Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Δελαστίκ εναντίον απλής αναλογικής!

Εκλογικοί νόμοι και υποκρινόμενοι τις... «μωρές παρθένες»!


Πόσο συμβατή είναι με την πολιτική ηθική του συστήματος η πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου να καταργηθεί από τη Βουλή αυτή τη φορά το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, με μοναδική αιτιολογία να μην τις πάρει ο... ΣΥΡΙΖΑ; Απολύτως συμβατή! 
Κατάπτυστη είναι η «ηθική» των εκλογικών νόμων στη χώρα μας, οπότε όσο εξόφθαλμα αισχρά ιδιοτελής και να είναι οποιαδήποτε πρόταση εκλογικού νόμου, είναι αδύνατον να βγει εκτός των ανεκτών ορίων της ηθικής του συστήματος στον τομέα αυτόν.

Υπενθυμίζουμε ότι ακριβώς το ΠΑΣΟΚ εισήγαγε το μπόνους των 40 εδρών στο πρώτο κόμμα και η ΝΔ αύξησε το μπόνους αυτό στις 50 έδρες! Οταν το εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση σχημάτισε φυσικά το ΠΑΣΟΚ. Οταν το αύξησε η ΝΔ, κυβέρνηση έκανε η ΝΔ! Τώρα που ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ μπορούν να κατακτήσουν την πρώτη θέση και να φτιάξουν κυβέρνηση, ανόητοι είναι -κατά τη δική τους οπτική γωνία- να δώσουν και πενήντα έδρες επιπλέον στον ΣΥΡΙΖΑ που θα βγει πρώτος; Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και να μην παριστάνουμε τους εμβρόντητους από την ανηθικότητα των σημερινών πολιτικών ηγετών, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι οι παλαιότεροι και δήθεν «θρυλικοί» πολιτικοί ηγέτες ήταν πολύ, πολύ... χειρότεροι!

Μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας σε σχέση με τις εκλογές ήταν ο... «εθνάρχης» Κωνσταντίνος Καραμανλής! Δεν φτάνει που πρωθυπουργός διορίστηκε από το παλάτι εντελώς πραξικοπηματικά, χωρίς εκλογές, μετά τον θάνατο του νόμιμου πρωθυπουργού Αλέξανδρου Παπάγου στις 4 Οκτωβρίου του 1955. Προσέθεσε αμέσως στην καριέρα του το μεγαλύτερο εκλογικό πραξικόπημα του ελληνικού κράτους! Στις εκλογές του Φεβρουαρίου του 1956, το κόμμα του Καραμανλή, η Εθνική Ριζοσπαστική Ενωσις (ΕΡΕ), ήρθε δεύτερο με 47,38% των ψήφων. Πρώτη ήρθε η Δημοκρατική Ενωσις, ένας συνασπισμός κεντρώων και αριστερών κομμάτων με 48,15 των ψήφων. Ε, λοιπόν, ο Καραμανλής είχε στήσει έναν τόσο αισχρό εκλογικό νόμο που το πρώτο κόμμα πήρε μόνο 132 από τις 300 έδρες και το δικό του κόμμα που ήρθε δεύτερο πήρε... 165 έδρες!!!

Το ξαναγράφουμε, πήρε 132 το πρώτο κόμμα και... 165 έδρες το δεύτερο! Νέο καλπονοθευτικό νόμο έστησε ο Καραμανλής στις εκλογές του Μαΐου του 1958. Ο νόμος θα ευνοούσε το πρώτο κόμμα και θα «έθαβε» το τρίτο, που υπολόγιζε ο «εθνάρχης» ότι θα ήταν η αριστερή ΕΔΑ. Την πάτησε όμως γιατί η ΕΔΑ, εντελώς απροσδόκητα, ξεπέρασε κατά τέσσερις εκατοστιαίες μονάδες το κεντρώο κόμμα των Φιλελεύθερων (24,42% έναντι 20,67%)! Οπότε η ΕΡΕ με 41,16% πήρε 171 έδρες και οι Φιλελεύθεροι με τις μισές ψήφους (20,67%) πήραν μόνο... 36 έδρες!!!

Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1961, με πρωθυπουργό φυσικά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, το κράτος της Δεξιάς οργάνωσε τις διαβόητες εκλογές «βίας και νοθείας» όπως πέρασαν στην Ιστορία, αλλοιώνοντας τα αποτελέσματά τους! Νέα νίκη του «εθνάρχη». Δεν ήταν όμως μόνο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εφευρέτης καλπονοθευτικών εκλογικών νόμων. Τι να πούμε τότε για τον Αλέξανδρο Παπάγο, ο οποίος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 1952 με οριακά λιγότερες από τις μισές ψήφους (ποσοστό 49,22%) παίρνει το... 82,33% (!!!) των εδρών του κοινοβουλίου - τις 247 από τις 300! Ο συνασπισμός των κεντρώων κομμάτων με 34,22% των ψήφων παίρνει το ένα... πέμπτο των εδρών του Παπάγου, μόνο 51, ενώ η ΕΔΑ με 9,55% δεν πήρε απολύτως καμία έδρα!!!

Οσο για την απλή αναλογική που ενδεχομένως μας προκύψει, αν τελικά υποβληθεί στη Βουλή τέτοια πρόταση, πράγμα για το οποίο έχουμε ισχυρότατες αμφιβολίες αν τελικά θα γίνει (μόνο για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών έχει μιλήσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όχι για απλή αναλογική!), πρέπει να υπενθυμίσουμε στους ηλικιωμένους και να πληροφορήσουμε τους νεότερους ότι έχει ισχύσει στη χώρα μας μόνο δύο φορές, χαμένες στα βάθη των δεκαετιών του παρελθόντος.
Η πρώτη ήταν στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου του 1950, αμέσως μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου. Η δεύτερη ήταν ενάμιση χρόνο αργότερα, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 1951, όταν πρωθυπουργός ανέλαβε ο Νικόλαος Πλαστήρας. Πέντε περίπου μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η κυβέρνηση Πλαστήρα εκτέλεσε τον «άνθρωπο με το γαρίφαλο» του ΚΚΕ, τον Νίκο Μπελογιάννη. Στις εκλογές της 9ης Σεπτεμβρίου 1951 εξελέγησαν βουλευτές και τα στελέχη του ΚΚΕ Μανώλης Γλέζος, Στέφανος Σαράφης, Αντώνης Αμπατιέλος, Ηλίας Ηλιού, Γιάννης Ιμβριώτης μεταξύ άλλων οι οποίοι ήταν κρατούμενοι στο στρατόπεδο του Αϊ-Στράτη. Στις 9 Νοεμβρίου αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι για να ορκιστούν βουλευτές, αλλά στις 12 Δεκεμβρίου, έναν μήνα αργότερα, ακύρωσε το εκλογοδικείο την εκλογή τους και τους ξαναέστειλαν εξορία. Η κυβέρνηση Πλαστήρα, με αυτά τα πεπραγμένα, ήταν η τελευταία κυβέρνηση απλής αναλογικής στην Ελλάδα...
Πηγή: Έθνος
Σχόλιο:
Ο Γ.Δελαστίκ "όλως περιέργως" μοιάζει να "ξεχνάει" τις εκλογές του 1989 που διεξήχθησαν με απλή αναλογική, και τις κυβερνήσεις (Τζαννετάκη-Ζολώτα) που προέκυψαν από αυτές, και μας γυρνάει πίσω στην δεκαετία του '50.
 Ίσως γιατί ξαφνικά θέλει να ξεχάσει τον αριστερό κυβερνητισμό που κατακεραύνωνε για τότε, και στον οποίο δίνει όρκους πίστης σήμερα...
 Μιλώντας επίσης για "πολιτικούς απατεώνες" στο θέμα του εκλογικού νόμου, ο Γ.Δελαστίκ πολύ βολικά "ξεχνάει" να αναφέρει το ΠΑΣΟΚ του Α.Παπανδρέου που πριν το 1981 είχε στο πρόγραμμα του την συνταγματική καθιέρωση της απλής αναλογικής ως "πάγιου εκλογικού συστήματος", που φυσικά δεν εφάρμοσε ποτέ αφού το ΠΑΣΟΚ ως πρώτο κόμμα μέχρι το 1989 μπορούσε να καρπώνεται το ίδιο τα οφέλη από τα διάφορα καλπονοθευτικά μπόνους και τερτίπια. Ίσως να τα "ξέχασε" αυτά, για να μην γίνονται συνειρμοί και συγκρίσεις με κάποιους παρόμοιους πολιτικούς απατεώνες στο σήμερα....
Βλέπε ακόμη:

