Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Καταγγελίες για απόπειρα χρηματισμού του Π. Χαϊκάλη - Σχόλιο του ΚΚΕ

Προσπάθεια χρηματισμού του για την προεδρική εκλογή κατήγγειλε το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης, μετά από σχετικές δηλώσεις που έκανε ο Λάκης Λαζόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Όπως δήλωσε ο Παύλος Χαϊκάλης, έχει παραδώσει στις εισαγγελικές αρχές οπτικό και ακουστικό υλικό από δυο συναντήσεις με το πρόσωπο που πήγε να τον δωροδοκήσει και πρόσθεσε ότι και ο ίδιος έχει καταθέσει στους εισαγγελείς. Δεν αποκάλυψε το πρόσωπο που προσπάθησε να τον δωροδοκήσει, ούτε τον πολιτικό του χώρο.

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι το όνομα του προσώπου που φέρεται να επιχείρησε τον χρηματισμό δεν υπήρχε στις επίσημες καταθέσεις για να διασφαλιστεί το απόρρητο και να συλληφθεί επ' αυτοφώρω αλλά το όνομα δόθηκε από την αρχή στην ασφάλεια. Δήλωσε πως γνώρισε τον φερόμενο σαν μεσάζοντα στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν πρόεδρος της ΝΔ, που σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο φερόμενος σαν μεσάζοντας ήταν σύμβουλος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και στέλεχος της Ντόιτσεμπανκ. Ο Π. Καμμένος ανάφερε πως όταν αποχώρησε από την ΝΔ τον είχε οικονομικό σύμβουλο μέχρι την άνοιξη του 2013.

Πρόσθεσε ότι βιντεοσκοπήθηκαν με κάμερα - ρολόι οι δύο συναντήσεις και πως στην πρώτη συνάντηση διαπιστώθηκε πως υπήρχε και δεύτερος εξοπλισμός καταγραφής των συνομιλιών που ίσως είχε τοποθετηθεί από τον μεσάζοντα. Πρόσθεσε ότι στην τρίτη συνάντηση που θα είχε κανονιστεί να δοθούν 700.000 ευρώ το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν εμφανίσθηκε ποτέ. Επίσης έγινε γνωστό ότι αντίγραφα του οπτικοαουτσικού υλικού έχουν οι Π. Καμμένος, Π. Χαϊκάλης και ο Λάκης Λαζόπουλος που παρείχε τεχνική βοήθεια για την καταγραφή του υλικού και γνωστοποίησε με δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής το όλο θέμα.

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την καταγγελία απόπειρας χρηματισμού βουλευτή αναφέρει:

«Το ΚΚΕ τονίζει ότι πρέπει να διερευνηθεί άμεσα η καταγγελία για την απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή Π. Χαϊκάλη.

Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι η διαδικασία για την εκλογή ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας εξελίσσεται σε ένα παρασκήνιο μεθοδεύσεων, παζαριών και πολιτικών παιχνιδιών εντελώς αποκρουστικό και ξένο απ’ το λαό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Η σήψη του συστήματος είναι αγιάτρευτη και αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι ο λαός πρέπει να βγει ο ίδιος στο προσκήνιο, διεκδικώντας ριζικές αλλαγές και δυναμώνοντας το ΚΚΕ».

Αντιδράσεις άλλων κομμάτων

Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΝΔ καθώς σε δήλωση του ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ανέφερε:

