Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Σε επίπεδα εξαχρείωσης η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Ο λαός δεν πρέπει να δεχτεί να έχει μειωμένες απαιτήσεις, τόνισε στην παρέμβασή της η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ


«Η γνώμη μας είναι ότι κάθε μέρα που περνάει η αντιπαράθεση και ο ανταγωνισμός ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν τα χαρακτηριστικά εξαχρείωσης», κατήγγειλε χτες η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,μιλώντας στη Βουλή.

Εξηγώντας ότι η εξαχρείωση δεν αφορά τους χαρακτηρισμούς που ανταλλάσσουν μεταξύ τους, αλλά την ουσία την αντιπαράθεσής τους, επικαλέστηκε ως παράδειγμα τις καπιταλιστικές κρίσεις που προϋπήρξαν, σημειώνοντας πως αυτές πάντα συνοδεύονται από επεξεργασμένα μέτρα υποτίμησης, πλήρους απαξίωσης της αξίας της εργατικής δύναμης, από αφαίρεση κατακτήσεων της εργατικής τάξης, πλήγματα στα φτωχά λαϊκά στρώματα, αλλά κι από καταστροφή και ενός μέρος του κεφαλαίου, και ενός μέρους των καπιταλιστικών επιχειρήσεων.

«Δηλαδή, κλασικά συνυφασμένα φαινόμενα με την οικονομική καπιταλιστική κρίση ο ένας τα αποδίδει στον άλλο» σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής της κατέρριψε τον ισχυρισμό ότι τα δάνεια και τα χρέη προκλήθηκαν γιατί ο ελληνικός λαός κατανάλωνε περισσότερα απ' όσα παρήγαγε. «Μα δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα. Πείτε μου πάλι ένα παράδειγμα που η καπιταλιστική ανάπτυξη έγινε χωρίς δάνεια και χωρίς χρέη», ανέφερε και πρόσθεσε: «Μια σειρά δηλαδή φαινόμενα, τάσεις, που είναι συνυφασμένες με το σύστημα, και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα τα εμφανίζουν σαν ελληνικές ιδιορρυθμίες (...) Η μεν ΝΔ χειραγωγεί και υποτάσσει το λαό με την τρομοκρατία, τον αντικομμουνισμό, τη θεωρία των "δύο άκρων", διάφορα, και ο ΣΥΡΙΖΑ με χίμαιρες, ονειρώξεις και ονειροφαντασιώσεις».

Αναφερόμενη στην υποχώρηση του κινήματος σημείωσε ότι τα δύο τελευταία χρόνια το κίνημα έχει πάει πολύ πιο κάτω από ό,τι ήταν πριν και η ανάκαμψη θα είναι πολύ επίπονη. Κι απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ενώ πήρε 2,5 εκατομμύρια ψήφους και ενώ θα έπρεπε τα συνδικάτα να είναι κυψέλες, τίποτα τέτοιο δε συμβαίνει. «Γιατί; Τι λέτε; Εκεί που λέτε ανατροπή από κάτω, λέτε να τα ανατρέψουμε όλα εμπρός για την κάλπη, εμπρός για εκλογές. Αυτή την ανατροπή θα κάνετε; Λέτε, εμείς θα συγκρουστούμε. Μα, αν ήταν να συγκρουστείτε, θα έπρεπε να έχετε ετοιμάσει αυτόν τον κόσμο κι όχι να περιορίζετε, πήγαινε ψήφισε», σημείωσε.

Διαφορετικές συνταγές διαχείρισης, ίδιο αντιλαϊκό αποτέλεσμα

Σε ό,τι αφορά τα μείγματα διαχείρισης που υπερασπίζονται κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Εχετε διαφορετικές συνταγές, ναι. Η ΝΔ είναι λιτότητα και ανάπτυξη και εσείς λέτε ανάπτυξη και λιτότητα. Τέτοιες διαφορετικές συνταγές υπήρχαν πάντα. Πάντα. Στα πλαίσια του καπιταλισμού, δεν είναι καινούργιες. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Αν θέλετε, με διαφορετικούς χειρισμούς καταλήγει στο ίδιο αποτέλεσμα, να εξασφαλίσουμε ρευστότητα για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας... Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, υπάρχουν κάποιες διαφορές, ποιος θα πληρώσει όμως; Ο λαός θα πληρώσει».

