Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

«Οχι» από Κίεβο στην ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία

Αρνητικά απάντησε το ουκρανικό ΥΠΕΞ στο επίσημο αίτημα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, με το οποίο ζητούσε την άδεια να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το ουκρανικό ΥΠΕΞ, «η Μόσχα καλύτερα να εστιάσει στην εκπλήρωση εκκλήσεων για ανθρωπιστική βοήθεια που δέχεται από τη Δημοκρατία της Κριμαίας». Επίσης το Κίεβο χαρακτήρισε την απόπειρα της Ρωσίας να βοηθήσει τους αμάχους που υποφέρουν από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που λαμβάνουν χώρα στα ανατολικά της χώρας «ακόμα ένα στοιχείο της προπαγάνδας».

«Στις 28 Μαΐου το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας έστειλε αίτημα στο υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας εφιστώντας την προσοχή των ουκρανικών Αρχών στο γεγονός ότι η Ρωσία επανειλημμένως λαμβάνει αιτήματα από πολίτες και οργανισμούς από τη ζώνη των συγκρούσεων στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, όπου πολλοί άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και πολλοί έχουν τραυματιστεί σε σειρά επιχειρήσεων. Ζήτησε (η Ρωσία) να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια, και πρώτ' απ' όλα φάρμακα και είδη ιατρικής φροντίδας» αναφέρει σε δήλωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ. «Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει στον πληθυσμό αυτών των περιοχών ό,τι έχει ανάγκη και ζήτησε από την Ουκρανία να κάνει τα απαραίτητα βήματα για να εξασφαλίσει την παράδοση της ρωσικής ανθρωπιστικής βοήθειας στις περιοχές των συγκρούσεων το συντομότερο δυνατό», υπογραμμίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πεσκόφ: «Η Ρωσία θα στείλει ανθρωπιστική βοήθεια»


Με δήλωσή του χθες ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ,τόνισε πως η Ρωσία θα ανταποκριθεί στο αίτημα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ και θα στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία. «Η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσει στην ανατολική Ουκρανία – αυτό είναι σίγουρο. Δεν μπορώ όμως να πω τίποτε για αποστολή στρατιωτικής βοήθειας» είπε ο Πεσκόφ χθες στα ρωσικά ΜΜΕ.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.