Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Σπάνιο ντοκουμέντο: Η φωνή του Νίκου Ζαχαριάδη

Ένα σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο, μια ραδιοφωνική ομιλία του θρυλικού γενικού γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Νίκου Ζαχαριάδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τις πλημμύρες στον Περισσό προς τιμήν όσων συνέβαλαν για να διασωθεί το ιστορικό αρχείο του κόμματος.


2 σχόλια:

  1. Να εξομολογηθώ την εξαπάτηση μου (δεν ξέρω αν αυτή είναι η κατάλληλη λέξη για αυτό που θέλω να πω -αν δεν είναι με διορθώνεται και αποκτώ λίγη γνώση παραπάνω και βγαίνω κερδισμένος ΚΑΙ ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΣ... από το τίποτα! Εκμετάλλευση λέγεται αυτό, αλλά... δε γίνεται αλλιώς-, αυτή, όμως, βρήκα) για τη φωνή του Ζαχαριάδη: Μου θυμίζει φωνή χωριάτη! Εγώ τόσον καιρό αν διάβαζα κτ για τον Ζαχαριάδη, και σύμφωνα με όσες φωτογραφίες του έχω δει, τον σκεφτόμουν να μιλάει με μια φωνή σαν αυτών που μιλάνε στις διαφημίσεις είτε στο ράδιο είτε στην τηλεόραση! Έκανα λάθος!

    Δε θέλω να δυσφημίσω το χωριό ούτε τον Ζαχαριάδη (ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΑΞΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΣ), αλλά μέσα μου, έτσι τον άκουγα..... Υπερίσχυε ο καπιταλιστής, δυστυχώς, και οχι ο κομμουνιστής! (και μάλιστα ο σιχαμένος, ο συνειδητά καπιταλιστής)
    ... έχω, ακόμη, πολύ καπιταλιστική βρωμιά μέσα μου!

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      Πράγματι είχε ένα αρκετά "αριστοκρατικό" παρουσιαστικό, εξεζητημένη σκέψη και πλήθος γνώσεων ο ηγέτης του ΚΚΕ, αλλά χαμάλης με καταγωγή από την Αν.Θράκη ήτανε.
      Περισσότερα βιογραφικά εδώ:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/11/blog-post_22.html

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.