Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Κατασκευή μιας "είδησης"

Προσέξτε τον τίτλο, σε τι αυτός παραπέμπει, και στο τι λέει στην πραγματικότητα ο άνθρωπος από τον οποίο παίρνεται η συνένετευξη.
Προσέξτε την πραγματική συζήτηση και την διαστρέβλωση:

Αποκλειστική μαρτυρία που συγκλονίζει : Ζω στην Αθήνα, είμαι τζιχάντ και θα έκοβα κεφάλια


Υπάρχουν και στην χώρα μας τζιχαντιστές
Και όμως υπάρχουν τζιχαντιστές και στην Ελλάδα… Με την κάμερα του Star ο Βαγγέλης Γκούμας εντόπισε στο κέντρο της Αθήνας σε σημείο όπου συγκεντρώνονται αλλοδαποί που βρίσκονται παράνομα (σ.σ. το τσέκαρε αυτό-τους ζήτησε χαρτιά και δεν είχε κανείς...-δεν ντεπόμαστε λίγο) στην χώρα μας έναν νεαρό άνδρα μουσουλμάνο ο οποίος δηλώνει υποστηρικτής της τζιχάντ. H μαρτυρία του σοκάρει.

«Ναι είμαι τζιχαντιστής και θα έκοβα κεφάλια αν ενοχλούσαν εμένα, το σπίτι μου» δήλωσε ο νεαρός άνδρας που βρίσκεται στην Ελλάδα μας εδώ και έξι χρόνια.

Ο νεαρός μουσουλμάνος από τα λεγόμενά του φαίνεται ότι έχει μίσος για τους Αμερικάνους.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να δικαιολογήσει τις αγριότητες των τζιχαντ που αποκεφαλίζουν δυτικούς. «Όποιος σκοτώνει τους Αμερικανούς καλά κάνει γιατί κάνουν πολύ άσχημα πράγματα σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία και Πακιστάν

Ο νεαρός μουσουλμάνος υποστήριξε επίσης ότι υπάρχουν και άλλοι στην χώρα μας που σκέπτονται όπως και αυτός και είναι έτοιμοι αν αισθανθούν ότι κινδυνεύουν να πάνε να πολεμήσουν. «Τζιχαντ είναι όλοι οι μουσουλμάνοι ....αν μου ζητήσουν να πάω στη χώρα μου, θα πάω να πολεμήσω» είπε.

Ο νεαρός μουσουλμάνος στο τέλος της συνέντευξης είπε ότι δεν φοβάται τίποτα και γύρισε μάλιστα επιδεικτικά το πρόσωπό του στην κάμερα για να τον καταγράψουμε.

Πάντως αυτό που φάνηκε και κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ και θα διαπιστώσετε και εσείς βλέποντας το βίντεο είναι ότι υπήρχε αδιόρατος φόβος για τους περισσότερους μουσουλμάνους στο άκουσμα και μόνο της λέξης τζιχάντ ή τζαχάντ.

Τέλος να σημειωθεί ότι οι έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί σε συγκεκριμένα σημεία στο κέντρο της Αθήνας και στο Μαρκόπουλο έγιναν με έναν σκοπό: να εντοπίσουν άτομα που έχουν έρθει στην χώρα μας χωρίς χαρτιά και είναι έτοιμοι να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχάντ. (σ.σ. -αν έχουν έρθει με χαρτιά οι τζιχαντιστές, όλα εν τάξη, ή πάμε να περάσουμε πλαγίως πως "μουσουλμάνος χωρίς χαρτιά"= "αποκεφαλιστής";)
Πηγή: Star
Παρακολουθήστε τις ερωτήσεις από το Star, και τις απαντήσεις του νεαρού Μουσουλμάνου, και αφήνουμε τα συμπεράσματα σε εσάς για το πως κατασκευάζεται μια είδηση.

