Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

«Πολιτισμένο διαζύγιο» με τις Αρχές του Κιέβου σχεδιάζει το Ντόνετσκ μετά το δημοψήφισμα

Μετά το σημερινό δημοψήφισμα, οι διοργανωτές του σχεδιάζουν να συγκαλέσουν το περιφερειακό συνέδριο των βουλευτών για να ξεκινήσει η διαδικασία του «πολιτισμένου διαζυγίου» με τις Αρχές του Κιέβου, δήλωσε ο Μπόρις Λιτβίνοφ, συντονιστής της κεντρικής εκλογικής επιτροπής και αντιπρόεδρος της  Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, στον ραδιοφωνικό σταθμόVesti.

«Θέλουμε να συμμετάσχουμε στη διαπραγματευτική διαδικασία, η οποία στηρίζεται στη βούληση του λαού, και να οικοδομήσουμε σχέσης με όλα τα κράτη στη βάση των ίσων δικαιωμάτων», ανέφερε ο Λιτβίνοφ, ενώ υπογράμμισε ότι το δημοψήφισμα είναι απολύτως νόμιμο: «Οι άνθρωποι περιμένουν σε σειρές 300-400 μέτρων για να ψηφίσουν στα εκλογικά τμήματα. Ακόμα και στη σοβιετική εποχή ποτέ δεν είδαμε τέτοιες ουρές».
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Λουχάνσκ: Μόνο το 5% ψήφισε κατά της ανεξαρτητοποίησης


Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία καταμέτρησης των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος στο Λουχάνσκ, με τον ηγέτη του «Λαϊκού Μετώπου» Αλεξέι Τσμιλένκο να δηλώνει ότι το ποσοστό εκείνων που ψήφισαν κατά της ανεξαρτησίας της δεν υπερβαίνει, μέχρι στιγμής, το 5%.

«Τα εκλογικά τμήματα που βρίσκονται στα περίχωρα έκλεισαν στις 20.00 τοπική ώρα. Η προκαταρκτική καταμέτρηση των ψήφων έχει αρχίσει. Το ποσοστό των ανθρώπων που ψήφισαν “κατά” δεν υπερβαίνει το 5%, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα. Θεωρώ ότι αυτό το ποσοστό μπορεί μόνο να μειωθεί και όχι να αυξηθεί» δήλωσε στο Interfax ο Τσμιλένκο, ενώ πρόσθεσε ότι η προσέλευση στο δημοψήφισμα του Λουτχάνσκ ήταν τουλάχιστον 85%.

Σημειώνεται ότι τα εκλογικά τμήματα που βρίσκονται σε κοντινότερη απόσταση στα κέντρα των κατοικημένων περιοχών εξακολουθούν να υποδέχονται ψηφοφόρους, και οι κάλπες θα κλείσουν στις 22.00 τοπική ώρα.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία


Έκλεισαν οι κάλπες σε Μαριούπολη και Γενάκιεβο – Στο 71% υπολογίζεται η συμμετοχή

Έκλεισαν οι κάλπες στη Μαριούπολη και το Γενάκιεβο της περιφέρειας του Ντόνετσκ, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της κεντρικής εκλογικής επιτροπής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Όπως δήλωσε, η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν 71,42%.

«Πρωταθλητής στην προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν το Βολοντάρκσι, όπου το ποσοστό έφτασε το 90%», σημείωσε ο εκπρόσωπος της εκλογικής επιτροπής, διευκρινίζοντας ότι τα τελικά στοιχεία για την προσέλευση θα είναι διαθέσιμα νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Στη Μαριούπολη, όπου την περασμένη Παρασκευή σημειώθηκαν αιματηρά επεισόδια με τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας να ανοίγουν πυρ κατά των άμαχων πολιτών, το δημοψήφισμα διεξήχθη κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Για λόγους ασφαλείας άνοιξαν μόνο οκτώ από τα 100 εκλογικά τμήματα, με αποτέλεσμα οι πολίτες που επιθυμούσαν να ψηφίσουν να σχηματίζουν τεράστιες ουρές ώσπου να καταφέρουν να φτάσουν στις κάλπες.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Υ.Γ.
Από σήμερα σταματάμε να χρησιμοποιούμε την ετικέτα "Ουκρανία" για τις περιοχές του Ντόνεσκ-Ντονμπάς.
Update:

9 σχόλια:

  1. Μια και στο Youtube όπως πάντα κατεβαίνουν ας το δουν όσοι αντέχουν στο liveleak.
    http://www.liveleak.com/view?i=3ec_1399832157
    Οι "επίλεκτοι" του Κιέβου βρίσκονται σε -εχθρικό έδαφος- και εκτελούν στρατιωτική αποστολή με αντικειμενικό στόχο.
    Δηλαδή σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις δεν μένουν στο σημείο για να επαναφέρουν την τάξη ή να την επιβάλλουν (φίλιο έδαφος ή λαϊκά η πατρίδα τους) αλλά κατά την φάση της απαγκίστρωσης(να φύγουμε από δω) πυροβολάνε στο ψαχνό αν τους πιάσουν το όπλο ή τους πετάξουν μία καρέκλα κτλ.
    Για να μην συνεχίσουμε τα στρατοκαυλικά νομίζω πως γίνεται σε όλους σιγά σιγά εμφανές πως οι "άνθρωποι" του Κιέβου βλέπουν τις ανατολικές περιοχές ΞΕΝΟ ΕΔΑΦΟΣ.

