Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Τουλάχιστον τρεις τραυματίες από νέα επίθεση τραμπούκων στη «Στρούγκα» μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Αναδημοσίευση από "βαθύ κόκκινο"

Ομάδα τριάντα περίπου τραμπούκων επιτέθηκαν για δεύτερη φορά στο χώρο της «Στρούγκας», μέσα στον οποίο τα μέλη της συλλογικότητας προσπαθούσαν να επανορθώσουν τις ζημιές. Με τεράστιες πέτρες, κομμάτια από μάρμαρα, καδρόνια και μπουκάλια επιτέθηκαν στους δεκάδες ανθρώπους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τη «Στρούγκα». Μέχρι στιγμής υπάρχουν τουλάχιστον τρεις τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι δύο είναι σύντροφοι της «Κόντρας», η συνταξιούχος καθηγήτρια Ελσα Βούλγαρη και ο συνταξιούχος αρχιτέκτονας Πέτρος Περάκης.

Οι υπερασπιστές της «Στρούγκας» απώθησαν τους εισβολείς, ενώ ο κόσμος απ’ έξω, που αρχικά σκόρπισε, συγκεντρώθηκε και πάλι και πολλαπλασιάζεται. Αυτή τη στιγμή ασθενοφόρο παραλαμβάνει έναν τέταρτο τραυματία.

Οι άνθρωποι της «Στρούγκας» απευθύνουν έκκληση σε κάθε δημοκράτη, αντιφασίστα, αριστερό, κομμουνιστή, αναρχικό, να πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια για να υπερασπιστεί ένα γνήσιο λαϊκό εγχείρημα από τις επιθέσεις των τραμπούκων.


Νέα Φιλαδέλφεια: Λιντσάρησαν ανθρώπους, βανδάλισαν τη "Στρούγκα"

Υπό την προστασία της αστυνομίας, ο ιδιωτικός στρατός του Μελισσανίδη έσπειρε τον τρόμο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ξυλοκόπησαν ανθρώπους, κυνήγησαν άλλους, έδειραν γυναίκες και ηλικιωμένους.

Αυτή τη στιγμή επιτίθενται στον αυτοοργανωμένο κοινωνικό χώρο «Στρούγκα», υπό τα απαθή βλέμματα της αστυνομίας που απλώς παρακολουθεί.

Αναλυτικά τα γεγονότα.

Οι ορδές του ιδιωτικού στρατού παρατάχθηκαν από τις 6 το απόγευμα κατά μήκος της Δεκελείας, από την πλατεία Πατριάρχου μέχρι το στέκι της «Στρούγκας», που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το δημαρχείο, όπου στις 6.30 είχε καλέσει την προσυγκέντρωσή του το Συντονιστικό Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών. Η αστυνομία, με επικεφαλής αστυνομικό διευθυντή και αρκετές διμοιρίες ΜΑΤ παραταγμένες στα γύρω στενά, παρακολουθούσε απαθώς τις προετοιμασίες των τραμπούκων.

Οταν η πρώτη ομάδα ατόμων έφτασε στο δημαρχείο, δέχτηκε επίθεση από ομάδα τριάντα περίπου τραμπούκων. Τραυματίστηκαν τρεις.

Σε λίγο, παρέταξαν τα ΜΑΤ δήθεν για να προστατεύσουν τους κατοίκους που πύκνωναν. Οι τραμπούκοι παρατάχθηκαν απέναντι, έβριζαν, απειλούσαν, πετούσαν μπουκάλια.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Α. Βασιλόπουλος, που έφτασε κάποια στιγμή στο χώρο, δέχτηκε ύβρεις και προπηλακισμούς, ενώ οι τέσσερις μπράβοι που έκαναν όλο το κουμάντο, πρόσεχαν να μην τον χτυπήσουν διάφοροι αφιονισμένοι που με μπουκάλια μπύρας στο χέρι και τα μάτια κατακόκκινα ορμούσαν από καιρού εις καιρόν και προσπαθούσαν να διασπάσουν την ομήγυρη που ήταν γύρω από τον δήμαρχο, βρίζοντάς τον χυδαία και απειλώντας τον, ότι δεν θα τολμήσει να ξαναεμφανιστεί στη Φιλαδέλφεια. Η αστυνομία όλη αυτή την ώρα ήταν δίπλα στον Α. Βασιλόπουλο και του ζητούσε να φύγει από το χώρο!

Οση ώρα αυτή η ομάδα έβριζε τον δήμαρχο, μια άλλη ομάδα διευθυνόμενη από τους τέσσερις επικεφαλής μπράβους, πέρασε ανάμεσα από τα ΜΑΤ, οι άντρες των οποίων δεν έκαναν την παραμικρή κίνηση για να την εμποδίσουν (προηγουμένως, αυτοί οι ίδιοι εμπόδιζαν κατοίκους να φτάσουν στο δημαρχείο). Επιτέθηκαν στους κατοίκους με μπουνιές, κλωτσιές, κράνη, μπουκάλια, ενώ κάποιοι κρατούσαν στα χέρια τους κομμάτια από μάρμαρα. Οσο οι κάτοικοι οπισθοχωρούσαν, οι τραμπούκοι έσπαγαν σκαλοπάτια από παρακείμενα κτίρια και τους τα πετούσαν, πάντα υπό τα απαθή βλέμματα του αστυνομικού διευθυντή και των ΜΑΤ.

Μετά από λίγη ώρα και ενώ η αστυνομία απομάκρυνε, σχεδόν σηκωτό, τον Α. Βασιλόπουλο, μια ορδή περίπου εκατό τραμπούκων άρχισε να τρέχει στα πρώτα μέτρα της οδού Επταλόφου μετά τη Δεκελείας, για να επιτεθεί σε κάποια άτομα «του ΣΥΡΙΖΑ», όπως κραύγαζαν. Δεν μπορέσαμε να διαπιστώσουμε τι έγινε, σε πέντε λεπτά όμως έφτασε ασθενοφόρο της κλινικής «ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ» και παρέλαβε τραυματίες. Η αστυνομία ήταν εκεί και παρακολουθούσε απαθώς τις ορδές του Μελισσανίδη να λιντσάρουν ανθρώπους που έτυχε να περνούν και τους είχαν σταμπάρει.

