Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ουκρανοί παραστρατιωτικοί κατέρριψαν το μαλαισιανό Boeing, λέει η γερμανική BND – Πουσκόφ: Καταρρέει η σκευωρία της Δύσης

Ουκρανοί παραστρατιωτικοί έριξαν το μαλαισιανό Boeing, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση των Γερμανικών Μυστικών Υπηρεσιών BND για τα αίτια της πολύνεκρης αεροπορικής τραγωδίας της 17ης Ιουλίου του 2014. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, η BND λέγεται ότι διαθέτει «επαρκείς αποδείξεις», αν και δεν έχει ακόμη δημοσιοποιήσει κανένα στοιχείο. Η δήλωσε ανήκει, σύμφωνα με το Spiegel στον αρχηγό της BND Γκέρχαρντ Σίντλερ και έγινε στις 8 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια μυστικής συνάντησης με τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου. Ο Σίντλερ ισχυρίζεται πως ο μοιραίος πύραυλος του συστήματος αεράμυνας Buk εκτοξεύθηκε από ουκρανική βάση όπου είχαν καταλύσει παραστρατιωτικές ομάδες και εξερράγη δίπλα από το μαλαισιανό Boeing. Μάλιστα επικαλείται δορυφορικές εικόνες και επαρκείς αποδείξεις , ωστόσο δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση από την BND. Οπως τονίζεται στο χθεσινό δημοσίευμα του Spiegel, και το Κίεβο και η Μόσχα έχουν δώσει ψευδή στοιχεία για τη συντριβή.


Πουσκόφ: Καταρρέει η δυτική εκδοχή για τα αίτια της συντριβής

«Η νέα έκθεση των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την δυτική εκδοχή για τα αίτια της τραγωδίας στην νοτιοανατολική Ουκρανία», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλή της ρωσικού κοινοβουλίου) Αλεξέι Πουσκόφ. «Η γερμανική έκθεση των μυστικών υπηρεσιών αμφισβητεί ευθέως την εκδοχή πουθέλει το μαλαισιανό Boeing να έχει καταρριφθεί από φιλορώσους αυτονομιστές της πολιτοφυλακής του Ντονιέτσκ, και μάλιστα από πυραυλικό σύστημα, το οποίο έχει προμηθεύσει η Μόσχα. Μια εκδοχή την οποία ενστερνίστηκαν αμέσως τόσο οι ηγέτες της Δύσης όσο και τα δυτικά ΜΜΕ, με μια σειρά δημοσιευμάτων. Η νέα έκθεση αποδεικνύει πως η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με την πτώση του μαλαισιανού Boeing», σχολίασε ο Πουσκόφ.

«Να ανακαλέσει άμεσα ο αυστραλός πρωθυπουργός»

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Δούμας τόνισε επίσης στους δημοσιογράφους πως η νέα έκθεση θα «αναγκάσει τον αυστραλό πρωθυπουργό Τόνι Αμποτ να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τον Πρόεδρο Πούτιν για την “υπόσχεσή του” να “πιάσει τον ρώσο πρόεδρο απ' τον γιακά” στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του G20» η οποία θα πραγματοποιηθεί στo Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας τον ΝοέμβριοΟ Αυστραλός πολιτικός βρίσκεται σε δυσχερή θέση και είναι εκτεθειμένος από τη στιγμή που επέλεξε να επιτεθεί δημόσια και να κατηγορεί τον πρόεδρο Πούτιν, χωρίς να περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα των ερευνών για την πολύνεκρη συντριβή», συνέχισε ο Πουσκόφ.

Το βίντεο και οι «μικροί Ναζί»

Στις 17 Ιουλίου το επιβατηγό αεροσκάφος Boeing 777 των Malaysia Airlines που εκτελούσε την μοιραία πτήση MH17 από το Αμστερντάμ στην Κουάλα Λουμπούρ, συνετρίβη στην περιοχή του Ντονιέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 298 επιβαίνοντες. Οι εκπρόσωποι της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ έχουν επανειλημμένα αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στην συντριβή του μαλαισιανού Boeing.