«Η Δικαιοσύνη είναι ανάγκη να αποφανθεί άμεσα. Από τη στιγμή που η έρευνά της δεν τεκμηριώνει οτιδήποτε, αποκαλύπτεται πως πρόκειται για μια στημένη προβοκάτσια. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος, εδώ και τώρα, σ' αυτό το άθλιο παιχνίδι με τους θεσμούς και τη χώρα. Την προβοκάτσια αυτή ξεκίνησε πριν τρεις μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεχίζουν οι ΑΝΕΛ. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προσπαθούν να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν βουλευτές. Μολύνουν το πολιτικό περιβάλλον επιδιώκοντας ανώμαλες εξελίξεις. Το πρόσωπο που σύμφωνα με τις καταγγελίες καταγγέλλεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπήρξε στενός συνεργάτης του Π. Καμμένου. Τον συνόδευσε στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στις 22.03.2013 και στην επίσκεψή του στην Κύπρο την 01.04.2013 ενώ είναι και βασικός μάρτυρας υπεράσπισής του στην υπόθεση των CDS. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Σοβαρές χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του τις καταγγελίες του Π. Χαϊκάλη προσθέτοντας ότι «αναμένουμε η Δικαιοσύνη να πράξει άμεσα το καθήκον της. Το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο. Να αναζητηθούν ευθύνες από τους υπαιτίους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Η χώρα και το πολιτικό σύστημα πρέπει να βγουν από τον βούρκο».

Για το ίδιο θέμα ρωτήθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας και απάντησε πως «σε κάθε περίπτωση θέλω να σας πω ότι εμείς εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει ότι ακολουθείται ένας δρόμος ολισθηρός, ένας δρόμος μεθοδεύσεων, πιέσεων, διότι επιχειρείται να τετραγωνιστεί ο κύκλος. Όταν δεν υπάρχει πλειοψηφία κοινοβουλευτική και κοινωνική για την ανοχή, τη συνέχεια των μνημονίων κι ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει εδώ και μήνες ότι έχει "μαξιλαράκια", θα βρει τους 180, τότε αντιλαμβάνεστε ότι έχει κάνει μια επιλογή, έχει κάνει μια ολισθηρή επιλογή».

Άμεση διερεύνηση ζητά το ΠΑΣΟΚ και σε ανακοίνωση αναφέρει πως «σε μια περίοδο όπου οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκονται σε εξέλιξη επιβάλλεται όλες οι πολιτικές δυνάμεις να προστατεύσουμε την δημοκρατική ομαλότητα και διαφάνεια και να μην επιτρέψουμε να δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή της χώρας».

Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωση της αναφέρει «οι σκιές που πλανώνται πάνω από την δημόσια ζωή και απειλούν με ασφυξία το πολιτικό σύστημα επιδεινώνουν το ήδη επιβαρυμένο κλίμα και εντείνουν την κρίση εμπιστοσύνης. Η Δικαιοσύνη οφείλει να ρίξει άμεσα φως σε όσα καταγγέλλονται και να διερευνήσει τη βασιμότητά τους. Η πολιτική ζωή δεν μπορεί να βυθιστεί άλλο στο τέλμα της αναξιοπιστίας».
Πηγή: 902

7 σχόλια:

  1. Και κάτι με πολύ μεγάλη ουρά, αν αληθεύει έστω και το 1/1000 από όσα λέει:

    "ο ενδιάμεσος χρηματισμού εμφανίζεται να λέει πως το χρήμα θα ελεγχθεί ώστε να μην "χτυπάει" στην Τράπεζα, δηλαδή να μην προέρχεται από ληστεία και έχει σημανθεί. Του σημείωσε μάλιστα πως σε αυτό δίνουν ιδιαίτερη σημασία γιατί σε χρηματισμούς που έγιναν προς άλλους, τμήμα των χρημάτων φάνηκε ότι προέρχονταν από την απαγωγή Παναγόπουλο.

