Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Υπάρχει η κατηγορία "αριστερίστικος οπορτουνισμός" στο έργο του Λένιν; (ολοκληρωμένο)

7 σχόλια:

  1. Kανόνες σχολιασμού του μπλογκ:

    Ολα τα σχόλια είναι στην διάθεση του διαχειριστή για αναδημοσίευση ή άλλη επεξεργασία, χωρίς να αλλιώνεται το περιεχόμενο τους, πέρα από γραμματικές διορθώσεις.
    Ολα τα σχόλια πρέπει να έχουν ψευδώνυμο, προκειμένου να διευκολύνεται η συζήτηση.
    Ολα τα σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση (που σκοπό έχουν δηλαδή να προκαλέσουν καβγά και όχι συζήτηση) θα διαγράφονται
    Ολα τα εμφανώς εκτός θέματος της ανάρτησης σχόλια, θα διαγράφονται
    Σχόλια που παραπέμπουν με link σε πηγές που σχετίζονται με μυστικές ή άλλες υπηρεσίες, θα διαγράφονται.
    Διατηρούμε το δικαίωμα διαγραφής σχολίων που προωθούν εμφανώς αντιδραστικές ιδεολογίες (φασισμός, ρατσισμός, αντικομμουνισμός, κλπ).
    Ολα τα σχόλια πρέπει να είναι γραμμένα σε Ελληνική γραφή και όχι σε greeklish.

    http://fadomduck2.blogspot.gr/p/greeklish-2-greek.html

    Οπότε επανέρχεσαι με ένα ψευδώνυμο, και λιγότερο ερειστικό υφάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για αυτές τις συμπεριφορές τις τσαμπουκο-τραμπουκαλιδικες τι είναι το ποιο ορθό;

    Να αδιαφορήσεις;
    Να απαντήσεις;
    Να δείξεις ότι και καλά φοβήθηκες (οχι όμως κοροϊδευτικά, αλλά υποκριτικά! Να τον κάνεις να πιστέψει ότι επεκράτησε, υπερίσχυσε! Να του χαρίσεις μια ηδονή! Ώστε την επόμενη φορά να τον πιάσεις στον ύπνο...;)

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      Τίποτε από όλα αυτά.
      Οι κανόνες σχολιασμού δεν μπαίνουν για να αισθανθεί κάποιος καλά ή άσχημα, αλλά για να μπορεί να γίνει ανταλλαγή απόψεων.

      Διαγραφή
    2. @TRASH:

      Εχεις δικιο. Ειναι στους κανονες.
      "Ολα τα σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση (που σκοπό έχουν δηλαδή να προκαλέσουν καβγά και όχι συζήτηση) θα διαγράφονται"

      Μπερδεύτηκα, γτ τον προβληματισμό τον είχα σχηματίσει στο μυαλό μου στον έξω κόσμο, σε ζωντανό χρόνο, όχι σε διαδικτυακό!

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή
  3. Θα έπρεπε να το διαβάζεις σε:
    http://leninreloaded.blogspot.com/2014/06/guengl.html?showComment=1401945769824#c5668008847003259504
    αλλά που τέτοια τύχη.

    "@Μήτσο αναλαμβάνω την ευθύνη για τον "ξερόλα" και τον "διαβαστερό" :)
    Δεν είμαι ο camus και φυσικά προσπάθησα στο δικό του blog να του θέσω το θέμα αλλά δεν δέχεται ανώνυμα σχόλια!!!
    Από κει και πέρα νόμιζα πως δεν γνώριζε για τον Κύριλλο ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ και προσπαθούσα να του το πω. Τελικά το ήξερε ή το βρήκε και το έβαλε σε σχόλιο που το άφησε ο Αντώνης να φανεί.

    Τέλος είναι πασιφανής η αδυναμία του Αντώνη να κάνει διάλογο με άτομα όπου σε κάποια λεπτομέρεια θα βρουν πως απάντησε πρόχειρα ή έκανε λάθος.
    Σβήνοντας τα σχόλια σβήνει και τα ίχνη της ανασφάλειας που νιώθει.

    Αυτά!

    ΔΚ

    ΥΓ.@Μήτσο το έστειλα και στον "σφυροδρέπανο" και όσα είπε στο δικό του σχόλιο κοψίματος κρύβεται μία αλήθεια. Παραδέξου το!"