Ενώ ο άνθρωπος λέει το αυτονόητο -και αφού ερωτάται ρητά επάνω σε αυτό-, πως είναι λογικό να σκοτώσεις αυτούς που επιτίθενται στην πατρίδα σου, αυτούς που θα κάνουν κακό στην οικογένεια σου, ενώ διευκρινίζει πως θα πολέμαγε μόνο εκεί (στην χώρα του) ενάντια στον δυτικό εισβολέα και για να την υπερασπίσει, ενώ διευκρινίζει πως "τζιχάντ" είναι για αυτόν ένας αμυντικός και μόνο πόλεμος, το κανάλι βγάζει και σερβίρει μέσω τίτλου και σχολιασμών τα συμπεράσματα του:
Ο άνθρωπος ζει στην Αθήνα και είναι έτοιμος να κόψει κεφάλια (Αθηναίων εννοείται και ας μην λέει ο ίδιος πουθενά κάτι τέτοιο), οπότε και καλά κάνουν οι μπάτσοι και κυνηγάνε τους αλλόθρησκους!  
Και πολύ καλύτερα κάνει (προφανώς) η κυβέρνηση που με την συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμπλέκεται και στρατιωτικά πλέον στους ευρωατλαντικούς τυχοδιωκτισμούς στην Μέση Ανατολή...

Θα μπορούσε να τιτλοφορείται και "πως κατασκευάζεται η "κοινωνική συναίνεση" σε μια ιμπεριαλιστική επέμβαση".

Το κρατάμε για αρχείο, όχι μόνο για το Star αλλά για τα "αριστερά" παπαγαλάκια που το αναπαράγουν ως έχει...
Υ.Γ.
Είμαι άθεος εκ πεποιθήσεως και βαφτισμένος (χωρίς την συγκατάθεση μου και στην ηλικία κάποιων μηνών) χριστιανός ορθόδοξος. Καμμία σχέση δηλαδή με το Ισλάμ δεν έχω.
Δηλώνω ωστόσο ευθαρσώς πως εάν έρθει κάποιος από την άλλη άκρη της γης (ή και πολύ πιο κοντά) να σκοτώσει την οικογένεια μου, θα θεωρήσω τον εαυτό μου απολύτως δικαιολογημένο να "του πάρει το κεφάλι".
Δηλώνω επίσης (ευθαρσώς και πάλι, όπως και ο νεαρός μουσουλμάνος επίσης) πως εάν η χώρα μου δεχτεί ιμπεριαλιστική επίθεση, θα την υπερασπίσω (το ίδιο το γ%@#μένο αστικό σας κράτος με έβαλε να το ορκιστώ εξάλλου).
-Μήπως είμαι και εγώ επικίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια ξεφτέρια μου;
Υ.Γ.2
Εάν δεν το προσέξατε, ο άνθρωπος κατηγορεί μεταξύ άλλων τους αμερικάνους και για την (μέσω των τζιχαντιστών!!!!!!!!) επέμβαση στην Συρία. Με τις υγείες μας....
Υ.Γ.3 
Αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι! 

24 σχόλια:

  1. Τι να πω ... ότι με το ΥΓ3 ... θα συμφωνήσω απολυτα ... Μάλλον πολύ χαϊδεύουμε καποιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @προλεταριος:
      Θα μπορούσα να βάλω και 4ο υστερόγραφο:
      Ποιανού η φάτσα σας μοιάζει πιο λούμπεν; Του προπαγανδιστή του star ή του "νεαρού μουσουλμάνου";
      Αλλά βλέπεις δεν έβγαλαν το πρόσωπο του, παρότι -κατά δική τους παραδοχή- ο ίδιος δεν είχε κανένα (και γιατί να έχει βάση όσων ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΠΕ) πρόβλημα...

      Διαγραφή
  2. Ο Λένιν δεν είχε πει οτι σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους οι λαϊκές μάζες πρέπει να στρέφονται ενάντιον των δικών τους αστικών κυβερνήσεων; Μην με τρολάρεις, απάντα ειλικρινά, το παραδέχομαι δεν είμαι και πολύ διαβασμένος.
    Π.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Π.Β.:

