Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Νεότερα από τα ιμπεριαλιστικά μέτωπα:

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ «ψηφίζει» ρούβλι αντί για την ουκρανική γκρίβνα

16 Σεπτεμβρίου 2014, 13:40 vz.ru

Να εκδώσουν ρούβλια αντί του εθνικού νομίσματος της Ουκρανίας, γκρίβνα, επιθυμούν στο μέλλον οι αρχές της αυτοανακυρηχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, όπως δηλώνει ο επικεφαλής του Λουγκάνσκ Ίγκορ Πλότνιτσκι.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti, ο Πλότνισκι είπε: «Φυσικά θα θέλαμε να κάνουμε συναλλαγές σε ρούβλια, αλλά εδώ υπάρχει μια σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών. Έτσι στο εγγύς μέλλον - το τονίζω - θα είναι ακόμα η γκρίβνα. Αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι για πάντα», - τόνισε, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει ακόμα να λύσει πολλά οικονομικά και χρηματοπιστωτικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του τραπεζικού συστήματος.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Κατερρίφθη συριακό πολεμικό αεροσκάφος από τους Τζιχαντιστές

Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους κατέρριψαν σήμερα συριακό πολεμικό αεροσκάφος πάνω από τη Ράκα, επιχειρησιακή και διοικητική τους βάση στη Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Οι μαχητές του ΙΚ έβαλαν κατά συριακού πολεμικού αεροσκάφους, το οποίο συνετρίβη. Πρόκειται για το πρώτο αεροσκάφος που καταρρίπτεται από την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών του συριακού καθεστώτος τον Ιούλιο και από την εγκαθίδρυση του χαλιφάτου, τον Ιούνιο", ανακοίνωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν διευκρινίζοντας ότι το αεροσκάφος εβλήθη καθώς πραγματοποιούσε επίθεση στη Ράκα και κατέπεσε σε κατοικία της πόλης προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς.

Αμέσως εμφανίσθηκαν σε λογαριασμούς τζιχαντιστών στο Twitter μηνύματα όπως "συγχαρητήρια στα λιοντάρια του Ισλαμικού Κράτους", "Ο Θεός είναι μεγάλος", "Ευχαριστούμε τον Θεό, επιβεβαιώθηκε ότι πολεμικό αεροσκάφος κατερρίφθη επάνω από τη πόλη της Ράκα".

Οι συριακές αεροπορικές δυνάμεις πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινές επιδρομές κατά των περιοχών της Συρίας που ελέγχονται από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι πιθανόν οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις να επεκτείνουν τις επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής για την εξουδετέρωση των δυνάμεων των Τζιχαντιστών.
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας 
Σχόλιο:
-Που τα  βρήκαν τα αντιεροπορικά οι Τζιχαντιστές Μπάρακ;

Το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα προτείνει ναζιστές για βραβείο "ανθρωπίνων δικαιωμάτων"

Το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα (ΕΛΚ), το μεγαλύτερο κόμμα του Ευρωπαικού Κοινοβουλιου (μέλη του οποίου είναι η ΝΔ και το Κυπριακό ΔΗΣΥ), έχει προτείνει για το Βραβείο Ζαχάρωφ (όπως λέει η ΕΕ: ”το βραβείο Ζαχάρωφ απονέμεται σε εξέχουσες προσωπικότητες που αγωνίζονται κατά της μισαλλοδοξίας, του φανατισμού και της καταπίεσης. Όπως και ο Αντρέι Ζαχάρωφ [σοβιετικός ''αντιφρονούντας''], οι βραβευθέντες δείχνουν πόσο θάρρος απαιτείται για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και της ελευθερίας της έκφρασης”) το ουκρανικό ακροδεξιό κίνημα Euromaidan και τέσσερα άτομα τα οποία θεωρεί ότι το αντιπροσωπεύουν.

