Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ουκρανία: Η διάπλασις των παίδων


Αυτό το κείμε-
νο συνιστάται ιδιαίτερα  σε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι οι οπαδοί του Μπαντέρα δεν είναι παρόντες στην Ουκρανία.

Η διαδυκτιακή εφημερίδα "Doba" (24 ώρες) από Ternopil αναφέρει ότι η δεύτερη έκδοση του "αλαφαβητάριου της εξέγερσης" δημοσιεύτηκε σε αυτή την πόλη. Κύριοι χαρακτήρες του είναι οι Alyarmik, Adolfik, Liliputin και άλλοι. Ο συγγραφέας είναι ο ιστορικός και "κοινωνικός ακτιβιστής" Oleg Vitvitskiy. Δημοσίευσε την πρώτη έκδοση του αλβαβητάριου το περασμένο φθινόπωρο, αλλά δεν θα μπορούσε να παρουσιάσει το βιβλίο, διότι, σε πρώτη φάση, το πραξικόπημα, και στη συνέχεια, ο πόλεμος έλαβαν μέρος στη χώρα. Η πρώτη έκδοση του βιβλίου έγινε γρήγορα sold out, γι' αυτό η νέα έκδοση ενημερώθηκε ώστε  να συμπεριλάβει και ένα κεφάλαιο για το "Heavenly 100" (δηλαδή για τους συμμετέχοντες στο Maydan σκοτώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2014), Το νέο βιβλίο σύντομα θα διανεμηθεί σε όλη τη χώρα και εμφανίζεται και σε βιβλιοθήκες, και στην ανατολική Ουκρανία .

Πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ένα παιδί-στρατιώτης του UPA* ο Alyarmik (από τη γερμανική λέξη «der Alarm" - συναγερμός), που χτυπάει όλους τους εχθρούς, συμπεριλαμβανομένου και του αυτοκράτορα ονομάζεται Liliputin. Ο συγγραφέας επισημαίνει:
"Ενδεχομένως να ακούγεται κατηγορηματικό,  αλλά ερευνώντας για τα παιδικά πρότυπα, κατάλαβα πως δεν υπήρχαν παιδικοί λογοτεχνικοί ήρωες, και οι λίγοι που τολμούσαν να προσπαθήσουν να καλύψουν αυτό το κενό, το έκαναν με ατυποποίητες και χοντροκομένες εικόνες.
Λόγω αυτού του κενού και επειδή είμαι ιστορικός και πατέρας, αποφάσισα να προσφέρω στα ουκρανόπουλα την προσωπικότητα του Alyarmik, ενός τοπικού υπερήρωα και 
σαλπιγκτή του UPA, που έγινε ο κεντρικός ήρωας του "αλφαβητάριου της εξέγερσης".
Σε αυτό το σημείο, επιτρέψτε μου να σας συστήσω τον Alyarmik, το παιδί-στρατιώτη του UPΑ:
Είναι ένας πραγματικός Ουκρανός, και οργανωμένος στην εθνικιστική ουκρανική νεολαία από το 1942. Ο χαρακτήρας του είναι αξιόπιστος, χαρούμενος και ατρόμητος. Είναι πιστός στους φίλους του και σπουδάζει στην εθνικιστική σχολή του UPA, την επονομαζόμενη “Oleni”(ελάφι). Ενδιαφέρεται για τον αθλητισμό, την ιστορία, την γεωγραφία και την τέχνη του πολέμου"
Ο συγγραφέας του αλφαβητάριου υποστηρίζει πως αυτό δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά, αλλά και σε ενήλικες. 
Κάθε του γράμμα απεικονίζει μια λέξη που συνδέεται με την ιστορία του UPA.
- Είμαι υποψήφιος των ιστορικών επιστημών, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσέγγισα το θέμα ως ιστορικός. Η ιδέα ήρθε όταν έμεινα με τα παιδιά για κάποιο χρονικό διάστημα. Παρατήρησα πως ότι έμοιαζε να τα ενδιαφέρει να διαβάσουν ήταν ο Σφουγγαράκης, η Μάσα, ή ο Luntik που είναι σε χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων της Αμερικής ή της Ρωσίας, αλλά ένας ήρωας της Ουκρανίας έλειπε. Το όνομα Alyarmik προέρχεται από τα νειάτα μου. Όταν εμείς στρατοπεδεύαμε ως μαθητές, χρησιμοποιούσαμε το "alyarm" και άλλα τέτοια ψευδώνυμα. Αυτό το όνομα, το οποίο σημαίνει συναγερμός, πάει να πει ότι, ως σαλπιγκτής της μονάδας του, ο Alyarmik προειδοποιεί τους αντάρτες για τον κύνδινο. Ως εκ τούτου, είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας, και το βιβλίο είναι περισσότερο λογοτεχνικό-ιστορικό από ότι ιστορικό-λογοτεχνικό. Υπάρχουν φανταστικοί χαρακτήρες, όπως οAdolfik - είναι σαφές με ποιον το όνομα αυτό συνδέεται, καθώς και το όνομα του Liliputin. Ο Medvechukovich είναι μια διασταύρωση των Μέντβεντχουκ και Γιανουκόβιτς, - λέει ο Oleg Vitvitskiy.
Ο συγγραφέας λέει πως έγραψε το βιβλίο με την μορφή του αλφαβητάριου, εξαιτίας του γεγονότος πως δεν μπορούσε να βρει κάτι αντίστοιχο στα βιβλιοπωλεία.
Όταν έψαξα να αγοράσω ένα αλφαβητάρι για τον μικρότερο γιο μου, όλα ήταν αντιγραφές κάποιου σαν το “mama myla ramy” (παλιό σοβιετικό αλφαβητάριο).
Σαν ιστορικός και "πολιτικός ακτιβιστής" δεν θα μπορούσα να γράψω ένα ουδέτερο σε σχέση με την τρχέχουσα πολιτική επικαιρότητα βιβλίο.
Έτσι οι "αντάρτες" δεν αγωνίζονται μόνο ενάντια στον Adolfik και τον Στάλιν, αλλά και εναντίον των σύγχρονων κακοποιών - Medvechukovich και Liliputin. Και έτσι αύριο - χίλιοι νέοι Alyarmiks θα προελάσουν βαδίζοντας νικηφόρα μέσω της Ουκρανίας! Το βιβλίο έχει δημοσιευθεί σε κάπως απλή μορφή, αλλά η ουσία του δεν έχει αλλάζει. Έχουμε ακόμη καταφέρει να συνδέσουμε μαζί, τους τότε με τους σύγχρονους ήρωες. Σχεδιάζουμε εκτός από την Ternopil, το "αντάρτικο αλφαβητάρι" να είναι στη διάθεση των παιδιών στην Ανατολική Ουκρανία μαζί με το "Heavenly 100." - Σε σχολεία και βιβλιοθήκες, -
πρόσθεσε Vitvitskiy μιλώντας μας για τη δεύτερη έκδοση του βιβλίου.
Όταν κοίταγα την παρουσίαση του  Alyarmik, μου ήρθε στο νου η παρουσίαση ενός από τους πρωταγωνιστές στην σοβιετική πολεμική ταινία "17 στιγμές της άνοιξης".
- Από την παρουσίαση της Stierlitz, μέλους του NSDAP (Ναζιστικό Κόμμα) από το 1933, Standartenführer SS (VI Τμήμα RSHA): 
"αληθινή Άρια. Ο χαρακτήρας της είναι σκανδιναβικός και στωικός. Εξαιρετική αθλήτρια: Πρωταθλήτρια Βερολίνου στο τένις ".
Συγκρίνετε:
"Είναι ένας πραγματικός Ουκρανός, και οργανωμένος στην εθνικιστική ουκρανική νεολαία από το 1942. Ο χαρακτήρας του είναι αξιόπιστος, χαρούμενος και ατρόμητος. Είναι πιστός στους φίλους του και σπουδάζει στην εθνικιστική σχολή του UPA, την επονομαζόμενη “Oleni”(ελάφι). Ενδιαφέρεται για τον αθλητισμό, την ιστορία, την γεωγραφία και την τέχνη του πολέμου"