      Ο ΛΕΝΙΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ (αποσπάσματα):

      http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html

      Διαγραφή
  3. "Σε ενδεχόμενο εμπλοκής της Ελλάδας σε πόλεμο η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα θα πρέπει να «πάρουν στα χέρια τους» την κατάσταση, να κάνουν δική τους υπόθεση την έξοδο από τον πόλεμο, καλώντας και την εργατική τάξη της επιτιθέμενης χώρας να πράξει το ίδιο, στρέφοντας την προσοχή και τα όπλα τους ενάντια στον πραγματικό τους εχθρό, στις αστικές τάξεις των χωρών τους, προκειμένου να πάρει ο πόλεμος αυτός χαρακτηριστικά ταξικής αναμέτρησης για την απελευθέρωση και των δύο λαών από την εκμετάλλευση. Ετσι θα εκφραστεί ο προλεταριακός διεθνισμός, η ταυτόχρονη συνεννόηση με το επαναστατικό κίνημα σε άλλες χώρες."

    "Δηλώνω επίσης (ευθαρσώς και πάλι, όπως και ο νεαρός μουσουλμάνος επίσης) πως εάν η χώρα μου δεχτεί ιμπεριαλιστική επίθεση, θα την υπερασπίσω (το ίδιο το γ%@#μένο αστικό σας κράτος με έβαλε να το ορκιστώ εξάλλου)."

    Εκτός και αν, λέγοντας θα την υπερασπίσω, εννοείς να στραφείς ενάντιον τη δική μας αστική τάξη, μα την αλήθεια δεν καταλαβαίνω τίποτα.. Μαλλον έξυπνο λογοπαίγνιο έκανες και εγώ διαπομπεύομαι τώρα δημόσια.. Χαλάλι όμως να ξεδιαλύνω τη θολούρα απο το κεφάλι μου..Clarify pls :)
    Π.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Π.Β.:
      Είπα να δεχτεί η Ελλάδα ιμπεριαλιστική επίθεση, όπως καλή ώρα η Συρία π.χ. (εντάξη σενάριο επιστημονικής φαντασίας είναι αυτό μια και θα προϋπέθετε την Ελλάδα εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ), και όχι να συμμετάσχει η Ελλάδα σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο όπως και κάνει στο Αφγανιστάν για παράδειγμα.
      Στην πρώτη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα (οπότε και υπερασπίζουμε την πατρίδα) και στην δεύτερη με ιμπεριαλιστική επέμβαση, οπότε σαν καθήκον μπαίνουν τα όσα λέει ο Βλαδίμηρος για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

      Διαγραφή
  4. Νταξει το πιάσα. Thnx για το χώρο (και το χρόνο).
    Π.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για το Ισλάμ, υπάρχουν δύο χώροι στην ανθρωπότητα.
    Ντάρ ελ σαλάμ (η χώρα της ειρήνης), όπου κυριαρχούν οι πιστοί,
    και
    Ντά ελ χάμπρ (η χώρα του πολέμου), όπου κυριαρχούν οι άπιστοι.
    Τζιχάντ είναι ο ιερός πόλεμος που διατάσει ο θεός μέσω του Κορανίου, για την εξάληψη των απίστων.
    Αυτή - τηλεγραφικά - είναι η θέση των πιστών Ισλαμιστών, ανεξάρτητα επι μέρους δογμάτων (π.χ. Σουνίτες - Σιίτες)
    Επίσης το Ισλάμ δεν αναγνωρίζει επίγειες πολιτικές εξουσίες, όπως κυριαρχούν σε ΟΛΟ τον Ισλαμικό κόσμο ΕΚΤΟΣ του Ιράν.
    Δεν δέχεται επίσης την φυλετική διαφοροποίηση. Αρκεί να είναι κάποιος πιστός και δεν έχει καμμία σημασία αν είναι άσπρος, μαύρος, κίτρινος ή πράσινος με κόκκινες βούλες.
    Μην μπερδεύεστε λόγω αμάθειας από την Δυτική ολιγαρχία η οποία με εργαλείο τον Χριστιανικό φονταμενταλισμό, προσπαθεί να διχάσει τους λαούς μέσω της θρησκείας και πιό συγκεκριμένα να μεγενθύνει το μίσος κατά των Ισλαμικών λαών.

