Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Πούλα σε κάποιον ένα ψάρι και θα φάει για μια μέρα. Μάθε τον πώς να ψαρεύει και έχεις καταστρέψει μια ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ευκαιρία.


Είδαμε όλοι τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις τοποθετήσεις του ΚΚΕ στη συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Όλη τη λάσπη και τη βρώμικη "παρενόηση" του σπεκουλαδόρικου οπορτουνισμού. Εγώ το είδα στον "άνεμο αντίστασης". Επιτρέψτε μου μια σύντομη μετριοπαθή τοποθέτηση.

Το μπλογκ του Σύριζα αρθρογραφεί με τακτικές μονταζιέρας. Η πολιτική στην Ελλάδα είναι σαν σε όνειρο, έχει κανονικοποιήσει όλους τους πιθανούς παραλογισμούς και οποιουδήποτε είδους ορθολογικότητα προκαλεί είτε γέλια είτε νεύρα, αναλόγως την πλευρά. Και αυτό γιατί κανείς δεν θέλει να ξυπνήσει όταν είναι ένα βήμα πριν την εξουσία ή ήδη στην εξουσία.

Αναμφίβολα υπάρχει φτωχοποίηση και υπάρχουν εξαθλιωμένοι, ας πούμε μπακαλίστικα πως φταίει το σύστημα (δεν μπορεί να φταίει πάντα ο πεινασμένος). Θες τσάι και συμπάθεια, θες ελεημοσύνη, θες να μοιράζεις πραγματικά ό,τι βοήθεια μπορείς; 
Αυτές είναι οι επιλογές για κάτι συστημικό, για οποιοδήποτε μίγμα διαχείρησης της κρίσης. Λύση όμως δεν είναι.
 
"Πούλα σε κάποιον ένα ψάρι και θα φάει για μια μέρα. Μάθε τον πώς να ψαρεύει και έχεις καταστρέψει μια επιχειρηματική ευκαιρία". Ο Μαρξ παρέφρασε την κινέζικη παροιμία και εδώ εφαρμόζει γάντι αν αλλάξουμε την επιχειρηματική σε κυβερνητική ευκαιρία. Άσε που όταν λέμε ανθρωπιστική κρίση στην ευρώπη το μόνο που σκέφτομαι είναι τα first world problem memes. Μπορεί να υπάρχουν κοινά σε πολλές περιπτώσεις και υπάρχουν σίγουρα αλλά γιαυτό έχουμε μια ωραία γλώσσα και τόσες επιστήμες ώστε να ξεχωρίζουμε όρους και καταστάσεις με μεγάλη ακρίβεια. Σε αυτό τον τύπο πολιτικής δεν υπάρχει περίπτωση για σοβαρή συζήτηση και αυτό δεν οφείλεται σε αδυναμία αλλά σε επιλογή.

Επίσης, το χειροκρότημα της ΝΔ δεν ήταν για την ανθρωπιστική κρίση αλλά για το κράξιμο στον ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμα του, την παρομοίωση του ριζοσπαστισμού του με την άχνη του κουραμπιέ (αυτό για το αν υπάρχει αμφιβολία περί μονταζιέρας).

Θα παραθέσω και ολόκληρη την ομιλία της Α. Παπαρήγα. Για τις υπόλοιπες τοποθετήσεις ψάξτε στο ίδιο κανάλι ή στα προτεινόμενα.


Πηγή: troMPAxtiko

3 σχόλια:

  1. Ο αυριανισμός συνεχίζεται στο μεγαλείο του. Φαντάσου τί έχει να γίνει στην πρώτη απεργία επί ΣΥΡΙΖΑ.... Βλέπω ήδη τα τανκς. Η μπορεί να βγεί ο διευθυντής του Κόκκινου να μας κατηγορήσει για εκβιασμούς απέναντι στην κυβέρνηση. Κάτι μου θυμίζει.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξύλο της αρκούδας θα πέσει με αυτούς κυβέρνηση.
      Και φαντάσου υπουργό προ-πο κανέναν ακροδεξιό των ΑΝΕΛ ή κανέναν από αυτούς που τους "περιποιηθήκαμε" δεόντος, όταν κάνανε τα ντου να πάρουν τα κομματικά γραφεία το '91...

      Διαγραφή
    2. ...Και να πεις πως δεν μας έχουν προϊδεάσει...

      http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/10/blog-post_5257.html

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.