Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές Ρένα Δούρου - Άρη Βασιλόπουλο

Έλεγε ο απλός φίλος του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος Βαξεβάνης :



Τι άλλο ξέρουμε για το Βαξεβάνη; Ότι είναι συμπαθητικό παιδί. Τι συμπέρασμα βγαίνει από την παρακάτω φωτογραφία του για τη σχέση του με το ΣΥΡΙΖΑ;


Ότι η Ρένα είναι καλόκαρδη και αγαπάει τα καλά παιδιά.

Ξέρουμε επίσης, πως ο Βαξεβάνης έλεγε αυτά:


Ξέρουμε ακόμα, πως ο Μελισσανίδης είχε και παλότερα μπλεξίματα για λαθρεμπόριο πετρελαίου.
Και ξαφνικά, μόλις ξαναεμφανίστηκε ο Μελισσανίδης και όχι απλώς το υποσχέθηκε αλλά άρχισε να το τρέχει έχοντας φτάσει ένα βήμα πριν από τα θεμέλια, αντικρίζουν μια υποψήφια περιφερειάρχη να βάζει το δικό της θολό «βέτο» μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει ένα μικρό «αριστερό» ακροατήριο που θα την ψηφίσει.

Το μόνο που κατάφερε ήταν να πριμοδοτήσει άθελά της την επιχειρηματολογία του βασικού της αντιπάλου, του Σγουρού, ο οποίος, λίγους μήνες πριν, σε μια επίδειξη παλιομοδίτικης – ψηφοθηρικής παροχολογίας, χάρισε στην ουσία 20 πολύτιμα κρατικά εκατομμύρια στον Μελισσανίδη για να φτιάξει ένα γήπεδο που θα ανήκει σε εταιρεία κάποιων επιχειρηματιών και εφοπλιστών, με τη συνδρομή και απλών οπαδών, οι οποίοι πιέστηκαν συναισθηματικά να τσοντάρουν, με το επιχείρημα… τώρα είναι η ώρα – όλοι μαζί να βάλουμε ένα χεράκι.


Λογικό, μετά απ’ όλα αυτά, η Ρένα Δούρου να χάσει από ένα σημείο και μετά την μπάλα.

Κατάλαβε αργά πως ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου της ΑΕΚ άρχισε να τη βλέπει σαν εχθρό στην προσπάθεια της ομάδας να αποκτήσει μετά από τόσες και τόσες περιπέτειες το δικό της γήπεδο.

Την άκουσε να βάζει θέματα που δεν έχει δικαίωμα να προβάλλει ένας περιφερειάρχης. Στην πραγματικότητα ζήτησε το γήπεδο που ετοιμάζονται να φτιάξουν άλλοι να λειτουργεί με τους «δικούς της» όρους. Απαίτησε π.χ. «κερκίδες για ανέργους με φτηνό εισιτήριο». Εβαλε μια σειρά από προϋποθέσεις, όπως να σηκώσει το γήπεδο η ερασιτεχνική ΑΕΚ που ελέγχεται και συντηρείται (και αυτή…) από τον Μελισσανίδη επειδή μόνη της δεν έχει να πληρώσει ούτε τους παίκτες του χάντμπολ. Και κάλεσε τους οπαδούς να μην παίζουν τα παιχνίδια των σύγχρονων «κοτζαμπάσηδων», εννοώντας πάλι τον Μελισσανίδη, όταν (οφείλει να) ξέρει ότι χωρίς την παρουσία του γήπεδο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ των ποτών.

ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΒΕΤΟ


Εδώ

Και εδώ

-ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ;

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΗ, ΠΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΡΕΙ ΤΑΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ.



-ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ;
ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ.

Φιλόλογος είναι

και δεν πληρώνει

ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ,
όπως έλεγε αμέσως μετά τη νίκη του στις εκλογές, γιατί το χρωστούσε στον κόσμος της ΑΕΚ, στον αντιφασίστα κόσμο της ΑΕΚ, που βρέθηκαν μαζί στη Γένοβα.




ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΡΗΣ ΛΟΙΠΟΝ;


Τους τελευταίους μήνες, με αφορμή την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, η πόλη μας έχει γίνει πεδίο για την εμφάνιση ακραίων οπαδικών συμπεριφορών που στρέφονται άμεσα κατά της ελευθερίας της έκφρασης. Μετά το πρωτοφανές – για προεκλογική περίοδο – συλλαλητήριο τη μέρα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της Δύναμης πολιτών, χθες είχαμε ένα ακόμη κρούσμα στη συγκέντρωση που είχε καλέσει η «Πρωτοβουλία κατοίκων ΝΦ-ΝΧ» για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο.

Περίπου 200 άτομα με εμφανίσεις και διακριτικά της ΑΕΚ κατέλαβαν το χώρο του Πνευματικού Κέντρου, έβριζαν και προπηλάκιζαν τους διοργανωτές και τους παρευρισκόμενους δημότες. Η ενέργεια αυτή δεν πλήττει μόνο τους διοργανωτές, αλλά συνολικά τα δημοκρατικά δικαιώματα, την ελευθερία του συνέρχεσθαι και την ελευθερία της έκφρασης στην πόλη μας. Επιπλέον, και αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι της ΑΕΚ, τέτοιου είδους ενέργειες δημιουργούν ρήγμα και όχι γέφυρες ανάμεσα στην ΑΕΚ και την τοπική κοινωνία και κάτι τέτοιο πρέπει να αποτραπεί.