Όπως ανακοινώνει ”το Euromaidan έχει γίνει μια πραγματικά Ευρωπαική φωνή αξιών, ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του αξίζει η μεγαλύτερη αναγνώριση του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου”. Πέρα από τον σαφέστατα πλέον ακροδεξιό χαρακτήρα του κινήματος, ένα από τα τέσσερα άτομα που προτείνει για βράβευση είναι η Tetiana Chornovol (φώτο πάνω). Όπως γράφει το ΕΛΚ, η Τετιάνα μετά από δημοσιεύσεις της κατά του προηγούμενου καθεστώτος και κακοποίηση της, ήταν μέχρι πρόσφατα ”επίτροπος αντι-διαφθοράς” στην νέα κυβέρνηση. Ο σύζυγος της πέθανε στην μάχη σαν εθελοντής (κατά των αυτονομιστών) στην ανατολική Ουκρανία με το Τάγμα Αζόφ.
Τάγμα Αζώφ, Ουκρανία
”Η Τετιάνα ακόμα μάχεται για τις ιδέες του Euromaidan στην Ανατολή”, μας ενημερώνει το ΕΛΚ. Όντως, η Τετιάνα βρίσκεται αυτή την περίοδο στην ανατολική Ουκρανία όπου πολεμάει ενταγμένη στο περιβόητο, και αποδεδειγμένα ναζιστικό, Τάγμα Αζόφ το οποίο έχει την στήριξη της κυβέρνησης. (Η Telegraph και το Foreign Policy για το ανοικτά ναζιστικό Τάγμα Αζόφ). Στην παρακάτω φιλο-μέινταν ιστοσελίδα αναρτάται υπερήφανα η συμμετοχή της Τετιάνα στο Αζόφ: link εδώ

Βεβαίως, και να μην ήταν προτεινόμενο το συγκεκριμένο άτομο, η πρόταση του ΕΛΚ (που διαπραγματεύεται και με άλλα κόμματα για να στηριχθεί η πρόταση) για να βραβευτεί το Euromaidan για την ”προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών” είναι ενδεικτική του νοήματος και περιεχομένου που δίνουν σε αυτές τις αξίες οι άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις για την ζωή και το μέλλον μας.


Πηγή: Αγγάρα
Σχόλιο:
Στην πάντα "αντικειμενική" wiki την οποία εσχάτως φέρνουν ως παράδειγμα αντικειμενικότητας και διάφοροι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί έως και "κομμουνιστές" ακόμη, το ΕΛΚ που πρότεινε την βράβευση των ναζί παρουσιάζεται ως "κεντρο-δεξιό Ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα που υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ιδρύθηκε το 1976 και διέπεται από τις ιδεολογικές αρχές της χριστιανο-δημοκρατίας, του συντηρητισμού και του κοινωνικού φιλελευθερισμού"

Ρωσική απάντηση στο αμερικανικό «Άμεσο Παγκόσμιο Χτύπημα»

Κατά πληροφορίες, το σύστημα αναπτύχθηκε στη βάση των υπερηχητικών
 πυραύλων-ναυτικών στόχων, «Yakhont» και του ρωσοινδικού αναλόγου του
, «BrahMos». Πηγή: Vladimir Fedorenko / RIA Novosti
16 Σεπτεμβρίου 2014 Ντμίτρι Λιτόβκιν, ειδικά για τη RBTH

Η Ρωσία θα δημιουργήσει το δικό της σύστημα, ανάλογο του αμερικανικού συστήματος «άμεσου παγκόσμιου χτυπήματος», σε περίπτωση που υπάρξει πραγματική απειλή από την πλευρά των ΗΠΑ.
Η Ρωσία σκοπεύει να αποκτήσει το δικό της σύστημα «άμεσου παγκόσμιου χτυπήματος» με τη δημιουργία προηγμένων υπερ-υπερηχητικών πυραύλων. Ο σχεδιασμός και η πειραματική ανάπτυξη τέτοιων τεχνολογιών «τρέχει» από καιρό, αλλά η πρόοδος των εργασιών δεν πολύ-διαφημίζεται.

