Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ομάδα ΔΕΛΤΑ στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΡ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλει την προκλητική παρουσία ομάδας της δύναμης Δέλτα, στα γραφεία της οργάνωσης και της εφημερίδας «Πριν» επί της Χαριλάου Τρικούπη 76, την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου το απόγευμα.

Περίπου 10 αστυνομικοί της «Δέλτα» βρίσκονταν με τις μηχανές τους ακριβώς μπροστά στην είσοδο των γραφείων, επιχειρώντας μια απροκάλυπτη προσπάθεια τρομοκράτησης.

Μάλιστα, όταν διαμαρτυρήθηκαν μέλη και στελέχη του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την κατάφωρα αντιδημοκρατική ενέργεια και ζήτησαν την απομάκρυνσή τους από το χώρο, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. απάντησαν με απειλές, ελέγχους ταυτότητας κλπ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αστυνομικές δυνάμεις στοχοποιούν τα γραφεία του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Αποτελεί μέρος της προσπάθειας της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου να κτυπήσει το λαϊκό κίνημα και την μαχόμενη Αριστερά.

Τέτοιες προκλητικές τρομοκρατικές ενέργειες θα πέσουν στο κενό. Το εργατικό λαϊκό κίνημα θα σαρώσει την κρατική κυβερνητική καταστολή και θα επιβάλλει το δίκιο του αγώνα του.

Αθήνα 24/9/2014


Επίδειξη αυταρχισμού


Σε σωματικό έλεγχο και έλεγχο στοιχείων υπέβαλαν δυνάμεις της ομάδας «Δέλτα» ανθρώπους που είχαν πάρει μέρος σε σύσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έξω από τα γραφεία του ΝΑΡ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Οι παρευρισκόμενοι στη σύσκεψη μόλις βγήκαν από το κτίριο αντίκρισαν μπροστά τους τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν σε προκλητική επίδειξη αυταρχισμού.

Έφυγαν από τα γραφεία του ΝΑΡ περίπου μιάμιση ώρα μετά και αφού στο μεταξύ είχε προηγηθεί τηλεφωνικό διάβημα διαμαρτυρίας στον επικεφαλής της ΓΑΔΑ, Κ. Μιχαιρίνα, από τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.
Πηγή: 902

4 σχόλια:

  1. Έχει ανεβάσει και ο 902 άρθρο
    http://www.902.gr/eidisi/politiki/51690/epideixi-aytarhismoy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την αστυνομία την εχει πιασει εργασιομανία!!!!!!!! Μπράβο στους δουλευταράδες!!!!!!!!!!

    "Ναύπλιο
    Για προσβολή μνημείου συνελήφθη ο γερμανός σκηνοθέτης Ματίας Λάνχοφ, επειδή στο γύρισμα που πραγματοποιούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Aρχαία Επίδαυρο υπήρχε μία γυμνή ηθοποιός. "

    http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231348777

    "ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

    Καθώς πρόκειται να δικαστώ, μαζί με τον σκηνοθέτη Ματίας Λάνχοφ και άλλα μέλη της τεχνικής και καλλιτεχνικής ομάδας μας, με την κατηγορία της
    «προσβολής προς το μνημείο» για την πρόσφατη κινηματογράφηση που κάναμε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, επιτρέψτε μου να εκφραστώ εδώ σε προσωπικό επίπεδο και να αφηγηθώ μια σύμπτωση που θα ήθελα να είναι απλώς ανεκδοτική, όμως την αντιλαμβάνομαι ως θλιβερά αποκαλυπτική.

    Το 2012 σκηνοθέτησα το ντοκιμαντέρ «Σαν πέτρινα λιοντάρια στη μπασιά της νύχτας» για τα στρατόπεδα της Μακρονήσου. Η ταινία αυτή είναι κυρίως δομημένη πάνω στα ποιήματα που έγραψαν οι τότε εξόριστοι στη Μακρόνησο ποιητές Γιάννης Ρίτσος και Τάσος Λειβαδίτης. Τα γεγονότα είναι γνωστά: οι δραστηριότητες πολιτικής αναμόρφωσης των εκτοπισμένων στη Μακρόνησο περιλάμβαναν την κατασκευή αντίγραφων αρχαιοελληνικών θαυμάτων σε μινιατούρες (ο Παρθενώνας, ο ναός της Αθηνάς, το άγαλμα της Νίκης...). Οι εκτοπισμένοι με την κατηγορία του κομμουνισμού και έγκλειστοι στο «Εθνικό Σανατόριο της Μακρονήσου» έπρεπε με αυτά τα γλυπτά να αποδείξουν πως έγιναν και πάλι «καλοί Έλληνες», πως ξαναβρήκαν το δρόμο της Μητέρας Πατρίδας. Από την ακτή του Λαυρίου, στις πλαγιές του νησιού μπορούσε να διακρίνει κανείς τεράστιες επιγραφές από ασβεστωμένη πέτρα, όπως: «ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ».

    Ολιβιέ Ζισουά
    Σκηνοθέτης κινηματογράφου"

    "ΤΟ ΓΥΜΝΟ...ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ"

    http://greek-theatrical-evenings.blogspot.gr/2014/09/blog-post_21.html

    ΑΛΗΣ

    Υ.Γ.

    ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.