Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Πάνω από 40 τα πτώματα αμάχων στους μαζικούς τάφους στην ανατολική Ουκρανία

Ανατριχιαστικό το θέαμα που αποκαλύπτεται από τις έρευνες της πολιτοφυλακής στο Ντονιέτσκ. Οπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, Αλεξάντερ Ζακαρτσένκο, στο ραδιοφωικό σταθμό Russian News Service, έχουν εντοπιστεί περίπου 40 πτώματα αμάχων, στον έναν από τους τρεις ομαδικούς τάφους: «Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τρεις ομαδικοί τάφοι. Στον έναν από αυτούς υπάρχουν περίπου 40 πτώματα αμάχων. Στους άλλους δύο υπάρχουν πτώματα ανδρών της πολιτοφυλακής και ουκρανών στρατιωτών» είπε ο Ζακαρτσένκο, συμπληρώνοντας πως είναι ακόμη νωρίς για να αναφερθεί ο ακριβής αριθμός των ομαδικών τάφων, καθώς οι έρευνες της πολιτοφυλακής συνεχίζονται.
Στον τόπο αναμένεται να φτάσουν κλιμάκια του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Αμυνας, καθώς και ομάδες διεθνών εμπειρογνωμόνων από τη Ρωσία και την Ευρώπη.
Οι ομαδικοί τάφοι έχουν εντοπιστεί σε εδάφη που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της ουκρανικής Εθνικής Φρουράς. Την ύπαρξη επιβεβαιώνει και η αποστολή της ομάδας Ειδικής Παρακολούθησης του ΟΑΣΕ. Οπως έγραψε στην καθημερινή αναφορά της στις 23 Σεπτεμβρίου, η στρατιωτική αστυνομία του Ντονιέτσκ εντόπισε τους τάφους – δύο στο ανθρακωρυχείο Κομουνάρ, κοντά στο χωριό Νίζνια Κρίνκα, 35χλμ βορειοανατολικά του Ντονιέτσκ και ο τρίτος μέσα στο χωριό. Οι συγκεκριμένες περιοχές ήταν υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού και της Εθνικής Φρουράς Aidar, αναφέρει η έκθεση του ΟΑΣΕ.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στον τάφο εντοπίστηκαν οι σοροί τεσσάρων ανθρώπων, ενός άνδρα και τριών γυναικών, η μία εκ των οποίων ήταν έγκυος, και βάση των ενδείξεων είχαν υποστεί βιασμό, βασανιστήρια και ήταν δεμένες όταν πυροβολήθηκαν.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Μόσχα: Πρόκειται για στρατιωτικό έγκλημα που δεν θα μείνει ατιμώρητο


Για στρατιωτικό έγκλημα(σ.σ. "έγκλημα πολέμου") κάνει λόγο το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας που επιμένει σε επείγουσα και ολοκληρωμένη διεθνή έρευνα για τον εντοπισμό των ομαδικών τάφων αμάχων, καθώς οι δολοφονίες είναι πιθανόν να έχουν διαπραχθεί από τον ουκρανικό στρατό, όπως δήλωσε χθες ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς στη Γενεύη Αλεξέι Μποροντάβκιν.

Σύμφωνα με τις αρχές του Ντονιέτσκ, οι σοροί των νεκρών στους ομαδικούς τάφους στο Κομουνάρ ξεπερνούν ήδη τις 40 και ακόμη οι έρευνες συνεχίζονται.
Ο ρώσος διπλωμάτης τόνισε πως η Μόσχα αναμένει από την ουκρανική κυβέρνηση να τηρήσει τη δέσμευσή της για την διερεύνηση όλων των εγκλημάτων: «Οι εκατοντάδες πράξεις βίας από τα “τάγματα τιμωρίας” του ουκρανικού στρατού στην νοτιοανατολική Ουκρανία δεν θα μείνουν – και δεν πρέπει να μείνουν – ατιμώρητα».

Οι ευθύνες του Κιέβου
Εξάλλου ο επίτροπος του ρωσικού ΥΠΕΞ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Κονσταντίν Ντολγκόφ επανέλαβε πως η Μόσχα ζητά τη συμμετοχή των διεθνών οργανισμών, όπως ο ΟΗΕ, ο ΟΑΣΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης να συμμετέχουν με ειδικές αποστολές στη διερεύνηση των ομαδικών τάφων στην ανατολική Ουκρανία.

«Οι αρχές του Κιέβου φέρουν καίρια ευθύνη, καθώς υπάρξουν σοβαρές ενδείξεις πως οι περιοχές που βρέθηκαν οι ομαδικοί τάφοι βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των ταγμάτων της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς. Το γεγονός από μόνο του δείχνει τους αυτουργούς του εγκλήματος» είπε ο Ντολγκόφ.

Aπό την πλευρά του το Κίεβο αρνείται κάθε εμπλοκή, με τον εκπρόσωπο τύπου του Ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Αντρέι Λισένκο να καταγγέλλει μια «καλοσχεδιασμένη πρόκληση που ωστόσο δεν εκτελέστηκε σωστά» από τους αυτονομιστές. Και ο ουκρανικός στρατός διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή και καταγγέλλει με ανακοίνωση ένα «νέο παράδειγμα παραπληροφόρησης των ρωσικών μέσων ενημέρωσης».

Στη Μόσχα το κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία ζήτησε την άμεση συγκρότηση μιας διεθνούς επιτροπής έρευνας: «Τα εγκλήματα πολέμου πρέπει να τιμωρούνται στο όνομα των νεκρών, των ζωντανών και εκείνων που δεν έχουν ακόμα γεννηθεί» δήλωσε στη Δούμα (Κάτω Βουλή) ο Βιατσεσλάβ Νικόνοφ, εκ μέρους της Ενωμένης Ρωσίας.

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς η Ευρώπη και η Αμερική ερευνούν μόνο ανύπαρκτα σοβιετικά εγκλήματα πολέμου. gorf

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.