Η Ρωσία, σε περίπτωση που κρίνει απαραίτητο, θα δημιουργήσει τη δική της έκδοση - απάντηση στο σύστημα «άμεσου παγκόσμιου χτυπήματος» που δημιουργούν οι ΗΠΑ. Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, υπεύθυνος για το στρατιωτικό - βιομηχανικό σύμπλεγμα, Γιούρι Μπορίσοφ. Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι η Μόσχα παρακολουθεί τις κινήσεις της Ουάσιγκτον για τα προηγμένα όπλα, και προχωράει με τις «μηχανές στο φουλ» στη δημιουργία υπερ-υπερηχητικών πυραύλων Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς.

Το πρόγραμμα «άμεσου παγκοσμίου χτυπήματος» αποσκοπεί στη δημιουργία προηγμένων υπερ-υπερηχητικών βλημάτων που θα μπορούν σε ελάχιστο χρόνο να πλήξουν ένα στόχο σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Όπως είπε στην RBTH ο πρώην επικεφαλής του 4ου Ερευνητικού Ινστιτούτου του υπουργείου Άμυνας, Βλαντίμιρ Ντβόρκιν, ο αμερικανικός ναυτικός βαλλιστικός πύραυλος «Trident» μπορεί να πετάξει μέχρι τη Μόσχα μέσα σε 15-20 λεπτά, και ο ICBM «Minuteman-ΙΙΙ», σε 25-35 λεπτά. Η εκτόξευση των συγκεκριμένων διηπειρωτικών πυραύλων, καθώς και ο υπολογισμός των τροχιών τους, μπορεί εύκολα να «πιαστεί» από τα μέσα έγκαιρης προειδοποίησης, και, άρα, υπάρχει χρόνος για να ενεργοποιηθούν τα συστήματα της ρωσικής αντιπυραυλικής άμυνας.

Γι' αυτό, η Ουάσινγκτον θέλει να δημιουργήσει ένα νέο υπερόπλο, που θα διανύει την απόσταση από τις ΗΠΑ στη Ρωσία μέσα σε λιγότερο χρόνο. Σε αντίθεση με τους βαλλιστικούς πυραύλους, αυτά τα υπερηχητικά βλήματα θα εκτοξεύονται είτε από τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη, είτε από τα σιλό «Mk-41». Έτσι, θα είναι δύσκολος, ίσως και πρακτικά αδύνατος, ο εντοπισμός του σημείου εκτόξευσης των πυραύλων από τα υφιστάμενα διαστημικά και επίγεια συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης πυραυλικής επίθεσης. Η Αμερική είναι σήμερα ο ηγέτης σε τέτοιες τεχνολογίες. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, υπερυπερηχητικοί πυραύλοι Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς, δεν αποκλείεται να είναι έτοιμοι το 2018-2020.

