Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Θρησκευτικές "ευαισθησίες" του ΣΥΡΙΖΑ

Του Γ. Γ.

Αναγνώστης μας έστειλε μαιηλ και ζητάει να σχολιάσουμε αυτό που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «Αγιορείτικο Βήμα» και έχει να κάνει με την επιστολή που έστειλε ο βουλευτής του Σύριζα Γιάννης Αμανατίδης ο οποίος είναι και υπεύθυνος Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα, σε έναν ηγούμενο ενός μοναστηριού του «αγίου» όρους και με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήρια του κόμματος του γιατί πέθανε ένας καλόγερος.

Αναλυτικά η επιστολή που έστειλε αναφέρει:
«Πανοσιολογιώτατε, 
Δεχθείτε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την εκδημία του μακαριστού Γέροντα Μωυσή Αγιορείτη, ο οποίος κοσμούσε τις τάξεις της σεβάσμιας αδελφότητάς σας ως Γέροντας της Καλύβης Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου της Ι. Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος. 
Ο μακαριστός υπήρξε συνεχιστής της μακράς παράδοσης των Αθωνιτών λογίων, που με τη γραπτή και προφορική μαρτυρία τους μετέφεραν στον κόσμο όψεις της αγιορείτικης πνευματικότητας και βοήθησαν στη γνωριμία με την Αγιώνυμη Πολιτεία.
Θα παραμείνει στη μνήμη μας χάρη στο πλούσιο συγγραφικό και κηρυγματικό έργο του. 
Mε σεβασμό και εκτίμηση
Αμανατίδης Γιάννης,
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Α΄ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ -Υπεύθυνος Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα
Λυκόπουλος Μάκης, Υπεύθυνος Θεματικής Θρησκευμάτων».
Πραγματικά, τώρα τι μπορεί να σχολιάσουμε στα σοβαρά; Εδώ καθημερινά πεθαίνουν τόσοι αγωνιστές που έχουν δώσει την ζωή τους για να απαλλαγούμε απ’ την βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Τέτοια «ευαισθησία» από τον Σύριζα δεν είδαμε.

Tα παραπάνω από το "βαθύ κόκκκινο". Εμείς με την σειρά μας θα υπενθυμίσουμε:
  • «ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΟ "ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ'': ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ -ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ...», έτσι τιτλοφορείται η συνέντευξη που έδωσε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ «Δύναμη Ζωής» στην ιστοσελίδα «Αγιορείτικο Βήμα».
Το στέλεχος του Σύριζα κάνει αναφορά στην «αναντικατάστατη προσφορά του Αγίου Ορους ανά τους αιώνες», και στις προοπτικές στήριξης του από το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση, …. (από το ίδιο ιστολόγιο)

7 σχόλια:

  1. Και να μην ξεχνάμε και αυτό: http://archive.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=745541
    Εκεί που ο πολύς Κουράκης είπε αρκετά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ψάχνετε ρε παιδιά ... !

    Αυτοί ως και ... κώλο θα φίλαγαν αρκεί να έρθουν στην εξουσία τα συμφέροντα που εκπροσωπούν !
    (συγνώμη για την αθυροστομία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω τα συμφέροντα που εκπροσωπούν, βρίσκονται ήδη στην εξουσία.

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή
  3. Λίγο άδικο το Βαθύ Κόκκινο. Λίγο άδικος και εσύ. Το αν δεν εξέφρασε συλληπητήρια ο Σύριζα για τόσους και τόσους αγωνιστές εκθέτει το Σύριζα. Δε σημαίνει αυτόματα όμως ότι όπου στέλνει συλληπητήρια είναι κακό. Θέλω να πω ότι η κριτική για τα συλληπητήρια που εξέφρασε για το Μωησή, έχει νόημα μόνο αν εξεταστεί το ποιόν του μακαρίτη. Και δε βλέπω καμιά προσπάθεια εξέτασης. Αν ήταν στραβός ο μακαρίτης να δοθούν χίλια δίκια στην κριτική. Να το δούμε πρώτα όμως και μετά να κατακρίνουμε.

    Παύλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Παύλος:
      Αν είναι άδικο το "βαθύ", (το οποίο παρεπιπτόντος έχει κανει κατά καιρούς μνημειώδεις πλάτες στον ΣΥΡΙΖΑ) καλό θα ήταν να παρέμβεις εκεί.

