Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Γενική συνέλευση Σύλλογου εμποροϋπάλληλων Αθήνας 26/10/2014. 11π.μ.


  • ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 26/10/2014, ώρα 11 ΤΟ ΠΡΩΙ 
  • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ, 12 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 


Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τις εργαζόμενες μητέρες, τους άνεργους του κλάδου στη Γενική Συνέλευση Κυριακή 26 Οκτωβρίου ώρα 11 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου, Αγ. Φιλοθέης 5β-Πλ. Μητροπόλεως για να συζητήσουμε, να ενημερωθούμε να αποφασίσουμε πως με καλύτερο τρόπο θα δώσουμε συνολική-καταιγιστική-ταξική απάντηση στην επίθεση εργοδοσίας-κυβέρνησης-Ε.Ε. που αφορά τους πάντες.

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας

Η απόφαση του ΣΤΕ για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές είναι θετική στο βαθμό που μας βοηθάει να κερδίσουμε χρόνο να οργανώσουμε την πάλη μας, τους αγώνες ώστε να κατοχυρώσουμε την Κυριακάτικη αργία για όλους της εργαζόμενους στο εμπόριο, για όλο το χρόνο, με νόμο, όχι με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις, όχι με ευχολόγια του τύπου ποτέ την Κυριακή, ούτε 52 ούτε 7. Την Κυριακή 2 Νοέμβρη τα καταστήματα θα λειτουργήσουν σύμφωνα και με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας.
Αντιασφαλιστικός νόμος

Με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο, σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος ο εργαζόμενος θα έχει προσωπική ευθύνη, δεν θα καλύπτεται από τον ασφαλιστικό φορέα ούτε ως επίδομα εργατικού ατυχήματος, ούτε ως ημέρες αδείας μέχρι να αναρρώσει, καταργούνται τα επιδόματα μητρότητας και η άδεια μητρότητας.

Ομαδικές απολύσεις
Η εργοδοσία θα έχει δικαίωμα να απολύει μέσα σε ένα βράδυ το σύνολο των εργαζομένων, χωρίς καμιά συνέπεια.

Για τον νέο συνδικαλιστικό νόμο

Θα βάλουν όρους και προϋποθέσεις στο δικαίωμα της απεργίας, ως ένα ακόμα μέτρο θωράκισης της άγριας εκμετάλλευσης και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων. Ο εργοδότης θα έχει το δικαίωμα για lockout δηλ. ¨κατεβάζω ρολλά στην επιχείρηση μέχρι να σταματήσει η απεργία¨.

Ανεργία – απλήρωτη εργασία

Η πλειοψηφία των ανέργων μένει εκτός επιδότησης για χρόνια. Οδηγείται στην εξαθλίωση και λαμβάνει υποσχέσεις για 5μηνες κακοπληρωμένες ανάσες.

Αντίστοιχα μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων είδε τον μισθό του να κάνει φτερά και εξαναγκάζεται να ¨συμφωνήσει¨ να δουλεύει 8 ώρες ή 10 ώρες και να πληρώνεται τις 4, πιάνει δουλειά για ένα μήνα και μένει ¨όμηρος¨ μήπως και του ανανεώσουν τη σύμβαση, του μείωσαν το μισθό στα 586 και τα 511 ευρώ, και δεν πληρώνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όλα τα παραπάνω συνδέονται με το ασφαλιστικό, τις συνθήκες υγιεινής-ασφάλειας σε κάθε χώρο εργασίας, με την υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ, με ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο, τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, δηλ. με αιτήματα που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διαμόρφωσαν και αφορούν το σύνολο της ζωή τους.

Συνδέονται με τη φοροληστεία, το πετσόκομμα των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, την αύξηση των ορίων ηλικίας, τις παραπέρα περικοπές των παροχών στην υγεία, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και των επιδομάτων που έχουν απομείνει για τοςς άνεργους, τα ΑΜΕΑ.

Όλα αυτά αποδεικνύουν περίτρανα ότι πάνω στην εξαθλίωση μας πατάει η ¨ανάπτυξη¨ των επιχειρήσεων και των κερδών της.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή, πρέπει εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι, οι εργαζόμενες μητέρες, να γίνουμε μια γροθιά, απέναντι στον κοινό αντίπαλο, την εργοδοσία, την εξουσία των μονοπωλίων, να αποδείξουμε τη δύναμη μας, να πεισμώσουμε να διατρανώσουμε την αντίθεση μας.
-Αποφάσισε να πάρεις τη ζωή σου, στα χέρια σου.
-Έλα να συζητήσουμε, να ΄χεις γνώση για το τι μας ετοιμάζουν κυβέρνηση, μονοπώλια, Ε.Ε.
-Σπάσε το φράγμα της μοιρολατρίας και του φόβου.
-Η αναποτελεσματικότητα ισχύει εκεί που δεν συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους αγώνες.
-Η εργοδοσία δεν είναι ποτέ ¨αναποτελεσματική¨ γιατί παρότι οι εργοδότες έχουν το κράτος δικό τους, τους νόμους δικούς τους, τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους στο πλάι τους, συμμετέχουν και στα σωματεία τους.
ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ:
  • · Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
  • · Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
  • · Υπογραφή κλαδικής σύμβασης, κατώτερο μισθό 920 ευρώ.
  • · Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, όχι στην φοροληστεία και τον ΕΝΦΙΑ.
  • · Κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ.
  • · Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος, χωρίς επιβάρυνση των ανέργων, να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
  • · Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
  • · Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα των απλήρωτων εργαζομένων.
  • · Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
  • · Όχι στην μετατροπή του Επικουρικού ταμείου σε επαγγελματικό.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΟΚΤΏΒΡΗ 2014 ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β-ΠΛ.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ, 12 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.