Ρωσική απάντηση

Το Kh-90 δεν δόθηκε στο ρωσικό Στρατό, αλλά οι αρχές της λειτουργίας του είναι παρόμοιες με τις προδιαγραφές των ευέλικτων πυρηνικών κεφαλών των βαλλιστικών πυραύλων «Topol-M», «Yars», και του νέου πυραύλου RS-26. Το υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει τους συγκεκριμένους πυραύλους ως οπλικό σύστημα που μπορεί να «νικήσει» οποιοδήποτε σύστημα αντιπυραυλικής ασπίδας στον κόσμο. Σύμφωνα με τους στρατιωτικούς, είναι άκρως ευέλικτο, και μπορεί ανά πάσα στιγμή να «διορθώσει την πορεία του», αλλάζοντας απρόβλεπτα την κατεύθυνση της πτήσης του. Μια ιδιότητα που εγγυάται ότι μπορεί να διαπεράσει το σύστημα της αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ. Στη Ρωσία, παρόμοια σχέδια δεν διαφημίζονται, αν και είναι γνωστό ότι «τρέχουν». Ήδη, από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, στην ΕΣΣΔ είχε κατασκευαστεί το πρώτο υπερ-υπερηχητικό ιπτάμενο σύστημα. Το 1997, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην αεροδιαστημική έκθεση MAKS. Παρουσιάστηκε σαν ένα σύστημα μιας νέας κλάσης με την ονομασία, πειραματικό υπερηχητικό ιπτάμενο μηχάνημα (Gela) Kh-90. Ο πύραυλος, κατά τις δοκιμές, πέταξε σε απόσταση μέχρι και 3.000 km. Μετέφερε δύο κεφαλές με ξεχωριστό σύστημα καθοδήγησης η καθεμία, που μπορούσαν να πλήξουν στόχους σε απόσταση 100 km από το σημείο διαχωρισμού τους από τον πύραυλο.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν, είπε ότι η δημιουργία εγχώριων υπερ-υπερηχητικών πυραύλων αναπτύσσεται με καλούς ρυθμούς. Αν και η αξιολόγηση για την πρόοδο των συγκεκριμένων εργασιών, μπορεί να γίνει μόνο με έμμεσες αποδείξεις. Αυτό το καλοκαίρι, η αμυντική βιομηχανία «Tactical Missiles Corporation», το υπουργείο Άμυνας και το υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας, ανέφεραν ότι υπέγραψαν τη σχετική συμφωνία για την υλοποίηση του προγράμματος, ότι θα επενδυθούν σε αυτή τη φάση πάνω από 55 εκατομμύρια δολάρια, και ότι ο πρώτος πύραυλος θα βγει από τη γραμμή παραγωγής το αργότερο μέχρι το 2020.
Ο πύραυλος «Zircon»
«Συνήθως, οι υπερηχητικοί πύραυλοι Κρουζ πετάνε με ταχύτητα μεταξύ Mach 2 – Mach 3», εξηγεί στη RBTH ο διδάκτωρ φυσικών και μαθηματικών επιστημών, Νικολάι Γκριγκόριεφ. «Εμείς θέλουμε οι δικοί μας πύραυλοι να πετούν με ταχύτητα μεγαλύτερη από Mach 6. Στόχος μας είναι, να δημιουργηθεί μια ιπτάμενη μηχανή που να μπορεί να δουλεύει για 7-10 λεπτά και να αναπτύσσει ταχύτητες πάνω από 1.500 m/s. Τέτοια ιπτάμενα οχήματα έχουμε ήδη κατασκευάσει. Για παράδειγμα, το επαναχρησιμοποιήσιμο διαστημικό σκάφος «Buran», το οποίο κατά την είσοδο του στα πυκνά στρώματα της ατμόσφαιρας ανέπτυσσε τη φανταστική ταχύτητα των Mach 25!».

Στην Έκθεση MAKS-2011, το ρωσικό ερευνητικό ίδρυμα «Central Institute of Aviation Motors» που ειδικεύεται στη σχεδίαση και την κατασκευή κινητήρων αεροσκαφών, παρουσίασε μια σειρά από εξελιγμένα υπερ-υπερηχητικά μηχανήματα. Ο εκπρόσωπός του, Βιατσεσλάβ Σεμιόνοφ, είχε τότε ανακοινώσει, ότι το 2012 θα παρουσιάζονταν στο υπουργείο Άμυνας το πρωτότυπο –επιχειρησιακά έτοιμο- δείγμα του υπερ-υπερηχητικού πυραύλου Κρουζ. Το ίδιο είχε πει τότε και ο διευθύνων Σύμβουλος της κρατικής εταιρείας «Tactical Missiles Corporation», Μπορίς Ομπνόσοφ. Ωστόσο, έκτοτε ουδείς γνωρίζει τι έγινε, αν και πολλές φορές ακούστηκε το όνομα του νέου πυραυλικού συστήματος, «Zircon».