Την περασμένη εβδομάδα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας νέες εικόνες, που προέρχονται από το βίντεο που τράβηξε ο Ολέγκ Βλουτκίν, διοικητής μιας ομάδας πολιτοφυλακής αυτονομιστών και προέβαλαν τα Ρωσικά μέσα ενημέρωσης: «Εφτασα στο σημείο περίπου μισή ώρα μετά τη συντριβή. Ολα είχαν παραδοθεί στις φλόγες. Ανθρώπινα σώματα παντού. Και αυτά καίγονταν, επίσης» λέει ο Βλουτκίν.

Στο βίντεο ακούγεται ο διοικητής των αυτονομιστών να αποκαλεί «Ναζί» τις ουκρανικές αρχές και να τους ρίχνει ευθύνες για την κατάρριψη του boeing. «Σήμερα στις 5 το απόγευμα, 17 Ιουλίου 2014, ένα πολιτικό αεροπλάνο κατερρίφθη. Τι δεν άρεσε στους “μικρούς Ναζί;” και το έκαναν αυτό; Αυτό είναι πρόκληση. Υπάρχουν πολλά πτώματα εδώ», ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

8 σχόλια:

  1. Πάντως το άρθρο του Spiegel λέει το ακριβώς αντίθετο για το τι είπε η BND http://www.spiegel.de/international/europe/german-intelligence-blames-pro-russian-separatists-for-mh17-downing-a-997972.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι οι Ρώσοι παρουσίασαν κάπως "δημιουργικά" το άρθρο του Spiegel, αλλά περιέργως φαίνεται να έχουν δίκιο στο συμπέρασμα τους, καθώς σύμφωνα με την ΒND, το Μαλαισιανό αεροπλάνο εβλήθη από αντιαεροπορικό εγκατεστημένο σε βάση του Ουκρανικού στρατού, και αυτό επιβεβαιώνεται από δορυφόρο:
      "...The BND has intelligence indicating that pro-Russian separatists captured a BUK air defense missile system at a Ukrainian military base and fired a missile on July 17 that exploded in direct proximity to the Malaysian aircraft, which had been carrying 298 people...."
      και το καλό μετά
      "...BND's Schindler says his agency has come up with unambiguous findings. One is that Ukrainian photos have been manipulated and that there are details indicating this. He also told the panel that Russian claims the missile had been fired by Ukrainian soldiers and that a Ukrainian fighter jet had been flying close to the passenger jet were false...."

      Διαγραφή
  2. Και το RT επίσης http://rt.com/op-edge/197408-mh17-ukraine-crash-investigation/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομοίως, και ένα ψευδώνυμο παρακαλώ την επόμενη φορά.

      Διαγραφή
    2. In late July, the US State Department released satellite images via email, claiming the pictures acted as “evidence” that Russia was firing rockets at Ukrainian troops across the border. The images were posted on Twitter by the US ambassador to Ukraine, Geoffrey Pyatt. Russia’s Defense Ministry said the authenticity of the images was impossible to prove.

      Πράγματι λοιπόν η κατηγορία ενάντια στην Ρώσικη ομοσπονδία καταρέει, αφού οι πύραυλοι δεν ρίχτηκαν από Ρώσικο έδαφος, αλλά από Ουκρανικό.
      Σε αυτό αναφέρεται ο Πουσκώφ.

      Διαγραφή
    3. Τώρα που το σκέφτομαι μάλιστα, το "Ουκρανοί παραστρατιωτικοί" σαν ορισμός καλύπτει τόσο τις μιλίτσιες της Νοβορόσια, όσο και τις ναζιστικές "εθνοφυλακές".
      Άρα ούτε καν "δημιουργικός" δεν ήταν ο Πουσκώφ.
      Το άρθρο μεταφέρθηκε με ακρίβεια.

      Διαγραφή
  3. καλημέρα αν και χαθήκατε από το τσαρδί μου...

    φαίνεται αλλάξαν τα κόζια στας γερμανίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου akrat.
      Μέρος του Γερμανικού κεφαλαίου χάνει από την ιστορία αυτή.
      Από την άλλη χωρίς την γερμανική συγκατάθεση, δεν θα είχαν επιβληθεί κυρώσεις στην Ρώσικη ομοσπονδία.
      Είδομεν...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.