Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Η ναυαρχίδα ψήφισε! (από κοντά και οι "ψιλοί"*)

Σε μία άνευ προηγουμένου κινδυνολογία, που ξεπερνά ήδη κι εκείνη του 2012, έχει επιδοθεί η κυβέρνηση και οι συν αυτή ως προς το ενδεχόμενο διενέργειας πρόωρων εκλογών, ακολουθώντας φυσικά τον τόνο που, για να κάνουν τη δουλειά τους, δίνουν το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες. Όλα αυτά τα ακούσαμε, τα ξανακούσαμε, κατάντησαν αηδία.

Η Ελλάδα κυβερνάται με τρομοκρατικά διλήμματα τα τελευταία αρκετά πλέον χρόνια και το αποτέλεσμα δεν είναι μόνον η οικονομική και κοινωνική καταστροφή που έχει επέλθει, ή ότι η χώρα έχει εκχωρηθεί από πάνω μέχρι κάτω, αλλά και ότι το χρέος έχει καταστεί πλέον ατομική βόμβα στα θεμέλιά της.

Το χειρότερο είναι ότι, παρ’ όλα αυτά, αποτελέσματα τελικά δεν ήρθαν: γιατί πώς είναι δυνατόν να τα έχουν καταφέρει και να κινδυνεύουμε ξανά τόσο πολύ; Είναι θλιβερό και εντελώς φαιδρό ταυτόχρονα.

Ας αφήσουν λοιπόν τη θεωρεία ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα για πάντα με τους εκβιασμούς. Δεν γίνεται. Είχαν την ευκαιρία να προσπαθήσουν και απέτυχαν πλήρως, παρά τα όσα έπραξαν. Κι ήταν φυσικό να αποτύχουν: ξέραμε από την πρώτη ημέρα ότι όλο αυτό οδηγούσε στο γκρεμό. Ο ίδιος ο Σαμαράς το ήξερε πρώτος.

Τώρα όπως είμαστε πάλι μπροστά στο γκρεμό. Αλλά, ένα λεπτό; Ποιος φταίει γι αυτό; Εκείνοι που είναι απέξω, ή εκείνοι που είναι μέσα;

Η αντιπολίτευση φταίει που η διαβόητη «επαναδιαπραγμάτευση», με την οποία φούσκωσε η ΝΔ δεν έγινε ποτέ;

Ή φταίει που η κυβέρνηση αποφάσισε ένα πρωί ότι θα εξαγγείλει μέτρα τα οποία δεν είχαν την έγκριση της τρόικας;

Ή μήπως φταίει που η κυβέρνηση αποφάσισε μια μέρα ότι θα διώξει το ΔΝΤ από την Ελλάδα χωρίς να έχει συνεννοηθεί με κανέναν;

Τέλος, η αντιπολίτευση είναι υπεύθυνη που οι δήθεν επιτυχίες και οι αερολογίες περί ανάπτυξης δεν απέφεραν το παραμικρό;

Και πώς να αποφέρουν; Ποιος και γιατί να έρθει να επενδύσει σε μία Ελλάδα φορολογικά άδικη, ασταθή και πανάκριβη και κοινωνικά εκρηκτική;

Τέλος, η αντιπολίτευση φταίει που κατόπιν όλων αυτών, ο πρωθυπουργός οδηγεί ξαφνικά τη χώρα σε εκλογές, πιστεύοντας πιθανότατα ότι θα έχει κάποιο πλεονέκτημα, το οποίο, τελικά εξελίσσεται αντιθέτως σε τραγωδία για τον ίδιο και, ενδεχομένως, σε νέα μεγάλη περιπέτεια για την Ελλάδα;

Αστεία πράγματα: η θεωρεία ότι η αντιπολίτευση φταίει γι αυτά που κάνει ή δεν κάνει η κυβέρνηση, συνιστά την επιτομή της ελληνικής πολιτικής παθογένειας.

Η ουσία είναι ότι, κλεισμένος σε μια γωνία, ο Σαμαράς τζόγαρε – και μάλιστα όχι μόνο μια φορά. Εκείνος έχει λοιπόν την πρώτιστη ευθύνη μιας ενδεχόμενης καταστροφής, αν πράγματι απειλούμαστε από αυτήν.

Ας καταλάβουμε όμως το πιο σημαντικό, το γιατί έγινε αυτό: η πτώση Σαμαρά ήταν δεδομένη από τη στιγμή της πλήρους απώλειας στήριξης από τους «φίλους» του του Βερολίνου, που τον άφησαν ξαφνικά στον αέρα - και γι αυτό ακριβώς έσπευσε χθες η καγκελαρία να δηλώσει ότι οι δημοκρατικές εκλογές σε μια χώρα δεν αποτελούν κίνδυνο. Δεν του έδωσαν ούτε το παραμικρό να πιαστεί. Αντίθετα, τον άφησαν χωρίς συμφωνία και τον «έσφαξαν» όπως είχαν κάνει πριν και με τον Παπανδρέου.

Επέβαλαν ουσιαστικά τις εκλογές εις βάρος μιας κυβέρνησης που είναι αδύνατον να επιβιώσει σε αυτές. Και ασφαλώς το ξέρουν και το κάνουν συνειδητά. Όλα αυτά, έχουν σημασία και μάλιστα μεγάλη, για όποιον τουλάχιστον αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει.