Με την ευκαιρία και μιλώντας για αλφαβητάρια, ένα ακόμη τέτοιο "πατριωτικό αλφαβητάριο" διακινείται εδώ και κάποιο καιρό, κυρίως μέσω διαδικτύου, από τους οπαδούς του "Μαϊντάν"...

Πηγή, και ακόμη περισσότερα για την Ουκρανική "διάπλαση των παίδων": voice of Sevastopol

__________
*Τον Απρίλιο του 2014, βγήκαν στην επιφάνεια περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα των «μπαντέροβτσι» του UPA, από αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Με τα ντοκουμέντα ρίχθηκε νέο φως στη δράση των «Μπαντέροβτσι», στην υλικοτεχνική υποστήριξη από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής, στη συμμετοχή τους σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις και στην υλοποίηση των εγκληματικών σχεδίων εθνοκάθαρσης. Εκτός από τις σφαγές Εβραίων, οι «μαχητές» του Μπαντέρα εξόντωσαν επίσης Πολωνούς και ανθρώπους πολλών άλλων εθνικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και ρώσων.

Οι πολωνοί ιστορικοί μιλάνε για περίπου 150 χιλιάδες πολίτες πολωνικής υπηκοότητας που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της λεγόμενης «σφαγής του Βολίν», της μαζικής εξόντωσης Πολωνών από τους ουκρανούς εθνικιστές στη διάρκεια των ετών 1943-1944. Επιπλέον, ο τρόμος των «Μπαντέροβτσι» μεταφέρθηκε και στους ντόπιους Ουκρανούς που διαφωνούσαν με την ιδεολογία του ουκρανικού εθνικισμού.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.