    ЛЕВЫЙ СЕКТОР

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ЛЕВЫЙ СЕКТОР:
      Απόλυτα λογικό:
      1) Δεν είναι Ουκρανοί αλλά αμερικάνοι
      2)Όταν η Μόσχα μιλάει συνεχώς για "εκδικητικές επιχειρήσεις" είναι προφανές πως δεν μπαρουφολογεί...

      Διαγραφή
    2. https://www.youtube.com/watch?v=BUtxJTsCnTI
      Με λεπτομέρειες τα χαρακτηριστικά τους.
      Επιγράφονται Battalion "Dnepr" από την ομώνυμη πόλη που έχει γίνει το στρατηγείο του Δεξιού Τομέα.
      Συναντάς:
      πιτσιρίκια που κάνουν τράκα τσιγάρο ( ξυπόλητους τους λέγανε τους Μαγγανάδες στην Καλαμάτα)
      αμερικανάκια που βάζουν στην μούρη τους στρατιωτική(!) μάσκα απόκρυψης
      "αξιωματικούς" που φαίνονται αρχηγοί και κουβαλάνε τα λεφτά σε σακίδια ωμοπλάτης κτλ κτλ
      Αμερικάνους - αμερικάνους δεν προλαβαίνει το μάτι να δει γιατί οι "άνθρωποι με τα μαύρα" είναι εκπαιδευμένοι να μην μένουν μπροστά στις κάμερες πολύ.

      ЛЕВЫЙ СЕКТОР

      Διαγραφή
  2. Μπορεί να μην είμαι ευχάριστος, αλλά είναι αδύνατο (και μάλλον όχι ωφέλιμο) να καταπνίξω τον προβληματισμό μου:
    Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών είδαν όχι μόνο τα εθνοτικά τους δικαιώματα να τσαλαπατιόνται και να τίθενται σε γενικότερο κίνδυνο, αλλά επίσης και τα πολιτικά τους δικαιώματα καθώς πρόκειται για πληθυσμούς που -φυσικά- είχαν συμβάλει εκλογικά, μαζί και με όλο τον υπόλοιπο ουκρανικό πληθυσμό στην ανάδειξη της κυβέρνησης που ανατράπηκε πραξικοπηματικά και σε συνθήκες άγριας δολοφονικής τρομοκρατίας και καταστολής, με κάθε είδος αιματηρής προβοκάτσιας κλπ. Απέναντι σε όλα αυτά έκαναν την επιλογή της αυτοδιάθεσης-ανεξαρτησίας, και ήταν δύσκολο να κάνουν άλλη επιλογή δεδομένης της συνολικής κατάστασης, μέρος της οποίας είναι και η απουσία επαναστατικής πολιτικής γραμμής, που όχι τώρα αλλά από πριν, θα απέρριπτε τη λογική του "μικρότερου κακού" και θα πάσχιζε να οργανώσει σε ταξική βάση τους εργαζομένους σε ανατολή και δύση επιμένοντας σε αυτόν τον προσανατολισμό.