Οταν τελείωσαν και μ’ αυτό, επιτέθηκαν με λοστούς και έσπασαν τα ρολά στο κτίριο της «Στρούγκας». Μπήκαν μέσα και άρχισαν τους βανδαλισμούς. Μπροστά μας ο αστυνομικός διευθυντής τηλεφώνησε στην Πυροσβεστική ζητώντας της να στείλει όχημα γιατί θα βάλουν φωτιά! Και πάλι η αστυνομία δεν έκανε την παραμικρή κίνηση να τους εμποδίσει. Δύο άτομα που βρέθηκαν στο χώρο τον υπερασπίστηκαν και μόνο τότε η αστυνομία τους… παρακάλεσε να αποχωρήσουν. Μαζί με τους μπράβους μπήκαν στη «Στρούγκα» και ασφαλίτες! Αυτός ήταν ο στόχος τους.

Οι σύντροφοι της «Στρούγκας» μπαίνουν στο χώρο για να κάνουν απολογισμό των βανδαλισμών. Ασφαλώς, αργότερα θα εκδώσουν ανακοίνωση, όπως και το Συντονιστικό Κατοίκων.

Η εισβολή στη "Στρούγκα" προκάλεσε έριδες και ανάμεσα στους συγκεντρωμένους οπαδούς της ΑΕΚ. Ας σκεφτούν αυτοί που εξέφραζαν φωναχτά τη διαφωνία τους τι γύρευαν εκεί μαζί με τους αφιονισμένους τραμπούκους, υπό την καθοδήγηση μπράβων της νύχτας. Η εκ των υστέρων διαφωνία δεν τους απαλλάσσει. Είναι συνένοχοι για ό, τι συνέβη στη Φιλαδέλφεια απόψε. Αρκετοί από αυτούς είναι κάτοικοι της πόλης και θέλουμε να δούμε πώς θα τολμήσουν να κοιτάξουν στα μάτια τους συμπολίτες τους.

Οσο γι' αυτούς που δηλώνουν "αντιφασίστες", ήταν εκεί όταν σπαζόταν και βανδαλιζόταν ένας αυτοοργανωμένος κοινωνικός χώρος, που χτίστηκε με ιδρώτα και αίμα. Μέχρι τώρα, εισβολές σε τέτοιους χώρους είχαμε μόνο από ΜΑΤ και χρυσαυγίτες. Στην ίδια συνομοταξία ανήκουν πλέον και οι ορδές εκείνων που λειτουργούν ως μπράβοι του μεγαλοεπιχειρηματία ιδιοκτήτη της ΑΕΚ.

Στο φύλλο της «Κόντρας» που κυκλοφορεί αύριο γράφουμε ότι ο Μελισσανίδης επιδιώκει προβοκάτσια, με στόχο να απεμπλακεί από την κατασκευή του γηπέδου, το οποίο δεν έχει τα λεφτά να κατασκευάσει. Τα αποψινά γεγονότα, το απόγευμα τρόμου στη Νέα Φιλαδέλφεια, επιβεβαίωσαν αυτή την εκτίμηση. Μόνο που προβοκάτσια δεν έγινε, γιατί οι κάτοικοι της Φιλαδέλφειας δεν είναι συμμορίτες για να μπορούν να χτυπηθούν στο δρόμο με αφιονισμένες ορδές τραμπούκων, που καθοδηγούνται από μπράβους της νύχτας.

Φάνηκε σε όλο τον κόσμο ότι οι ορδές του ιδιωτικού στρατού έδρασαν με μεθόδους μαφίας, υπό την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας, που ήταν ενήμερη και στο κόλπο.

Περισσότερες πληροφορίες θα δημοσιεύσουμε όταν τις συγκεντρώσουμε, γιατί αυτή τη στιγμή γράφουμε κυριολεκτικά μέσα από τη φωτιά των γεγονότων.
Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ" via "Βαθύ κόκκινο"
Βλέπε ακόμη:

37 σχόλια:

  1. δεν τους βαζω στην ιδια μοιρα με τους μπραβους του μελισανιδη, αλλα!!!! σκουζουν για τα μαρμαρα και τους λοστους ποιοι;;;;;; αυτοι που εκαναν τα ιδια εξω απο την μεγαλη βρετανια στην συγκεντρωση του ΠΑΜΕ;;;;
    οπως εστρωσαν να κοιμηθουν, θα παω να υπερασπιστω ποιους; αυτους που εχουν δοκιμασει να τραμπουκισουν τους συντροφους στο δημ συμβουλιο της φιλαδελφειας ενα καρο φορες;;
    ας τα βγαλουν περα με τους ομοιους τους, να ξερουμε ποιο κομματι της ασφαλειας θα κερδισει για να ξερουμε και ποιους εχουμε αντιπαλους!!!
    επι του πρακτεου τωρα, σηκωνουν το θεμα του γηπεδου ποιοι; οι ανυπαρκτοι, οι ιδιοι που οποιο κομματι του αγωνα πιανουν το λερωνουν, το ευτελιζουν και διωχνουν τον κοσμο. οποιος απο αυτους εχει δραμι μυαλο ας φυγει απο τους ασφαλιτες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @modesto:
      Η ετικέτα της ανάρτησης γράφει "φασισμός".
      Δεν θα δείξω καμμία ανοχή στον φασισμό ή το παρακράτος λόγω των (υπαρκτών) ιδεολογικών διαφορών που έχω με τα θύματα του.
      Η "κόντρα" άλωστε, και αυτό είναι ένα ακόμη σημαντικό σημείο, αναγκάζεται να καταγγείλει η ίδια τους "αντίφα" που ήταν παρέα με τους μπράβους του Μελισσανίδη.