    Για την υπόθεση ενημερώθηκε και κινητοποιήθηκε επιχειρησιακή ομάδα της Δίωξης Ναρκωτικών, με επικεφαλής τον Διοικητή Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχο Πάνο Στάθη, η οποία παγίδευσε το σπίτι του Χαϊκάλη όπου θα γινόταν η τελική επαφή για τον χρηματισμό, αλλά ο ενδιάμεσος δεν εμφανίστηκε...."
    http://www.koutipandoras.gr/article/129502/pos-egine-i-apopeira-hrimatismoy-haikali

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρον και επικίνδυνο...Επιχειρηματικοί κύκλοι παρακάμπτουν το πολιτικό τους προσωπικό και προσπαθούν να υποστηρίξουν την Κυβέρνηση από τη μιά και από την άλλη η ΝΔ κάνει σαν να είχε τη μύγα και να μυγιάστηκε βοηθώντας ΣΥΡΙΖΑ(τι όργια κάνει η μνημονιακή Κυβέρνηση, ΑΝΕΛ (φαίνονται ότι δέχονται επίθεση)και Χ.Α (διέφθαρμένοι πολτικοί, βρώμικο πολιτικό σύστημα, αλήτες προδότες πολιτικοί κλπ) και ΠΟΤΑΜΙ (βρώμικο πολιτικό σύστημα) λιγότερο όμως από τα 3 πρώτα, κοινώς με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια...Συμπέρασμα Κάποιοι Όμιλοι θέλουν κυβέρνηση με βασικό κορμό ΝΔ άρα να παραμείνει χωρίς εκλογές και να πάρει τα μλετρα, κάτι που όμως δεν θέλει η ίδια η ΝΔ και θέλει να βοηθήσει το ΣΥΡΙΖΑ και τους σίγουρους συμμάχους του ΑΝΕΛ να πάρουν αυτοί τα μέτρα για να μην τα πάρει εκείνη (η ΝΔ) και να γλιτώσει τη φθορά (γιατί αλλιώς δεν θα βρει ούτε την ψήφο της) και να επανέλθει δριμύτερη μετά την απάτη που λέγεται ΖΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει το χρίσμα των περισσότερων επιχειρηματικών κύκλων. Μάλλον έρχονται εκλογές η κατάσταση έχει ξεφύγει και στη μέση ένας λαός που πάνω που άρχιζε να κινείται, τώρα παρακολουθεί όλα αυτά τα περίεργα και ξαναχάνει το τόπι και την ουσία μαζί...Δυστυχώς φοβάμαι πως θα δούμε και άλλα τέτοια, μανούλες οι αστοί χρησιμοποιούν προς όφελός τους ακόμα και τις εσωτερικές τους αντιθέσεις....Μύλος η κατάσταση πρέπει να τρέξουμε πριν χαθεί τελείως η μπάλα


    Alex Mpr Emp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Alex Mpr Emp:
      Σε αυτά που είπες πρόσθεσε και το γεγονός πως μέρος των χρημάτων φαίνεται να προέρχεται από ...απαγωγές και ληστείες, και το γλυκό δένει.

      Άρωμα '60's

      Διαγραφή
    2. Όντως το τελευταίο διέφυγε της προσοχής μου..Αυτά ήταν μία πρώτη εκτίμηση δεδομένου ότι ο όγκος των πληροφοριών ήταν πολύ μεγάλος και θα προκύψουν και νέα στοιχεία..Άρωμα 60's είναι τώρα, αν συνεχιστεί όλο αυτό πριν και μετά τις εκλογές γίνεται άρωμα 50's και εύκολα..Οι αστοί πετάνε για ακόμα μια φορά την μπάλα στην εξέδρα με χαρακτηριστική άνεση και ο κόσμος τσιμπάει για ακόμα μία φορά και εύκολα...Έχουν μεγάλη εμπειρία και παρά τις δυσκολίες τους δεν θα είναι εύκολο να χάσουν την εξουσία...θέλει δουλειά πολύ,,

      Alex Mpr Emp

      Διαγραφή
  3. Τι βίντεο είχες βάλει; Λέει removed by the user (αφαιρέθηκε από τον χρήστη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @krs:
      Ήταν η καταγεγραμμένη συνομιλία-παζάρι, ανάμεσα στον Χαϊκάλη και τον "μεσάζοντα".
      -Από τώρα το κατέβασαν;

      Διαγραφή
    2. Το βρήκα τελικά από αλλού.
      Ελπίζω να μην το κατεβάσουν ξανά.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.