Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Ξέρεις (;) τι ψηφίζεις...

Πανηγύριζε η «Αυγή» στις 16/11/2010 για τους δημάρχους που εκλέχτηκαν με τη στήριξη της «Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Σήμερα, τριάμισι χρόνια μετά, τι γνώμη έχουν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ για τους ίδιους δημάρχους και μάλιστα ενόψει τοπικών εκλογών; Από τους δέκα δημάρχους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε το 2010, σήμερα στηρίζει μόνο τους δύο! Τους υπόλοιπους είτε δεν τους στηρίζει πλέον, τηρώντας αποστάσεις, είτε τους έχει καταγγείλει με διάφορες αφορμές, επιβεβαιώνοντας έτσι τον τυχοδιωκτισμό που τον χαρακτηρίζει:

Προεκλογικά στηρίζει όποιον να 'ναι, αρκεί να μαζέψει ψήφους και να «καρφώσει σημαίες» σε δήμους, και μετεκλογικά, σαν απατημένη σύζυγος, δεν έχει κανένα πρόβλημα να καταγγέλλει τους υποψηφίους του για να είναι καλυμμένος από παντού. Γνωστά «ΠΑΣΟΚικά» κόλπα...

Να μερικά παραδείγματα αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ στον εαυτό του:

Για τον κύριο Δημαρά, δήμαρχο Πατρέων, πέρσι δημοσιεύτηκε καταγγελία στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, «LEFT.gr», καταλογίζοντάς του αντιδημοκρατικές πρακτικές... Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο αυταρχικός και αντιδημοκρατικός κατήφορος του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά δεν έχει τέλος». Η ιστοσελίδα φιλοξενεί ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ που καταφέρεται εναντίον του δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ για εφαρμογή του «φασιστικού πειθαρχικού δικαίου», προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους του δήμου.
Για το δήμαρχο Κερατσινίου, Λουκά Τζανή, οι πανηγυρισμοί για την εκλογή του το 2010 δίνουν τη θέση τους σε καταγγελίες για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, απλήρωτους εργαζομένους, μέχρι και για πρόθεση κατασκευής πίστας «Formula1» (!) στη Δραπετσώνα.

Στο Ψυχικό - Φιλοθέη, ο σημερινός συνδυασμός που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον απερχόμενο δήμαρχο, που στήριξε το 2010, για υπερφορολόγηση των ακινήτων...

Για τους πιο δύσπιστους υπάρχει και το παράδειγμα της Ικαρίας όπου το 2010 ο ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ σε αντι - ΚΚΕ μέτωπο στήριξαν τον ίδιο υποψήφιο. Η «Αυγή» χαρακτήριζε τον υποψήφιό τους «γνωστό αγωνιστή της Αριστεράς και διακεκριμένο επιστήμονα, εγχείρημα το οποίο μετά από αρκετά χρόνια αμφισβητεί το κατεστημένο που δημιούργησε το ΚΚΕ». Σήμερα, τριάμισι χρόνια μετά, η απόφαση της οργάνωσης Ραχών Ικαρίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «(...) η σημερινή δημοτική αρχή εφάρμοσε και εξακολουθεί να εφαρμόζει τις πολιτικές του μνημονίου που εξαθλιώνουν καθημερινά τη ζωή μας».

Αν δεν αποτελούν και τα παραπάνω απόδειξη της αφερεγγυότητας που χαρακτηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τι αποτελούν;

Απ' ό,τι φαίνεται, το έργο θα έχει και συνέχεια. Η επιλογή Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου, Αρσένη για την Ευρωβουλή, οι παλινωδίες με Σουλεϊμάν και Αχμέτ Κουρτ στη Θράκη, η απόσυρση Καρυπίδη μετά από την κατακραυγή που εισέπραξε, αλλά και τα σαλιαρίσματα του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά με το συνδυασμό των εφοπλιστών (Μώραλη, Μαρινάκη κλπ.) δείχνουν εκτός από τυχοδιωκτισμό και την ταχεία σοσιαλδημοκρατικοποίησή του. Τι σχέση μπορούν να έχουν άνθρωποι που νιώθουν αγωνιστές, ριζοσπάστες, προοδευτικοί, με τέτοιες διαδικασίες και πρακτικές;

Και γι' αυτούς τους λόγους οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ, να στηρίξουν το ΚΚΕ, τη μόνη εγγύηση στην καθημερινή πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Μ.
Πηγή: Ριζοσπάστης
Υ.Γ.
-Να υπενθυμίσουμε και την στήριξη του Καμίνη από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2010 ή θα γίνουμε κακοί;

4 σχόλια:

  1. Θα μιλήσω ως ψηφοφόρος του ΚΚΕ -γτ αυτό είμαι.

    Μετά απο τη συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως χώθηκα σε μια συζήτηση με ΜΕΛΗ του ΚΚΕ. Λέγανε διάφορα (ΣΩΣΤΑ) πράματα σχετικά με τον κομμουνισμό, το ΚΚΕ, την κοινωνία, την πολιτική κατάσταση κλπ.
    Κάποια στιγμή αρχίσαμε να μιλάνε για τις εκλογές και τη δράση-σταση που πρέπει (σύμφωνα με αυτά που άκουσα) να ακολουθήσει ένας ΚΚΕς (δε λέω κομμουνιστής -επίτηδες!) σ΄ αυτήν την τωρινή προεκλογική χρονική στιγμή και τους σκοπούς που πρέπει να επιδιώξει.
    Αναφέρθηκα σε κάποιους γνωστούς μου ΑΠΟΛΙΤΙΚ φίλους που εχω και ότι θα μου άρεσε και θα το επιθυμούσα -με τη βοήθεια τους (αναφέρομαι στα ΜΕΛΗ)- να προσπαθήσω να τους παρακινήσω να ασχοληθούν με την πολιτική, να τους ενεργοποιήσω πολιτικά, διότι πιστεύω ότι κατά βάθος ειναι ΚΚΕδες (όσον αφορά το σκεπτικό τους).

    Αφού έκανα λοιπον την αναφορά στους ΑΠΟΛΙΤΙΚ φίλους μου μου απαντήσανε "πολύ ωραία ιδέα! Κανόνισε να συναντηθούμε... ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!"

    Το κεντρικό, λοιπόν, νόημα ήταν οτι πρέπει να συγκεντρώσουμε οσο περισσότερο κόσμο μπορούμε ΠΡΙΝ τη Κυριακή ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν γινεται περισσότερη απήχηση στις εκλογές.

    ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΗΡΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ!!! Και με πολύ θυμό και εκνευρισμό τους είπα οτι "ΜΕ ΑΓΧΩΝΕΤΕ!!!"... και μετά από λίγο, τους χαιρέτησα και έφυγα!

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      Δεν ξεαγχώνεσαι, να τους πάρεις κανένα τηλέφωνο;

      Διαγραφή
    2. @TRASH:

      Ποιους εννοεις να παρω τηλ.; Τα μελη ή τους απολιτικ γνωστους μου;

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.