Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Σφηνάκι για το πισωγύρισμα του κινήματος

Θυμάμαι χρόνια πριν, αρχές εννενήντα, με τις ανατροπές στις Λαϊκές Δημοκρατίες και την ΕΣΣΔ φρέσκιες, μια συνέντευξη του Χαρίλαου στην τηλεόραση.

Ρωτήθηκε τότε αν θεωρεί πως οι αγώνες του πήγαν χαμένοι και τα συναφή.

Η απάντηση του μου είχε κάνει αρκετή εντύπωση, -εξού και την θυμάμαι μέχρι τώρα (παρότι καμμία σχέση με το ΚΚΕ δεν είχα τότε), και μάλιστα με καθοδήγησε και στην υπόλοιπη πολιτική μου ζωή μέχρι σήμερα.

Είχε απαντήσει λοιπόν ο καπετάνιος, με μια από τις αγαπημένες του παραβολές: 
"...Στο χωριό μου κοντά, έχει ένα ποτάμι. Το λένε «ο τρελλός», γιατί ανεβαίνει-κατεβαίνει, στρίβει δεξιά-αριστερά, γυρνάει σε κάποια μέρη του και προς τα πίσω. Όμως το νερό πάντα καταλήγει στην θάλασσα..."

11 σχόλια:

  1. Για αυτό και οι σημερινές πορείες του ΠΑΜΕ (όπως π.χ. στην Αλεξ/πολη) ήταν και μαζικές και δυναμικές, παρά το κρύο και παρά άλλα ...

    Γιατί ξέρουμε που θα καταλήξουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ δε βλέπω να φτάνουμε στη θάλασσα και το χειρότερο είναι ότι ... βλέπω και το ποτάμι να ξεραίνεται!!!

    Πωλητής απογοήτευσης;
    Πες με όπως θέλεις! Έτσι όμως τα βλέπω τα πράγματα!

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣQ
      Σε παραπέμπω στον (αγαπημένο μου φίλο) Φάρο, από επάνω...

      ...Το ποτάμι, ακόμη και εάν στερέψει, θα είναι γιατί έχει βγει όλο στην θάλασσα....

      Διαγραφή
    2. ΑΛΗΣ.Μαλλον για το ποταμι του Θεοδωρακη μιλας.Και πιστευω(νομιζω μαλλον),πως κατα λαθος αυτοχαρακτηριζεσαι πωλητης γιατι αυτος πληρωνεται.

      Διαγραφή
  3. ΑΛΗΣ,
    το ποτάμι, μεγάλο ή μικρό, θα υπάρχει πάντα, όσο υπάρχει βροχή και θα καταλήγει πάντα στη θάλασσα, ποτέ στις πηγές! Μην είσαι τόσο απαισιόδοξος λοιπόν!

    Κι αφού, TRASH, πρέπει να υπογράψω, ορίστε

    Κώστας Κούρτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @kk:
      Γειάσ ου Κώστα. Θα σε δω στο συλλαλητήριο φαντάζομαι

      Διαγραφή
  4. Ας φροντίσουμε όλοι, μέχρι την τελαιυταία στιγμή σήμερα να φουσκώσει οσο πιο πολύ γίνεται το ποτάμι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...για ΄κει ετοιμάζομαι, ο αγώνας δεν σταματά ποτέ,
    και τώρα που φεύγει μια συντρόφισα, νικημένη απ΄το οργανικό παράσιτο του καρκίνου, πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες εναντίον των κοινωνικών παράσιτων. Και για λογαριασμό της! Σπουδαία αγωνίστρια, δεν θα ξεχάσω ποτέ τα λόγια της, όταν κάποιος αποθαρρυνόταν "εγώ έχω τα θάρητά μου στο λαό" έλεγε!...

    Προχτές, στην παρουσίαση του βιβλίου "ΚΚΕ κόμμα παντός καιρού" η Αλέκα Παπαρήγα είπε "με τους εχθρούς μας να είμαστε σκληροί, με τους εργάτες όμως πρέπει να έχουμε μεγάλο στομάχι"! Με αυτό τον λαό, λοιπόν, τον ανεμοδαρμένο και συγκεχυμένο να μην οργιζόμαστε αλλά να έχουμε υπομονή, γιατί όπως είπε και ο Χαρίλαος Φλωράκης "ο ζευγάς φεύγει αλλά η σπορά μένει και ΚΑΡΠΙΖΕΙ"

    Μπα σε καλό μου, τι μ΄έπιασε σήμερα με τα "τσιτάτα". Μάλλον η σ. Μαρία "φταίει" που αργοσβήνει :-(

    Ραντεβού λοιπόν στην Ομόνοια :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και φράγμα να κάνεις στο ποτάμι αυτό θα συνεχίσει να προχωράει. Με μικρότερη ορμή βέβαια αλλά θα συνεχίσει να προχωράει. Και για αυτούς που απογοητεύονται εύκολα να πω ότι κάποιες φορές το ποτάμι κυλάει υπόγεια και αλίμονο σε όποιον βρεθεί στο δρόμο του όταν ξαναβγεί στην επιφάνεια.
    Τζιοβάνι Ντρόγκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ήρθες όμως σήμερα ρε ΑΛΗ να δεις την "πηγή"..;
    Aλλά άμα την χαίρεσαι την πίκρα που σε κρατάει γονατισμένο, και δεν ψάχνεις να βρεις τι μπορείς να κάνεις για να βγάλει φτερούγες η ψυχή του λαού, και να κάνει την έφοδο στον ουρανό, και δεν έχεις ελπίδες για κάτι άλλο καλύτερο, και μένεις με την πίκρα... Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτώνται στην κοινωνία αυτή, με αγώνα.

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν απαγορεύει κανένας τίποτα, απλά προσπαθούμε όλοι (από ότι κατάλαβα), αντί να σου πούμε "μπράβο ΑΛΗ, κόψε και καμιά φλέβα τώρα που είσαι στην φάση.." να σου πούμε 2 πραγματάκια για να ανέβεις, και να σκεφτείς πιο καθαρά, γιατί η ριμάδα η κατάθλιψη, όποια μορφή και να έχει, σου συννεφιάζει το μυαλό συν όλα τα άλλα!
    Καλούς αγώνες, και καλή δύναμη!!!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.