Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Η "ξεχασιάρα" Αυγή

Γράφει σήμερα μεταξύ άλλων, σε άρθρο με τίτλο "Παρασκήνιο ανωμαλίας", η εφημερίδα της "αριστεράς":
Άνθρωπος δύο πρωθυπουρ- γών και τριών πολιτικών αρχηγών, πολιτικός σύμβουλος δύο τραπεζιτών και της Deutsche bank, έμπιστο πρόσωπο κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών υπήρξε διαδοχικά ο Γ. Αποστολόπουλος, τον οποίο ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. Π. Χαϊκάλης κατονομάζει ότι αποπειράθηκε να τον χρηματίσει προκειμένου να κατασκευαστεί, με κάθε τρόπο, προεδρική πλειοψηφία. Το σύμπλεγμα των πρωταγωνιστών που καταγράφεται στο βίντεο - ντοκουμέντο αναδεικνύει τις σκοτεινές διαδρομές του μνημονιακού κατεστημένου, απ' όπου αναδίδεται αποφορά πολιτικής σήψης. [...]
Όλως περιέργως καμμία αναφορά στις ταυτότητες των "δύο πρωθυπουργών και τριών πολιτικών αρχηγών," δεν θα βρούμε μέχρι το τέλος του κειμένου.

-Τι προσπαθεί να κρύψει η "Αυγή";

Αυτό ακριβώς που διαβάζουμε στο χθεσινό ρεπορτάζ του 902:
Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος [...] Δήλωσε πως γνώρισε τον φερόμενο σαν μεσάζοντα στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν πρόεδρος της ΝΔ, που σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο φερόμενος σαν μεσάζοντας ήταν σύμβουλος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και στέλεχος της Ντόιτσεμπανκ. Ο Π. Καμμένος ανάφερε πως όταν αποχώρησε από την ΝΔ τον είχε οικονομικό σύμβουλο μέχρι την άνοιξη του 2013.
Αυτά από πλευράς ΑΝΕΛ. Γιατί από το ίδιο ρεπορτάζ πληροφορούμαστε πως η ΝΔ αναφέρει πως
Το πρόσωπο που σύμφωνα με τις καταγγελίες καταγγέλλεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπήρξε στενός συνεργάτης του Π. Καμμένου. Τον συνόδευσε στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στις 22.03.2013 και στην επίσκεψή του στην Κύπρο την 01.04.2013 ενώ είναι και βασικός μάρτυρας υπεράσπισής του στην υπόθεση των CDS.
Εμείς βέβαια λίγη σημασία θα δίναμε στα λεγόμενα της ΝΔ, εάν δεν συμφωνούσαν με αυτά και οι πληροφορίες από το "άτυπο όργανο" της Κουμουνδούρου, "Κουτί της Πανδώρας":
Ο Γιώργος Αποστολόπουλος ο οποίος φέρεται ως μεσάζοντας στην απόπειρα χρηματισμού του Παύλου Χαικάλη, εργάστηκε για διάφορα ξένα funds και την Deutsche Bank. Λίγο πριν την άφιξη του ΔΝΤ στην Ελλάδα, παίρνει μέρος σε κλειστές συσκέψεις υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, που αφορούσαν την κρίση. Μετά την ένταξη στο μνημόνιο, ο Αποστολόπουλος εμφανίζεται στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά. Ο ίδιος ο Σαμαράς τον συστήνει στον Πάνο Καμμένο ο οποίος ήταν τότε στη ΝΔ, ως τον άνθρωπο που θα κάνει αποκαλύψεις για το θέμα των CDS και την εμπλοκή της οικογένειας Παπανδρέου
Με την υπόδειξη του Δημήτρη Σταμάτη, ο Αποστολόπουλος έδωσε στοιχεία στον Πάνο Καμμένο για να δημοσιοποιηθεί το “σκάνδαλο των CDS “.
Γιατί, ενώ βέβαια και στο ΚτΠ είναι αρκετά "ξεχασιάρηδες" για να θυμηθούν μέχρι πότε (2013) συνεργάζονταν ο Αποστολόπουλος με τον Π.Καμένο, κάνουν την γκάφα να επιβεβαιώσουν φωτογραφικά τα όσα λέει η ΝΔ, δημοσιεύοντας φωτό με τον Αποστολόπουλο παρόντα σε συνάντηση Καμένου-Τσίπρα:
Σε κάθε περίπτωση, η σπουδή των ΜΜΕ της αξιωματικής αντιπολίτευσης να "κουκουλώσουν" όπως-όπως την στενή σχέση του "μεσάζοντα" με τους ΑΝΕΛ και προσωπικά τον Π.Καμένο, είναι το λιγότερο ύποπτη, ως προς τα κίνητρα της. 
Η υπόθεση απόπειρας χρηματισμού του Π.Χαϊκάλη ίσως αποδειχθεί πιο "βαθιά" και περίπλοκη από όσο μοιάζει με την πρώτη ματιά της. 
Ιδιαίτερα μάλιστα καθώς τα πολιτικά της κίνητρα για τα οποία κάναμε λόγο πριν, είναι κάθε άλλο παρά αυτονόητα για όποιον δεν θέλει να μένει στην επιφάνεια των πραγμάτων.

