Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Η Μάνια, ο Σημίτης και η ...17Ν

Σκοπός του ποστ είναι μεταξύ άλλων και η καταγραφή κάποιων πραγμάτων για τον τρόπο λειτουργίας των αστικών ΜΜΕ, και ειδικότερα των "αριστερών" που παίζουν και τον πιο σκοτεινό ρόλο λόγω της επιμελούς συγκάλυψης της ταξικής τους θέσης. 
Βάση αυτού βρήκα πολύ ενδιαφέροντα δύο άρθρα που ψάρεψα σήμερα από τα καθαρόαιμα αστικά ΜΜΕ.

Το πρώτο είναι του Γιώργου Καρελιά από το Protagon.gr και ούτε λίγο ούτε πολύ καταγγέλλει την εκδότρια της γνωστής και μη εξεραιταίας "ελευθεροτυπίας" ως μετέχουσα και συμμετέχουσα σε εσωτερικές διεργασίες της οργάνωσης 17Ν. 

Εδώ υπάρχουν υπονοούμενα που πάνε πολύ μακρυά αφενός, και υπονοούμενα με τα οποία ο ίδιος ο Γ.Καρελιάς παίρνει εμμέσως πλην σαφώς θέση για την ίδια υπόθεση για την οποία κατηγορεί την Τεγοπούλου.
Ας δούμε κάποια αποσπάσματα από το άρθρο του (ολόκληρο εδώ):
"...Για τους αδαείς, εδώ και χρόνια μαίνεται πόλεμος μεταξύ των φυλακισμένων μελών της πρώην οργάνωσης. Στη μία πλευρά είναι ο αρχηγός Αλέξανδρος Γιωτόπουλος (μαζί του ο Τζωρτζάτος) και στην άλλη ο Κουφοντίνας (με άλλα μέλη, Ξηρούς κλπ).
Και στη μέση (εδώ φτάνουμε στο ζουμί αυτού του άρθρου) είναι η Μάνια Τεγοπούλου, η σημερινή συνεκδότρια της «Ελευθεροτυπίας» (αυτή που την οδήγησε στην απαξίωση και στο κλείσιμο το 2011), μαζί με τον δικηγόρο Χάρη Οικονομόπουλο (αυτός που ανέλαβε, ένα χρόνο μετά, να την επανεκδώσει, να την εξυγιάνει, να πληρώσει τα χρέη της και άλλα παραμύθια). 
Για την ακρίβεια η Μάνια δεν είναι στη μέση. Είναι με τον Γιωτόπουλο. Φίλοι εδώ και χρόνια (μεταξύ άλλων, αγόρασε το σπίτι του στους Λειψούς, ενώ η εφημερίδα κατέρρεε οικονομικά), τον υποστήριζε σκανδαλωδώς από τις σελίδες της, αποκλείοντας τις απόψεις άλλων μελών της 17Ν (π.χ. του Κουφοντίνα).
Ναι, η Μάνια παίρνει θέση στον εμφύλιο της 17 Νοέμβρη...."
"...Άνετη και ωραία κυκλοφορεί ελεύθερη -κι ας χρωστάει τα μαλλιοκέφαλά της- εκδίδει την εφημερίδα της με μαϊμουδιά (μέσω τρίτης εταιρείας, για να αποφεύγει τις συνέπειες) και κάνει τα προσωπικά παιχνιδάκια της υπέρ του «αγωνιστή» Γιωτόπουλου και εναντίον του (δεν ξέρω πώς τον θεωρεί) Κουφοντίνα...."
Το ενδιαφέρον εδώ παρουσιάζεται και στο ποιός είναι ο Γ.Καρελιάς που κάνει αυτές τις αναμφίβολα βαρύγδουπες καταγγελίες:
Ο ίδιος είχε στήλη απόψης στην "Ε" μέσω της οποίας στήριζε μετά μανίας τον Σημίτη, όχι μόνο πολιτικά αλλά ήταν και από αυτούς που προήγαγαν (αν όχι συνδημιούργησαν) την ιδεολογική πλατφόρμα του Σημιτικού "εκσυγχρονισμού".
Και μάλιστα είναι από τους ελάχιστους που επιμένουν στην υπεράσπιση της κακόφημης Σημιτικής επταετίας ακόμη και σήμερα, ενώ τα άρθρα του αναπαράγονται ανελλιπώς από το σφόδρα αντικομμουνιστικό (βλέπε τα βιβλία που διαφημίζει) και "εκσυγχρονιστικό" σάιτ "μεταρρύθμιση", το οποίο στην ταυτότητα του δηλώνει πως αποτελείται από "...Μια ομάδα ανθρώπων που στήριξε τις μεταρρυθμίσεις της περιόδου 1996 - 2004, πολλές από τις οποίες σκόνταψαν, δυστυχώς, πάνω σε μια κοινωνία εκπαιδευμένη να μην δέχεται καμιά αλλαγή που χαλάει τη βολή της..."
Ένα ακόμη στοιχείο που αξίζει να επισημανθεί, είναι πως σύμφωνα με το βιογραφικό του, που δίνει ο ίδιος ο Καρελιάς στο protagon, ύπηρξε συντάκτης της "Ε" επί 25 χρόνια και μέχρι το 2011!
Δηλαδή καταγγέλει καταστάσεις με τις οποίες δεν ασχολήθηκε καθόλου σχεδόν επί δεκαετίας που μας λέει πως συνέβαιναν (2002-2011), και περίοδο που ο ίδιος μισθοδοτούνταν από το Τεγοπουλέικο.
Όλα αυτά τον "ενόχλησαν" αναδρομικά 12 χρόνια μετά!