      Για το τι δουλειά έχει ένα κόμμα που αυτοαποκαλείται "αριστερό" να στέλνει τέτοιες επιστολές, θα έπρεπε να σε προβληματίσει, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει τίποτε στο (γνωστό τουλάχιστον) " ποιόν του μακαρίτη" που να τις διακαιολογεί.

      Από την άλλη μεριά εκφράσεις όπως "σεβάσμια αδελφότητα" ή "αγιώνυμος πολιτεία" είναι οποσδήποτε ασύμβατες με οποιαδήποτε "αριστερή" φρασεολογία και πρακτική, ακόμη και της "ανανεωτικής αριστεράς" που μέχρι δύο χρόνια πριν τουλάχιστον δεν είχε παραιτηθεί του διαχρονικού αριστερού αιτήματος για τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας. Η υπαναχώρηση από την πάγια αυτή αρχή προς άγραν ψήφων επιβεβαιώνεται εξάλλου και από τα υπόλοιπα λινκ που δίνονται στο τέλος του άρθρου.

      Όσο για τους αγωνιστές που "έχει τιμήσει" ο ΣΥΡΙΖΑ, καλύτερα να μην το έκανε. Δεν ήταν απλά "αριστερός" ο Μπάμπης Αγγουράκης π.χ.
      Κομμουνιστής ήταν και παρέμεινε ως το τέλος της ζωής του, όπως και αρκετοί άλλοι των οποίων τα πτώματα σκυλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ...

      Διαγραφή
  4. Συγγνώμη, ίσως φταίω εγώ, αλλά δε με ενδιαφέρει ούτε ο Σύριζα ούτε το Βαθύ Κόκκινο, ούτε η έννοια της "αριστεράς" (αριστερός δηλώνει κι ο Γερουλάνος). Εγώ στάθηκα στο ότι μου φάνηκε το ότι η κριτική σου ταυτίστηκε (ως ένα βαθμό τουλάχιστον) με αυτή του "Βαθέως Κόκκινου", στο ότι εκφράστηκαν συλληπητήρια για έναν καλόγερο που πέθανε (όπως είναι μπολνταρισμένο). Δε βλέπω κανένα στραβό εκ των προτέρων στο να εκφράζονται συλληπητήρια για έναν καλόγερο που πέθανε. Το αν ήταν στραβό ή όχι, αυτό εξαρτάται από το ποιόν του μακαρίτη όπως σου είπα. Οπότε για να πεις κακώς έστειλαν συλληπητήρια (ή καλώς έστειλαν) πρέπει να γνωρίζεις κάπως το μακαρίτη ή το έργο του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν, το γνωρίζουμε αυτό; Εσύ, λες πως όχι δε το γνωρίζεις. Ούτε και εγώ να πω την αλήθεια. Το ότι δε γνωρίζουμε όμως δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί την αποστολή συλληπητηρίων.

    Βέβαια μπροστά στο θάνατο επιτρέπονται αρκετές "ελαστικότητες". Δε νομίζω δηλαδή ότι αν αύριο πεθάνει ο Ιερώνυμος και στείλει ο ΓΓ συλληπητήριο τηλεγράφημα στην Ιερά Σύνοδο αυτό θα σημαίνει κάτι ουσιαστικό.

    Ο τρόπος γραφής βέβαια είναι σημείο κριτικής και ορθώς το βάζεις στην απάντησή σου.

    Παύλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Παύλος:
      Πεθαίνουν πολλοί άνθρωποι καθημερινά.
      -Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του ΕΙΔΙΚΑ σε αυτόν (χωρίς να αναφέρει κάτι για "το ποιόν του" που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο);
      Η προφανής απάντηση είναι πως πρόκειται για δημόσιες σχέσεις με το αγιορίτικο σκοταδιστικό μόρφωμα, πράγφμα για το οποίο και καυτηριάζεται εξάλλου.

      Και φυσικά το να πεθάνει ο αρχιεπίσκοπος είναι εντελώς άλλης τάξης ζήτημα. Δεν είναι γεγονός που μπορείς να αγνοήσεις...

      Στο ζουμί από ότι είδα τελικά συμφωνούμε...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.