    Υ.Γ.
    Αυτά που έλεγε ο νεαρός ισλαμιστής στην συνέντευξη είναι όλα σαχλαμάρες από την άποψη του Ισλάμ.
    Δηλαδή σε πιά πατρίδα του - κράτος - θα πήγαινε να πολεμήσει όταν το Κοράνι δεν αποδέχεται επίγειες εξουσίες ?

    TALIBAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @TALIBAN:
      Αν και σαν ταλιμπάν μάλλον θα γνωρίζεις καλύτερα, εγώ δεν είδα κάποιον "ισλαμιστή" στην συνέντευξη, αλλά έναν φυσιολογικό άνθρωπο που προέρχεται από μια ισλαμική χώρα, να λέει απόλυτα φυσιολογικά πράγματα.
      Αν αυτά δεν ταιριάζουν και κατά γράμμα με όσα λέει το Κοράνι, τόσο το χειρότερο για το "ρεπορτάζ"...
      Για την τζιχάντ πάλι, από αυτά που έχω διαβάσει εγώ, δεν είναι "για την εξάληψη των απίστων", αλλά για "την προστασία των πιστών".
      Η Τζιχάντ δηλαδή έχει καθαρά αμυντικό χαρακτήρα.
      Αυτό επιβεβαιώνεται εξάλλου και από τον σεβασμό στις άλλες δύο μονοθεϊστικές θρησκείες (χριστιανισμός και ιουδαϊσμός) που επιτάσει το Κοράνι.
      Δεν θα μπορούσε να ζητάει από την μια τον σεβασμό τους, και από την άλλη την εξάλειψη των πιστών τους...

      Διαγραφή
    2. Το ψευδώνυμο TALIBAN το επέλεξα επειδή υποστηρίζω τον γενναίο αγώνα των τάλιμπαν κατά των εισβολέων ιμπεριαλιστών και όχι γιατί έχω καμμία ιδιαίτερη λατρεία για το Ισλάμ.
      Συνεπώς οι γνώσεις μου για την Ισλαμική δογματική είναι λίγες, αλλά όχι ανύπαρκτες.
      Πρόσεξε τώρα.
      Κατ' αρχήν διαλογίσου πως εσύ, εγώ και όλοι οι υποστηρικτές του Κομμουνισμού στην Ελλάδα (μιάς και είμαστε έλληνες), είμαστε λευκοί, ευρωπαίοι, χριστιανοί και αυτό άσχετα αν λογικά και ειλικρινά υποστηρίζουμε τον αθεισμό και κομμουνισμό.
      Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι χαραγμένα στο βαθύ υποσυνείδητο γιατί απλά διαμορφωθήκαμε σε μία κοινωνία που επί πολλές δεκάδες γενεών έχει αυτές τις βασικές ιδιότητες.
      Εσύ τώρα, στην απάντηση σου γράφεις πως είδες έναν φυσιολογικό άνθρωπο.
      Αυτό το λές γιατί τον βλέπεις με τα μάτια ενός λευκού, χριστιανού, ευρωπαίου και μάλιστα με την φόρμα του 21ου αιώνα.
      Για τα μάτια ενός ισλαμιστή αυτός είναι αποστάτης.
      Όσον αφορά τις άλλες 2 Αβραμικές θρησκείες τις σέβονται οι ισλαμιστές αλλά με τον όρο της επικυριαρχίας του Ισλάμ.
      Π.χ. το σύνταγμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν έχει όρο που τηρείται, πως όλες οι θρησκευτικές μειονότητες εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο - ανεξαρτήτως εκλογικού μέτρου - με τουλάχιστον έναν βουλευτή.
      Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνον τις Αβραμικές θρησκείες αλλά και άλλες όπως Ζωροάστρες και Ασσύριους.
      Εν τέλει το Τζιχάντ (Ιερός πόλεμος) είναι επιθετική και όχι αμυντική δράση. Βλέπε την εξέλιξη του Ισλάμ μέσω του Ιερού πολέμου από την ίδρυση του περίπου το 630 μ.χ. και επί μερικούς αιώνες.
      Αυτά δεν τα γράφω για να κατηγορήσω τους Ισλαμιστές,
      αλλά για να καταδείξω αυτό που έγραψα στο πρώτο μου σχόλιο, ότι δηλαδή η άρχουσα ιμπεριαλιστική τάξη προσπαθεί να διχάσει τους υποτελείς λαούς με όπλο την θρησκεία.