Κατά πληροφορίες, το σύστημα αναπτύχθηκε στη βάση των υπερηχητικών πυραύλων-ναυτικών στόχων, «Yakhont» και του ρωσοϊνδικού αναλόγου του, «BrahMos». Σε αντίθεση με τους Ρώσους, οι Ινδοί της «BrahMos Aerospace Limited» επανειλημμένα έχουν ανακοινώσει ότι εργάζονται εντατικά προς αυτη την κατεύθυνση. Ωστόσο, όπως και οι Αμερικανοί, δεν έχουν και πολλά να καυχηθούν για τα επιτεύγματά τους. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, ο πύραυλος «πετάει», αλλά όχι για αρκετό χρονικό διάστημα.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία
Σχόλιο:
-Εντάξη παιδιά;
-Όλα καλά με την παραμονή της χώρας στο ΝΑΤΟ;
-Όλα ΟΚ με το ΝΑΤΟ Αλέξη;

14 σχόλια:

  1. TRASH στη φωτογραφία που έχεις βάλει για το Λουγκάνσκ μου εξηγείς λίγο τι σύμβολο είναι αυτό στη σημαία και πόσο λαϊκοδημοκρατικό το θεωρείς; Από μια υποτυπώδη προσπάθεια που είχα κάνει να μάθω ρώσικα κάποια-όχι λίγα-χρόνια πριν διαβάζω επίσης ότι στη σημαία γράφει κάτι σαν Λουγκάνσκαγια Ρεσπούμπλικα. Αυτό μου μοιάζει σα δημοκρατία του Λουγκάνσκ και όχι σα λαϊκη δημοκρατία του Λουγκάνσκ. Το λαϊκή μάλλον θα ήταν κάτι σα ναρόντναγια (δεν παίρνω όρκο). Ο συναισθηματισμός καλό είναι να υπάρχει αλλά όχι για να συσκοτίζει τα πράγματα ή το ρόλο κάποιων. Σαφώς και όχι ίσες αποστάσεις ή ουδετερότητα αλλά να τα βλέπουμε και όπως είναι τα πράγματα.

    ρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ρα:
      Η φωτογραφία που έχω βάλει είναι τυχαία επιλογή από το google.
      Η επίσημη ονομασία της περιοχής είναι "λαϊκή δημοκρατία του Λουγκάνσκ" και μπορείς εύκολα να βρεις πολλές σημαίες με την επιγραφή με μια απλή αναζήτηση στο διαδύκτιο, οπότε δεν καταλαβαίνω το νόημα του σχολίου σου.
      -Είναι πως το Λ.Δ.Λουγκάνσκ το έχω βγάλει από το κεφάλι μου;
      -Είναι κάτι άλλο;
      Ο λόγος της επιλογής της συγκεκριμένης φωτό πάντως είναι (πέραν της ευκολίας -από τις πρώτες που μου έβγαλε το ψαχτήρι) η άλλη σημαία που βλέπεις, Η πορτοκαλί μαύρη της αντιφασιστικής νίκης.
      Δεν ξέρω τι δουλειά έχει με αυτό ο συναισθηματισμός, εκτός εάν μου καταλογίζεις φωτοσοπιά...

      Διαγραφή
    2. @ρα:
      -Aυτή την φωτογραφία πως ακριβώς την ερμηνεύεις εσύ;
      http://pix.avaxnews.com/avaxnews/75/5c/00015c75_medium.jpeg

