Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Την προσεχή Δευτέρα ο "γάμος" ΣΥΡΙΖΑ- ΔΗΜΑΡ

Δεν έχει συζητηθεί ακόμη το επίμαχο ζήτημα της ένταξης βουλευτών της ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με συνομιλία που είχε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ,Φώτης Κουβέλης, με δημοσιογράφους.

Ο κ. Κουβέλης επιβεβαίωσε τις συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε ότι «ανταποκρίθηκε σε τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα» και πρόσθεσε:

«Εμείς ζητήσαμε προγραμματική συμφωνία και διαρκές συνέδριο, όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα προοδευτικής διακυβέρνησης».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση του "γάμου" του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ αναμένεται να ανακοινωθεί την προσεχή Δευτέρα, μετά την τρίτη ψηφοφορία, και με δεδομένο ότι δεν θα εκλεγεί ο Στ. Δήμας, άρα η χώρα θα οδεύει σε πρόωρες εκλογές.

Η πρόταση Κουβέλη και οι τριγμοί στη ΔΗΜΑΡ


Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο κ. Κουβέλης επί της ουσίας προανήγγειλε το "γάμο" της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στη συνεδρίαση των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος εισηγήθηκε τη συμπόρευση με το κόμμα του Αλ. Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ γνωστοποίησε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ στη σύσκεψη, που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, καταγράφηκαν έντονες διαφωνίες στην εισήγηση Κουβέλη, ενώ απουσίαζε από τη συνεδρίαση ο βουλευτής Θ. Ψύρρας, ο οποίος έχει διαφωνήσει με τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την εκλογική κάθοδο της ΔΗΜΑΡ υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου στην ονομασία των ψηφοδελτίων θα προστεθεί ένας προσδιορισμός που θα αφορά στην εκλογική συμμαχία.

Η ΔΗΜΑΡ θα λειτουργεί ως κόμμα -με πολιτική αυτονομία-, ωστόσο θα υποδείξει υποψηφίους που θα κατέλθουν με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να μπορεί το μεγαλύτερο κόμμα να θέσει βέτο.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις στην πρόταση. Ο Γ. Πανούσης δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να κατέλθει αυτόνομα στις εκλογές και πως μία τέτοια συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ ακυρώνει το κόμμα.

Μία ημέρα μετά ανεξαρτητοποιήθηκε η Νίκη Φούντα.
Πηγή: Nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.