      Νομίζω πως από τα παραπάνω μπορούν να βγουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα.

      Διαγραφή
    2. @modesto:
      Υ.Γ.
      Τα θύματα της επίθεσης τα γνωρίζω προσωπικά, και μόνο ασφαλείτες δεν είναι.

      Διαγραφή
    3. για αυτο εγραψα οτι οποιος εχει δραμι μυαλο καλα θα κανει να φυγει απο κει! επισης ξερω πολυ καλα 3 (τουλαχιστον) απο τους στρουγκαιους που πεταγαν μαρμαρα και ηταν οι ιδιοι που πηγαν να χτυπησουν την συντροφισσα στο δημοτικο συμβουλιο, αλλα δεν ειχνα εκτιμησει καλα τους συσχετισμους και εβαλαν την ουρα κατω απο τα σκελια.
      εγω λοιπον σαν ΚΚΕς (φιλος/οπαδος) ΠΑΜΙΤΗΣ, για αυτους συμμετειχαν στην ασφαλιτικη επιθεση που κοστισε ενα συντροφο μας στο χωμα, που εβγαζαν εμετικες ανακοινωσεις και επειδη εχω μνημη και θυμαμαι, ηταν η οικογενεια που ειναι στην "κοντρα" που το 96 απειλουσαν κνιτες και ελεγαν οτι αν ερθετε φετος στο πολυτεχνειο θα εχετε την μοιρα του κυριακιδη, η ιδια οικογενεια που ολως τυχαιος ηταν εξω απο τα γραφεια του 904 στην θεσσαλονικη το 2003 στην προσπαθεια βανδαλισμου τους.
      η τελευταια φορα λοιπον που τα καλοπαιδα αυτα αναφερθηκαν στο κομμα (δεν ξερω οι γνωστοι σου τι σου λενε, για τα επισημα μιλαω) ηταν για να σκυλευσουν πανω σε νεκρο, που εχουν ευθυνη, και επειδη εχω και εγω γνωστους στην περιοχη απο αλλους χωρους ξερω και τι κανουν και προς τους συντροφους εκει!
      με τους μισους που τους την πεσανε χθες μεχρι προχθες (πριν ξεσπασει το θεμα του γηπεδου) ηταν κωλος και βρακι και τα πινανε μαζι και τραμπουκιζανε μαζι, με τον γιο του καλυβη πρωτη μουρη μεσα.
      αν θελουν την αλληλεγγυη των κομμουνιστων ας δωσουν και αυτοι την δικια τους π.χ. στο λιμανι (απων) στις απεργιακες φρουρες (απων που να ξυπναμε πρωινιατικα), περαμα (μεχρι προτινος ηταν παρεα στην προσπαθεια για διασπαστικο σωματειο με ναριτες/πασοκους/οακκε/εργοδοτικους/πασοκους/αυγα).
      Υ.Γ. υπαρχει ενας που ειπε την μεγαλη κουβεντα "μονο στην μεγαλη βρετανια και στην κατηφορα μπορειτε".
      αν τον ξερεις μεσω των γνωστων σου να του μεταφερουν οτι εμεις μπορουμε και στο λιμανι και να γυρισουμε στο συνταγμα μεσω βροχης και με τα μπλοκ μας αθικτα και με ασφαλιτικες επιθεσεις να μην σπασουμε (με βαρυ φορο αιματος) και στην λεσχη μπιλντεμπεργκ σπασαμε τον κλοιο ολων των σωματων ασφαλειας και εξω απο το μαξιμου μας βρηκαν χωρις να το παρουν χαμπαρι κτλ κτλ κτλ
      Υ.Γ. 1 προσωπικα εχω την ιδια συμπαθεια στην στρουγκα που εχω για την ερυθρολευκη στρατια, το γκετο, την οριτζιναλ, την 13 κτλ κτλ. δεν μου καιγεται καρφι.
      Υ.Γ.2 επειδη υπαρχει πλεον κλιμα συμμοριας και απο τους 2 με τραμπουκισμους στα εξαρχεια απο "αναρχικους" οπαδους αλλης ομαδας ως αντιποινα για τις απειλες της προηγουμενης βδομαδας, προβλεπω το σ/κ στα εξαρχεια να γινεται της κακομοιρας και που να αρχισει το πρωταθλημα....κοιτα που στα γεραματα θα γινω "φαν" του west block

      Διαγραφή
    4. εγω την κοντρα και την στρουγκα δεν τους εχω απλα ιδεολογικους αντιπαλους, τους εχω στην ιδια μερια του μαυρου

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    6. ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ ΜΕ ΧΙΛΙΑ
      ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΙΠΕΣ

      ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ.

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    8. @fentagin:
      Για πες μας εσύ που συμφωνείς με τον αστείο παραπάνω, ποιά ακριβώς είναι η "υπόκλιση", ποιοί ακριβώς οι "οπορτουνιστές", ποια τα ιστολόγια που "δηλώνουν" (αλλά προφανώς δεν είναι) "φίλα προσκείμενα στο ΚΚΕ", και ποιός καλεί σε πολιτικά "μέτωπα" με όσους δηλώνουν "αντιφασίστες";

      Αναμένω...

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    10. @Ερυθρός:
      Δεν εννοώ τι εννοείς, και τις πολιτικές ερωτησούλες που σε αφορούν παραπάνω δεν τις απάντησες.

      -Καλά όλα τα παιδιά στον Ε.Α.;

      Διαγραφή
    11. @Ερυθρός:
      Εννοείται πως στο επόμενο σου σχόλιο θα εξηγήσεις όχι μόνο τα παραπάνω, αλλά και το "το παίζεις" και το "με ξένα κόλυβα".
      Και φυσικά απαιτώ οι εξηγήσεις που θα δωθούν να είναι απόλυτα συγκεκριμένες.

      Διαγραφή
    12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    13. 3 προβοκατόρικα σχόλια διαγράφτηκαν.
      Καμμία υποχρέωση να ανεχτούμε τοον κάθε χαφιεδάκο που προσπαθεί να βρει διαφωνία για να την μετατρέψει σε καυγά δεν έχουμε....