      Διαγραφή
  2. Ή αυτή;
    http://ic.pics.livejournal.com/67viktor/23686184/15923/15923_original.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kοίτα TRASH νομίζω ότι ήμουν πολύ συγκεκριμένος και σίγουρα δε σε κατηγόρησα για photoshop ή ότι έβγαλες το ΛΔ Λουγκάνσκ από το κεφάλι σου.
    Σε ρώτησα αν και κατά πόσο θεωρείς ότι το σύμβολο της σημαίας είναι λαϊκοδημοκρατικό. Η εντύπωσή μου είναι ότι δεν είναι καθόλου τέτοιο. Ως παρατήρηση επιμένω ότι η συγκεκριμένη σημαία αναγράφει "Δημοκρατία του Λουγκάνσκ". Το Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ θα έπρεπε να το αναγράφει ως Луганская народная республика. Το ναρόντναγια λείπει από τη σημαία. Αν επομένως αυτή είναι η σημαία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ το να μην αναγράφει το "λαϊκή" κάτι ασφαλώς σημαίνει κι αυτό Γι' αυτό και λέω πολύ πολύ συγκεκριμένα ότι ο συναισθηματισμός καλός είναι αλλά δε πρέπει να μας κάνει να δίνουμε ιδιότητες του μέρους στο όλο. Το τι είναι μέρος αυτών που αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική επέμβαση ΕΕ/ΗΠΑ δε σημαίνει ότι το ίδιο είναι και το σύνολο αυτών που αντιστέκονται. Το πρόσφατο άρθρο του Βαγενά είναι αρκετά διαφωτιστικό νομίζω και θεώρησα τη συγκεκριμένη φωτογραφία απολύτως ενδεικτική των όσων ανέφερε σε αυτό. Ο συναισθηματισμός λοιπόν δε θα πρέπει να μας κάνει να παραβλέπουμε κάποια πολύ ουσιώδη πράγματα πόσω μάλλον να βαφτίζουμε διαφορετικά τη Ρωσία από το τι είναι σήμερα (αυτό βέβαια δεν το έκανες εσύ).

    ρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ρα:
      Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω. Η ονομασία που έχει δωθεί από τους κατοίκους της περιοχής στο κρατικό τους μόρφωμα είναι Λ.Δ.Λουγκάνσκ. Πρέπει εγώ να την αλλάξω;

      Οι Ρώσοι ιμπεριαλιστές πολύ θέλουν να την αλλάξουν πάλι:
      "... η Μόσχα θα κληθεί να συνδράμει στη δημιουργία των θεσμών της ΛΔ του Ντονέτσκ και της ΛΔ του Λουγκάνσκ (οι ονομασίες πιθανότατα θ’ αλλάξουν, αλλά τυπικά μπορούν για την ώρα να χρησιμοποιούνται οι σημερινές), χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει στο μέλλον..."
      http://gr.rbth.com/opinion/2014/09/10/meta_tin_ekexeiria_ti_32597.html
      Από εκεί και πέρα αν αναφέρεσαι στο άρθρο του Βαγενά που μιλάει "για κάποιες πτυχές" είναι σίγουρα μονόπλευρο, και το δηλώνει και ο ίδιος από τον τίτλο του αφού παραδέχεται πως ασχολείται με κάποιες μόνον από τις "πτυχές".
      Εγώ εκείνο που δεν έχω καταλάβει ακόμη είναι γιατί ασχολείται με αυτές, και όχι τις "άλλες" πτυχές στις οποίες το Κόμμα έχει, όχι μόνο αρθρογραφήσει, αλλά και αντιδράσει (ορθότατα) έμπρακτα και επανειλημμένα.
      Μόνο "διαφωτιστικό" λοιπόν δεν το θεωρώ, αποκομμένο από την υπόλοιπη κομματική αρθρογραφία και πράξη.
      Και όποιος το αποκόπτει από αυτά, σίγουρα διαστρευλώνει την κατ' εμέ σωστή θέση του ΚΚΕ.

      Σου έδωσα και άλλες δύο φωτογραφίες. -Αυτές δεν είναι ενδεικτικές;

      Όσο για τις "ιδιότητες του μέρους στο όλο", πόσοι στο ΕΑΜ ήταν κομμουνιστές;

      Θα συνεχίσω γιατί ανοίγεις ζητήματα που είναι
      α)ήδη απαντημένα σε άλλα ποστ (κοίτα τα σχόλια στην ετικέτα "Ρωσία")
      β)δεν προλαβαίνω τώρα να τα αναπτύξω και πάλι ξανά, δώσε μου λίγο χρόνο γιατί θέλω να βρω τις παραπομπές από τον "Ρ", τον "902", κλπ

