ". Ενώ συνοπτικά καταφέρεται εναντίον του Τσίπρα (σημ. όχι του ΣΥΡΙΖΑ) στο κείμενο απαντώνται οι εξής φράσεις:
    - "Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα δεν απευθυνόταν πρώτα και κυρίως στις ηγεσίες του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά στην πλατιά βάση των εν δυνάμει ψηφοφόρων και «συμπαθούντων» των κομμάτων αυτών που είναι φυσικό να βλέπει θετικά κάθε ενωτική πρωτοβουλία για κοινό μέτωπο απέναντι στην πολιτική εξαθλίωσης του ελληνικού λαού."
    - "Στον πολύ κόσμο αυτό που μένει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις πιέσεις που δέχεται, καλεί την υπόλοιπη αριστερά σε κοινό βηματισμό και οι υπόλοιποι δογματικοί κουνάνε ακατάδεκτα το κεφάλι τους λες και είναι οι «κάτοχοι της απόλυτης αλήθειας»."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μεταγραφή-μπαμ ετοιμάζει η ανταρσυα! Θα πεσουν τσιμεντα.

      http://www.enikos.gr/ekloges-2015/289462,Raxhl_Makrh_sto_enikosgr:_8a_milhsw_me_.html

      Διαγραφή
    2. @τακης:
      Μιλάμε για βόμβα περισσότερων μεγατόνων και από την μεταγραφή του Ρεκόμπα στον ...Πανιώνιο!

      Διαγραφή
  3. Ασφαλως και η αληθεια ειναι μια για την εργατικη ταξη. Πρεπει να παρει τα μεσα παραγωγης στα χερια της. Και βεβαια δεν υπαρχει καμμια αριστερα. Οπορτουνισμος υπαρχει που ειναι οαντα στην υπηρεσια του καπιταλισμου. ΤΕΞΑΣ ΚΟΜΟ ΣΕΒ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.