      Διαγραφή
    14. ΦΙΛΕ ΤΡΑΣ ΔΕΝ ΚΡΑΖΩ ΕΣΕΝΑ

      ΑΠΛΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΣΤΟ 100%

      ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΑΣ.
      -ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟ-

      ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΙΔΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ Η ΟΠΑΔΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ...

      ΠΟΛΥ ΘΑ ΓΟΥΣΤΑΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΕΞΟΝΤΩΘΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.

      Διαγραφή
    15. @fentagin:
      To σχόλιο το οποίο προσεπύγραψες δεν ήταν του Modesto, αλλά το υβριστικό προς εμένα. Περιμένω λοιπόν να το υπερασπιστείς πολιτικά -πράγμα που ο κύριος με τον οποίο "συμφωνείς 100%" δεν έκανε.

      Διαγραφή
    16. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΜΟΥ

      ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΑΦΗΣ...

      Διαγραφή
  2. πάρα πολύ καλά κάνεις και το προωθείς αγαπητέ τρας
    θα ήταν αφέλεια να ξεχάσουμε τις πολιτικές και λοιπές διαφωνίες με τα στέκια και τους λοιπούς χώρους με αφορμή τέτοια γεγονοτα
    αλλά θα ήταν παραχώρηση και στον ίδιο το φασισμό με αφορμή τις διαφωνιές να προσπεράσουμε το ζήτημα.

    Νομίζω πως η μοναδική έντιμη θέση που μπορούμε να έχουμε είναι υποστήριξης των θυμάτων κάτι τέτοιων φασιστικών ενεργειών με όλα τα δυνατά μέσα, η ενημέρωση φυσικά είναι ένα από αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τrash
    Συμφωνω με το σκεπτικο σου αλλα δεν ειδα την Κοντρα και τη Στρουγγα που δυστυχως παιζει πολυ βρωμικο αντικομμουνιστικο ρολο στην περιοχη , να βγαζουν αχνα οτα 150 τραμπουκοι τα βαζαν με γυναικα δημοτικη συμβουλο του ΚΚΕ πριν λιγους μηνες και με μια χουφτα συντροφους που ετρεξαν στο δημαρχειο να υπερασπιστουν τους δημοτικους συμβουλους της ΛαΣυ. Ουτε εβγαλαν αχνα οταν κατι υπαλληλοι του Μελισσανιδη στην Ωρα για Σπορ συκοφαντουσαν , βριζαν και απειλουσαν το ΚΚΕ ή οταν ενα κατακαθι με το ονομα Τσακιρης σε αρθρο του στο Gazzetta αφου εβρισε το ΚΚΕ ευθεως καλεσε σε ΝΤΟΥ στον Περισσο στην εδρα της ΚΕ.

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ratm:
      Φυσικά και το σκεπτικό της Κόντρας απέχει από το δικό μου.
      Γιατί συζητάμε το αυτονόητο;

      Διαγραφή
  4. @modesto
    Μήπως αυτά που λες συνιστούν μια άλλη εκδοχή της "θεωρίας των δυο άκρων";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, αποτελούν εκδοχή μιας ιδιότυπης «θυματολογίας», που εγώ προσωπικά την έχω μόνο συναντήσει στον ελληνικό κομμουνιστικό χώρο. Όπως ο ιμπεριαλισμός έχει τα «χρήσιμα» (Μαΐντάν) και τα «άχρηστα» θύματά του (Αν.Ουκρανία), έχετε και εσείς --- κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση τού ιμπεριαλισμού --- κατασκευάσει μια ιεράρχηση θυμάτων («Αγιολόγιο»). Το πρόβλημα το αντιλήφθηκα με τα γεγονότα στην Αν. Ουκρανία. Από την πρώτη στιγμή εμφανίστηκαν σχολιαστές που η μόνη τους «επιθυμία», ο «διακαής τους πόθος» ήταν να ανακακύψουν το «ρωσικό δάκτυλο», τους ρώσους στρατιωτικούς, τον «φασισμό» των θυμάτων. Η τάση αυτή κορυφώθηκε με το αισχρότατο άρθρο τού Ε.Β. (γεμάτο μυθεύματα, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τα αρχικά ο κύριος, ο οποίος είχε δηλώσει στο παρελθόν ανερυθρίαστα ότι «αντικειμενικά» το ΚΚ Ουκρανίας έδωσε «γέφυρα» στον φασισμό):

      http://disdaimona.blogspot.co.uk/2014/06/blog-post_14.html

      http://www.rizospastis.gr/page.do?id=15297&publDate=14%2F6%2F2014&direction=1&pageNo=19

      Στο αισχρό, επονείδιστο αυτό άρθρο διαβάζουμε τα εξής:

      «αμάχους, που αποτελούν αντικειμενικά «ανθρώπινη ασπίδα» για τις ένοπλες «Δυνάμεις Αυτοάμυνας».»

      Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η ταύτιση θυμάτων και θυτών. Το πρόβλημα είναι ότι η «πηγή» για την «εκτίμηση» τού κυρίου είναι η προπαγάνδα των ναζί:

      Ορίστε:

      «A separate leaflet warned residents that the rebels would attempt to “hide” behind them and that they should all leave immediately. This warning amounted to a prepared alibi for the massacre of civilians.»

      http://www.wsws.org/en/articles/2014/06/20/ukra-j20.html

      Δεν μπορούσα να πιστέψω τα μάτια μου. Χρειάστηκε να το διαβάσω τρεις-τέσσερεις φορές για να καταλάβω τι γράφει. Αν ήταν ένα «μικρό λάθος», θα το συγχωρούσα. Αλλά το αισχρό αυτό κείμενο θεωρήθηκε «άξιο» αναδημοσίευσης και διάδοσης (η «κομμμουνιστική διαπαδαιγώγηση»;;;). Aπό κει και στο εξής το συναίσθημα ήταν ναυτία. Απερίγραπτη ναυτία.

