Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

41η επέτειος Πολυτεχνείου: Μαζική και δυναμική η αντιιμπεριαλιστική πορεία


Με μια μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία ολοκληρώθηκαν νωρίς το βράδυ της Δευτέρας οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 41ή επέτειο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου. Ογκώδη, ισχυρά και οργανωμένα τα μπλοκ του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και της Κοινωνικής Συμμαχίας, με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζόμενων, άνεργων, νέων, συνταξιούχων, έδωσαν τον τόνο στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση.

Τα συνθήματα «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Ενωση και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί», «Εννιά δεκαετίες αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» αντήχησαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, αλλά και στην αμερικάνικη πρεσβεία (Δείτε ΕΔΩ βίντεο). Για αρκετή ώρα τα μπλοκ του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και της Κοινωνικής Συμμαχίας, περνούσαν μπροστά από την πρεσβεία.

Στην κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ήταν το πανό της ΚΟ Αττικής που ανέγραφε «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές επιχειρήσεις της ΕΕ». Ακολουθούσε το μπλοκ της Τομεακής Οργάνωσης Βιομηχανίας του ΚΚΕ, με το πανό της να αναγράφει «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Όχι στις διώξεις αγωνιστών - συνδικαλιστών. Έξω τα ΜΑΤ από τα Πανεπιστήμια». Τα συνθήματα «Τέρμα πια ο εμπαιγμός, ανθρώπινος δεν γίνεται ο καπιταλισμός», «Έξω από της Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία, οργάνωση και αγώνας για άλλη εξουσία», «ΚΚΕ ανατροπή, εξουσία λαϊκή» ακούγονταν ασταμάτητα, από την αρχή της πορείας (Δείτε ΕΔΩ βίντεο).

Στην πορεία παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (Δείτε ΕΔΩ τη δήλωσή του).

Μπροστά από το μπλοκ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πορεύονταν τα μπλοκ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, των Σχολείων της Αττικής, του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου και του ΠΑΜΕ. Στο πανό του μπλοκ του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος αναγραφόταν «Η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική - Οργάνωση παντού για να μην περάσει η βαρβαρότητα».

Νωρίτερα κόσμος κάθε ηλικίας με τις κόκκινες σημαίες στο χέρι κατέφθανε στα καθορισμένα σημεία των προσυγκεντρώσεων, σχηματίζοντας μαζικά και δυναμικά μπλοκ.

Συγκεντρώσεις και πορείες για το Πολυτεχνείο πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα και σε άλλες πόλεις της χώρας (Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα).
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.