Αφορμή για όλο αυτό (και θεωρώ πως έχει την σημασία του), μια επιστολή του κρατούμενου Β.Τζωρτζάτου που δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία το Σάββατο, και που ο ίδιος καταμαρτυρεί πράγματα και θαύματα για κάποιους από τους πρώην συντρόφους του, κατηγορώντας τους μεταξύ άλλων για ιδιοτέλεια, ευτελή κίνητρα, καταστρατήγηση των κανόνων συνομωτικότητας  και ...φραξιονισμό!
"...Κανείς μέσα στην οργάνωση δεν μπορούσε τότε να φανταστεί αυτό που συνέβαινε κι αποκαλύφθηκε μετά. Οτι είχε δημιουργηθεί φράξια από ορισμένους, που προωθούσε δικό της, ιδιοτελές μη πολιτικό σχέδιο εν αγνοία της οργάνωσης. Ανέτρεπαν ειλημμένες αποφάσεις της οργάνωσης με φτηνές δικαιολογίες και χοντρά ψέματα τα οποία όμως λόγω της συνωμοτικότητας δεν μπορείς να ελέγξεις εύκολα. Εκαναν στρατολογίες καταπατώντας τους κανόνες που είχε θεσπίσει η οργάνωση και εν αγνοία της. Παραβίαζαν τους κανόνες στεγανότητας των μελών γιατί τους βόλευε για τα ιδιοτελή σχέδιά τους εκτός οργάνωσης. Παραβίαζαν τους κανόνες στεγανότητας των σπιτιών με συνέπεια την κρίσιμη στιγμή το 2002 να μην υπάρχει ούτε ένα καθαρό, στεγανό σπίτι, ενώ παλιότερα υπήρχαν τουλάχιστον 4-5. Και το αποκορύφωμα, έφτασαν στο σημείο να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της οργάνωσης και των συντρόφων, πραγματοποιώντας εν αγνοία τους τουλάχιστον 3 ληστείες τραπεζών, για ίδιο όφελος. (Θεσσαλονίκη συν 2 άλλες που μου ομολόγησε μέσα στη φυλακή, όταν τον στρίμωξα). Οταν όμως ένα μέλος μιας επαναστατικής οργάνωσης, που δεν αντιμετωπίζει βιοποριστικό πρόβλημα αφού εισπράττει μηνιαίο μισθό απ' τις απαλλοτριώσεις της οργάνωσης, κάνει μια τέτοια πράξη αυτό ισοδυναμεί με προδοσία των ιδανικών και της οργάνωσης.
»Γιατί τα χρήματα της ληστείας δεν προορίζονται για την επανάσταση και την οργάνωση αλλά για την τσέπη του και τις εξω-οργανωτικές μη πολιτικές δραστηριότητές του. Αυτή η προδοσία οδηγεί στην κατάλυση της πολιτικο-ιδεολογικής συνοχής. Στην απώλεια της εμπιστοσύνης και της συντροφικότητας, στην κατάρρευση της πειθαρχίας. Ουσιαστικά οδηγεί στη διάλυση της οργάνωσης. Απλή πιστοποίησή της υπήρξε ο απίστευτος τραγέλαφος που αποκαλύφθηκε το 2002.