Σχετικά με τη συζήτηση περί ανάκαμψης, η Αλ. Παπαρήγα επεσήμανε την ανάγκη ο λαός «να ζητήσει, την επιστροφή όλων των απωλειών, όλων» και τόνισε ότι «τη μεγαλύτερη ζημιά που κάνετε και τα δύο κόμματα και οι συν αυτώ, γιατί είναι και οι σύμμαχοι, είναι ότι καλλιεργείτε στο λαό την έκπτωση των απαιτήσεών του. Καλλιεργείτε τη λογική ότι πρέπει να αρκείται στα ψίχουλα. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα».

Σκωπτικά, τέλος, σχολίασε τις κατηγορίες που η κυβέρνηση προσάπτει στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας: «...νομίζω ότι πρέπει να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τον κατηγορούν ότι θέλει κοινωνικοποίηση μέσων παραγωγής, σοσιαλιστική επανάσταση και σοσιαλισμό. Ε, όχι. Είστε αχάριστοι, κύριοι της ΝΔ. Αυτά δεν πρόκειται να τα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα έχει στο πρόγραμμά του ο κ. Βορίδης, είναι σαν την άχνη στον κουραμπιέ, μόλις τον τινάξεις δεν μένει τίποτα, είναι απλό το πράγμα. Είστε αχάριστοι για τον εξής λόγο, γιατί σας έχει προσφέρει πάρα πολλές υπηρεσίες ... Αρα, λοιπόν, αυτό είναι εξαχρείωση, γιατί ξέρετε με ποιους έχετε να κάνετε».

Καταλήγοντας, η Αλ. Παπαρήγα έθεσε το πραγματικό δίλημμα σήμερα:«Κοιτάξτε να δείτε, είτε έχεις επαναστατική κατάσταση, είτε έχεις ήττα, είτε συμμετέχεις στον πόλεμο, είτε έχεις δεχτεί πόλεμο και κατοχή στη χώρα σου, είτε έχεις ταχύρυθμη καπιταλιστική ανάπτυξη είτε όχι, το θέμα μπαίνει: Με τα μονοπώλια ή το λαό; Με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ή εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ; (...), ο λαός ένα πράγμα δεν πρέπει να δεχτεί, να έχει μειωμένες απαιτήσεις, πρέπει να κάνει άλλη ιεράρχηση στα αιτήματά του. Και, τέλος, να σκεφτεί το εξής: Αν είναι ρεαλιστικό να γυρίσει το βιοτικό επίπεδο 50 χρόνια πίσω, γιατί δεν είναι ρεαλιστικό να ξεκινήσει μια πορεία για να νικήσει. Εμείς αυτό το ερώτημα βάζουμε στο λαό, και το ΚΚΕ αυτό θα προσπαθήσει να κάνει. Δεν εξαρτώνται όλα απ' το ΚΚΕ, αλλά το ΚΚΕ, αν δεν υπήρχε, δεν ξέρω αν θα υπήρχε σήμερα η κρίσιμη μάζα του ριζοσπαστισμού. Εάν είχε μπει στη λογική της συμμετοχής σε κυβερνήσεις, δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε σήμερα να μιλάμε ότι είναι ρεαλιστικό να νικήσει ο λαός».
Πηγή: Ριζοσπάστης

4 σχόλια:

  1. ρε παιδιά ποιος τραγικός κάνει αυτά τα photoshop;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Red Corinth:
      Εγώ, κλαψ-λυγμ! :(
      και δεν είναι photoshop, fotoscetcher είναι...

      Διαγραφή
    2. Ωχ σορι δεν ήθελα να σε προσβάλω. Νόμιζα οτι τις είχες τραβήξει απο το ιντερνέτ. Το blog πάντως τα σπάει. Σε διαβάζω χρόνια.

      Διαγραφή
    3. @Red Corinth:
      Δεν με προσβάλεις, εφόσον εκτέθηκα δημόσια με προχειροδουλειά, είμαι υποχρεωμένος να δέχομαι και την κριτική.
      Και ναι, γνωριζόμαστε διαδυκτιακά αρκετά χρόνια. Και εγώ σε θυμάμαι.
      Καμμία παρεξήγηση

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.