Update:
Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης, σχολίασε σήμερα τη μήνυση που θα καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς, κατά παντός υπευθύνου στην υπόθεση που αφορά τις καταγγελίες περί απόπειρας δωροδοκίας του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ.
Ο κ. Χαϊκάλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κάλεσε τον πρωθυπουργό να ψάξουν μαζί το ποιος κρύβεται πίσω από αυτό, ενώ ανέφερε ότι ποτέ δεν είπε ότι εμπλέκεται ο πρωθυπουργός, ο Αποστολόπουλος το έκανε.
«Δεν κατηγορώ τον Σαμαρά. Δεν κατηγορώ κανέναν. Είπα ανέφερε το όνομα ενός τραπεζίτη και πολιτικό πρόσωπο πολύ υψηλό με σχέση με τον πρωθυπουργό», τόνισε ο βουλευτής, καλώντας τον Αντώνη Σαμαρά να βάλουν κοινό δικηγόρο και «να πάμε να κάνουμε μήνυση σε αυτόν τον άνθρωπο», ενώ κλείνοντας επανέλαβε ότι δεν κατηγορεί τον πρωθυπουργό ή την κυβέρνηση για την υπόθεση.
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας 
Βλέπε ακόμη:


13 σχόλια:

  1. "Η στήριξη και η κατανόηση του αείμνηστου Φλωράκη προς τον επίσης αείμνηστο Ξενοφώντα Ζολώτα σε συνδυασμό με τη φράση «Ξενοφώντα αν σε στηρίξω δημοσίως θα με φάνε οι δικοί μου»"

    http://tvxs.gr/news/taksidia-sto-xrono/ksenofon-zolotas-aytoi-oi-dyo-tha-xreokopisoyn-ti-xora

    Λιγο πριν το διάβασα... ειναι ωραια φτιαγμένο!

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:

      "...παντού στον δυτικό κόσμο η πτώση του τείχους του Βερολίνου, η διάλυση του υπαρκτού σοσιαλισμού και το άνοιγμα των βόρειων συνόρων της χώρας είχαν προκαλέσει μια γενικευμένη αίσθηση αισιοδοξίας..."

      Αρκεί για να κατανοήσουμε το ποιός τα γράφει όλα αυτά...

      Όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα ακούσουμε πολλά ακόμη, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος αναπαραγωγής τους.
      Δεν νομίζω να τα παίρνει κανείς εξάλλου στα σοβαρά όλα αυτά. Είναι πολύ χοντροκομμένα για κάτι τέτοιο...

      Διαγραφή
  2. Την πατησανε μονοι τους οι οπορτουνιστες.Προβοκατσια φαινεται ωστε να εκβιασουνε βουλευτες να μην ψηφισουνε για προεδρο ωστε να αλλαξουμε Χαλιφη. Ειπαμε δωροδοκια ειναι μονο οταν το κανει Ν.Δ ΠΑΣΟΚ Οταν το ιδιο πραγμα γινεται απο το Ανταριζα τοτε δεν ειναι. ο οπορτουνισμος στα καλυτερα του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Δεν ξέρω Παναγιώτη, όλα παίζουν.
      Εγώ κρατάω αυτό που δεν κολλάει πολιτικά.

      α)Η ΝΔ παίρνει την πρωτοβουλία να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για ΠτΔ
      β)Προτείνει έναν στενά κομματικό της υποψήφιο, γνωρίζοντας πως δεν θα συγκεντρώσει τους 180. Για την ακρίβεια παραιτείται πλήρως από την προσπάθεια για την συλλογή των 180 με την υποψηφιότητα που κατεβάζει.
      γ)Γνωρίζει πως αυτό σημαίνει εκλογές το συντομότερο δυνατό.
      δ)Γνωρίζει πως θα τις χάσει.

      Συμπερασματικά εκείνο που προκύπτει είναι πως η ΝΔ θέλει να αφήσει το "τελευταίο πακέτο μέτρων (και τι μέτρων! http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/12/blog-post_60.html) στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να πάρει και αυτός μέρος της πολιτικής φθοράς. Είναι η μόνη λογική εξήγηση.
      -Αλλά τότε ποιό το κίνητρο της απόπειρας χρηματισμού βουλευτών (και με το ανάλογο πολιτικό ρίσκο) που ακυρώνει όλα τα παραπάνω;

      Από την άλλη σε δύσκολη θέση έρχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αποστολόπουλος φιγουράρει σε όλες τις φωτό από την περσινή συνάντηση πολιτικής συνεργασίας Καμένου-Τσίπρα. Ήταν εξαρχής τόσο βλάκες στην Κουμουνδούρου να εμπλακούν (μιλάω για την εκδοχή της προβοκάτσιας) σε μια υπόθεση που θα κινδύνευε να τους εκθέσει πολυδιάστατα, και ενώ είναι προ των πυλών της πολυπόθητης εξουσίας;
      Δεν τους έχω για τόσο χαζούς...