Ας μην κοροϊδευόμαστε: Οι ξένοι, ουσιαστικά οι Γερμανοί ρίχνουν τον Σαμαρά κι ο Σαμαράς, με όλα αυτά που κάνει, ουσιαστικά είναι σαν να στηρίζει τον Τσίπρα με πάθος... Κάνει πλέον ότι μπορεί γι αυτό, άσχετα που μάλλον δεν το έχει αντιληφθεί ακόμα – σύντομα θα...

Το μόνο που δεν κάνει, είναι να τον ψηφίσει πίσω απ΄ το παραβάν την Κυριακή των εκλογών - αν και όρκο, δεν παίρνει κανείς…
Πηγή: Το Βήμα (οι υπογραμμίσεις δικές μας)
-Και οι εκτός τόπου και χρόνου (σύγκρινε με το από επάνω):

_____

Ανακοίνωση Οργανώσεων της Αριστεράς


Εργαζόμενοι,

Η κυβερνητική πρωτοβουλία για την επίσπευση της εκλογής του ΠτΔ δείχνει τα τεράστια αδιέξοδα της αντιδραστικής πολιτικής των μνημονίων, της τρόικα, της ΕΕ και του κεφαλαίου, που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. 

Η κυβέρνηση επιδιώκει μέσα σε κλίμα χυδαίων εκβιασμών, απροσχημάτιστης στήριξης των μηχανισμών της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού** (βλ δηλώσεις εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γερμανών αξιωματούχων κλπ) και παρέμβασής τους στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις υπέρ των Σαμαρά-Βενιζέλου, να περάσει τον κάβο της προεδρικής εκλογής για να συνεχίσει για 1.,5 ακόμα χρόνο την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων που έχει ήδη προετοιμάσει και συμφωνήσει με την τρόικα!

Για αυτούς τους λόγους οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες. Η διαδικασία εκλογής του ΠτΔ πρέπει να βρει τους εργαζόμενους στον δρόμο, σε μεγάλες διαδηλώσεις, απεργίες και κινητοποιήσεις για να μην περάσουν οι εκβιασμοί.

Για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, να συντρίψουμε τη μνημονιακή συγκυβέρνηση και τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζουν.

Να ανοίξουμε ένα άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία που θα βάζει μπροστά τα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας έξω από την φυλακή των μνημονίων, του χρέους, του ευρώ και της ΕΕ, της επιτροπείας, της εκμετάλλευσης, του αυταρχισμού της κυβέρνησης και του κράτους έκτακτης ανάγκης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6.00 μμ στα Προπύλαια
 • ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
 • Ε.Ε.Κ
 • ΟΚΔΕ
 • «Πρωτοβουλία για την αριστερή μετωπική συμπόρευση»
Οι υπογραμμίσεις και πάλι δικές μας.
_________
*Ο όρος ψιλοί αναφέρεται στα διάφορα είδη ελαφρά οπλισμένων πολεμιστών που συμπεριλάμβαναν στα στρατεύματά τους οι αρχαίες ελληνικές πόλεις μετά τους Μηδικούς Πολέμους, αντικαθιστώντας τους ελαφρά οπλισμένους δούλους. Κοινό χαρακτηριστικό αυτών των στρατιωτών ήταν η παντελής απουσία αμυντικών όπλων.
**Συνεργασία
Τη βούληση να αναπτύξουν αποτελεσματική συνεργασία στο εγγύς μέλλον εξέφρασαν, συζητώντας τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και η πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ιριτ Μπεν-Αμπα. Η συζήτησή τους περιστράφηκε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο τομέας της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης, ενώ αναφέρθηκαν στις προοπτικές συνεργασίας σε επίπεδο περιφερειών και πόλεων. Η πρέσβης ενημέρωσε την κ. Δούρου σχετικά με την πρόσφατη επίθεση κατά της πρεσβείας, την οποία η περιφερειάρχης καταδίκασε.
Στ.Ζ.

5 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. @gdmn1973:
   Πάντα σοβαρός και θεσμικός ο Κυρ-Φώτης.
   Κρατάει ζωντανή την παράδοση του "εσωτερικού"

   Διαγραφή
 2. TRASH. Τρομερες παραδοσεις δεν σου λεω τιποτα. παιξανε μια χαρα τον ρολο τους τοτε. Μαλιστα ειχαμε βαλει και ορο στο 12ο συνεδριο του 1987 να αλλαξουνε το ονομα για να φτιαξουμε τον συνασπισμο. Τη τους ενοιαζε το αλλαξανε σε ΕΑΡ και βουρ στο ψητο. Και παρα λιγο να κερδισουνε το 1991. Αφου βεβαια τους ξεχρωασαμε την κουμουνδουρου το 1988. Ρε τη μας θυμισες αυτο το βραδυ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πάμε όλοι μαζί, με κατάνυξη:

   Ω γλυκύ μου ΕΑΡ, γλυκύτατόν μου Τέκνον,
   πού έδυ σου το κάλλος;
   Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα,
   λίαν πρωί ελθούσαι.


   gdmn1973 ο νεορθόδοξος

   Διαγραφή
  2. @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
   Για αυτές μιλάω...

   Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.