      Διαγραφή
    2. @ρα:
      Υ.Γ.
      Εφόσον εγώ "δεν βαφτίζω την Ρωσία ως κάτι άλλο από αυτό που είναι", γιατί οφείλω να απολογηθώ για όποιον το κάνει;

      Διαγραφή
    3. @ρα:
      Υ.Γ.2
      Τα "πρόσφατα" ή λιγότερο πρόσφατα άρθρα του Βαγενά δεν έχουν καμμία σχέση με το θέμα του ποστ, και έχουν αναρτηθεί μάλιστα αρκετά από αυτά στο μπλογκ. Δεν σε είδα να σχολιάζεις εκεί.
      Νομίζω πως αρκετά τρολάρισες την ανάρτηση.

      Διαγραφή
    4. ΟΚ, συγγνώμη που είμαι "κουμπωμένος" στην είδηση ότι μια "λαϊκή δημοκρατία" δηλώνει ότι προτιμά ένα καπιταλιστικό νόμισμα (το ρούβλι) από ένα άλλο καπιτιλιστικό νόμισμα (τη γκρίβνα). Γιατί σαφώς και είναι ανακρίβεια ότι θα εκδώσει ρούβλι, κανένα νόμισμα δε θα εκδώσει, το ότι προτιμά να χρησιμοποιεί το ρωσικό ρούβλι λέει η είδηση. Και μάλιστα όχι άμεσα γιατί αυτό θα προξενούσε αναταραχή στο ...τραπεζικό σύστημα. Συγγνώμη που είμαι "κουμπωμένος" όταν στη σημαία μια "λαϊκής δημοκρατίας" παραλείπεται-όλως τυχαίως-το "λαϊκή". Και συγγνώμη που δε με πιάνουν δάκρυα συγκίνησης όταν στη σημαία μιας λαϊκής δημοκρατίας φιγουράρουν σύμβολα του τσαρικού στρατού.

      Ναι στο ΕΑΜ δεν ήταν μόνο κομμουνιστές αλλά όσοι ήταν στο ΕΑΜ δεν πήγαιναν στον αγώνα κάτω από βασιλικά,βενιζελικά ή τεταρτοαυγουστιανά σύμβολα. Και το στρατιωτικό σκέλος του ΕΑΜ είχε πολλαπλάσιο μέγεθος από αυτό που έχουν κάποιοι σε μια πολυ πολυπληθέστερη περιοχή.

      ρα

      Διαγραφή
    5. @ρα:
      Εγώ δεν είμαι ούτε "κουμπωμένος" ούτε "ξεκούμπωτος".
      Παραθέτω τις ειδήσεις ασχολίαστες, ως έχουν, και δεν ψάχνω να ντύσω την είδηση με φωτό που να με "βολεύουν".

      Όσο για τα Ρώσικα εθνικά σύμβολα, θεωρώ απόλυτα λογικό να ενυπάρχουν σε έναν αγώνα με έντονα εθνικοαπελευθερωτικά χαρακτηριστικά. Όσο για το ΕΑΜ, την Ελληνική σημαία με το χριστιανικό σύμβολο χρησιμοποιούσε και όχι κάποια άλλη. Να τους κάνουμε ντα;
      Και δεν είναι τσαρικό το σύμβολο που είδες. Δεν υπάρχει τσαρικός θυρεός με τα καμίνια των χαλυβουργών και τις αξίνες των ανθρακορύγχων...

      Από εκεί και πέρα τρολάρεις χαρακτηριστικά, γιατί αυτά που λες ("δάκρυα συγκίνησης" κλπ) δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με την ανάρτηση αφενός, και είναι αρκούντως ερειστικά αφεταίρου, ώστε να προκληθώ να απαντήσω στο ανάλογο ύφος.

      Εάν το ζήτημα σου είναι η άποψη μου για τον αγώνα των κατοίκων της πρώην ανατολικής Ουκρανίας, δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις να προβοκάρεις ή να εκμαιεύσεις απαντήσεις, αφού έχω τοποθετηθεί σαφώς.