      Μίλησα και αμαρτία ουκ έχω.

      Διαγραφή
    2. @waltendegewalt:
      Δεν νομίζω πως μπορούν να συσχετιστούν μεταξύ τους οι περιπτώσεις που αναφέρεις αφενός, δεν θεωρώ πως το κατ'εμέ άστοχο κείμενο του "ρ" είναι εντός θέματος του ποστ αφεταίρου.

      Διαγραφή
    3. Θάρσει τέκνον· αφέωνταί σοι αι αμαρτίαι σου, ότι είπας και ελάλησας!

      Μόνο πρόσεξε, waltendegewalt, μη "λαλήσεις" από τον πολύ "ανθρωπισμό"…

      Χωριάτης

      Διαγραφή
    4. @ΤΡΑΣ
      Όπως γράφεις, το κείμενο του "Ρ" είναι έξω από το θέμα της ανάρτησης, αλλά αν επιτρέπεις ένα σχόλιο:
      Ο όρος "ανθρώπινη ασπίδα" είναι άτυχος, γιατί παραπέμπει σε εργαλειακή χρησιμοποίηση των αμάχων. Η αλήθεια είναι πως όταν διάβασα εκείνο το κείμενο δεν σκέφτηκα αυτό το νόημα. Το νόημα που "ανάγνωσα" (με βάση όσα μπορώ να υποθέσω κι όχι με βάση το γράμμα του κειμένου) είναι ότι στην περίπτωση των πολιτοφυλακών της Α. Ουκρανίας οι άμαχοι αποτελούν σε μεγάλο βαθμό δύναμη υποστήριξης και ότι, γι' αυτό, οι "κυβερνητικοί" θέλουν την απομάκρυνσή τους ώστε να απομονωθούν επιχειρησιακά τα σώματα των πολιτοφυλακών. Τηρουμένων των αναλογιών κάτι σαν τις εκκενώσεις χωριών στον εμφύλιο ώστε να μείνει ο ΔΣΕ χωρίς ανεφοδιασμό και πληθυσμό που τον υποστηρίζει. Ο όρος όμως "ανθρώπινη ασπίδα" δημιουργεί άλλους, αρνητικούς συνειρμούς γι' αυτό μπορώ να συμφωνήσω ότι είναι ατυχής.
      Όμως το κείμενο του Ε.Β. στο "Ρ" δεν γράφει μόνο αυτό, έχει και μια σειρά άλλων στοιχείων και ίσως κάποια στιγμή θα είχε ενδιαφέρον μια σχετική συζήτηση, παρά τις δυσκολίες που συχνά προκαλεί το θυμικό κλπ.
      Όπως και μια συζήτηση γύρω από τη θέση της πολιτικής κλπ διαφωνίας απέναντι σε "φορείς" με τους οποίους την ίδια στιγμή είσαι αλληλέγγυος απέναντι στην επίθεση που δέχονται, θέμα που αναδεικνύεται τόσο από τα σχόλια για τη Φιλαδέλφεια όσο και από το σχόλιο του wgw για την Ουκρανία.
      Πάντως ό,τι και να είναι τα θύματα της επίθεσης δεν αναιρείται το θέμα της στρατολόγησης και χρησιμοποίησης "οπαδών" στο σύνθημα "νόμος είναι το δίκιο του Μελισσανίδη".

      Διαγραφή
  5. Είναι μεγάλο όπλο το οπαδιλίκι για μερικούς πονηρους.

    Τέτοιες περιπτώσεις όπως το ζήτημα του γηπέδου, θα μπορούσαν να γίνουν η αφορμή για να αναλυθεί και το φαινόμενο της ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής ή της πολιτικοποίησης του ποδοσφαίρου. Έχει άραγε υποτιμηθεί ο ρόλος των ποδοσφαιρικών παραγόντων και πως διαμορφώνουν μαζικά αντιδραστικές ταχτικές και πολιτικές, σε σημείο που ύπουλα υπομονεύουν την ταξική συνείδηση;