      TALIBAN

      Διαγραφή
    3. @TALIBAN:
      Επιμένω πως η Τζιχάντ ορίζεται από το κοράνι ως αμυντική στάση. Το γεγονός πως το Ισλάμ είναι η μοναδική μονοθεϊστική Θρησκεία που αναγνωρίζει το διακαίωμα και άλλων τέτοιων να συνυπάρχουν με αυτήν, αποδείχνει πως καμμία εντολή "εξολόθρευσης των απίστων" δεν υπάρχει σε αυτήν (σε αντίθεση με τον χριστιανισμό ή τον Ιουδαϊσμό π.χ.)
      Θα έψαχνα να σου βρω και την παραπομπή για την ερμηνεία της τζιχάντ, αλλά μην μπλέξουμε ...την μία να ψάχνουμε για παραπομπές στα άπαντα του Λένιν και την άλλη στο ....Ιερόν Κοράνιον

      Διαγραφή
  6. Δεν επιτάσσει το τζιχάντ την εξολόθρευση όλων των απίστων, αλλά την εξολόθρευση της κυριαρχίας των απίστων.
    Πιθανόν να μην το διατύπωσα σωστά στην αρχή.
    Σε κάθε περίπτωση το ISIL προσπαθεί να επαναφέρει το γνήσιο Ισλάμ με την οπτική των Σουνιτών.
    Η ανοησία του έγκειται στην άγνοια των ισορροπιών δυνάμεων που είναι συντριπτική υπέρ της Δύσης, λάβε υπ' όψη και την κυβέρνηση δοσίλογων της Βαγδάτης, τους φιλοαμερικάνους και φιλοσιωνιστές Κούρδους του Βορείου Ιράκ και την κυβέρνηση της Δαμασκού που βλακωδώς περιμένει από τους Δυτικούς βομβαρδισμούς να απαλλαγεί από τον ισχυρότερο αντίπαλο της.
    Τα υπόλοιπα περί μισθοφόρων του Ιμπεριαλισμού - για το ISIL - τα θεωρώ το ολιγώτερο γραφικά.

    TALIBAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @TALIBAN
      σορυ ρε φιλε αλλα καπου εχεις χασει τη μπαλα
      Α) οι ταλιμπαν δεν εχουν σχεση με απελευθερωτικο αγωνα. ειναι κατασκευασματα της "εταιρειας" απο τη δεκαετια του 80 με βασικο αρχηγο και χρηματοδοτη τον κυριο (τυμπανα αγωνιας) οσαμα...ναι τον γνωστο που μαζι του φωτογραφιζονταν ολοι οι αμερικανοι αξιωματουχοι. αν δεν το γνωριζεις τι να πω.
      β) οι σουνιτες ειναι μισητοι απο ολους τους υπολοιπους μουσουλμανους για αυτο και οι σιιτες ιρανοι βοηθανε, επισης για αυτο και οι σιιτες του λιβανου συμμαχησαν με τον ασαντ.
      γ) το αν δεν πιστευεις οτι το isil ειναι κατασκευασμενο πανε δες τα βιντεο που ανεβαζαν αμερικανοι πεζοναυτες που αρνιωντουσαν να πανε στη συρια να πολεμησουν πλαι πλαι με αυτους που υποτιθεται οτι μαχονται. αν δεν σου κανει αυτο παρακολουθα τις δηλωσεις των αμερικανων και ευρωπαιων για την αναγκη βοηθειας τους και αν μη τι αλλο υπαρχουν δεκαδες σαιτ, μπλογκ και ρεπορταζ του "Ρ" με φωτογραφικες αποδειξεις για την αναμιξη αμερικανων με τα πρωτοστελεχη του ισιλ.