Θέλουμε να πληροφορήσουμε τους συνδημότες μας και να καταστεί σαφές ότι το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο δεν ταυτίζεται με το άρθρο 81 που αφορά στην ΑΕΚ, όπως λανθασμένα νομίζουν πολλοί. Το άρθρο 81 αποτελεί άρθρο ενός νομοσχεδίου, που περιλαμβάνει πολλές άλλες διατάξεις και άρθρα που αφορούν στην πόλη μας. Με το νέο Ρυθμιστικό, εκτός δηλαδή του άρθρου 81 που αφορά στην κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, υπάρχουν οι εξής σοβαροί κίνδυνοι για το Άλσος της πόλης μας. Δίνεται η δυνατότητα εκχώρησης του 5% του Άλσους, δηλαδή 23.5 στρεμμάτων για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ το Άλσος συνολικά μετατρέπεται σε Μητροπολιτικό πάρκο, όπου η διαχείρισή του φεύγει από το Δήμο και μεταβιβάζεται σε κάποιον άγνωστο φορέα Διαχείρισης πάρκων. Ως Δύναμή πολιτών έχουμε εκφράσει εδώ και καιρό την αντίθεσή μας στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας, ζητώντας μάλιστα σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου και διαμόρφωση κοινής θέσης όλων των παρατάξεων γι’ αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα.
Καλούμε την Κυβέρνηση, τη Δημοτική αρχή, όλα τα κόμματα και τις δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας, την Αστυνομία, τη Διοίκηση και τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ να πάρουν θέση και να συμβάλουν στην αποτροπή της επανάληψης τέτοιων επικίνδυνων για τη δημοκρατία ενεργειών.

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Το γραφείο τύπου
Παρασκευή 30/5/2014

Μας είπε ότι -που αυτός φιλόλογος είναι, δεν ξέρει, δεν πληρώνει-
κάποιοι βαρέσανε απλό λαό, κάτι έπαιξε με κάτι άρθρα και λοιπά.
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ
Υ.Γ.
1 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
2 ΙΝ.GR
3.
Πηγή: troMPAxtiko


5 σχόλια:

  1. ξεμπροστιασμα με στοιχεια και αποκαλυψεις θελουν οι συριζαιοι.

    Η θεαματικη κωλοτουμπα της Δουρου, λιγες μερες μονο μετα την εκλογη της, ειναι απλα ενα μικρο δειγμα του "ριζοσπαστικου" ξεπουληματος των λαικων συμφεροντων που θα ακολουθησει.

    Το ΚΚΕ εχει καθηκον να αποκαλυπτει την αληθεια για τα βρωμικα συμφεροντα που εξυπηρετει το νεοπασοκικο οχημα του συριζα και ο λαος ας κρινει ποιος ειναι με το μερος του και ποιος τον παραπλανει.

    Αλλιως θα μεινει μια ζωη εγκλωβισμενος στο "μπρος γκρεμος (καπιταλισμος) και πισω Ρενα (καιροσκοπισμος). τακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά το ξεμπρόστιασμα είναι καθημερινό, οι ανταλλαγές ψήφων και τα αλισβερίσια γνωστές, ο κόσμος όμως αδιαφορεί.

      Ξέρεις γιατί; Γιατί όπως λέει κι η ανακοίνωση της ΚΕ για τα αποτελέσματα των εκλογών, ο λαός έχει προσδεμένα συμφέροντα στο κεφάλαιο και στην ΕΕ. Ο καθένας κοιτάζει τη δουλίτσα του με λίγα λόγια. Να βρει μια τρύπα μέσα στο σύστημα να βολευτεί. Νοικοκυραίοι γαρ.

      Ζούμε τον οπορτουνισμό στα ντουζένια του. Γι' αυτό και η άνοδος της Χ.Α.



      " [...]Αν και είναι θετική η τάση συσπείρωσης κυρίως νέων ψήφων υπέρ του ΚΚΕ, τα συνολικά εκλογικά αποτελέσματα δεν εκφράζουν μια σημαντική τάση χειραφέτησης εργατικών λαϊκών δυνάμεων από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, των συμφερόντων του κεφαλαίου, των μονοπωλίων.

      Η πιο ακραία έκφραση αυτής της αναντιστοιχίας είναι το υψηλό ποσοστό της ΧΑ. Συνολικά υπάρχει πισωγύρισμα στη λαϊκή συνείδηση, μεγαλύτερη συντηρητικοποίηση.[...]

      [...]Χρειάζεται να δυναμώσει ακόμη περισσότερο μέσα στην εργατική τάξη, τη νεολαία και το κίνημα, η γραμμή της αντεπίθεσης και της ρήξης σε αντίθεση με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την ΕΕ και την πολιτική που στηρίζει αυτόν το δρόμο, με την ενσωμάτωση και την παθητική προσμονή. [...]"

      Διαγραφή
  2. Γαργάρα τώρα τα περί λαθρεμπορίου,χρεών και του χαρακτήρα του γηπέδου και της έκτασης κλπ κλπ... Κάτι μου λέει ότι θα ακούμε πολλές γαργάρες από τον συριζα από δω και εμπρός όλο και πιο συχνά!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κωλοτούμπες είναι πλέον... λάθος .... τα όσα λένε μετά από μία λάιτ κοινωνικοπολιτική κριτική τα κάνουν πολιτική πράξη με άμεσο αποτέλεσμα στην κοινωνία.
      Το σημαντικό είναι ότι οι κουκουέδες θα δώσουν αίμα.

      Διαγραφή
  3. Μπράβο. Βάστα γερά

    ρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.