    Κατά τα άλλα αναρωτίσου σαν εξαρχιώτης αν "η ελευθερία σχολίων είναι θεραπευτική"; ή "το κρύψιμο της πραγματικότητας", που είναι πως πολλοί με δομημένο λόγο είναι αντίθετοι σε τακτικές, "χρήζει θεραπείας";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ΔΚ:
    Χίλια συγνώμη που δεν είμαι όλη μέρα επάνω από τα σχόλια του Αντώνη και μου διέφυγε. Αλλά και εσένα δεν θα έπρεπε να σου διαφύγει η απάντηση μου στο alter ego σου στο ίδιο μπλογκ:

    http://leninreloaded.blogspot.com/2014/06/i_4.html?showComment=1401892075249#c6374314689668215709

    Στο πρώτο κείμενο του "Ρ" η λέξη "αριστερός" είναι ορθά σε εισαγωγικά δίπλα από την λέξη οπορτουνισμός. Δεν μιλάει δηλαδή για κάποιον αριστερό οπορτουνισμό (αντίφαση εν τοις όροις) αλλά για κανονικότατο δεξιό οπορτουνισμό με "αριστερή" φρασεολογία.
    Το άρθρο από την ΚΟΜΕΠ στο οποίο παραπέμπεις δικαιώνει την πιο πάνω διαπίστωση (και φυσικά τοποθετεί -ορθά- την λέξη "αριστερό" και πάλι εντός εισαγωγικών):
    "...Το σύγχρονο «αριστερό» οπορτουνιστικό ρεύμα δεν αποτελεί σίγουρα «παιδική αρρώστια του κομμουνισμού» – όπως το χαρακτήριζε ο Λένιν στην εποχή του – και έχει διαφοροποιηθεί ακόμα και σε σχέση με αυτό της δεκαετίας του 1970. Πρέπει να σημειώσουμε ιδιαίτερα την επίδραση «αντιεξουσιαστικών» απόψεων στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του σύγχρονου «αριστερού» οπορτουνισμού, καθώς και την πιο έντονη επίδραση νεο-τροτσκιστικών και άλλων «δεξιών» οπορτουνιστικών ρευμάτων και του ευρωκομμουνισμού.
    Ο σύγχρονος «αριστερός» οπορτουνισμός εμφανίζεται να χρησιμοποιεί «αριστερά» συνθήματα, αλλά οδηγείται στο μηδενισμό και στην άρνηση της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και του κομμουνιστικού κινήματος στον 20ό αιώνα. Ετσι συμπίπτει με τον αντικομμουνισμό άλλων δυνάμεων. Οι δυνάμεις του δε διστάζουν να διαπραγματεύονται τη θέση τους με τη σοσιαλδημοκρατία και το «δεξιό» οπορτουνισμό. Αποτελούν πρόθυμους συμμάχους στη στήριξη των αντινεοφιλελεύθερων μετώπων και έτσι αντικειμενικά συμβάλλουν στην ενσωμάτωση και το συμβιβασμό με την αστική πολιτική..."

    -Στο κείμενο του Παπασταύρου η λέξη "αριστερός" είναι με κάτι εισαγωγικά σαν πολυκατοικίες δίπλα από το οπορτουνισμός. Ούτε τον τίτλο δεν είδες πριν το ποστάρεις;

    Το συμπέρασμα πως είσαι το ίδιο πρόσωπο με τον χρήστη Kostas Camus το έβγαλα ακριβώς από το σχόλιο σου στο σφυροδρέπανο όπου μας οδηγείς με λινκ κατευθείαν στο μπλοκ του συγκεκριμένου χρήστη. Είναι ευνόητη η σύνδεση των γεγονότων.

    Το τι λέει το σφυροδρέπανο είναι δικό του πρόβλημα. Από εδώ δεν θα γίνει σχολιασμός για συντροφικά μπλοκ. Πολύ περισσότερο που και οι δύο που ανέφερες είναι φίλοι μου.

    Το μπλοκ δεν ενδιαφέρεται ούτε έχει τον χρόνο να θεραπεύει τον κάθε κομπλεξικό. Άλλη είναι η λειτουργία του. Οι ψυχαναλυτές πληρώνονται αδρά εξάλλου για κάνω εγώ την δουλειά τους τσάμπα.

    Με δεδομένο πως από τα συμφραζόμενα προκύπτει πως είσαι και ο αποστολέας των δύο ανώνυμων σχολίων, κάπου εδώ μας αφήνεις να πας να εργατοαγωνιστείς αλλού που λέει και ο Αντώνης.

    Τέλος εκπομπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΔΚ:
      Υ.Γ,
      Πασιφανής είναι η δική σας αδυναμία με οποιονδήποτε έστω και ελάχιστα συγκροτημένο άνθρωπο, πέραν της τσιτατολογικής κοπτοραπτικής.
      Η αποστροφή σου για την Αντώνη πέρασε μόνο και μόνο γιατί δεν ήθελα να μείνει αναπάντητο το πολιτικό μέρος της αιτίασης σου.
      Ίσα-ίσα, εκεί επάνω ήθελα να γίνει κουβέντα, αλλά εσύ προφανέστατα δεν είχες τέτοιο σκοπό...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.