    Ποσες φορες έχουμε δει σε μεγάλα αθλητικά σωματεία να αναλαμβάνει ένας ισχυρός οικονομικά πρόεδρος, ο οποιος μαζί με την ομάδα , κληρονομεί και τους φιλάθλους που θα σπεύσουν να τον υπερασπιστούν σε ενδεχόμενη «επίθεση» από άλλο σωματείο. Ας είναι κακός εργοδότης, ας είναι απατεώνας, ας κλέβει το κράτος, μια καλή μεταγραφή και ένα κύπελλο, τον ξεπλένει οπαδικα(σε ενα σημείο και κοινωνικά;) και αλλοίμονο σε αυτούς που πουν κάτι κακό για την «προεδράρα». Έτσι καταντάμε να βλέπουμε καπιταλιστές να ανταλλάσσουν χαρτοπόλεμο με άλλους καπιταλιστές και στη μέση να βρίσκονται οι φίλαθλοι, που από την τυφλή αγάπη προς την ομάδα, γίνονται ασυνείδητα υπερασπιστές του κεφαλαίου. Αν το ποδόσφαιρο είχε την αποδοχή και την επιρροή που έχει πριν από 200 χρόνια, τότε ίσως ο Μαρξ εκτός από την θρησκεία, θα προσέθετε και το ποδόσφαιρο στις οπιούχες συνήθειες του λαού.
    γ.γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @cos
    οχι, οπως ειπα και ποιο πανω τους θεωρω το ιδιο ακρο, την αλλη πλευρα του ιδιου νομισματος. σκουζουν και καλουν σε συμπαρασταση ΤΩΡΑ γιατι δεν τους παιρνουν οι συσχετισμοι. αν ηταν τουμπα τα πραγματα (απο συσχετισμους) θα ηταν αυτοι που θα κανανε ντου στον συνδεσμο. προς επικυρωση αυτων που λεω ειναι η αντεκδικηση στα εξαρχεια που καμια 10ρια κοπανησαν ασχημα ενα αεκτζη του συνδεσμου των εξαρχειων. το ιδιο θα κανουν στην πλατεια και το σ/κ αν βρουν κανενα μποσικο.
    επισης οπως εγραψα και ποιο πανω θεωρω οτι ουσιαστικα ειναι πολεμος υπηρεσιων που την πληρωνουν και τα χλωρα, οπως φανταζομαι οτι ειναι οι γνωστοι του τρας.
    ξεροντας το ποιος ειναι ο καλυβης και το τι κανει απεναντι στο κομμα ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΡΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 3 ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΟΤΖΑΡΙΔΗ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΝ ΠΕΡΑΣΩ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!!!!!
    υπαρχει συντροφισσα στην περιοχη με δεκαδες ραματα στο πισω μερος του κεφαλιου απο μαρμαρο που μπορει να πεταξε και καποιος απο αυτους, να παω να κανω τι εκει;;;;;;
    και οπως εγραψε ο ratm οταν απειλουσαν οι τραμπουκοι την υποψηφια μας αυτοι που ηταν;;;;;;; οταν ειχαν κανει το κομπρεμι με τον γρετζελια (ναι με τον γρετζελια καλα διαβασατε) και πηγαν να την χτυπησουν και πισωπλατα οπως καθοταν στην καρεκλα του δ.σ. ηταν γιατι θελουν την συμπαρασταση μας;;;
    γιατι βαρεθηκα το καθε γκρουμπουσκουλο που με την καθε ευκαιρια τραμπουκιζει χτυπαει απειλει ΚΚΕδες και μολις δει τα σκουρα τρεχει με την ουρα κατω απο τα σκελια για να του συμπαρασταθουμε.
    μεχρι τον κυριακιδη και το πολυτεχνειο οποτε συλαμβανανε κανενα απο δαυτους σε πορειες, το κομμα ετρεχε με τον ΚΟΡΑΚΑ σαν μαρτυρας υπερασπισης στις δικες. σαν ευχαριστω λοιπον ειχαμε τον κυριακιδη, το ντου στην νομικη με τα τσεκουρια (η διαφορα με τον βοριδη ποια ειπαμε οτι ειναι;), το ντου στα γραφεια στον παντελεημονα σε 3 παππουδες που ηταν εκεινη την ωρα στα γραφεια, την περικυκλωση σπουδαζουσεων στα εξαρχεια σε ταβερνα και την επιχειρηση που στησαμε για να τους βγαλουμε!!!

    αν θελουν λοιπον να συμπορευομαστε στους δρομους με τις οποιες ιδεολογικες μας διαφορες, ας σταματησουν σε πρωτη φαση να απειλουν οχι απλα!!;;την σωματικη ακεραιοτητα των συντροφων, αλλα την ζωη τους πρωτα και ΜΕΤΑ συζηταμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @modesto:
      Εδώ υπάρχει κάποια παρεξήγηση. Ουδέποτε ζήτησε η "κόντρα" συμπαράσταση από το ΚΚΕ, και η αναδημοσίευση της καταγγελλίας εδώ αφορά εμένα και όχι φυσικά το ΚΚΕ.
      Για τα υπόλοιπα, νομίζω πως είναι κατανοητή η άποψη μου πως η απάντηση στην εμπάθεια και την τύφλωση απέναντι στον φασισμό που καταλογίζεις στους κάθε λογής στρουγγαίους δεν μπορεί να είναι τύφλωση απέναντι στον φασισμό και από μέρους μου (μας;).

      Φυσικά και δεν θα καλούσα σε πορεία αλληλεγγύης ας πούμε για αυτούς (το πιθανότερο θα ήταν να πλακώνονταν με εμάς), αλλά δεν θα καταπιώ και αμάσητο ένα καθαρά φασιστικό πογκρόμ που εάν νομιμοποιηθεί πολιτικά σήμερα εκεί, αύριο (ή μήπως και από χθες;) θα έχει νομιμοποιηθεί πολιτικά και εναντίον μας.

      Υ.Γ.
      Με τους συγκεκριμένους ανθρώπους δεν έχω επαφή εδώ και κάποια χρόνια, για πολιτικούς καθαρά λόγους. Αυτό δεν σημαίνει πως η σκέψη και μόνο μιας συνταξιούχου καθηγήτριας να λυντσάρεται από χουλιγκάνους με ρόπαλα δεν μου σηκώνει την τρίχα κάγκελο.
      Αυτή αν θέλεις είναι και η ηθική μου διαφορά με αυτούς που έκαναν τα όσα λες παραπάνω.

      Διαγραφή
  7. γιατι μου φαινεται οτι προκαλεσα τον πανικο για κατι που ηταν απο την αρχη καθαρο!
    η κοντρα δεν ζητησε συμπαρασταση ονομαστικα απο το ΚΚΕ, ειπε στην ανακοινωση της για κομμουνιστες και αυτο ειναι χειροτερο γιατι απευθυνεται και καλα στο "αντι" θυμικο των κομμουνιστων και μακρια απο το κομμα τους!
    η ανακοινωση τους και η τακτικη τους για το συγκεκριμενο αλλα και γενικα μπαζει απο παντου.
    δεν ξερω ποια ειναι αυτη αλλα ξερω μια συνομιλικη της που με απειλουσε προσωπικα να μην πατησω στο πολυτεχνειο γιατι θα με καψει, φυσικα και δεν θα της την πεσω με καδρονι (ουτε με τπτ αλλο) αλλα καποιον που με απειλει με καψιμο με αφηνει παγερα αδιαφορο η τυχη του και απο ποιον θα το βρει. (επαναλαμβανω οτι μαλλον δεν μιλαμε για την ιδια, αλλα ειναι στον ιδιο χωρο).
    φυσικα και δεν θα νομιμοποιησεις ενα τετοιο γεγονος, αλλα εμενα, μια που πιασαμε και τα ιστορικα, ποιο πολυ μου μοιαζει με την νυχτα των κρυσταλλων το σκηνικο και ξεκαθαρισμα λογαριασμων!

