Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Λαβρόφ: Στηρίζουμε και με προμήθειες όπλων το Ιράκ, τη Συρία και τη Μέση Ανατολή στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας

Η Ρωσία υποστηρίζει τις κυβερνήσεις του Ιράκ , της Συρίας και της Μέσης Ανατολής στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών, με πολλούς τρόπους,μεταξύ των οποίων και με μαζικές προμήθειες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού. Αυτό δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε ανοιχτή διάλεξη που έδωσε στη Μόσχα, με θέμα την εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς πολιτικές σχέσεις της Ρωσίας.

Στις συνομιλίες που είχε την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, ο Λαβρόφ είχε τονίσει πως η Ρωσία δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία αντιτρομοκρατική συμμαχία, η οποία έχει συσταθεί παρακάμπτοντας τον ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας.
«Η κατάσταση στο Ιράκ, όπου οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν εγκατασταθεί και αναπτυχθεί εδώ και μια δεκαετία, έχει αποδείξει πλέον πως η επιβολή κάθε “συνταγής” διακυβέρνησης και κοινωνικής - οικονομικής ανάπτυξης σε μια άλλη χώρα είναι παραλογισμός. Σήμερα, η χώρα αυτή (το Ιράκ) η οποία είναι φίλη μας, και την οποία οι αμερικανοί επιμένουν να την καταστήσουν πρότυπο μοντέλο εκδημοκρατισμού και εκσυγχρονισμού για τις υπόλοιπες αραβικές χώρες της περιοχής, βιώνει μια βαθιά κρίση που απειλεί και την ίδια την ύπαρξή της ως ενιαίο κράτος» επεσήμανε ο Λαβρόφ.

Σε άλλο σημείο της διάλεξης ο Λαβρόφ τόνισε πως και το Ιράν και η Συρία αποτελούν συμμάχους της Ρωσίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας: «Είχαμε επισημάνει στους εταίρους την ανεπίτρεπτη απουσία του Ιράν και της Συρίας στη διεθνή διάσκεψη της Γενεύης για το Ιράκ».

Και η Ινδία

«Η Ινδία νομιμοποιείται να χρησιμοποιήσει ρωσικά όπλα και ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό, εναντίον κάθε στόχου και απειλής, πάντα όμως μέσα στα πλαίσια του σεβασμού των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου» τόνισε σε άλλο σημείο της διάλεξής του ο Σεργκέι Λαβρόφ. Ερωτώμενος για την θέση της Ρωσίας στην περίπτωση που η Ινδία χρησιμοποιήσει ρωσικά όπλα εναντίον των τζιχαντιστών, ο ρώσος διπλωμάτης απάντησε πως «είναι προφανές πως η Ινδία, όπως και κάθε άλλη χώρα που έχει προμηθευτεί από τη Ρωσία στρατιωτικό εξοπλισμό, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον κάθε απειλής, αρκεί να μην αντίκειται στους νόμους του Διεθνούς Δικαίου». Ο μόνος περιορισμός που έχει επιβάλλει η Μόσχα στις συμφωνίες και τις συμβάσεις, συνέχισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, είναι πως δεν μπορεί να αλλάξει ο τελικός αποδέκτης: «Από τη στιγμή που έχουμε πουλήσει όπλα στον στρατό της Ινδίας, περιμένουμε και να τα χρησιμοποιήσει ο ινδικός στρατός και όχι κάποιος άλλος».

Στις ένοπλες συγκρούσεις που ξεσπούν στην Ινδία, το Δελχί μπορεί να χρησιμοποιήσει ρωσικά αλλά και αμερικανικά και γαλλικά όπλα, τα οποία υπάρχουν σε αφθονία στο εμπόριο, επεσήμανε ο Λαβρόφ, τονίζοντας πως «αρκεί να μην παραβιάζονται οι διεθνείς κανόνες που διέπουν το νόμιμο εμπόριο όπλων».
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.