      Η αντίσταση σε ένα φασιστικό πραξικόπημα και στην επακόλουθη προσπάθεια εθνικής ομογενοποίησης ενός πολυεθνικού κράτους, είναι ένας αγώνας δίκαιος, οπότε αξίζει την αλληλεγγύη μου.
      Εκτός εάν δεν έγινε ναζιστικό πραξικόπημα, δεν έγινε ξένη επέμβαση, δεν έγινε απόπειρα εθνικής ομογενοποίησης, και είμαστε όλοι τρελλοί, και ο Ριζοσπάστης που τα γράφει αυτά από την πρώτη στιγμή λέει ότι του κατέβει.

      Περεταίρω, αυτός ο αγώνας έχει σαφείς φιλοσοβιετικές και αντιφασιστικές αναφορές από την πρώτη στιγμή, πράγμα που δεν υποτιμάω καθόλου, ούτε καν στο συμβολικό επίπεδο. Ακόμη και εάν αυτό δεν υπήρχε, και πάλι θα ήμουν αλληλέγγυος στον αγώνα αυτόν, γιατί πέραν του δίκαιου χαρακτήρα του υπάρχει και το Λενινιστικό καθήκον να επιδιώξω την ήττα του "δικού μου" ιμπεριαλισμού που η επέμβαση του στην Ουκρανία πήρε τον χαρακτήρα ναζιστικού πραξικοπήματος και εθνοκάθαρσης.

      Την μπούρδα περί "μεγέθους" την προσπερνάω στα γρήγορα. Ο ΔΣΕ είχε στο πηκ της δύναμης του γύρω στους 25.000 σε μια χώρα με πολύ μεγαλύτερο πλυθησμό από του Ντονμπάς (αλήθεια το "πολυπληθέστερη περιοχή" από που το έβγαλες;).
      Μήπως αυτό σήμαινε κάτι για το δίκαιο του αγώνα του ή για το εάν εκπροσωπούσε την πλειοψηφεία του Ελληνικού λαού; Σε ρωτάω γιατί εφόσον επιστρατεύεις κλασσικά ακροδεξιά επιχειρήματα (έχει ειπωθεί από αυτούς για τον ΔΣΕ), είσαι σε πολύ άσχημο μονοπάτι.

      Διαγραφή
    6. Υ.Γ.
      Αν θέλεις κάνε λίγη υπομονή, γιατί σκοπεύω να κάνω μια ανάρτηση του γιατί το ΚΚΕ δεν "μπορεί" (και σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα) να σταθεί άμεσα αλληλέγγυο στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Νοβορώσια, και αυτό έχει άμεση σχέση με την μορφή που πήρε εξ'αρχής αυτός ο αγώνας ως αποσχιστικός, αλλά και την συνακόλουθη αυτής της μορφής, αδυναμίας των αδελφών κομμάτων να τον υποστηρίξουν, αφού κάτι τέτοιο συνεπάγεται την κατηγορία της "εσχάτης προδοσίας" με όλες της τις συνέπειες αφενός, αφήνει ανέγγιχτη την ήδη δημιουργηθήσα κατάσταση στην υπόλοιπη Ουκρανία αφαιτέρου.
      Αυτά είναι που εγώ καταλαβαίνω, και όχι τα ανιστόριτα "όλοι φασίστες είναι" και τα "δεν παίρνουμε θέση" που διαβάζω στα νέτια.

      Διαγραφή
  4. @ρα:
    Εάν κατάλαβα ορθά, θεωρείς πως το σχόλιο μου στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 - 12:23 μ.μ., καθιστά ανεπίκαιρο το ανταπαντητικό δικό σου, οπότε και δεν χρειάζεται να δημοσιεύσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε θα χρησιμοποιούσα ακριβώς αυτό τον όρο αλλά ναι, θεωρώ πως δε βλάπτει λίγη υπομονή για μια τέτοια ανάρτηση οπότε τα σχόλια μπορούν να περιμένουν μέχρι τότε.

    ρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.