    η διαφορα με εμας ειναι η εξης: Α) δεν θα παμε σε τυφλη συγκρουση ειδικα με ενα τετοιο χωρο που ειναι αταξικος (οπαδοι ομαδας με στηριξη εφοπλιστη), δεν θα βαφτισουμε ποτε συλλογικο φορεα την παρεα μας και δεν θα καταλαβουμε και καλα ενα χωρο για να αξιοιποιηθει "κινηματικα" κτλ κτλ και στην πραγματικοτητα θα αποκλειουμε τον οποιονδηποτε, οχι να μπει, αλλα να περναει και απεξω!

    και η ερωτηση μου ειναι η εξης! με τον τροπο τους προκαλουν ή οχι τετοιου ειδους αντιδραση; με τον βαθμο συσπειρωσης που εχουν αλλα και την ανυπαρκτη επιρροη τους στην τοπικη κοινωνια με την δραση τους προβοκαρουν ή οχι οποιαδηποτε αλλη προσπαθεια (οχι μονο απο το κομμα, σου βαζω και τους τσυριζαιους μεσα, ακομα και την ανταρσυα αλλα και φιλαδελφειωτες οι οποιοι ξερουν πολυ καλα και καταλαβαινουν τι προκειται να γινει εκει.
    επομενως η πρακτικη τους αν δεν ειναι κατευθυνομενα προβοκατορικη ειναι απο αγνοια τετοια.

    και φυσικα δεν εχω τυφλωση (για μενα μιλαω δεν μπορω να μιλησω εξ ονοματος του ΚΚΕ), αλλα οταν 2 φασιστες σφαζονται δεν θα τους χωρισω και δεν θα παρω το μερος κανενος.
    σκληρο; κυνικο; τσουβαλιασμα; ισως! αλλα τα τελευταια χρονια με διδαξαν να κραταω το προσωπο μου απεναντι στον εχθρο χωρις κουκουλα και να πιανω τοιχο για τον αλλο!
    εσυ καλα εκανες και αναδημοσιευσες το κειμενο, αλλα και εγω δεν μπορουσα να αφησω ασχολιαστο το κειμενο τους

    @waltendegewalt
    ενω καποιες φορες μενω αναυδος με τα κειμενα σου, με την καλη εννοια, αντιστοιχα πολλες φορες μενω εκπληκτος με το ποσο λαθος αντιλαμβανεσαι ορισμενα πραγματα και απορω με τον τροπο που επιτηθεσαι σε κοσμο που δεν εχει δωσει δικαιωματα για τοσο σκληρες επιθεσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @modesto:
    Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να είναι κάποιος σκληρός και κυνικός. Με το τσουβάλιασμα έχω.

    Και εσύ μπορεί να ξεκαθαρίζεις πως καλώς τελικά η καταγγελία αναδημοσιεύθηκε και πως δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί κάτι τέτοιο, ο τρόπος γραφής των πρώτων σχολίων σου όμως έδινε άλλη εντύπωση.

    Η διαφορά αντίληψης που ίσως έχουμε είναι πως και γνωρίζω πως τα δύο θύματα που κατονομάζονται δεν είναι ούτε ασφαλείτες ούτε φασίστες, και έχοντας βιώσει ανάλογες επιθέσεις εναντίον μας (π.χ. Σύνταγμα), η ευαισθησία μου απέναντι σε τέτοια περιστατικά υπερισχύει του " άει σηχτήρ, όταν τα κάνανε σε εμάς ήτανε καλά;"

    Επιπλέον όπως είπα, είναι ένα περιστατικό από το οποίο πιστεύω πως μπορούν να αντληθούν συμπεράσματα. Κυρίως για τον ρόλο των λούμπεν "αντίφα" κλπ.

    Από εκεί και πέρα, εφόσον παρακολουθείς το μπλογκ θα γνωρίζεις πως όχι μόνο έχει ασκήσει κριτική σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και πρακτικές, αλλά έχει δεχτεί και αρκετές επιθέσεις για αυτήν την κριτική.

    Το θέμα εδώ είναι το timing. Και το κατάλληλο timing για την κριτική δεν θεωρώ πως είναι όταν ο άλλος είναι στο νοσοκομείο από επίθεση τραμπούκων.
    Πολιτικά γιατί υπάρχει η (απειροελάχιστη έστω) πιθανότητα κάποιοι να δουν κάποιοι και τα δικά τους λάθη όταν πέφτουν θύματα αυτών των μηχανισμών.
    Και όσο με αφορά μπαίνει (σε σχέση με το timing ποτ λέγαμε πριν) και ένα "ηθικό" ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ.
      Ή έκκληση προς τους "κομμουνιστές" δεν αφορά το ΚΚΕ, ούτε τους οπαδούς του, μια και οι "Κόντρα" δεν τους θεωρεί τέτοιους (ασχολίαστο...)
      Στους "δικούς τους" (ΜΛ κλπ) απευθήνοντε

      Διαγραφή
    2. δεν ξερω πως το αντιλαμβανεται η κοντρα, αλλα η ανακοινωση ειναι γενικη και ως κομμουνιστη που το διαβαζω μου ανεβαινει το αιμα!
      δεν τα εχω μαζι σου σε καμια περιπτωση. το να ανεβασεις κατι σαν ενημερωση, ειδικα για το συγκεκριμενο ειναι καλο.
      το θεμα μου ειναι - και ειναι φανερο νομιζω- οτι απο κεινη την κωλομερα εχω μηδενικη ανοχη σε αυτες τις ομαδουλες και πολλες φορες λειτουργει προσθετικα ακομα και στην μικροτερη "γκελα" τους.
      επειδη εκεινη την μερα αναμεσα στα αλλα, τυπισα απο το πισω μ-λ της αυτης ηλικιας των 50+ πηγε σε συντροφο και τον χτυπησε!!!!! βριζοντας τον και πραγματικα ειναι να απορεις και για την συμπεριφορα της και για το πως κρατηθηκε.
      δεν μπορω να να νοιωσω καμια συμπαθεια, μα καμια, για κανενα απο αυτο το συρφετο. απλα δεν μπορω.
      οσο για το πολιτικο σκελος της υποθεσης.

