Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Μικρές "λεπτομέρειες" για την ΒΙΟΜΕ (ή "φωνάζει ο κλέφτης")

Ετοιμαζεται οπου να ναι η απανταχουσα δικαστικη αποφαση για τους "νεους ιδιοκτητες" ( διάδοχο εταιρικό σχήμα κατά Ν. 2190/1920, ευθύνεται για οφειλές της εταιρείας και αναλαμβάνει πλήρως τις συμβατικές υποχρεώσεις) ,οποτε οι εργατες που πιστεψαν τα διαφορα"αριστερα " παπαγαλακια και γιναν "Νεοι Ιδιοκτητες"- και οχι τις "σειρηνες" των κκεδων - θα κληθούν να πληρωσουν τα χρεη που ξεφορτωθηκαν οι παλιοι .....και καποιοι τρεχουν και δε φτανουν να αποσεισουν τις ευθυνες τους και να τις φορτωσουν στον γνωστο "γάιδαρο" ....ΕΧΕΙ ΨΩΜΙ ΤΟ ΠΡΑΜΑ παντως

Ποια είναι όμως η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη ΒΙΟΜΕ; Ριζοσπάστης,18/11/2013.

Την περιέγραψε δημοσιογράφος που συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου του Αλ. Τσίπρα, την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να τον διαψεύσει κανείς. Είπε μεταξύ άλλων: 

«Τον περασμένο Φεβρουάριο ήρθατε στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφτείτε αποκλειστικά τη ΒΙΟΜΕ, να μιλήσετε τότε για ένα πιλοτικό εγχείρημα για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Το ρεπορτάζ λέει ότι οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ πριν ένα χρόνο, πήραν με δικαστική απόφαση -κι αυτό το επισημαίνω γιατί μπορούσαν να το αποκλείσουν- οφειλόμενα σε αυτούς εμπορεύματα, περίπου αξίας 250.000 ευρώ. Βγήκαν στην αγορά να τα πουλήσουν, στα 2/3 της τιμής και πιο κάτω, αλλά δεν βρήκαν αγορά. Μέχρι τώρα δεν έχουν πουλήσει τίποτα (...) Πριν κλείσει η ΒΙΟΜΕ είχε 70 εργαζόμενους. Στο εγχείρημα συμμετείχαν 35 με 38 και σήμερα -απ' ό,τι λέει πάλι το ρεπορτάζ- είναι οι μισοί»... Αυτό που τον Φλεβάρη ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήριζε «πιλοτικό εγχείρημα πάνω στο οποίο θα μπορούσαμε να βασιστούμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε σ' αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, την τρομακτική αύξηση της ανεργίας», είναι μια εξόφθαλμη απόπειρα εξαπάτησης των ανέργων και των οικογενειών τους. Τέτοια πειράματα έχουν ημερομηνία λήξης και όχι ευχάριστο τέλος για τους εργαζόμενους, που πήραν τοις μετρητοίς τις αυταπάτες.

Κάτι αητοί,για να πουλήσουν στον κοσμάκη φούμαρα,τον έβαλαν στη λούμπα της ΒΙΟ.ΜΕ και τώρα θεωρείται διάδοχο σχήμα και κυνηγάνε τον κόσμο για τα χρεη της ΒΙΟ.ΜΕ. Τι λέμε τώρα; Αλλά είναι μάγκες οι τύποι. Βγάλανε ένα λογύδριο,τσιμπήσανε τα χαιβάνια,αλλά για τα 60 εκ., που χρωστάει η εταιρεία και κυνηγάνε οι δανειστες τα 60 κορόδια, που πήγανε να κάνουν τους καπιταλιστές με αέρα κοπανιστό, γεια χαρά και μυγδαλα. Και κάνανε και πρώτους μάγκες,τους τέως ιδιοκτήτες,που τώρα λένε΄΄α κύριοι εμείς παραδωσαμε στους κυρίους,από αυτούς πάρτε τα΄΄.Εκεί να δεις κέφια!Γιατί ωραία τους τα πάνε. Και δεν ήταν μόνο κάτι αριστεράτζες, που τους τα λέγανε. Ηταν και οι πρώην ιδιοκτήτες! 

Πάρτε το παιδιά εσείς το εργοστάσιο. Εχεις δει κανάν εργοστασιάρχη, να χαρίζει εργοστάσιο;! Και τους λένε και οι άλλοι΄΄α ωραία μάγκες,αυτοδιαχείριση΄΄.

70 εργάτες είχε είπαμε η ΒΙΟΜΕ...
Δεν σηκωνουν τυχαια το θέμα τα "αριστερα" σάιτ και μπλογκ εστιαζοντας βρωμικα στο τι τους ελεγε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, αλλα πανε να κανουν και βρωμικο "ιδεολογικό" μάθημα σε αφελείς για το θέμα, προβάλλοντάς τους σαν φταίχτη αυτόν που τους έλεγε αλήθειες και γινόταν και δυσάρεστος τότε.
Από δύο σχόλια (εδώ και εδώ) του χρήστη "Γκεόργκι Ζούκωφ" στο ιστολόγιο Lenin reloaded (Διατηρήθηκε η ορθογραφία του πρωτότυπου)
Βλέπε ακόμη σχετικά:

1 σχόλιο:

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.