    Μακάρι η επιλογή του λαού στις περιοχές όπου έγιναν τα δημοψηφίσματα να σημάνει και την επίλυση των προβλημάτων που επέφερε σε βάρος τους η φασιστική κομαντατούρ του Κίεβου, αν και δύσκολα μπορώ να φανταστώ ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια - εδώ κι ο "δικός μας" Βενιζέλος (ο "πρόεδρος της ΕΕ"!) είπε ότι "είναι αναγκαίο να διασφαλίσουμε ότι στις προεδρικές εκλογές της 25-ης Μαΐου θα μετάσχουν και οι πληθυσμοί των ανατολικών περιοχών",
    http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/678577/venizelos-anagi-gia-apoklimakosi-tis-edasis-kai-tis-vias-stin-oukrania/
    δε διευκρίνισε μόνο τον τρόπο της "διασφάλισης": θα πάει ο ΥΠΕΞ μας μαζί με το "δεξιό τομέα" να βγάλει με τα τανκς τους κατοίκους από τα σπίτια τους για να τους οδηγήσει με τα καλάσνικοφ ως τις κάλπες;
    Τέτοιες δηλώσεις δείχνουν ότι η υπόθεση θα έχει και συνέχεια, παρ' όλα αυτά -και προκειμένου να καταδειχθεί το περιεχόμενο του προβληματισμού μου- αν μέναμε στην υπόθεση ότι το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων σημαίνει και την οριστική επίλυση του ζητήματος, αυτό θα σήμαινε και ότι το όποιο ειδικό πολιτικό βάρος (αντίθεση σε ΗΠΑ-ΕΕ, αντίθεση στον ανοιχτό ή καλυμμένο φασισμό, ζωντανή νοσταλγία για τη σοβιετική εποχή κλπ) έχει η παρουσία των ανατολικών πληθυσμών στους εσωτερικούς συσχετισμούς της ουκρανικής κοινωνίας με αυτή τη λύση μεταφέρεται έξω από αυτούς τους εσωτερικούς συσχετισμούς.
    Εκεί λοιπόν μπαίνει το ερώτημα του περιεχομένου μιας επαναστατικής πολιτικής, που δεν υπήρξε χθες για να δώσει σήμερα τους καρπούς που της αντιστοιχούν. Όσο κι αν η αναγνώριση του δικαιώματος των λαών στην αυτοδιάθεση αποτελεί μέρος της επαναστατικής πολιτικής, αυτό δεν σημαίνει ότι και η ίδια η αυτοδιάθεση είναι επαναστατική (που βέβαια ισχύει κι αντίστροφα: όσο κι αν η ίδια η αυτοδιάθεση δεν είναι επαναστατική, δεν παύει να αποτελεί δικαίωμα των λαών απέναντι στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @AGIS:
      Επειδή έχω βαρεθεί να λέω συνέχεια τα ίδια.
      Η διεκδίκηση της συγκεκριμένης αυτοδιάθεσης έχει σαφές αντιφασιστικό και φιλοσοβιετικό πολιτικό πρόσημο.
      Και φυσικά ο αντιφασιστικός αγώνας δεν περιορίζεται στην ανατολική Ουκρανία.
      Άφθονα στοιχεία για τα παραπάνω σε όλες τις αναρτήσεις με ετικέτες "Ουκρανία" και "Λ.Δ.Ντόνεσκ" στο παρόν μπλογκ.

      Θεωρώ δε, πως μετά και τα τελευταία γεγονότα (άνθρωποι σταματάνε τανκς με γυμνά χέρια, τραγουδάνε στα οδοφράγματα την διεθνή, οι φασίστες διαπράτουν συστηματική γενοκτονία, κλπ), κάθε άποψη υπέρ της "ουδετερότητας" είναι άποψη υπέρ της ευρωατλαντικής ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και του απροκάλυπτου φασισμού.

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ.
      @AGIS:
      Για τα υπόλοιπα που λες, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα για το κατά πόσο ο "επαναστατικός" υιός της Αν.Ουκρανίας μπορεί να μεταδωθεί τελικά στην Ρωσία την ίδια. Απλά δεν προλαβαίνω τώρα, -πνίγομαι!

      Διαγραφή
    3. Παρά την απάντησή σου, την έτσι κι αλλιώς συνοπτική, το θέμα για μένα παραμένει ανοιχτό και πρόσφορο για διεξοδική συζήτηση, αν όχι εδώ αλλού, αν όχι τώρα άλλοτε.

      Αυτό όμως που δεν θα ήθελα να ξαναδώ, έστω και σαν υπαινιγμό, είναι τα ανυπόστατα "υπέρ της ουδετερότητας, της ευρωατλαντικής ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και του απροκάλυπτου φασισμού".
      Επομένως όσο υπάρχουν αυτά, η μόνη "πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα" για μένα αφορά το ερώτημα από πού προκύπτουν αυτά.

      Διαγραφή
  3. (Το ξαναστέλνω για την περίπτωση που υπήρξε τεχνικό πρόβλημα την προηγούμενη φορά)

    Παρά την απάντησή σου, την έτσι κι αλλιώς συνοπτική, το θέμα για μένα παραμένει ανοιχτό και πρόσφορο για διεξοδική συζήτηση, αν όχι εδώ αλλού, αν όχι τώρα άλλοτε.

    Αυτό όμως που δεν θα ήθελα να ξαναδώ, έστω και σαν υπαινιγμό, είναι τα ανυπόστατα "υπέρ της ουδετερότητας, της ευρωατλαντικής ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και του απροκάλυπτου φασισμού".
    Επομένως όσο υπάρχουν αυτά, η μόνη "πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα" για μένα αφορά το ερώτημα από πού προκύπτουν αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @AGIS:
      δεν ύπηρξε πρόβλημα, απλά δεν πρόλαβα ούτε τα σχόλια να εγκρίνω (πνίγομαι και λόγω εκλογών...)

      Και δεν ύπηρξε κάποιος υπαινιγμός αλλά ξεκαθάρισμα της προσωπικής θέσης μου.
      Αυτά για να μην παρεξηγιώμαστε.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.