      Υ.Γ. με το φιλοσιωνιστες κουρδους γελανε ακομα και τα τσιμεντα του σπιτιου μου,
      Υ.Γ.1 τη προηγουμενη βδομαδα ακομα και τα αστικα καναλια παιζανε τις δηλωσεις της συριακης κυβερνησης οτι βλεπουν εχθρικα βομβαρδισμους απο το νατο στη χωρα. που ειδες εσυ οτι περιμενουν να τους σωσουν οι δυτικοι, οταν απο την αρχη καταγγελανε οτι αυτοι εξοπλιζουν το ισιλ και οταν αποδεδειγμενα μονο οι ρωσοι τους βοηθησαν.
      πραγματικα η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα

      Διαγραφή
    2. @TALIBAN:
      Για να φύγουμε λίγο και από την σοβαρότητα, στο αφιερώνω:
      http://www.youtube.com/watch?v=gdS_0DdEL0s

      Διαγραφή
  7. @TALIBAN:
    Για να βάζουμε τα πράγματα σε μια σειρά:
    Ο ΕΛΑΣ δεν δέχτηκε ποτέ αγγλική χρηματοδότηση και όσο για οπλισμό, το 99% των φωτογραφιών ανταρτών του ΕΛΑΣ που υπάρχουν δείχνουν τους αντάρτες με γερμανικά και ιταλικά όπλα. Το 1% που έχουν και εγγλέζικα είναι από τα Δεκεμβριανά και υποψιάζομαι πως δεν τους έδωσαν οι εγγλέζοι οικειοθελώς...
    Καμμία σύγκριση με ένα πράγμα που χρηματοδοτήθηκε με πακτωλούς δολαρίων και τον πιο σύγχρονο για την εποχή του εξοπλισμό από τους αμερικάνους, προκειμένου να πολεμήσει τον Σοβιετικό στρατό στο Αφγανιστάν.
    Κάποιες συγκρίσεις είναι τουλάχιστον ανίερες, παρότι και εγώ το ευχαριστήθηκα να τους βλέπω να χρησιμοποιούν την δύναμη που τους έδωσαν οι αμερικάνοι εναντίον των πρώην πατρόνων τους.
    Δεν σου κρύβω μάλιστα πως δεν επιθυμώ λιγότερο από εσένα την ήττα των δυτικών στο Αφγανιστάν.

    Αλλά μην τρελλαθούμε κιόλας!

    Ποιός τους έβαλε τους δυτικούς στο Αφγανιστάν;
    Ποιός ήταν το μακρύ (και δεξί τους) χέρι επί δύο δεκαετίες και βάλε (μέχρι και την πτώση του Νατζιμπτουλαχ) στην χώρα;
    -Ποιός εν τέλη δημιούργησε τους Ταλιμπάν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @TALIBAN:
    Λες:
    "...Τα υπόλοιπα περί μισθοφόρων του Ιμπεριαλισμού - για το ISIL - τα θεωρώ το ολιγώτερο γραφικά..."
    Για κοίτα όμως εδώ:
    Συνέντευξη με τον έλληνα γιατρό της Συρίας Δημήτρη Μόγνιε:
    "...Ο πιο βρώμικος πόλεμος που έχω ζήσει σ' όλη μου τη ζωή είναι αυτός εδώ. Αντάρτικες συμμορίες που δεν ακούν κανέναν. Από 50 μέχρι 150 μέλη. Αυτοαποκαλούνται κατίμπα που σημαίνει διμοιρία. Ανεξέλεγκτες. Σκοτώνουν κι αλληλοσκοτώνονται, συνήθως γιατί δεν τα βρίσκουν στη μοιρασιά της λείας από τα σπίτια που έχουν κλέψει. Πάρα πολλοί πρώην κατάδικοι. Αλ Κάιντα οι περισσότεροι. Η Νούσρα, η Νταουλάτ αλ Ισλάμ φι Μπιλάντ αλ Σαμ και κάποιες ομάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού είναι αυτές που πρωτοστατούν. Η Νούσρα έχει ήδη επιβάλλει ισλαμικό νόμο στις περιοχές που ελέγχει και απαγορεύει στις γυναίκες να κυκλοφορούν χωρίς μαντήλα. Κυρίως στη Ράκα και το Χαλέπι.'Επειτα, είναι οι βιασμοί. Πολλοί βιασμοί. Παιδιά, Γυναίκες..."