»Και το χειρότερο είναι ότι μετά τις συλλήψεις του 2002, τόσο η Αντιτρομοκρατική όσο και οι ξένες πεπειραμένες Μυστικές Υπηρεσίες αντελήφθησαν αυτήν την φραξιονιστική δραστηριότητα, κι έτσι τους είχαν στο χέρι. Τους εκβίαζαν ότι αν "δεν συμμορφώνονταν προς τις υποδείξεις" θα τους αποκάλυπταν μέσω των ΜΜΕ ότι κορόιδευαν τους συντρόφους τους με ευτελή κίνητρα και θα τους έκαναν ρόμπα. Με τι τίμημα λοιπόν έγινε η συγκάλυψη αυτής της φραξιονιστικής δραστηριότητας από τις αρχές; Αναμφίβολα μέρος των "υποδείξεων"-τιμήματος, υπήρξε η απαίτηση μη αμφισβήτησης του κατηγορητηρίου της Δίκης και της διάτρητης απόφασής της..."
Σε αυτό το σημείο, πιθανόν ο αναγνώστης να αναρωτηθεί γιατί ασχολούμαστε με όλα αυτά.
Αρχικά είναι το χρονικό σημείο στο οποίο λαμβάνει μέρος αυτή η αντιπαράθεση, μόλις δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, οπότε και δεν μπορούμε να το θεωρήσουμε τυχαίο. Ούτε τον χρόνο στο οποίο στάλθηκε η επιστολή του Τζωρτζάτου, αλλά ούτε και την άμεση απάντηση του Καρελιά (μόλις μια μέρα μετά) στην δημοσιοποίηση της.
Το εύλογο συμπέρασμα που προκύπτει από εδώ, είναι πως τα αστικά προπαγανδιστικά επιτελεία έχουν επιστρατεύσει μέχρι και την ...17Ν(!!) στην μεταξύ τους αντιπαράθεση, πράγμα εντυπωσιακό από μόνο του με το τρόπο που γίνεται.

Ένα δευτερεύων επίσης εντυπωσιακό στοιχείο, είναι πως ο "εκσυγχρονιστής" Καρελιάς παίρνει θέση (έμμεσα) υπέρ της "υπερεπαναστικής" υποτίθεται φράξιας, και η "αντιεξουσιάστρια" Μάνια υπέρ της πιό "ινετελεξουάλ", αντίστροφα δηλαδή από ότι θα περίμενε κάποιος.

Ας κρατήσουμε τα παραπάνω, καθώς οι καιροί είναι πονηροί και αναμένονται καμπόσα "επαναστατικά" μανιφέστα στο άμεσο μέλλον....

2 σχόλια:

  1. Κι ο κουφοντίνας απαντάει αυτό: http://www.efsyn.gr/?p=195924
    (δια μέσω εφ.συν.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κώστας Α.:
      Άρα προφανώς το άρθρο επιβεβαιώνεται όταν κάνει λόγο για ενδοαστικούς ανταγωνισμούς, και όχι μόνο.
      Εδώ έχουμε προφανώς και οικογενειακό καυγαδάκι ανάμεσα στην ελευθεροτυπία και τον κλώνο της...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.