      ειναι ξεκαθαρο πλεον πως οδευουμε με μαθηματικη ακριβεια στο τελος της πολιτικης αντιπαραθεσης με πολιτικους ορους. επισης ειναι ξεκαθαρο οτι το πολιτικο υπηρετικο προσωπικο των αστων ειναι λιγο και οι αστοι κατεβαινουν στον πολιτικο στιβο ειτε με ανδρεικελα (γεωργαμλης στην ν.φ.) ειτε απευθειας (πειραιας, χαλκιδικη, βολος). αυτοι λοιπον θα κανουν πολιτικο αγωνα με τον μονο τροπο που ξερουν και ειδαμε να περνει δημοσιοτητα με την αεκ, αλλα εμεις σαν κομμουνιστες το εχουμε ζησει στην ζωνη ή στην μεταμορφωση στην εταιρεια με τα κοινοχρηστα που οι μπραβοι εσπασαν το ποδι συντροφισσας!
      για αυτο τον λογο περα απο τους συγκεκριμενους (μελισανιδηδες, μαρινακηδες) που περα απο τα λουμπεν στοιχεια του γηπεδου ο κοσμος καταλαβαινει για τι πραγμα μιλαμε ποιο ευκολα, πρεπει να ξεμπροστιασουμε και αυτες τις ομαδουλες που οπου τους παιρνει η συμπεριφορα τους δεν ειναι διαφορετικη απο αυτους που τωρα καταγγελουν (να θυμηθουμε και τις θεσσαλονικης τα γεγονοτα πριν κατι χρονια με απαγωγες και βασανισμους μεταξυ ακ και αλλων ομαδων με αφορμη τις εργολαβιες αφισοκολησης για φεστιβαλ και συναυλιες, με καταγγελιες στο ιντυ ολα αυτα απο τους ιδιους).

      αυτοι λοιπον κανουν διπλη ζημια γιατι στο ονομα της "αριστερας", του "αναρχισμου" και του "ριζοσπαστισμου" εισαγουν την λογικη των συμμοριων.
      σαν απαντηση και για να το ελαφρυνω λιγο ενα τραγουδακι απο ενα απο τα αγαπημενα μου συγκροτηματα και με προσοχη στους στοιχους για το ποιος ειναι διπλα του και δεν εχει αναγκη τις συμμοριες

      https://www.youtube.com/watch?v=xcPeUZzIChY

      I don't need no gang to watch my ass
      Just loyal friendship and a pint of Bass
      In the midst of the chaos and insanity
      I'm a member of the working class society
      We'll sweat in the ring and bleed in the streets
      But our will and spirit can never be beat

      You can shoot and you can kick but together we'll stick
      Through thick and thin not stick nor stone
      Can break the bond that has here grown
      Arm and Arm We Fight As One.

      Διαγραφή
    3. @modesto:
      Προφανώς δεν εννοείς πως τα θύματα της επίθεσης έχουν κάποια σχέση με τα περιστατικά που αναφέρεις -γιατί σαφώς και δεν έχουν.

      Διαγραφή
  9. Συγνώμη για τον χρόνο, αλλά επειδή είμαι λίγο... κουρασμένος... ποιοι είναι αυτοί που δηλώνουν "αντιφασίστες" και ήταν παρέα
    με τους μπράβους του Μελισσανίδη;

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια γευση απο το τραμπουκικο κλιμα

    www.redsagainsthemachine.gr/articles/140621/i-fl-original-stin-stroygka

    N.Fila

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @waltendegewalt

    Βρήκες ένα κείμενο ναζιστικό και ένα κείμενο του ριζοσπάστη και πατώντας πάνω σε κάτι φαινομενικά κοινό, θεωρείς πως ο ε.β. σκέφτεται με βάση την προπαγάνδα των ναζί. Οπότε και όποιος το δημοσιεύει δεν έχει κομμουνιστική παιδεία.
    Ξέσκισμα λογικής.
    Και επιμένεις και για λογική τύπου "θεωρίας των άκρων".

    Δύο πράγματα φαίνονται στην Αν. Ουκρανία :
    1. Υπάρχει λαός που παλεύει κατά του φασισμού.
    2. Ο λαός αυτός που παλεύει, βλέπει το συμφέρον του κοντά στη Ρωσία. Θέλουν "ανεξάρτητα" κρατίδια με προστάτιδα τη Ρωσία.

    Αυτό βγαίνει από τα γεγονότα και όχι από τις φαντασιώσιες. Αυτό είναι το κυρίαρχο ρεύμα εκεί. Αν είχαν διαφορετική συνείδηση θα είχαν ήδη κομμουνιστικό κόμμα με θέσεις για πραγματικά ανεξάρτητο κράτος.

    τσαφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μία παρατήρηση.
    Η σελίδα http://www.wsws.org στην οποία παρέπεμψε ο Waltendegewalt με απόσπασμα άρθρου της στα αγγλικά για να αποδείξει τον συλλογισμό του σχετικά με άρθρο του Ριζοσπάστη,
    δεν είναι Ναζιστική ή ότι άλλο παρεμφερές αλλά Τροτσκιστική της Διεθνούς Επιτροπής της 4ης Διεθνούς.
    Τώρα από που και ως που και παρά τις τεράστιες διαφορές που χωρίζουν το Κ.Κ.Ε. με τις Τροτσκιστικές οργανώσεις, θεωρεί πως οι τροτσκιστές ειναι αυτόχρημα ναζιστές, ενας θεός μόνο ξέρει.

    TALIBAN

    Υ.Γ.
    βέβαια το σχόλιο μου είναι εκτός χρόνου, αλλά τώρα διάβασα τα σχόλια, είδα τις παραπομπές και θεώρησα πως έπρεπε να το γράψω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.