Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Βερολίνο: Καμμιά ανησυχία

Ψυχραιμία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα


Καμία ανησυχία δεν προκάλεσε στην γερμανική κυβέρνηση η αποτυχία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας κατά την τρίτη ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο και κατά συνέπεια η προκήρυξη εθνικών εκλογών.


Παρά την αποτυχία του ελληνικού κοινοβουλίου να εκλέξει και στην τρίτη ψηφοφορία νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Βερολίνο επικρατεί ηρεμία – ούτε αναστάτωση, ούτε κλίμα κρίσης.

Αυτή τουλάχιστον την εντύπωση θέλει να δώσει η γερμανική κυβέρνηση. Όπως διευκρίνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς στο σημερινό μπρίφινγκ, το Βερολίνο δεν αιφνιδιάστηκε από το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας στο ελληνικό κοινοβούλιο αλλά ήταν προετοιμασμένο.
«Φυσικά και παρακολουθούμε πολύ στενά τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Θα πρέπει να καταλάβετε όμως ότι δεν μπορώ να σχολιάσω εσωτερικά ζητήματα, πόσο μάλλον που αυτά έλαβαν χώρα μόλις πριν από λίγο. Κατ´ oυσίαν όμως μιλάμε για ένα καθαρά ελληνικό εσωτερικό ζήτημα», δήλωσε η Κριστιάνε Βιρτς. Aνάλογη στάση τήρησε και ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Σοντούρι.

Θέμα όλων των χωρών της ευρωζώνης, όχι μόνο της Γερμανίας

Oι χαμηλοί τόνοι που επέλεξε να τηρήσει το Βερολίνο για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα προκύπτει και από τις απαντήσεις που δίνονται σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις που θα μπορούσαν να έχουν οι εκλογές στην Ελλάδα για την ευρωζώνη. Κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν ότι η Γερμανία είναι μόνο ένα από τα κράτη μέλη. Οπότε, αν προκύψει κάποιο θέμα, πχ. με τα δανειοδοτικά πακέτα, τότε αυτό θα αφορά όλες τις χώρες του ευρώ.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του γερμανού υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε σήμερα σχετικά με τις ελληνικές εξελίξεις -επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τη θέση που είχε εκφράσει στην εφημερίδα BILD το Σαββατοκύριακο:

«Τρέφω μεγάλo σεβασμό στις προόδους που έχει κάνει η Ελλάδα από το 2009. Οι σκληρές μεταρρυθμίσεις αποφέρουν καρπούς και είναι χωρίς καμία εναλλακτική. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα στη μεταρρυθμιστική της πορεία δίνοντάς της βοήθεια για να βοηθηθεί η ίδια. Εάν η Ελλάδα επιλέξει μια άλλη κατεύθυνση, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Η προκήρυξη εκλογών δεν αλλάζει τίποτα στις συμφωνίες που έχουν συναφθεί με την ελληνική κυβέρνηση. Κάθε νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρεί τις συμβατικές συμφωνίες των προκατόχων της».
Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο
Πηγή: Deutsche welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.