    "...Έχουν θησαυρίσει οι "αντάρτες". Με βαλίτσες περνάνε τα δολάρια στην Τουρκία για ν' αγοράσουν τάχα μου πετρέλαιο και είδη πρώτης ανάγκης. Κάθε καρυδιάς καρύδι είναι εδώ. Ιορδανοί, Υεμενίτες, Τσετσένοι, Τυνήσιοι, Λίβυοι. Μόνο οι Λίβυοι είναι 7000. Μαχητές που είχα γνωρίσει εκεί τους είδα κι εδώ..."

    "...Ένας άλλος, σύρος αυτός, μου έλεγε
    -ήταν ωραία χώρα η Συρία. Την καταστρέψαμε.
    -Και γιατί πολεμάς τότε;
    -Ε, αφού παίρνω 1200 δολάρια το μήνα...

    Και δεν είναι μόνο τα 1200, δηλαδή ο μισθός που τους κόβουν σαουδάραβες και καταριανοί που δεν θέλουν τον 'Ασαντ, είναι κι η λεία απ' το πλιάτσικο. Υπάρχουν άνθρωποι εδώ που παρακαλάνε να μην τελειώσει ο πόλεμος...."
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/09/blog-post_9161.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρχικά επιμένω, αν και αμφιβάλλω πως θα διαβασθεί προσεκτικά.
    Διάβασε προσεκτικά - αγγλικά - την ομιλία διάλεξη του Αφγανού πρεσβευτή το Μάρτιο 2001.
    Θα λυθούν πολλές λανθασμένες απόψεις.
    Δεν την διάβασες (και είμαι σίγουρος ούτε ο modesto, ούτε κανένας άλλος) και εξακολουθείς να αναπαραγάγεις στα τελευταία 2 σχόλια σου ψευδολογίες.
    Σχετικά με το Ε.Λ.Α.Σ. - Κ.Κ.Ε. κάνω την σύγκριση για να δείτε πως οι καταστάσεις ποτέ δεν είναι μαύρο-άσπρο.
    Δηλαδή για το Ε.Λ.Α.Σ. αρνήσε ότι είχε ενταχθεί στρατιωτικά κάτω από την ηγεσία του στρατηγείου Μέσης Ανατολής στο Κάιρο ?
    Πρόσεξε, δεν το θέτω απαξιωτικά.

    Στο δεύτερο σχόλιο σου αναφερόμενος σε μαρτυρία ενός γιατρού πουθενά δεν αναφέρεται το ISIL.
    Γενικότερα είναι αστειότητες σκόπιμα χαλκευμένες πως η Αλ-Κάιντα χρηματοδοτείται από την Σ. Αραβία και Κατάρ.
    Η Αλ-Κάιντα έχει χάσει πολλές δεκάδες μαχητές σε επιθέσεις εντός της Σ. Αραβίας κατά του καθεστώτος.
    Ψάξε και μάθε.
    Αυτά που γράφω, ΤΟΝΙΖΩ, δεν σημαίνουν πως υποστηρίζω πολιτικά την Άλ-Κάιντα και το ISIL, αλλά πως δεν είμαι ποδοσφαιρόφιλης αντίληψης στην πολιτική θέαση αλλά και γενικότερα.

    TALIBAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @TALIBAN:
      -Τις ανίερες συγκρίσεις με τον ΕΛΑΣ καλά θα κάνεις να τις κόψεις πιστεύω. Ο ΕΛΑΣ δεν δημιουργήθηκε, δεν χρηματοδοτήθηκε, και δεν εξοπλίστηκε από τους Άγγλους. Στο Σ.Μ.Α. για άλλους λόγους εντάχθηκε, για να αναγνωριστεί δηλαδή και από τους (σύμμαχους τότε- μην το ξεχνάμε) Άγγλους ως "νόμιμη" ένοπλη δύναμη.
      Καμμία σχέση δηλαδή με το "πρακτορείο".
      -Στην μαρτυρία αναφέρονται αρκετές από τις ισλαμικές ομάδες που τελικά ενοποιήθηκαν στον ISIL. Αστειότητα είναι να λες πως αυτές οι Ισλαμικές ομάδες δεν εξοπλίστηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από την δύση, όταν η ίδια η δύση το έχει παραδεχτεί. Τότε βέβαια τους κανίβαλους, τους αποκαλούσε "μαχητές της δημοκρατίας".
      Για τα περί "ψευδολογιών" που τάχα αναπαράγω τώρα, σαφώς και μία συνέντευξη ενός αφγανού καθηγητή δεν είναι ικανή να ανατρέψει αυτό που όλος ο κόσμος γνωρίζει, πως δηλαδή τόσο οι Ταλιμπάν, όσο και οι ισλαμιστές ένοπλοι της Συρίας (που μετεξελίχθηκαν σε ISIL), οργανώθηκαν, εξοπλίστηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από την δύση για να πολεμήσουν ενάντια στην ΕΣΣΔ και την Συρία αντίστοιχα.
      Άλωστε οι ίδιοι οι δυτικοί ποτέ δεν έκρυψαν αυτήν την υποστήριξη, και δεν χρειάζεται να ψάξεις και ιδιαίτερα για να το βρεις.
      Ποδοφσαιρόφιλη αντίληψη θα ήταν να θεωρήσω κάποιο είδος "σύμμαχου" τα πρώην συνεταιράκια των αμερικάνων, επηδή τώρα διεκδικούν περισσότερη λεία από όσο ήταν διατεθειμένα να τους αφήσουν τα αφεντικά τους.

      Διαγραφή
  10. Επιβεβαίωσες πως παρά τις προτροπές μου απαξίωσες να διαβάσεις (όχι "διαγώνια" που είναι της μόδας) την διάλεξη στην οποία παρέπεμψα.
    Βλέπω πως προσεγγίζεις (μην ανησυχείς δεν είσαι ο μόνος, μάλλον η τεράστια πλειοψηφία) θρησκειολογικά το επαναστατικό κίνημα, εξ ού και οι χαρακτηρισμοί "Κάποιες συγκρίσεις είναι τουλάχιστον ανίερες" και "Τις ανίερες συγκρίσεις με τον ΕΛΑΣ" σε 2 απαντητικά σου σχόλια.
    Επειδή με θρησκόληπτους μου είναι αδύνατον να συζητήσω, σταματώ εδώ και εύχομαι το καλύτερο για το μέλλον.

    TALIBAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @TALIBAN:
      Το γιατί οι συγκρίσεις είναι "ανίερες" το τεκμηρίωσα.
      Αντί να δοκιμάσεις έστω, να αποδομήσεις κάτι από αυτά που λέω, αποχωρείς μεγαλοπρεπώς με μια φανφάρα περί "θρησκοληψίας".
      Ας είναι...

      Διαγραφή
  11. ο.κ. φίλε μου δεν συνεχίζω την συζήτηση.
    Ένα τελευταίο.
    Χωρίς να το γνωρίζεις, με βοήθησες εσύ και ο modesto να είναι αυτή η τελευταία φορά που σχολιάζω στο δίκτυο.
    Ευχαριστώ και εύχομαι καλή συνέχεια με κάθε ειλικρίνεια.

    TALIBAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε Taliban, ρίξε μια ματιά εδώ εάν διαβάζεις:
    http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/10/blog-post_6.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από το άρθρο στο οποίο παρέπεμψες :
    "Στις 21 Σεπτεμβρίου του 2014, το Associated Press ανέφερε: "Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Συρίας είπε την Κυριακή ότι οι ΗΠΑ πρέπει να συνεργαστούν με τη Δαμασκό στη μάχη ενάντια στην εξτρεμιστική ομάδα του ΙΚ και όχι να κάνουν συμμαχίες με κράτη τα οποία χαρακτήρισε υποστηρικτικά της τρομοκρατίας. Ο εκπρόσωπος Jihad Laham αναφερόταν προφανώς στη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες που στηρίζουν τους αντάρτες που προσπαθούν να ανατρέψουν τον Σύριο Πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ."

    Και βέβαια δεν μελέτησες ούτε πρόκειται, την διάλεξη του Αφγανού (Τάλιμπαν) πρεσβευτού στην οποία παρέπεμψα.

    TALIBAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.