Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΣ: «Κάτω τα χέρια από τους συλλόγους και τις συλλογικές διαδικασίες»

«Δεν θα ρωτήσουμε την κυβέρνηση και την πρυτανεία τον τρόπο που θα επιλέγουμε να αγωνιστούμε! Αυτό είναι υπόθεση των ίδιων των φοιτητών και των συλλόγων τους. Κάτω τα χέρια από τους συλλόγους και τις συλλογικές διαδικασίες». Αυτή είναι η απάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ, στην αντιδραστική πρόταση των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ για την καθιέρωση ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων, αντί των μαζικών συλλογικών διαδικασιών των φοιτητικών συλλόγων.
Αναφέρει συγκεκριμένα η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ σε ανακοίνωσή της:

«Η πρυτανεία του ΕΚΠΑ εντείνει ακόμα περισσότερο τον αυταρχισμό, την παρεμπόδιση της συλλογικής έκφρασης και διεκδίκησης των φοιτητών. Σε ανακοίνωσή της στις 18/11 αναφέρει: "Οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ θα εισηγηθούν προς τις επιμέρους Σχολές την περιοδική διεξαγωγή ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων κατά Τμήματα, ώστε να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα στην πλειοψηφία των φοιτητών/φοιτητριών να αποφασίζουν όλοι απ’ ευθείας ως προς την εκάστοτε διακοπή των μαθημάτων που ορισμένοι προτείνουν κι επιτήδεια επιβάλλουν".

Πρόκειται για πρόταση που έχει στόχο να περιορίσει και τελικά να καταργήσει τη συλλογική έκφραση των φοιτητών μέσα από τους φοιτητικούς τους συλλόγους.

Πρόκειται για πρόταση που έχει στόχο να περιορίσει και τελικά να καταργήσει τις συλλογικές διαδικασίες και τα όργανα του φοιτητικού κινήματος όπως οι γενικές συνελεύσεις και τα Διοικητικά Συμβούλια.

Πρόκειται για πρόταση που έχει στόχο να περιορίσει και τελικά να καταργήσει τη δυνατότητα των φοιτητών να αποφασίζουν μέσα από τις δικές τους μαζικές συλλογικές διαδικασίες και τα δικά τους εκλεγμένα όργανα όποια μορφή πάλης θεωρούν ότι εξυπηρετεί την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Πρόκειται για μια ακόμα απόδειξη του ότι η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, που διαμορφώνει ένα πανεπιστήμιο "παράδεισο" για τα κέρδη των επιχειρήσεων και "εφιάλτη" για τους φοιτητές και το λαό, έχει σαν απαραίτητο συμπλήρωμα την ένταση του αυταρχισμού και το χτύπημα του συλλογικού αγώνα για τις ανάγκες των φοιτητών.

Πήρε ο πόνος για τη δημοκρατική λειτουργία των συλλόγων αυτούς που αποφασίζουν να κλείσουν τις σχολές όποτε τους καπνίσει;

Καλούμε τους φοιτητές να καταδικάσουν τη νέα απαράδεκτη πρόταση της πρυτανείας του ΕΚΠΑ! Με τη μαζική τους συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων να σπάσουν στην πράξη την προσπάθεια περιορισμού των συνδικαλιστικών ελευθεριών που έχουν κατακτηθεί με θυσίες και αγώνες!

Απαιτούμε από τους κοσμήτορες των σχολών και τους προέδρους των τμημάτων να πάρουν θέση καταδικάζοντας τη συγκεκριμένη πρόταση.

Δεν θα ρωτήσουμε την κυβέρνηση και την πρυτανεία τον τρόπο που θα επιλέγουμε να αγωνιστούμε! Αυτό είναι υπόθεση των ίδιων των φοιτητών και των συλλόγων τους».
Πηγή:902 via Crousma
Οι "αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες" ως όχημα έλευσης του φασισμού. Έχουμε αναφερθεί ξανά σε αυτό και με άλλες αφορμές.

Βλέπε ακόμη:
Update:

2 σχόλια:

 1. Νομίζω πως το ζήτημα της προσπάθειας κατάργησης των αντιπροσωπευτικών θεσμών υπό τον μανδύα της "συμμετοχικής" ή ακόμη και της "άμεσης" δημοκρατίας, θα έπρεπε να προβληματίσει και να απαντηθεί εκτενέστερα και στον ιδεολογικό τομέα.
  Ακόμη και την "ηλεκτρονική δημοκρατία" επικαλέστηκε η πρυτανεία του ΕΚΠΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "...Ακόμη, οι ισχυρισμοί για τη σχέση του ίντερνετ με την πραγματική δημοκρατία και την ισότητα είναι εντελώς άσχετοι με τη πραγματικότητα, αν όχι αποπροσανατολιστικοί. Στην πραγματικότητα, η πραγματική δημοκρατία με την κλασική έννοια της άμεσης δημοκρατίας δεν έχει καμία σχέση με ατομικές ελευθερίες ή με το διαδίκτυο που αναφέρονται στην φιλελεύθερη ή την αντιπροσωπευτική «δημοκρατία». Άλλωστε, είναι αυτό ακριβώς το είδος «δημοκρατίας» και η σχετική ιδεολογία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνιστούν την βάση της ιδεολογίας της παγκοσμιοποίησης και είναι πασίγνωστο ότι ήταν ακριβώς για την δήθεν προστασία αυτών των δικαιωμάτων που η Υπερεθνική Ελίτ έκανε σειρά πολέμων (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Λιβύη) και ενθάρρυνε άλλες τόσες πραγματικές σφαγές, από την Συρία μέχρι την Ουκρανία. Η πραγματική δημοκρατία προϋποθέτει «πρόσωπο με πρόσωπο» συνελεύσεις, όπου είναι μόνο μέσα απο πραγματικές συζητήσεις μεταξύ ενεργών πολιτών (και οπωσδήποτε όχι απλώς μεταξύ των «ειδικών» στα πάνελ κλπ), που η συλλογική πολιτική βούληση μπορεί πραγματικά να εκφραστεί.[9] Με αυτήν την έννοια, η διαδικτυακή δημοκρατία, όπως προσπάθησα να δείξω αλλού,[10] είναι μια σαφής διαστρέβλωση της άμεσης δημοκρατίας:.."
   http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/11/1.html

   Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.