4 σχόλια:

 1. Τα ... καλά και ... συμφέροντα, τες ψυχών ... ημών !

  Τι ψάχνεις ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μιας και έχει εδώ ΑΝΤΑΡΣΥΑ... από εκδήλωση ομάδας που πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ (αποδεικτικό #2):

  Το τελευταίο Σαββατοκύριακο (27-28) κάθε Σεπτέμβρη λαμβάνουν χώρα οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κατά τις οποίες η είσοδος στα μουσεία είναι ελεύθερη. Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας την Κυριακή 28/9 στις 5 μ.μ. θα διοργανώσει δωρεάν ξενάγηση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44), με διπλωματούχο ξεναγό.

  Τώρα με την ιμπεριαλιστική προσάρτηση της Ουκρανίας από την ΕΕ, με την βοήθεια των φασιστών βεβαίως βεβαίως, ε θα πρέπει να μάθουμε και εμείς τι μας φέρνει κοντά με όλους αυτούς (τα «γκούλαγκ», οι «Ουκρανικοί λιμοί», το «Κατίν», οι «ολοκληρωτισμοί», κλπ)
  (άνοιγμα προς το πλατύ κοινό μνημείων και χώρων δύσκολα προσβάσιμων τον υπόλοιπο χρόνο. Η επιλογή τέτοιων χώρων έχει σκοπό την πρόκληση μεγαλύτερου ενδιαφέροντος από την πλευρά του κοινού, αφού πρόκειται για μνημεία άγνωστα σ' αυτό και επομένως απαλλαγμένα από το βάρος προηγούμενων "ερμηνειών".
  Ο σκοπός του προγράμματος υλοποιείται με τη συνειδητοποίηση της κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας σε πολιτιστικό, κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης μας με το παρελθόν,τη γνωριμία και την εξοικείωση με το Άλλο (
  το what?), καθώς και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και οργανώσεων εθελοντών.
  )

  Και το σεχταριστικό ΚΚΕ, για το ίδιο θέμα

  Φαντάζομαι το «μορφώστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» θα είναι ο μπούσουλας που θα πορευτεί όλος αυτός ο χώρος για φέτος... Γιατί δεν είναι όλα Ελλάδα πώς να το κάνουμε, υπάρχει και η ΕΕ, το ΝΑΤΟ... όλοι θα φάμε, που λέει και ο Πάγκαλος. Κοσμοπολιτισμός ρε γαμώτο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @krs:
   Εποικοδομητικότατο το σχόλιο σου.
   -Ξέρεις όμως τι αναρωτιέμαι;
   -Υπάρχει στην πραγματικότητα ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ή είναι ένα ακόμη κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ για να μαζεύει ψηφοφόρους που στην καθημερινότητα τους θέλουν να φοράνε το κοστούμι του "αριστεριστή";
   (Τον όρο "αριστεριστής" τον θεωρώ άκρως τιμητικό για τους ξεσκολισμένους σοσιαλδημοκράτες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ φυσικά...)

   Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.