      Υπάρχουν άλλα (παρακρατικά) κέντρα τα οποία παίζουν άγρια μπάλλα πίσω από τις πλάτες κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, παγιδεύοντας και τις δύο;

      Η αίσθηση που έχω είναι πως συμβαίνει το τελευταίο, αλλά είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα σε μια πολύ σκοτεινή (τελικά) υπόθεση.

      Διαγραφή
  3. Χαϊκάλης: Πρωτοβουλία Λαζόπουλου η αποκάλυψη
    http://www.nooz.gr/greece/xaikalis-i-apokalupsi-itan-protovoulia-lazopoulou

    Δηλητήριο με υπόνοιες για εξαγορά βουλευτών
    http://www.nooz.gr/greece/aixmes-kata-ton-aneksartiton-pou-psifisan-ptd

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TRASH. Ολα παιζουνε στις ενδοκαπιταλιστικες διαφορες τμηματων της αστικης ταξης κα στην κοντρα Ε.Ε ΡΩΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα καλά βρε Παναγιώτη, την κόντρα ΕΕ-Ρωσίας ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, που την ανακάλυψες;

      Υπάρχει κανένα αστικό πολιτικό κόμμα που να είναι ενάντια σε ΕΕ-ΝΑΤΟ και υπέρ της ...Ευρασιατικής Ένωσης;

      Διαγραφή
  5. Να μην προβληθεί στη Βουλή το υλικό από το DVD με την απόπειρα δωροδοκίας του Παύλου Χαϊκάλη αποφάσισε πριν από λίγο η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

    Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ συμφώνησαν ότι το υλικό δεν πρέπει να προβληθεί στη Βουλή καθώς δεν είναι ενιαίο αλλά αποτελεί τμήμα ενός άλλου υλικού με συνέπεια η Επιτροπή να μην μπορεί να σχηματιστεί εμπεριστατωμένη άποψη. Παράλληλα η Επιτροπή συμφώνησε πως δεν έχει ρόλο εξεταστικής αλλά είναι επιτροπή δεοντολογίας και άρα δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.

    Μόνοι που μειοψήφισαν ζητώντας να προβληθεί το DVD οι ΑΝ.ΕΛ, η Χρυσή Αυγή και ο ανεξάρτητος Πάρις Μουτσινάς.
    http://www.koutipandoras.gr/article/129568/den-tha-dei-i-epitropi-deontologias-vinteo-me-tin-apopeira-dorodokias-haikali

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TRASH. Πολιτικο κομμα οχι. Ανοιχτα κομμα μονο στην κοντρα Ε.Ε ΗΠΑ υπαρχει. Αλαβανος Λαφαζανης εχουνε αναφορες προς τα εκει και σιγουρα καποιοι λιγοι καπιταλιστες ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Κάποιοι καπιταλιστές σίγουρα θα ήθελαν μεγαλύτερες μπίζνες με τους Ρώσους, αλλά ως εκεί.
      Ούτε αυτοί αμφισβητούν την ευρωατλαντική ένταξη της χώρας.

      Διαγραφή
  7. Aμάν!
    Η Ραχήλ Μακρή εξέφρασε, μιλώντας στο περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό «Tηλε-Επιλογές» των Σερρών, πολλές επιφυλάξεις για την υπόθεση Αποστολόπουλου, ενώ ανάφερε πως γνωρίζει τα πρόσωπα που εμπλέκονται. Όπως είπε η ανεξάρτητη βουλευτής, ο κ. Αποστολόπουλος ήταν στενός συνεργάτης και φίλος του Πάνου Καμμένου, προσθέτοντας πως αυτό το θέμα βολεύει το «τάργκετ γκρουπ της συνωμοσιολογίας».

    «Αν αποδειχθεί μετά από τις εκλογές ότι δεν είναι αλήθεια, οι ΑΝΕΛ θα έχουν μπει στην Βουλή ξεγελώντας τον ελληνικό λαό και αυτοί θα έχουν βουλευτική ασυλία. Γι' αυτό πρέπει η δικαιοσύνη να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση», πρόσθεσε η κα Μακρή.
    http://www.koutipandoras.gr/article/129587/i-rahil-exigei-giati-einai-epifylaktiki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελληνικό κεφάλαιο που στηρίζει Ρωσία;

    Γράψε Άγιο Όρος, μητροπόλεις, επισκοπές κλπ.
    Και ο λόγος που το κάνουν δεν είναι καν γραφικός. Εκεί έχουν πελατεία και κονέ.

    τσαφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @τσαφ:
      Εγώ το είπα παραπάνω:
      "Κάποιοι καπιταλιστές σίγουρα θα ήθελαν μεγαλύτερες μπίζνες με τους Ρώσους, αλλά ως εκεί.
      Ούτε αυτοί αμφισβητούν την ευρωατλαντική ένταξη της χώρας."

      Εάν υπήρχε "φιλορωσικό" τμήμα της Ελληνικής αστικής τάξης, είναι αυτονόητο πως θα εκφράζονταν και πολιτικά.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.